Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Ίσως να νομίζεις ότι διαφορετικά είδη αγάπης είναι δυνατά. 2Ισως να νομίζεις ότι υπάρχει ένα είδος αγάπης για τούτο, ένα είδος αγάπης για εκείνο, ένας τρόπος να αγαπάς κάποιον, ένας άλλος τρόπος να αγαπάς κάποιον άλλο. 3Η αγάπη είναι ένα. 4Δεν έχει χωριστά μέρη ούτε βαθμούς, ούτε είδη, ούτε επίπεδα, ούτε διαφορές, ούτε διακρίσεις. 5Είναι όπως ο εαυτός της, ίδια και απαράλλα­χτη. 6Ποτέ δεν μεταβάλλεται σε σχέση με διαφορετικά πρόσωπα ή καταστάσεις. Είναι η καρδιά του Θεού και του Υιού Του επίσης.
2. Το νόημα της Αγάπης δεν είναι φανερό σε κανέναν που νομίζει ότι η αγάπη μπορεί να αλλάζει. 2Δεν βλέπει ότι πρέπει να είναι αδύνατο να αλλάξει κανείς την αγάπη. 3Κι έτσι νομίζει ότι μπορεί να αγαπά σε ορισμένες περιπτώσεις και να μισεί σε άλλες. 4Νομίζει επίσης ότι η αγάπη μπορεί να δοθεί σε κάποιον και να παραμείνει ο εαυτός της αν και παρακρατείται από άλλους. 5Το να πιστεύει κανείς αυτά τα πράγματα για την αγάπη σημαί­νει ότι δεν την καταλαβαίνει. 6Αν θα μπορούσε η αγάπη να κάνει τέτοιες διακρίσεις, θα έπρεπε να κρίνει μεταξύ του δικαίου και του αμαρτωλού και να αντιλαμβάνεται τον Υιό του Θεού σαν χωριστά μέρη.
3. Η αγάπη δεν μπορεί να κρίνει, 2Όπως είναι αδιαίρε­τη η ίδια, έτσι και κοιτάζει τα πάντα σαν ένα. 3Το νόημα της έγκειται στην ενότητα της. 4Πρέπει λοιπόν να είναι ασύλληπτη στο νου που νομίζει ότι η αγάπη μεροληπτεί ή είναι διαιρεμένη. 5Δεν υπάρχει άλλη αγάπη εκτός από την αγάπη του Θεού, και όλη η αγάπη είναι δική Του. 6Δεν υπάρχει καμιά άλλη αρχή που να κυβερνά εκεί που δεν υπάρχει αγάπη. 7Η αγάπη είναι ένας νόμος που δεν έχει αντίθετα. 8Η πληρότητα της είναι η δύναμη που κρατά τα πάντα ενωμένα, ο σύνδεσμος μεταξύ του Πατέρα και του Υιού που Τους κρατά και Τους δύο για πάντα σαν ένα.
4. Καμιά σειρά μαθημάτων που ο στόχος της είναι να σε διδάξει να θυμηθείς ποιος πραγματικά είσαι δε θα παρέλειπε να τονίσει ότι δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει μια διαφορά μεταξύ του τι πραγματικά είσαι και του τι είναι η αγάπη. 2Το νόημα της αγάπης είναι το δικό σου νόημα και το μοιράζεσαι με τον Ίδιο το Θεό. 3Διότι ό,τι είσαι είναι ό,τι Αυτός είναι. 4Δεν υπάρχει άλλη αγάπη εκτός από την Δική Του και ό,τι Αυτός είναι, είναι το καθετί που υπάρχει. 5Δεν υπάρχει τίποτα που να περιορίζει τον Εαυτό Του κι έτσι είσαι κι εσύ δίχως όρια.
5. Κανένας από τους νόμους που υπακούει ο κόσμος δεν μπορεί να σε βοηθήσει να συλλάβεις το νόημα της αγάπης. 2Ο,τι πιστεύει ο κόσμος πλάστηκε νια να κρύψει το νόημα της αγάπης και να το κρατήσει κρυφό και σκοτεινό. 3Δεν υπάρχει ούτε ένας κανόνας που υποστηρίζει ο κόσμος που να μην παραβιάζει την αλή­θεια για το τι είναι η αγάπη και το τι είσαι κι εσύ επίσης.
6. Μην αναζητάς να βρεις τον εαυτό σου μέσα στον κόσμο. 2Η αγάπη δεν βρίσκεται στο σκοτάδι και το θάνατο. 3 Είναι όμως απόλυτα φανερή στα μάτια που βλέπουν και στα αυτιά που ακούν τη Φωνή της αγάπης. 4Εξασκούμεθα σήμερα να ελευθερώσουμε το νου σου από όλους τους νόμους που νομίζεις ότι πρέπει να υπακούς, από όλους τους περιορισμούς κάτω από τους οποίους ζεις και από όλες τις αλλαγές που νομίζεις ότι είναι μέρος του ανθρώπινου πεπρωμένου. 5Σήμερα κάνουμε το μεγαλύτερο βήμα. που ζητά αυτή η σειρά μαθημάτων, καθώς προχω­ρείς προς το στόχο που έχει θέσει.
7. Αν πετύχεις έστω και την πιο αμυδρή σύλληψη του νοήματος της αγάπης σήμερα, θα έχεις προχωρήσει προς την απελευθέρωση σου μια απόσταση δίχως όρια και χρόνια αναρίθμητα. 2Μαζί λοιπόν, ας είμαστε χαρούμενοι να δώσουμε λίγο χρόνο στο Θεό σήμερα και ας καταλά­βουμε ότι δεν υπάρχει καλύτερη χρήση για το χρόνο μας.
8. Για δεκαπέντε λεπτά δυο φορές σήμερα απόδρασε από κάθε νόμο στον οποίο πιστεύεις τώρα. 2Ανοιξε το νου σου και αναπαύσου. 3Οποιοσδήποτε μπορεί να απο­δράσει από τον κόσμο που φαίνεται να σε κρατά φυλακι­σμένο, αν δεν τον θεωρεί πολύτιμο. 4Απόσυρε όλη την αξία που έχεις τοποθετήσει στις πενιχρές προσφορές του, και τα ανόητα δώρα του, και άφησε το δώρο του Θεού να τα αντικαταστήσει όλα αυτά.
9. Κάλεσε τον Πατέρα σου, βέβαιος ότι η Φωνή Του θα απαντήσει. 2Ο Ίδιος το έχει υποσχεθεί αυτό. 3Και ο Ίδιος θα βάλει μια σπίθα αλήθειας μέσα στο νου σου παντού όπου εγκαταλείπεις μια ψευδή πεποίθηση, μια σκοτεινή ψευδαίσθηση της ίδιας σου της πραγματικότη­τας και του νοήματος της αγάπης. 4Αυτός θα λάμψει ανάμεσα στις μάταιες σκέψεις σου σήμερα και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την αλήθεια της αγάπης. 5Με αγάπη και καλοσύνη θα κατοικήσει Αυτός μαζί σου, καθώς αφήνεις τη Φωνή Του να διδάξει το νόημα της αγάπης στον αγνό και δεκτικό νου σου. 6Και Αυτός θα ευλογήσει το μάθημα με την Αγάπη Του.
10. Σήμερα τα πολλά μελλοντικά χρόνια της αναμονής σου για τη σωτηρία εξαφανίζονται μπροστά στην αιωνιό­τητα αυτών που μαθαίνεις. 2Ας δώσουμε ευχαριστίες σήμερα, που γλιτώνουμε ένα μέλλον όμοιο με το παρελ­θόν. 3Σήμερα αφήνουμε το παρελθόν πίσω μας, ποτέ πια να μην το ξαναθυμηθούμε. 4Και υψώνουμε το βλέμμα μας προς ένα διαφορετικό παρόν, όπου ένα μέλλον διαγράφεται διαφορετικό από το παρελθόν σε όλα τα χαρακτηρι­στικά του.
11. Ο κόσμος στη βρεφική του ηλικία είναι ακόμα νεογέννητος. 2Και θα τον παρακολουθήσουμε να μεγαλώ­νει και να γίνεται πιο υγιής και δυνατός, για να εκπέμπει την ευλογία του σε όλους αυτούς που έρχονται να μάθουν πώς να απαλλαγούν από τον κόσμο που νόμισαν ότι πλάστηκε στο μίσος για να είναι ο εχθρός της αγάπης. 3Τώρα όλοι τους απελευθερώνονται μαζί με μας. 4Τώρα είναι όλοι τους αδέρφια μας στην Αγάπη του Θεού.
12. Θα τους θυμόμαστε καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα μέρος του εαυτού μας χωρίς την αγάπη μας αν θα θέλαμε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. 2Τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα σκέψου κάποιον που κάνει αυτό το ταξίδι μαζί σου και ο οποίος ήρθε να μάθει ό,τι κι εσύ πρέπει να μάθεις. Και καθώς έρχεται στο νου σου, δώσε του αυτό το μήνυμα από τον εαυτό σου:
4Σε ευλογώ αδερφέ, μου, με την Αγάπη του Θεού, την οποία μοιράζομαι μαζί σου. 5Διότι θα ήθελα να μάθω το χαρμόσυνο μάθημα ότι δεν υπάρχει άλλη αγάπη εκτός από την Αγάπη του Θεού και την δική σου και τη δική μου και όλων μας.

Share