Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Μην αναζητάς άλλο. 2Δε θα βρεις ειρήνη εκτός από την ειρήνη του Θεού. 3Αποδέξου αυτό το γεγονός και γλίτωσε από τον πόνο και άλλων πικρών απογοητεύσεων, θλιβερής απόγνωσης και μιας αίσθησης παγερής απελπισίας και αμφιβολίας. 4Μην αναζητάς άλλο. 5Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να βρεις εκτός από την ειρήνη του Θεού, εκτός αν αναζητάς τη δυστυχία και τον πόνο.
2. Αυτό είναι το τελικό σημείο στο οποίο ο καθένας πρέπει επιτέλους να φτάσει, να εγκαταλείψει κάθε ελπίδα να βρει την ευτυχία εκεί που δεν υπάρχει, ή να σωθεί από ό,τι μπορεί μονάχα να πληγώσει, ή να βρει την ειρήνη στο χάος, τη χαρά στον πόνο και τον Ουρανό στην κόλαση. 2Μην προσπαθείς πια να κερδίσεις από το χάσιμο, ούτε και να πεθάνεις για να ζήσεις. 3Κατ αυτό τον τρόπο δεν μπορείς να ζητάς τη συντριβή.
3. Ωστόσο, μπορείς εξίσου εύκολα να ζητήσεις την αγάπη, την ευτυχία και την αιώνια ζωή μέσα στην ειρήνη που δεν έχει τέλος. 2Ζήτησέ το αυτό και δεν μπορείς παρά να κερδίσεις. 3Το να ζητήσεις αυτό που ήδη έχεις, πρέπει να πετύχει. 4Το να ζητήσεις να γίνει αληθινό αυτό που είναι ψεύτικο μπορεί μόνο και μόνο να αποτύχει. 5Συγχώρεσε τον εαυτό σου για τις μάταιες φαντασίες και μην αναζητάς πια ό,τι δεν μπορείς να βρεις. 6Γιατί τι θα μπορούσε να είναι πιο ανόητο από το να αναζητάς και να αναζητάς και να αναζητάς και πάλι την κόλαση, όταν δεν έχεις παρά να κοιτάξεις με ανοιχτά μάτια για να διαπιστώ­σεις ότι ο Ουρανός είναι μπροστά σου, μέσω μιας πόρτας που ανοίγει εύκολα για να σε καλωσορίσει;
4. Γύρισε σπίτι. 2Δεν έχεις βρει την ευτυχία σου σε ξένα μέρη και σε ξενικές μορφές που δεν έχουν νόημα για σένα, αν και επιδίωξες να τους δώσεις νόημα. 3 Αυτός ο κόσμος δεν είναι το μέρος στο οποίο ανήκεις. 4Είσαι ένας ξένος εδώ. 5Σου δίνεται όμως η ευκαιρία να βρεις τα μέσα με τα οποία δεν φαίνεται να είναι πια ένα κρατητήριο ή μια φυλακή για κανένα.
5. Σου δίνεται η ελευθερία εκεί που έβλεπες μόνο και μόνο αλυσίδες και σιδερένιες πόρτες. 2Πρέπει όμως να αλλάξεις γνώμη για το σκοπό του κόσμου, αν θα ήθελες να αποδράσεις. 3Θα είσαι δέσμιος, ώσπου να δεις όλο τον κόσμο ως ευλογημένο και τους πάντες απελευθερωμένους από τα λάθη σου και τιμημένους όπως είναι. 4Δεν έπλασες τον αδερφό σου, ούτε τον εαυτό σου. 5Και καθώς ελευθερώνεις τον ένα, ο άλλος γίνεται δεκτός όπως είναι.
6. Τι κάνει η συγχώρεση; 2Μέσα στην αλήθεια δεν έχει καμιά αποστολή και δεν κάνει τίποτα. 3Γιατί είναι άγνωστη στον Ουρανό. 4Μόνο στην κόλαση είναι αναγκαία και είναι εκεί που πρέπει να υπηρετήσει μια μεγάλη αποστολή. 5Δεν είναι ένας αξιόλογος στόχος η απόδραση του αγαπημένου Υιού του Θεού
από τους εφιάλτες που φαντάζεται, αλλά πιστεύει ότι είναι αληθινοί; 6Ποιος θα μπορούσε να ελπίζει κάτι περισσότερο, ενώ φαίνεται να υπάρχει μια επιλογή μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας, της αγάπης και του φόβου;
7. Δεν υπάρχει ειρήνη εκτός την ειρήνη του Θεού, επειδή Αυτός έχει έναν Υιό που δεν μπορεί να πλάσει έναν κόσμο που αντιτίθεται στο Θέλημα του Θεού και το δικό του, το οποίο είναι το ίδιο με το Δικό Του. 2Τι θα μπορούσε να ελπίζει να βρει σε έναν τέτοιο κόσμο; 3Δεν μπορεί να είναι πραγματικός, επειδή ποτέ δε δημιουργήθηκε. 4Εδώ είναι που θα ήθελε να βρει την ειρήνη; 5Η πρέπει να καταλάβει καθώς κοιτάζει τον κόσμο ότι ο κόσμος δεν μπορεί παρά να παραπλανήσει; 6Μπορεί ωστόσο να μάθει να κοιτάζει τον κόσμο μ έναν άλλο τρόπο και να βρει την ειρήνη του Θεού.
8. Η ειρήνη είναι η γέφυρα που όλοι θα διασχίσουν για να αφήσουν αυτό τον κόσμο πίσω τους. 2Η ειρήνη αρχίζει ωστόσο μέσα στον κόσμο όταν γίνεται αντιληπτός διαφορετικά και οδηγεί από αυτή τη νέα αντίληψη στην πύλη του Ουρανού και πιο πάνω. 3Ή ειρήνη είναι η απάντηση στους αλληλοσυγκρουόμενους στόχους,, τα ανόητα ταξίδια. τις ξέφρενες μάταιες αναζητήσεις και τις δίχως νόημα προσπάθειες. 4Τώρα ο δρόμος είναι εύκολος, κατηφορίζοντας απαλά προς τη γέφυρα, όπου η ελευθερία βρίσκεται μέσα στην ειρήνη του Θεού.
9. Ας μη χάσουμε το δρόμο μας και πάλι σήμερα. 2Πηγαίνουμε στον Ουρανό και ο δρόμος είναι ευθύς. 3Μόνο αν επιχειρήσουμε να περιπλανηθούμε μπορεί να καθυστερήσουμε και να χάσουμε, άσκοπα την ώρα μας σε αγκαθωτά δρομάκια. 4Μόνο ο Θεός είναι αξιόπιστος και Αυτός θα οδηγήσει τα βήματα μας .5Δε θα εγκαταλείψει τον Υιό Του σε κατάσταση ανάγκης, ούτε θα τον αφήσει να περιπλανιέται για πάντα μακριά από το σπίτι του. 6Ο Πατέρας προσκαλεί, ο Υιός θα ακούσει. 7Και αυτό είναι όλο κι όλο σε ό,τι φαίνεται να είναι ένας κόσμος μακριά από το Θεό, όπου τα σώματα φαίνονται πραγματικά.
10. Τώρα υπάρχει σιωπή.2Μην αναζητάς άλλο. 3Εχεις έρθει εκεί που ο δρόμος είναι σκεπασμένος με φύλλα ψεύτικων επιθυμιών, τα οποία έχουν πέσει από τα δέντρα της απελπισίας που αναζητούσες προηγουμένως. 4Τώρα είναι κάτω από τα πόδια σου. 5Κι εσύ κοιτάζεις ψηλά και προς τον Ουρανό, με τα μάτια του σώματος που χρησιμεύουν τώρα μόνο για μια ακόμα στιγμή.6Η ειρήνη, επιτέλους, έχει ήδη αναγνωριστεί και μπορεί να αισθανθείς το απαλό αγκάλιασμα της να περιβάλλει την καρδιά και το νου σου με ανακούφιση και με αγάπη.
11. Σήμερα δεν αναζητάμε είδωλα. 2Η ειρήνη δεν μπορεί να βρεθεί σε αυτά. 3Η ειρήνη του Θεού είναι δική μας και μόνο αυτή θα δεχτούμε και θα θέλουμε. 4Ας έχουμε ειρήνη σήμερα. 5Γιατί έχουμε βρει έναν απλό, χαρούμενο τρόπο να αφήσουμε τον κόσμο της αμφιβολίας και να αντικαταστήσουμε τους μεταβαλ­λόμενους στόχους και τα μοναχικά όνειρα μας με έναν και μόνο σκοπό και συντροφικότητα. 6Γιατΐ η ειρήνη είναι ένωση, αν προέρχεται από το Θεό. 7Δεν αναζητάμε τίποτε άλλο. 8Είμαστε κοντά στο σπίτι μας και πλησιάζουμε ακόμα πιο πολύ κάθε φορά που λέμε το εξής:
9 Δεν υπάρχει ειρήνη, εκτός από την ειρήνη του Θεού. Και είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που αυτό είναι αλήθεια.

Share