Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ο θάνατος είναι μια σκέψη που παίρνει πολλές μορφής, οι οποίες συχνά δεν αναγνωρίζονται. 2Μπορεί να παρουσιαστεί σαν λύπη, φόβος, ανησυχία ή αμφιβολία, σαν θυμός, απιστία και έλλειψη εμπιστοσύνης, σαν ενδιαφέρον για σώματα, σαν φθόνος και σαν όλες τις μορφές στις οποίες η επιθυμία να είσαι αυτό που δεν είσαι μπορεί να έρθει να σε δελεάσει. 3Ολες αυτές οι σκέψεις δεν είναι παρά απεικονίσεις της λατρείας του θανάτου ως σωτήρα και απελευθερωτή.
2. Η προσωποποίηση του φόβου, ο οικοδεσπότης της αμαρτίας, ο Θεός των ενόχων και ο άρχοντας όλων των ψευδαισθήσεων και απατών, η σκέψη του θανάτου φαίνεται ισχυρή. 2Διότι φαίνεται να κρατά όλα τα όντα μέσα στο ρυτιδιασμένο χέρι της, όλες τις ελπίδες και τις επιθυμίες μέσα στο καταστρε­πτικό της γράπωμα, καθώς επίσης και όλους τους στόχους που γίνονται αντιληπτοί μόνο και μόνο στα τυφλά της μάτια.3Όι αδύναμοι, οι ανήμποροι και οι άρρωστοι υποκλίνονται μπροστά στην εικόνα της, νομίζοντας ότι μόνο αυτή είναι πραγματική, αναπόφευκτη, άξια της εμπιστοσύνης τους. 4Διότι μόνο αυτή θα έρθει στα σίγουρα.
3. Όλα τα πράγματα εκτός από το θάνατο φαίνονται να είναι αβέβαια, χάνονται όσο δύσκολο κι αν είναι να τα κερδίσεις, έχουν αβέβαιη έκβαση και τείνουν να προδίνουν τις ελπίδες που κάποτε δημιούργησαν και να αφήνουν τη γεύση του πόνου και της ταπείνωσης στο πέρασμα τους, στη θέση των φιλοδοξιών και των ονείρων. 2Στο θάνατο όμως βασίζεται κανείς. 3Διότι θα έρθει στα σίγουρα, όταν έρθει η ώρα για την άφιξη του. 4Ποτέ δεν θα παραλείψει να πάρει κάθε ζωή σαν όμηρο του.
4. Θα ήθελες να προσκυνήσεις ένα τέτοιο είδωλο; 2Εδώ, η δύναμη και η ισχύς του Ίδιου του Θεού γίνεται αντιληπτή μέσα σε ένα είδωλο φτιαγμένο από σκόνη. 3Εδώ, το αντίθετο του Θεού ανακηρύσσεται κύριος όλης της δημιουργίας, δυνατότερο από το Θέλημα του Θεού για την ζωή, δυνατότερο από την απεραντοσύνη της αγάπης και από την τέλεια, αμετάβλητη σταθερότητα του Ουρανού. 4Εδώ, το θέλημα του Πατέρα και του Υιού συντρίβεται τελικά και αφήνεται να αναπαυτεί κάτω από την ταφόπετρα που ο θάνατος έχει βάλει πάνω στο σώμα του άγιου Υιού του Θεού.
5. Ελεεινός στην συντριβή του, έχει γίνει όπως ο θάνατος θα τον ήθελε να είναι. 2Ο επιτάφιος του, τον οποίο ο ίδιος ο θάνατος έχει γράψει, δεν του δίνει κανένα όνομα, επειδή έχει γίνει χώμα. 3Λέει μόνον το εξής: «Εδώ είναι ένας μάρτυρας ότι ο Θεός είναι νεκρός». 4Και αυτό ο θάνατος το γράφει ξανά και ξανά, ενώ οι πιστοί του συμφωνούν και γονατισμένοι με τα μέτωπα τους κάτω στο έδαφος ψιθυρίζουν φοβισμένοι ότι έχει δίκιο.
6. Είναι αδύνατο να λατρεύεις οποιαδήποτε μορφή θανάτου και ωστόσο να επιλέξεις μερικές μορφές που δεν θα σου άρεσαν και θα ήθελες να αποφύγεις, ενώ ακόμα εμπιστεύεσαι τις υπόλοιπες. 2Διότι ο θάνατος είναι απόλυτος. 3Είτε όλα τα πράγματα πεθαίνουν είτε ζουν και δεν μπορούν να πεθάνουν. 4Κανένας συμβιβασμός δεν είναι δυνατός .5Διότι εδώ βλέπουμε και πάλι μια ολοφάνερη ιδέα, την οποία πρέπει να δεχτούμε αν θέλουμε να είμαστε διανοητικά υγιείς: ό,τι αντικρούει εντελώς μια σκέψη δεν μπορεί να είναι αληθινό, εκτός αν το αντίθετο της αποδεχτεί ότι είναι ψέματα.
7. Η ιδέα του θανάτου του Θεού είναι τόσο γελοία, που ακόμη και οι τρελοί δυσκολεύονται να την πιστέψουν. 2Γιατί υπονοεί ότι ο Θεός ήταν ζωντανός κάποτε και με κάποιο τρόπο αφανίστηκε, φονεύτηκε, προφανώς, από εκείνους που δεν Τον ήθελαν να επιβιώσει.3Η ισχυρότερη τους θέληση μπόρεσε να υπερνικήσει την Δική Του και έτσι η αιώνια ζωή υπἐκυψε στο θάνατο. 4Και μαζί με τον Πατέρα πέθανε και ο Υιός επίσης.
8. Αυτοί που λατρεύουν το θάνατο μπορεί να είναι φοβισμένοι. 2Και ωστόσο, μπορούν τέτοιες σκέψεις να είναι τρομακτικές; 3Αν έβλεπαν ότι είναι μονάχα ο θάνατος στον οποίο πιστεύουν, θα απελευθερώνονταν αμέσως. 4Και εσύ θα τους το δείξεις αυτό σήμερα. 5Δεν υπάρχει θάνατος, τον αρνιόμαστε τώρα στην κάθε μορφή του, για τη σωτηρία τους και για τη δική μας σωτηρία επίσης. 6Ο Θεός δεν έπλασε το Θάνατο. 7Επομένως, οποιαδήποτε μορφή κι αν παίρνει πρέπει να είναι ψευδαίσθηση. 8Αυτή είναι η θέση που παίρνουμε σήμερα. 9Και μας ανατίθεται να κοιτάξουμε πέρα από τον θάνατο και να δούμε την ζωή.

9. Πατέρα μας, ευλόγησε τα μάτια μας σήμερα. 2Εἰμαστε οι αγγελιαφόροι σου και θα θέλαμε να δούμε την υπέροχη αντανάκλαση της Αγάπης Σου η οποία λάμπει στο καθετί 3Ζούμε και κινούμαστε μονάχα μέσα σε Εσένα. 4Δεν είμαστε αποχωρισμένοι από την αιώνια ζωή Σου. 5Δεν υπάρχει θάνατος, διότι ο θάνατος δεν είναι το Θέλημά Σου. 6Και βρισκόμαστε, εκεί που μας έχεις βάλει, στην ζωή που μοιραζόμαστε με Εσένα και με όλα τα όντα για να είμαστε όμοιοι με Εσένα και μέρος του Εαυτού Σου για πάντα. 7Δεχόμαστε τις Σκέψεις Σου ως δικές μας και το θέλημά μας είναι ένα με το Δικό Σου Θέλημα για πάντα. 8Αμήν.

Share