Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η εμπιστοσύνη στους αδελφούς σου είναι απαραίτητη για να θεμελιώσεις και να διατηρήσεις την πίστη σου στην ικανότητά σου να ξεπεράσεις την αμφιβολία και την έλλειψη της απόλυτης βεβαιότητας στον εαυτό σου. 2Οταν επιτίθεσαι σε έναν αδελφό σου, διακηρύσσεις ότι ο αδελφός σου περιορίζεται από ό,τι έχεις αντιληφθεί σε αυτόν. 3Δεν κοιτάζεις πέρα από τα λάθη του. 3Αντιθέτως, τα λάθη του μεγαλοποιούνται και κρύβουν από την επίγνωση σου τον Εαυτό που βρίσκεται υπεράνω των δικών σου λαθών και πέρα από τις φαινομενικές αμαρτίες του αδελφού σου καθώς και από τις δικές σου.
2. Η αντίληψη έχει μια εστίαση. 2Είναι αυτή η εστίαση, που δίνει συνοχή σε ό,τι βλέπεις. 3Απλώς άλλαξε αυτή την εστίαση και ό,τι βλέπεις θα αλλάξει αναλόγως. 4Η όραση σου τώρα θα αλλάξει, για να βοηθήσει τον σκοπό που αντικατέστησε εκείνον που είχες προηγουμένως. 5Μην εστιάζε­σαι στις αμαρτίες του αδελφού σου και θα βιώσεις την ειρήνη που φέρνει η πίστη στην αθωότητα. 6Αυτή η πίστη λαμβάνει τη μόνη σίγουρη υποστήριξη της από ό,τι βλέπεις στους άλλους πέρα από τις αμαρτίες τους. 7Γιατί τα λάθη τους, αν εστιαστείς σε αυτά, είναι αυτόπτες μάρτυρες των δικών σου  αμαρτιών. 8Και έτσι δεν θα υπερβείς την θέα τους και δεν θα δεις την αθωότητα που βρίσκεται πέρα από αυτά.
3. Επομένως, όταν εξασκούμαστε σήμερα, αφήνουμε πρώτα όλες αυτές τις ασήμαντες εστιάσεις να παραμερίσουν ώστε να αναδυθεί η  μεγάλη μας ανάγκη για την αθωότητά μας. 2Καθοδηγούμε το νου μας στην αποκλειστική αναζήτηση της αθωότητας έστω και για λίγο. 3Δεν νοιαζόμαστε για τους μελλοντικούς μας στόχους. 4Και ό,τι είδαμε μια στιγμή προηγουμένως δεν μας απασχολεί μέσα στο διάλειμμα χρόνου στο οποίο αλλάζουμε την πρόθεσή μας. 5Αναζητούμε την αθωότητα και τίποτα άλλο. 6Την αναζητούμε χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τίποτα άλλο εκτός από το τώρα.
4. Ένας σημαντικός παράγοντας που διακινδυνεύει την επιτυχία σου είναι η απασχόληση σου με τους περασμένους και μελλοντικούς στόχους σου. 2 Έχεις απορροφηθεί στο πόσο πολύ διαφέρουν οι στόχοι που αυτά τα μαθήματα υποστηρίζουν, από εκείνους τους στόχους που είχες προηγουμένως. 3Και έχεις επίσης αποθαρρυνθεί από την καταθλιπτική και περιοριστική σκέψη ότι, ακόμα κι αν τυχόν πετύχεις, είναι αναπόφευκτο ότι θα ξαναχάσεις το δρόμο σου.
5. Τι σημασία θα μπορούσε να έχει αυτό; 2Γιατί το παρελθόν δεν υπάρχει και το μέλλον είναι μόνο μια φαντασία. 3Αυτή η ενασχόληση δεν είναι παρά άμυνα εναντίον της τωρινής αλλαγής στην εστίαση της αντίληψης. 4Τίποτα περισσότερο. 5Εγκαταλείπουμε για λίγο αυτούς τους άσκοπους περιορισμούς. 6Δεν στηριζόμαστε στις πεποιθήσεις του παρελθόντος και ό,τι θα πιστέψουμε στο μέλλον δεν θα μας παρενοχλήσει τώρα. 7Εισερχό­μαστε στην ώρα της εξάσκησης μας με έναν και μοναδικό σκοπό: να κοιτάξουμε την εσωτερική αθωότητα.
6. Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε χάσει αυτόν τον στόχο, αν ο θυμός μπλοκάρει το δρόμο μας με οποιονδήποτε τρόπο. 2Και αν οι αμαρτίες ενός αδελφού έρθουν στο νου μας, η συρρίκνωση της εστίασής μας θα περιορίσει την όραση μας και θα στρέψει τα μάτια μας στα δικά μας λάθη, τα οποία θα μεγεθύνουμε και θα αποκαλέσουμε «αμαρτίες». 3Για λίγο, λοιπόν, χωρίς αναφορά στο παρελθόν ή στο μέλλον, αν τυχόν και ανορθωθούν αυτά τα εμπόδια, θα τα ξεπεράσουμε καθοδηγώντας τον νου μας να αλλάξει την εστίαση του καθώς λέμε:

4Αυτό δεν είναι ό,τι θα ήθελα να κοιτάξω.

5Εμπιστεύομαι τους αδελφούς μου οι οποίοι είναι ένα με μένα.

7. Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης αυτή τη σκέψη για να μας κρατήσει ασφαλείς όλη την ημέρα. 2Δεν επιδιώκουμε να πετύχουμε μακροπρόθεσμους στόχους. 3Καθώς κάθε εμπόδιο φαίνεται να κρύβει τη θέα της αθωότητας μας, αναζητούμε μόνο την στιγμιαία διακοπή της δυστυχίας που φέρνει η εστίαση στην αμαρτία, μια εστίαση που κάνει την αμαρτία να παραμένει αδιόρθωτη.
8. Ούτε και ζητούμε να δούμε φαντασίες. 2Γιατί ό,τι αναζητούμε να δούμε υπάρχει πραγματικά. 3Και καθώς η εστίαση μας στρέφεται πέρα από τα λάθη, θα δούμε έναν εντελώς αναμάρτητο κόσμο. 4Όταν αυτό είναι το μόνο που θέλουμε να βλέπουμε, όταν αυτό είναι το μόνο που αναζητούμε εις το όνομα της αληθινής αντίληψης, τότε τα μάτια του Χριστού αναπόφευκτα είναι τα δικά μας. 5Και η Αγάπη, που Αυτός αισθάνεται για μας, θα γίνει επίσης δική μας. 6Αυτή θα γίνει το μόνο πράγμα που θα βλέπουμε να καθρεπτίζεται στον κόσμο και στον εαυτό μας.
9. Ο κόσμος που κάποτε διακήρυττε τις αμαρτίες μας γίνεται τώρα η απόδειξη ότι είμαστε αναμάρτητοι. 2Και η αγάπη μας για όλους αυτούς που βλέπουμε επιβεβαιώνει ότι θυμόμαστε τον άγιο Εαυτό ο Οποίος δεν γνωρίζει καμιά αμαρτία και ποτέ δεν θα μπορούσε να διανοηθεί κάτι δίχως την δική Του αθωότητα. 3Αυτήν τη μνήμη αναζητούμε καθώς εξασκούμεθα σήμερα. 4Δεν κοιτάζουμε ούτε μπροστά ούτε πίσω. 5Κοιτάζουμε κατ ευθείαν στο παρόν. 6Κι εμπιστευόμαστε την εμπειρία που ζητούμε τώρα. 7Μόνο η αθωότητα μας είναι το Θέλημα του Θεού. 8Αυτή τη στιγμή η θέληση μας είναι ένα με την Δική Του.

Share