Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η εμπιστοσύνη στους αδελφούς σου είναι απαραίτητη για να θεμελιώσεις και να κρατήσεις την πίστη σου στην ικανότητα σου να ξεπεράσεις την αμφιβολία και την έλλειψη της απόλυτης βεβαιότητας στον εαυτό σου. 2Οταν επιτίθεσαι σ έναν αδελφό σου, διακηρύσσεις ότι ο αδελφός σου περιορίζεται από ό,τι έχεις αντιληφτεί σε αυτόν. 3Δεν κοιτάζεις πέρα από τα λάθη του. Αντιθέτως, τα λάθη του μεγαλοποιούνται και κρύβουν από την επίγνωση σου τον Εαυτό που βρίσκεται υπεράνω των δικών σου λαθών και πέρα από τις φαινομενικές αμαρτίες του αδελφού σου καθώς και από τις δικές σου.
2. Η αντίληψη έχει μια εστίαση. 2Είναι αυτή η εστίαση, που δίνει συνοχή στο τι βλέπεις. 3Αλλαξε μόνο και μόνο αυτή την εστίαση και ό,τι βλέπεις θα αλλάξει αναλόγως. 4Η όραση σου τώρα θα αλλάξει, για να βοηθήσει το σκοπό που έχει αντικαταστήσει εκείνον που είχες προηγουμένως. 5Μη συγκεντρώνε­σαι στις αμαρτίες του αδελφού σου και θα βιώσεις την ειρήνη που προέρχεται από την πίστη στην αθωότητα. 6Αυτή η πίστη λαμβάνει τη μόνη σίγουρη υποστήριξη της από ό,τι βλέπεις στους άλλους πέρα από τις αμαρτίες τους. 7Γιατί τα λάθη τους, αν συγκεντρωθείς πάνω σε αυτά, είναι αυτόπτες μάρτυρες των αμαρτιών μέσα σε σένα. 8Και έτσι δεν θα ξεπεράσεις τη θέα τους και δεν θα δεις την αθωότητα που βρίσκεται πέρα από αυτά.
3. Επομένως, όταν εξασκούμαστε σήμερα, αφήνουμε πρώτα όλες αυτές τις ασήμαντες εστιάσεις να κάνουν τόπο για τη μεγάλη μας ανάγκη να αφήσουμε την αθωότητα μας να γίνει εμφανής. 2Δίνουμε οδηγίες στο νου μας ότι αναζητούμε για λίγο αυτή την αθωότητα και μόνο αυτή. 3Δεν νοιαζόμαστε για τους μελλοντικούς μας στόχους. 4Και ό,τι είδαμε μια στιγμή προηγουμένως δεν μας απασχολεί μέσα στο διάστημα του χρόνου στο οποίο εξασκούμαστε να αλλάξουμε το σκοπό μας. Αναζητούμε την αθωότητα και τίποτα άλλο. 6Την αναζητούμε τώρα, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τίποτα άλλο εκτός από το τώρα.
4. Ένας σημαντικός παράγοντας που διακινδυνεύει την επιτυχία σου είναι η απασχόληση σου με τους περασμένους και μελλοντικούς στόχους σου. 2 Έχεις απορροφηθεί με το πόσο πολύ διαφέρουν οι στόχοι που αυτά τα μαθήματα υποστηρίζουν, με εκείνους τους στόχους που είχες προηγουμένως. 3Και έχεις επίσης αποθαρρυνθεί από την καταθλιπτική και περιοριστική σκέψη ότι, ακόμα κι αν τυχόν πετύχεις, είναι αναπόφευκτο ότι θα ξαναχάσεις το δρόμο σου.
5. Τι σημασία θα μπορούσε να έχει αυτό; 2Γιατί το παρελθόν δεν υπάρχει, το μέλλον είναι μόνο και μόνο μια φαντασία. 3Αυτές οι ανησυχίες δεν είναι παρά αμυντικοί μηχανισμοί εναντίον της τωρινής αλλαγής στην εστίαση της αντίληψης. 4Τίποτα περισσότερο. 5Εγκαταλείπουμε για λίγο αυτούς τους άσκοπους περιορισμούς. 6Δεν στηριζόμαστε στις πεποιθήσεις του παρελθόντος και ό,τι θα πιστέψουμε στο μέλλον δεν θα μας παρενοχλήσει τώρα. 7Εισερχό­μαστε στην ώρα της εξάσκησης μας μ ένα σκοπό, να κοιτάξουμε την αθωότητα μέσα μας.
6. Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε χάσει αυτό το στόχο, αν ο θυμός μπλοκάρει το δρόμο μας κατά οποιονδήποτε τρόπο. 2Και αν οι αμαρτίες ενός αδελφού έρθουν στο νου μας, η στενόμυαλη εστίαση μας θα περιορίσει την όραση μας και θα στρέψει τα μάτια μας στα δικά μας λάθη, τα οποία θα μεγεθύνουμε και θα αποκαλέσουμε «αμαρτίες». 3Για λίγο, λοιπόν, χωρίς αναφορά στο παρελθόν ή το μέλλον, αν τυχόν και ανορθωθούν αυτά τα εμπόδια, θα τα ξεπεράσουμε με οδηγίες προς το νου μας να αλλάξει την εστίαση του καθώς λέμε:
4Αυτό δεν είναι ό,τι θα ήθελα να κοιτάξω. 5Εμπιστεύομαι τους αδελφούς μου οι οποίοι είναι ένα με μένα.
7. Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης αυτή τη σκέψη για να έχουμε μια αίσθηση ασφάλειας όλη την ημέρα. 2Δεν επιδιώκουμε να πετύχουμε μακροπρόθεσμους στόχους. 3Καθώς κάθε εμπόδιο φαίνεται να κρύβει τη θέα της αθωότητας μας, αναζητούμε μόνο και μόνο τη διακοπή για μια στιγμή της δυστυχίας που θα φέρει η εστίαση στην αμαρτία, μια εστίαση που κάνει την αμαρτία να παραμένει αδιόρθωτη.
8. Ούτε και ζητούμε να δούμε φαντασίες. 2Γιατί ό,τι αναζητούμε να δούμε υπάρχει πραγματικά. 3Και καθώς η εστίαση μας στρέφεται πέρα από τα λάθη, θα δούμε έναν εντελώς αναμάρτητο κόσμο. 4Όταν αυτή η θέα είναι το μόνο που θέλουμε να βλέπουμε, όταν αυτή η θέα είναι το μόνο που αναζητούμε εις το όνομα της αληθινής αντίληψης, τότε τα μάτια του Χριστού θα γίνουν οπωσδήποτε δικά μας. 5Και η Αγάπη, που Αυτός αισθάνεται για μας, θα γίνει επίσης δική μας. 6Αυτή η θέα θα γίνει το μόνο πράγμα που θα βλέπουμε να καθρεπτίζεται στον κόσμο και στον εαυτό μας.
9. Ο κόσμος που κάποτε διακήρυττε τις αμαρτίες μας γίνεται τώρα η απόδειξη ότι είμαστε αναμάρτητοι. 2Και η αγάπη μας για όλους αυτούς που βλέπουμε επιβεβαιώνει ότι θυμόμαστε τον άγιο Εαυτό ο Οποίος δεν γνωρίζει καμιά αμαρτία και ποτέ δεν θα μπορούσε να διανοηθεί τίποτα, που να είναι χωρίς την αθωότητα Του. 3Αυτή τη μνήμη αναζητούμε καθώς στρέφουμε το νου μας προς την εξάσκηση μας σήμερα. 4Δεν κοιτάζουμε ούτε μπροστά ούτε πίσω. 5Κοιτάζουμε κατ ευθείαν στο παρόν. 6Κι εμπιστευόμαστε την εμπειρία που ζητούμε τώρα. 7Η αθωότητα μας είναι μόνο και μόνο το Θέλημα του Θεού. 8Αυτή τη στιγμή η θέληση μας είναι ένα με τη Δική Του.

Share