Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Είναι το άγιο Θέλημα του Πατέρα σου να ολοκληρώσεις τον εαυτό Του και να είναι ο Εαυτός σου ο άγιος Υιός Του, για πάντα αγνός όπως ο Ίδιος, δημιουργημένος από την Αγάπη και προστατευμένος από αυτήν, προσφέρον­τας αγάπη και δημιουργώντας στο Όνομα της, για πάντα ένα με το Θεό και με τον Εαυτό σου. 2Ωστόσο τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια αποστολή μέσα σ έναν κόσμο φθόνου, μίσους και επίθεσης;
2. Για αυτό το λόγο η αποστολή που έχεις στον κόσμο είναι κάτω από τους δικούς του όρους. 2Γιατί ποιος μπορεί να καταλάβει μια γλώσσα που είναι πολύ πιο πάνω από την απλοϊκή του κατανόηση; 3Η συγχώρεση αντιπροσω­πεύει την αποστολή σου εδώ. 4Δεν είναι δημιουργία του Θεού, επειδή είναι το μέσο με το οποίο αυτό που δεν είναι αληθινό μπορεί να εξουδετερωθεί. 5Γιατί ποιος θα έπρεπε να συγχωρέσει τον Ουρανό; 6Στη γη όμως χρειάζεσαι το μέσο με το οποίο μπορείς να αφήσεις τις ψευδαισθήσεις να φύγουν. 7Η δημιουργία απλώς περιμένει να παραδεχτείς την επιστροφή σου, όχι να την ολοκληρώσεις.
3. Ούτε καν μπορεί να διανοηθεί κανείς σε αυτό τον κόσμο τη δημιουργία. 2Δεν έχει νόημα εδώ. 3Η συγχώρεση είναι το πλησιέστερο που μπορεί να έλθει στη γη. 4Επειδή είναι γεννημένη στον Ουρανό, δεν έχει καμιά απολύτως μορφή. 5Ο Θεός όμως δημιούργησε Έναν που έχει τη δύναμη να μεταφράσει στη γλώσσα των μορφών αυτό που δεν έχει καμιά μορφή. 6Ό,τι πλάθει Αυτός είναι όνειρα, αλλά ένα είδος τόσο κοντά στην κατάσταση της εγρήγορσης που το φως της ημέρας ήδη λάμπει μέσα τους και τα μάτια που ήδη έχουν αρχίσει να ανοίγουν βλέπουν χαρούμενες θέες που τα δώρα τους περιέχουν.
4. Η συγχώρεση κοιτάζει απαλά όλα τα πράγματα που είναι άγνωστα στον Ουρανό, τα βλέπει να εξαφανίζονται και αφήνει τον κόσμο σαν μια καθαρή και ακηλίδωτη πλάκα πάνω στην οποία ο Λόγος του Θεού μπορεί τώρα να αντικαταστήσει τα ανόητα σύμβολα που είχαν γραφτεί εκεί προηγουμένως. 2Η συγχώρεση είναι το μέσο με το οποίο ο φόβος του θανάτου ξεπερνιέται, επειδή δεν έχει πια έντονη γοητεία και η ενοχή έχει φύγει 3Ή συγχώρεση αφήνει το σώμα να γίνει αντιληπτό σαν αυτό που είναι, ένα απλό διδαχτικό βοήθημα που πρόκειται να εγκαταλειφτεί όταν η μάθηση θα έχει ολοκληρωθεί, αλλά το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει καθόλου αυτόν που μαθαίνει.
5. Ο νους χωρίς το σώμα δεν μπορεί να κάνει λάθη. 2Δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα πεθάνει ή ότι είναι το θύμα άσπλαχνης επίθεσης. 3Ο θυμός γίνεται αδύνατος και που είναι ο τρόμος τότε; 4Τι φόβοι θα μπορούσαν να εξακολουθούν να πλήττουν αυτούς που έχουν χάσει την πηγή όλης της επίθεσης, τον πυρήνα της αγωνίας και την έδρα του φόβου; 5Μόνο η συγχώρεση μπορεί να απαλλάξει το νου από τη σκέψη ότι το σώμα είναι το σπίτι του. 6Μόνο η συγχώρεση μπορεί να επαναφέρει την ειρήνη που ο Θεός προόριζε για τον Άγιο Υιό του. 7Μόνο η συγχώρεση μπορεί να πείσει τον Υιό να ξανακοιτάξει την αγιοσύνη του.
6. Όταν φύγει ο θυμός, θα αντιληφτείς πράγματι ότι για τα μάτια του Χριστού και το δώρο της όρασης καμιά θυσία δεν ζητήθηκε και μόνο ο πόνος αφαιρέθηκε από έναν άρρωστο και βασανισμένο νου. 2Είναι ανεπιθύμητο αυτό; 3Είναι κάτι που πρέπει να το φοβάται κανείς; 4Ή είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ελπίζει κανείς και το οποίο πρέπει να το ανταμώσει με ευχαριστίες και να το δεχτεί χαρούμενα; 5Είμαστε ένα και επομένως δεν θυσιάζουμε τίποτα. 6Πράγματι όμως τα πάντα μας έχουν δοθεί από το Θεό.
7. Χρειαζόμαστε ωστόσο τη συγχώρεση για να αντιληφθούμε ότι αυτό είναι σωστό. 2Χωρίς το αγαθό φως της παραπαίουμε στο σκοτάδι, χρησιμοποιώντας τη λογική μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουμε την οργή μας και τις επιθέσεις μας. 3Η κατανόηση μας είναι τόσο περιορισμένη που αυτό που νομίζουμε ότι καταλαβαίνουμε είναι μόνο και μόνο σύγχυση γεννημένη από λάθη. 4Εχουμε χαθεί μέσα στην ομίχλη των μεταβαλλόμενων ονείρων και των φοβισμένων σκέψεων, με τα μάτια μας σφιχτοκλεισμένα για να μη δούμε το φως, με τους νόες μας απασχολημένους με τη λατρεία αυτού που δεν υπάρχει.
8. Ποιος μπορεί να ξαναγεννηθεί στο Χριστό, παρά αυτός που έχει συγχωρέσει όλους αυτούς που βλέπει ή σκέπτεται ή φαντάζεται; 2Ποιος θα μπορούσε να απελευθερωθεί, όταν κρατά οποιονδήποτε φυλακισμένο; 3Ενας δεσμοφύλακας δεν είναι ελεύθερος, επειδή δεσμεύεται από τον κρατούμενο του. 4Πρέπει να είναι σίγουρος ότι ο κρατούμενος του δεν θα αποδράσει και έτσι περνά την ώρα του φρουρώντας τον. 5Τα κάγκελα της φυλακής γίνονται ο κόσμος στον οποίο ο δεσμοφύλακας ζει μαζί με τον κρατούμενο του. 6Και στην απελευθέρωση του φυλακισμένου βασίζεται ο δρόμος προς την ελευθερία και των δύο.
9.Επομένως μην κρατάς φυλακισμένο κανένα. 2Απελευθέρωνε αντί να δεσμεύεις, γιατί έτσι απελευθερώνεσαι. 3Ο δρόμος είναι απλός. 4Κάθε φορά που αισθάνεσαι μια μαχαιριά θυμού, συνειδητοποίησε ότι κρατάς ένα σπαθί πάνω από το κεφάλι σου. 5Και το σπαθί ή θα πέσει πάνω σου ή θα απομακρυνθεί καθώς διαλέγεις ή να καταδικάσεις τον εαυτό σου ή να είσαι ελεύθερος. 6Καθένας λοιπόν που φαίνεται να σε προκαλεί να θυμώσεις αντιπροσωπεύει το σωτήρα σου από τη φυλακή του θανάτου. 7Και για αυτό το λόγο του οφείλεις ευχαριστίες αντί για τιμωρία.
10. Να είσαι ευσπλαχνικός σήμερα. 2Ο Υιός του Θεού αξίζει την ευσπλαχνία σου. 3Είναι αυτός που σου ζητά να δεχτείς τώρα το δρόμο προς την ελευθερία. 4Μην τον απαρνείσαι. 5Η Αγάπη του Πατέρα του για αυτόν σου ανήκει. 6Η αποστολή σου εδώ στη γη είναι μόνο και μόνο να τον συγχωρέσεις, ώστε να μπορέσεις να τον ξαναδεχτείς σαν τον Εαυτό σου. 7Αυτός είναι όπως τον δημιούργησε ο Θεός. 8Και εσύ είσαι ό,τι είναι αυτός. 9Συγχώρεσέ του τώρα τις αμαρτίες του και θα δεις ότι είσαι ένα με αυτόν.

Share