Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η ελευθερία είναι αδύνατη καθώς αντιλαμβάνεσαι το σώμα ως  εαυτό σου. 2Το σώμα είναι ένας περιορισμός. 3Αυτός που θα αναζητούσε την ελευθερία σε ένα σώμα ψάχνει για αυτήν εκεί που δεν μπορεί να βρεθεί. 4Ο νους μπορεί να ελευθερωθεί, όταν δεν βλέπει πια τον εαυτό του σαν να είναι μέσα σε ένα σώμα, σφιχτοδεμένος με αυτό και προστατευμένος από την παρουσία του. 5Αν αυτό ήταν αλήθεια, ο νους θα ήταν πράγματι τρωτός!
2. Ο νους που υπηρετεί το Άγιο Πνεύμα είναι για πάντα και με κάθε τρόπο απεριόριστος, υπεράνω των νόμων του χρόνου και του χώρου, αδέσμευτος από οποιεσδήποτε προκαταλήψεις και με δύναμη και ενέργεια να κάνει οτιδήποτε του ζητηθεί. 2Επιθετικές σκέψεις δεν μπορούν να εισέλθουν μέσα σε έναν τέτοιο νου, επειδή έχει δοθεί στην Πηγή της αγάπης, ο φόβος δεν μπορεί ποτέ να μπει σε ένα νου που έχει αφοσιωθεί στην αγάπη. 3Αναπαύεται στον Θεό. 4Και ποιος μπορεί να φοβάται, όταν ζει στην Αθωότητα και μόνον αγαπά;
3. Είναι πολύ σημαντικό για την πρόοδο σου, σε αυτά τα μαθήματα, να δεχτείς την σημερινή ιδέα και να την αγαπάς πολύ. 2Μην σε νοιάζει που για το εγώ είναι τελείως παράλογη. 3Το εγώ αγαπά το σώμα. επειδή κατοικεί σε αυτό και ζει ενωμένο με το σπίτι που έχει πλάσει. 4Το σώμα είναι ένα μέρος της ψευδαίσθησης που έχει προφυλάξει το εγώ από την αποκάλυψη ότι και το ίδιο είναι μια ψευδαίσθηση.
4. Εδώ κρύβεται κι εδώ μπορεί να ιδωθεί όπως είναι. 2Διακήρυξε την αθωότητα σου και θα είσαι ελεύθερος. 3Το σώμα εξαφανίζεται, επειδή δεν το έχεις ανάγκη εκτός από την ανάγκη που βλέπει το Άγιο Πνεύμα. 4Για αυτή την ανάγκη το σώμα θα φαίνεται ως μια χρήσιμη μορφή σε αυτό που ο νους πρέπει να κάνει. 5Γίνεται έτσι ένα όχημα που βοηθά την συγχώρεση να επεκταθεί προς τον  στόχο όπου πρέπει να φτάσει και που  συμπεριλαμβάνει τα πάντα , σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού.
5. Αγάπα την σημερινή ιδέα και εφάρμοζε την σήμερα και κάθε μέρα.2Κάνε την μέρος κάθε περιόδου εξάσκησης που έχεις. 3Δεν υπάρχει σκέψη που δεν θα αυξηθεί έτσι σε δύναμη για να βοηθήσει τον κόσμο και καμιά που δεν θα αυξηθεί σε δώρα και για σένα επίσης. 4Αναγγέλλουμε το κάλεσμα της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο με αυτή την ιδέα. 5Και εσύ θα ήθελες να εξαιρεθείς από την αποδοχή των δώρων που δίνεις;
6. Το Άγιο Πνεύμα είναι το σπίτι όπου κατοικούν οι νόες που αναζητούν την ελευθερία.2Σε Αυτό έχουν βρει ό,τι αναζητούσαν. 3Ό σκοπός του σώματος είναι τώρα ξεκάθαρος. 4Και έτσι το σώμα γίνεται τέλεια ικανό να υπηρετεί έναν αδιαίρετο σκοπό. 5Ανταποκρινόμενο στο νου χωρίς αμφιβολία και σύγκρουση και έχοντας ως στόχο του μόνο την σκέψη της ελευθερίας, το σώμα είναι χρήσιμο και υπηρετεί καλά το σκοπό του. 6Χωρίς την δύναμη να υποδουλώνει, το σώμα είναι ένας άξιος υπηρέτης της ελευθερίας που ο νους αναζητά μέσα στο Άγιο Πνεύμα.
7. Να είσαι ελεύθερος σήμερα. 2Και να φέρνεις την ελευθερία ως το δώρο σου σε εκείνους που ακόμα πιστεύουν ότι είναι σκλαβωμένοι μέσα σε ένα σώμα. 3Να είσαι ελεύθερος, έτσι ώστε το Άγιο Πνεύμα να μπορεί να χρησιμοποιήσει την απόδραση σου από την σκλαβιά για να απελευθερώσει τους πολλούς, που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως δέσμιο και ανήμπορο και φοβισμένο. 4Η αγάπη ας αντικαταστήσει τους φόβους τους μέσα από εσένα. 5Δέξου την σωτηρία τώρα και δώσε το νου σου σε Αυτόν που σε καλεί να Του κάνεις αυτό το δώρο. 6Διότι Αυτός θα ήθελε να σου δώσει τέλεια ελευθερία, τέλεια χαρά και ελπίδα που βρίσκει την πλήρη εκπλήρωση της στον Θεό.
8. Είσαι ο Υιός του Θεού. 2Ζεις για πάντα στην αθανασία.3Δεν θα ήθελες να επιστρέψεις το νου σου σε αυτήν; 4Εξασκήσου καλά λοιπόν με την σκέψη που το Άγιο Πνεύμα σου δίνει για σήμερα. 5Μέσα σε αυτήν οι αδερφοί σου στέκονται απελευθερωμένοι μαζί με σένα, ο κόσμος ευλογείται μαζί με σένα, ο Υιός του Θεού δεν θα χύνει τα δάκρυα του πια και ο Ουρανός προσφέρει ευχαριστίες για την αύξηση της χαράς που η εξάσκησή σου φέρνει ακόμα και σε αυτόν. 6Και ο Ίδιος ο Θεός εκτείνει την Αγάπη και την ευτυχία Του κάθε φορά που λες:

7Δεν είμαι ένα σώμα. 8Είμαι ελεύθερος.
9Ακούω την Φωνή που μου έχει δώσει ο Θεός και μόνο σε Αυτήν ο νους μου υπακούει.

Share