Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ο πόνος είναι μια λανθασμένη αντίληψη. 2 Όταν βιώνεται σε οποιαδήπο­τε μορφή, είναι απόδειξη ότι αυταπατάσαι. 3Δεν είναι κάτι πραγματικό. 4Δεν υπάρχει καμιά μορφή που παίρνει, η οποία δεν θα εξαφανιστεί αν την δεις  ορθά.5Διότι ο πόνος διακηρύσσει ότι ο Θεός είναι σκληρός. 6Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, να είναι πραγματικός σε οποιαδήποτε μορφή; 7Ό πόνος επιβεβαιώνει το μίσος του Θεού του Πατέρα για τον Υιό Του, τις αμαρτίες που βλέπει σε αυτόν και την παράλογη επιθυμία Του για εκδίκηση και θάνατο.
2. Μπορούν αυτές οι προβολές να επιβεβαιωθούν; 2Μπορούν να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από  εντελώς λανθασμένες; 3Ό πόνος  επιβεβαιώνει μόνο τα λάθη του Υιού σχετικά με αυτό που νομίζει ότι είναι. 4Είναι ένα όνειρο σκληρής ανταπόδοσης για ένα έγκλημα που δεν θα μπορούσε να διαπραχθεί, για μια επίθεση σε ό,τι είναι εντελώς απρόσβλητο. 5Είναι ένας εφιάλτης εγκατάλειψης από μια Αιώνια Αγάπη, η Οποία δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει τον Υιό που δημιούργησε από αγάπη.
3. Ο πόνος είναι μια ένδειξη ότι οι ψευδαισθήσεις βασιλεύουν στην θέση της αλήθειας. 2Δείχνει ότι ο Θεός δεν αναγνωρίζεται, συγχέεται με τον φόβο, γίνεται αντιληπτός σαν τρελός και βλέπεται σαν προδότης του Εαυτού Του. 3Αν ο Θεός είναι πραγματικός, δεν υπάρχει πόνος. 4Αν ο πόνος είναι πραγματικός δεν υπάρχει Θεός. 5Διότι η εκδίκηση δεν είναι μέρος της αγάπης. 6Και ο φόβος, αρνούμενος την αγάπη και χρησιμοποιώντας τον πόνο για να αποδείξει ότι ο Θεός έχει πεθάνει, αποδεικνύει ότι ο θάνατος έχει νικήσει την ζωή. 7Το σώμα είναι ο Υιός του Θεού, φθαρτός και θνητός όπως και ο Πατέρας που έχει σκοτώσει.
4. Ειρήνη σε αυτές τις ανοησίες! 2Είναι καιρός, να γελάσουμε με αυτές τις παράλογες ιδέες. 3Δεν χρειάζεται να τις θεωρούμε άγρια εγκλήματα ή μυστικές αμαρτίες με βαριές συνέπειες. 4Ποιος, παρά μόνο ένας τρελός, θα μπορούσε να τις φανταστεί σαν αιτία οποιουδήποτε πράγματος; 5Ό μάρτυρας τους, ο πόνος, είναι τρελός όπως και οι ίδιες και δεν πρέπει να τον φοβάται κανείς περισσότερο από τις παράλογες ψευδαισθήσεις που προστα­τεύει και προσπαθεί να αποδείξει ότι παρ᾽όλα αυτά πρέπει να είναι αληθινές.
5. Μόνο οι σκέψεις σου σού προκαλούν πόνο. 2Τίποτα  έξω από το νου σου δεν μπορεί να σε πληγώσει ή να σε βλάψει με οποιοδήποτε τρόπο. 3Δεν υπάρχει καμιά αιτία πέρα από τον εαυτό σου που να μπορεί να σε τυραννήσει. 4Κανένας άλλος δεν σε επηρεάζει παρά μόνον ο εαυτός σου. 5Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που έχει την δύναμη να σε κάνει άρρωστο ή λυπημένο, αδύναμο ή ασθενικό. 6Είσαι όμως εσύ, που έχεις την δύναμη να εξουσιάζεις όλα τα πράγματα που βλέπεις απλώς αναγνωρίζοντας αυτό που είσαι. 7Καθώς τα αντιλαμβάνεσαι ως αβλαβή και ακίνδυνα, θα δεχτούν το άγιο θέλημα σου ως δικό τους. 8Και ό,τι φαίνεται να είναι γεμάτο φόβο γίνεται τώρα μια πηγή αθωότητας και αγιοσύνης.
6. Άγιε αδελφέ μου σκέψου για λίγο το εξής: ο κόσμος που βλέπεις δεν κάνει τίποτα. 2Δεν έχει καμιά εντελώς επίδραση. 3Απλώς αντιπροσωπεύει τις σκέψεις σου. 4Και θα αλλάξει εντελώς, καθώς επιλέγεις να αλλάξεις την γνώμη σου και να επιλέξεις την χαρά του Θεού ως αυτό που πραγματικά θέλεις. 5Ο Εαυτός σου λάμπει στην άγια χαρά Του για πάντα αμετάβλητος, αναλλοίωτος κι απαράλλαχτος. 6Και εσύ θα ήθελες να αρνηθείς σε ένα κομματάκι του νου σου την ίδια του την κληρονομιά και να το κρατήσεις σαν ένα νοσοκομείο πόνου, σαν ένα αρρωστημένο μέρος όπου τα όντα θα έλθουν τελικά για να πεθάνουν;
7. Ο κόσμος μπορεί να φαίνεται να σου προξενεί πόνο. 2Ο κόσμος ωστόσο, επειδή δεν έχει καμιά αιτία, δεν έχει την δύναμη να προκαλέσει τίποτα. 3Επειδή είναι ένα αποτέλεσμα, δεν μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα. 4Ως μια ψευδαίσθηση, είναι ό,τι επιθυμείς. 5Όι μάταιοι πόθοι σου αντιπροσωπεύουν τα βάσανά του. 6Όι παράξενες επιθυμίες σου του φέρνουν άσχημα όνειρα. 7Οι σκέψεις σου του θανάτου τον τυλίγουν με το φόβο, ενώ με την καλόκαρδη συγχώρεση σου ζει.
8. Ο πόνος είναι η σκέψη του κακού που παίρνει μορφή και προξενεί όλεθρο στον άγιο νου σου. 2Ο πόνος είναι τα λύτρα που έχεις πληρώσει με χαρά για να μην είσαι ελεύθερος. 3Με τον πόνο ο Θεός στερείται τον Υιό που αγαπά. 4Με τον πόνο ο φόβος φαίνεται να θριαμβεύει της αγάπης και ο χρόνος να αντικαθιστά την αιωνιότητα και τον Ουρανό. 5Και ο κόσμος γίνεται ένα σκληρό και παγερό μέρος, όπου η θλίψη κυβερνά και οι μικρές χαρές υποχωρούν μπροστά στη βίαιη επίθεση του άγριου πόνου που περιμένει να καταπνίξει όλη την χαρά στη δυστυχία.
9. Παράτησε τα όπλα σου και έλα χωρίς να αμύνεσαι στο ήσυχο μέρος όπου η ειρήνη του Ουρανού κρατά επιτέλους όλα τα πράγματα ακίνητα. 2Εγκατάλειψε όλες τις σκέψεις του κινδύνου και του φόβου. 3Μην αφήσεις καμιά επίθεση να εισέλθει μαζί σου. 4Παράδωσε το σκληρό σπαθί της κρίσης που βάζεις απειλητικά στο λαιμό σου και εγκατάλειψε τις βίαιες επιθέσεις με τις οποίες επιδιώκεις να κρύψεις την αγιοσύνη σου.
10. Εδώ θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει πόνος. 2Εδώ η χαρά του Θεού σου ανήκει. 3Σήμερα είναι η μέρα που σου δίνεται να συνειδητοποιήσεις το μάθημα που περιέχει όλη την δύναμη της σωτηρίας. 4Είναι το εξής: ο πόνος είναι μια ψευδαίσθηση, η χαρά είναι πραγματικότητα. 5Ό πόνος είναι μόνο και μόνο ύπνος, η χαρά είναι αφύπνιση. 6Ο πόνος είναι απάτη, μόνο η χαρά είναι αλήθεια.
11. Και έτσι ξανακάνουμε την μόνη επιλογή που μπορεί ποτέ να γίνει, διαλέγουμε μεταξύ των ψευδαισθήσεων και της αλήθειας, ή του πόνου και της χαράς, ή της κόλασης και του Ουρανού. 2Η ευγνωμοσύνη για το Δάσκαλο μας ας γεμίσει τις καρδιές μας, επειδή είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε την χαρά μας αντί για τον πόνο, την αγιοσύνη μας στην θέση της αμαρτίας, την ειρήνη του Θεού αντί για την σύγκρουση και το φως του Ουρανού αντί για το σκοτάδι του κόσμου.

Share