Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Σήμερα εξασκούμεθα διαφορετικά και παίρνουμε μια ορισμένη θέση ως προς τον θυμό μας, ώστε οι φόβοι μας να εξαφανιστούν και να αφήσουμε χώρο για την αγάπη. 2Eδώ βρίσκεται η σωτηρία, στα απλά λόγια με τα οποία εφαρμόζουμε την σημερινή ιδέα. 3Εδώ είναι η απάντηση στον πειρασμό, η οποία ποτέ δεν μπορεί να μην καλωσορίσει τον Χριστό εκεί όπου ο φόβος και ο θυμός είχαν κυριαρχήσει προηγουμένως. 4Εδώ η Εξιλέωση έχει ολοκληρωθεί, ο κόσμος έχει ξεπεραστεί με ασφάλεια και ο Ουρανός έχει τώρα αποκατασταθεί. 5Εδώ είναι η απάντηση της Φωνής του Θεού.
2. Οι εντελώς αφηρημένες έννοιες είναι η φυσιολογική κατάσταση του νου. 2Μέρος όμως του νου δεν είναι φυσιολογικό τώρα. 3Δεν βλέπει τα πάντα ως ένα. 4Αντιθέτως, βλέπει μόνο μέρος της ολότητας διότι μόνο έτσι θα μπορούσε να επινοήσει τον κατακερματισμένο κόσμο που βλέπεις. 5Ο σκοπός όλης της όρασης είναι να σου δείξει ό,τι επιθυμείς να δεις. 6Ολη η ακοή φέρνει στο νου σου μόνο τους ήχους που ο νους σου θέλει να ακούσει.
3. Έτσι πλάστηκαν τα συγκεκριμένα πράγματα. 2Και τώρα είναι αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για την εξάσκηση μας. 3Τα δίνουμε στο Άγιο Πνεύμα, ώστε Αυτό να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει για έναν σκοπό που είναι διαφορετικός από τον σκοπό που τους δώσαμε. 4Αυτό όμως μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο ό,τι πλάσαμε για να μας διδάξει μια διαφορετική άποψη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε διαφορετική χρήση στο καθετί.
4. Ένας αδερφός είναι όλοι οι αδερφοί. 2Ό κάθε νους περιλαμβάνει όλους τους νόες, διότι ο κάθε νους είναι αδιαίρετος. 3Αυτή είναι η αλήθεια. 4 Όμως , διευκρινίζουν αυτές οι σκέψεις το νόημα της δημιουργίας; 5Σου είναι αυτά τα λόγια εντελώς κατανοητά; 6Τι άλλο μπορεί να σου φαίνεται ότι είναι παρά κούφιοι ήχοι, ευχάριστοι ίσως, ορθοί στο συναισθηματικό τους τόνο, αλλά βασικά μη κατανοητοί και ακατάληπτοι. 7Ό νους που δίδαξε τον εαυτό του να σκέπτεται συγκεκριμένα δεν μπορεί πια να συλλάβει τις αφηρημένες έννοιες με έναν τρόπο που να περιλαμβάνει τα πάντα. 8Χρειαζόμαστε να δούμε λίγο για να μάθουμε πολλά.
5. Φαίνεται πως είναι το σώμα που αισθανόμαστε ότι περιορίζει την ελευθερία μας, μας κάνει να υποφέρουμε και στο τέλος αφαιρεί την ζωή μας. 2Τα σώματα όμως δεν είναι παρά σύμβολα μιας συμπαγούς μορφής φόβου. 3Χωρίς σύμβολα, ο φόβος δεν προκαλεί καμιά αντίδραση, επειδή τα σύμβολα μπορούν να αντιπροσωπεύουν ό,τι δεν έχει νόημα.4Η αγάπη δεν χρειάζεται σύμβολα, επειδή είναι αληθινή. 5Ό φόβος όμως προσκολλάται σε συγκεκριμέ­να πράγματα, επειδή είναι ψεύτικος.
6. Τα σώματα επιτίθενται, οι νόες όμως δεν επιτίθενται. 2Αυτή η σκέψη σίγουρα θυμίζει το κείμενο μας, το οποίο την τονίζει συχνά. 3Αυτός είναι ο λόγος που τα σώματα γίνονται εύκολα τα σύμβολα του φόβου. 4 Έχεις πολλές φορές παρακινηθεί να κοιτάζεις πέρα από το σώμα, επειδή η όραση του σώματος δείχνει το σύμβολο του «εχθρού» της αγάπης το οποίο η όραση του Χριστού δεν βλέπει. 5Το σώμα είναι ο στόχος της επίθεσης, επειδή κανένας δεν νομίζει ότι μισεί ένα νου. 6Τι άλλο όμως εκτός από το νου διατάζει το σώμα να επιτεθεί; 7Τι άλλο θα μπορούσε να είναι η έδρα του φόβου, εκτός από ό,τι σκέπτεται τον φόβο;
7. Το μίσος είναι συγκεκριμένο. 2Πρέπει να υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο να γίνει η επίθεση. 3Ένας εχθρός πρέπει να γίνει αντιληπτός σε μια τέτοια μορφή που να μπορεί να αγγιχτεί και να ιδωθεί και να ακουστεί και τελικά να φονευτεί.
4Όταν το μίσος εναποτεθεί σε κάποιο πράγμα, απαιτεί τον θάνατο τόσο σίγουρα όσο η Φωνή του Θεού διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει θάνατος. 2Ο φόβος είναι αχόρταγος, καταβροχθίζει το καθετί που βλέπουν τα μάτια του, βλέποντας τον εαυτό του στο καθετί και έχοντας την ανάγκη να στραφεί εναντίον του εαυτού του και να καταστρέψει.
8. Όποιος βλέπει ένα αδερφό σαν ένα σώμα, τον βλέπει σαν σύμβολο του φόβου. 2Και θα επιτεθεί, επειδή ό,τι βλέπει είναι ο δικός του φόβος εξωτερικευμένος, έτοιμος να επιτεθεί, ουρλιάζοντας να ενωθεί με αυτόν και πάλι. 3Μην υποτιμάς την ένταση της οργής που ο προβεβλημένος φόβος γεννά. 4Στριγγλίζει γεμάτος οργή και γρατζουνίζει τον αέρα με λύσσα, ελπίζοντας να αρπάξει τον πλάστη του και να τον καταβροχθίσει.
9. Αυτό βλέπουν τα μάτια του σώματος σε κάποιον που ο Ουρανός λατρεύει, οι άγγελοι αγαπούν και ο Θεός δημιούργησε τέλειο. 2Αυτή είναι η πραγματι­κότητα του. 3Και στην όραση του Χριστού η ομορφιά του καθρεπτίζεται σε μια μορφή τόσο άγια και τόσο υπέροχη που δεν θα μπορούσες να κρατηθείς από το να γονατίσεις στα πόδια του. 4Αντί να γονατίσεις όμως, θα πιάσεις το χέρι του, διότι στα μάτια του Χριστού είσαι όμοιος με αυτόν. 5Η επίθεση σου σε αυτόν είναι ο εχθρός σου, επειδή δνε θα αντιληφτείς ότι στα χέρια του είναι η σωτηρία σου. 6Ζήτησέ του μόνο αυτό και θα σου το δώσει. 7Ζήτησέ του να μην συμβολίζει τον φόβο σου. 8Θα παρακαλούσες να καταστρέψει η αγάπη τον εαυτό της; 9Η θα ήθελες να σου αποκαλυφθεί και να σε απελευθερώσει;
10. Σήμερα εξασκούμεθα με έναν τρόπο που έχουμε επιχειρήσει προηγουμέ­νως. 2Η ετοιμότητα σου είναι εγγύτερα τώρα και θα πλησιάσουμε περισσότε­ρο σήμερα στην όραση του Χριστού. 3Αν είσαι αποφασισμένος να την φτάσεις, θα πετύχεις σήμερα. 4Και μόλις πετύχεις, δεν θα είσαι πρόθυμος να δεχτείς τους μάρτυρες που τα μάτια του σώματός σου προσκαλούν. 5Ο,τι θα δεις, θα σου τραγουδήσει για τις πανάρχαιες μελωδίες που θα θυμηθείς . 6Δεν έχεις ξεχαστεί στον Ουρανό. 7Δεν θα ήθελες να τον θυμηθείς;
11. Διάλεξε έναν αδερφό, σύμβολο των υπολοίπων και ζήτησε του την σωτηρία. 2Δες τον πρώτα όσο πιο καθαρά μπορείς στην ίδια μορφή που τον έχεις συνηθίσει.3Δες το πρόσωπο του, τα χέρια και τα πόδια του, τα ρούχα του. 4Παρακολούθησε τον να χαμογελά και δες τις γνωστές χειρονομίες που κάνει συχνά. 5Μετά συλλογίσου το εξής: ό,τι βλέπεις τώρα σου κρύβει την θέα κάποιου ο οποίος  μπορεί να σου συγχωρέσει όλες σου τις αμαρτίες, τα ιερά χέρια του  μπορούν να αφαιρέσουν τα καρφιά που τρυπούν τα δικά σου χέρια και να βγάλουν το ακάνθινο στεφάνι που έχεις βάλει πάνω στο ματωμένο σου κεφάλι. 6Ζήτησέ του το εξής, ώστε να μπορέσει να σε απελευθερώσει:

7Δώσε μου την ευλογία σου άγιε Υιέ του Θεού.
8Θα ήθελα να σε κοιτάξω με τα μάτια του Χριστού
και να δω την τέλεια αθωότητα μου σε σένα.

12. Και Αυτός θα απαντήσει σε Εκείνον που επικαλέστηκες. 2Διότι θα ακούσει την Φωνή για τον Θεό μέσα σου και θα απαντήσει με την δική σου φωνή. 3Κοίταξέ τον τώρα, αυτόν που έχεις δει μόνο σαν σάρκα και οστά και αναγνώρισε ότι ο Χριστός έχει έρθει σε σένα. 4Η σημερινή σου ιδέα είναι η ασφαλής σου απόδραση από τον θυμό και τον φόβο. 5Βεβαιώσου ότι θα την χρησιμοποιήσεις αμέσως, αν μπεις στο πειρασμό να επιτεθείς σε έναν αδερφό και να αντιληφθείς σε αυτόν το σύμβολο του φόβου σου. 6Και θα τον δεις ξαφνικά να μεταμορφώνεται από εχθρό σε σωτήρα, από διάβολο σε Χριστό.

Share