Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Είναι το άγιο Θέλημα του Πατέρα σου να ολοκληρώσεις τον εαυτό Του και να είναι ο Εαυτός σου ο άγιος Υιός Του, για πάντα αγνός όπως ο Ίδιος, δημιουργημένος από την Αγάπη και προστατευμένος από αυτήν, προσφέρον­τας αγάπη και δημιουργώντας στο Όνομα της, για πάντα ένα με τον Θεό και με τον Εαυτό σου. 2Ωστόσο τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια λειτουργία μέσα σε έναν κόσμο φθόνου, μίσους και επίθεσης;
2. Για αυτόν το λόγο η λειτουργία που έχεις στον κόσμο είναι σύμφωνα με τους δικούς του όρους. 2Διότι ποιος μπορεί να καταλάβει μια γλώσσα η οποία είναι πολύ πιο πάνω από την απλοϊκή του κατανόηση; 3Η συγχώρεση αντιπροσω­πεύει την λειτουργία σου εδώ. 4Δεν είναι δημιουργία του Θεού, επειδή είναι το μέσον με το οποίο αυτό που δεν είναι αληθινό μπορεί να εξουδετερωθεί. 5Διότι ποιος θα έπρεπε να συγχωρέσει τον Ουρανό; 6Στη γη όμως χρειάζεσαι το μέσον με το οποίο μπορείς να διαλύσεις τις ψευδαισθήσεις. 7Η δημιουργία απλώς περιμένει να παραδεχτείς την επιστροφή σου, όχι να την ολοκληρώσεις.
3. Ούτε καν μπορεί να διανοηθεί κανείς σε αυτό τον κόσμο την δημιουργία. 2Δεν έχει νόημα εδώ. 3Η συγχώρεση είναι το πλησιέστερο που μπορεί να έλθει στη γη. 4Επειδή είναι γεννημένη στον Ουρανό, δεν έχει καμιά απολύτως μορφή. 5Ο Θεός όμως δημιούργησε Έναν που έχει τη δύναμη να μεταφράσει στη γλώσσα των μορφών το απολύτως άμορφο. 6Ό,τι πλάθει Αυτός είναι όνειρα, αλλά ένα είδος τόσο κοντά στην κατάσταση της εγρήγορσης που το φως της ημέρας ήδη λάμπει μέσα τους και τα μάτια που ήδη έχουν αρχίσει να ανοίγουν βλέπουν χαρούμενες θέες που τα δώρα τους περιέχουν.
4. Η συγχώρεση κοιτάζει απαλά όλα τα πράγματα που είναι άγνωστα στον Ουρανό, τα βλέπει να εξαφανίζονται και αφήνει τον κόσμο σαν μια καθαρή και ακηλίδωτη πλάκα πάνω στην οποία ο Λόγος του Θεού μπορεί τώρα να αντικαταστήσει τα ανόητα σύμβολα που είχαν γραφτεί εκεί προηγουμένως. 2Η συγχώρεση είναι το μέσο με το οποίο ο φόβος του θανάτου ξεπερνιέται, επειδή δεν ασκεί πια έντονη γοητεία και η ενοχή έχει φύγει 3Ή συγχώρεση αφήνει το σώμα να γίνει αντιληπτό σαν αυτό που είναι, ένα απλό διδακτικό βοήθημα που πρόκειται να εγκαταλειφτεί όταν η μάθηση θα έχει ολοκληρωθεί, αλλά το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει καθόλου αυτόν που μαθαίνει.
5. Ο νους χωρίς το σώμα δεν μπορεί να κάνει λάθη. 2Δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα πεθάνει ή ότι είναι το θύμα ανελέητης επίθεσης. 3Ο θυμός γίνεται αδύνατος και που είναι ο τρόμος τότε; 4Τι φόβοι θα μπορούσαν να εξακολουθούν να πλήττουν αυτούς που έχουν χάσει την πηγή όλης της επίθεσης, τον πυρήνα της αγωνίας και την έδρα του φόβου; 5Μόνον η συγχώρεση μπορεί να απαλλάξει το νου από τη σκέψη ότι το σώμα είναι το σπίτι του. 6Μόνον η συγχώρεση μπορεί να επαναφέρει την ειρήνη που ο Θεός προόριζε για τον Άγιο Υιό του. 7Μόνον η συγχώρεση μπορεί να πείσει τον Υιό να ξανακοιτάξει την αγιοσύνη του.
6. Με τον θυμό να έχει εξαλειφθεί, θα αντιληφτείς πράγματι ότι για την ματιά του Χριστού και το δώρο της όρασης καμιά θυσία δεν ζητήθηκε και μόνον ο πόνος αφαιρέθηκε από έναν άρρωστο και βασανισμένο νου. 2Είναι ανεπιθύμητο αυτό; 3Είναι κάτι που πρέπει να το φοβάται κανείς; 4Ή είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ελπίζει κανείς και το οποίο πρέπει να το ανταμώσει με ευχαριστίες και να το δεχτεί χαρούμενα; 5Είμαστε ένα και επομένως δεν θυσιάζουμε τίποτα. 6Πράγματι όμως τα πάντα μας έχουν δοθεί από τον Θεό.
7. Χρειαζόμαστε ωστόσο την συγχώρεση για να αντιληφθούμε ότι αυτό είναι σωστό. 2Χωρίς το αγαθό φως της παραπαίουμε στο σκοτάδι, χρησιμοποιώντας την λογική μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουμε την οργή μας και τις επιθέσεις μας. 3Η κατανόηση μας είναι τόσο περιορισμένη που αυτό που νομίζουμε ότι καταλαβαίνουμε είναι μόνο σύγχυση γεννημένη από λάθη. 4Εχουμε χαθεί μέσα στην ομίχλη των μεταβαλλόμενων ονείρων και των φοβισμένων σκέψεων, με τα μάτια μας σφιχτοκλεισμένα για να μη δούμε το φως, με τους νόες μας απασχολημένους με τη λατρεία αυτού που δεν υπάρχει.
8. Ποιος μπορεί να ξαναγεννηθεί στον Χριστό, παρά αυτός που έχει συγχωρέσει όλους αυτούς που βλέπει ή σκέπτεται ή φαντάζεται; 2Ποιος θα μπορούσε να απελευθερωθεί, όταν κρατά οποιονδήποτε φυλακισμένο; 3Ενας δεσμοφύλακας δεν είναι ελεύθερος, επειδή δεσμεύεται από τον κρατούμενο του. 4Πρέπει να είναι σίγουρος ότι ο κρατούμενος του δεν θα αποδράσει και έτσι περνά την ώρα του φρουρώντας τον. 5Τα κάγκελα της φυλακής γίνονται ο κόσμος στον οποίο ο δεσμοφύλακας ζει μαζί με τον κρατούμενό του. 6Και στην απελευθέρωση του φυλακισμένου βασίζεται ο δρόμος προς την ελευθερία και των δύο.
9.Επομένως μην κρατάς φυλακισμένο κανένα. 2Απελευθέρωνε αντί να δεσμεύεις, γιατί έτσι απελευθερώνεσαι. 3Ο δρόμος είναι απλός. 4Κάθε φορά που αισθάνεσαι μια μαχαιριά θυμού, συνειδητοποίησε ότι κρατάς ένα σπαθί πάνω από το κεφάλι σου. 5Και το σπαθί ή θα πέσει πάνω σου ή θα απομακρυνθεί καθώς διαλέγεις ή να καταδικάσεις τον εαυτό σου ή να είσαι ελεύθερος. 6Καθένας λοιπόν που φαίνεται να σε προκαλεί να θυμώσεις αντιπροσωπεύει τον σωτήρα σου από τη φυλακή του θανάτου. 7Και για αυτόν τον λόγο του οφείλεις ευχαριστίες αντί για τιμωρία.
10. Να είσαι ευσπλαχνικός σήμερα. 2Ο Υιός του Θεού αξίζει την ευσπλαχνία σου. 3Είναι αυτός που τώρα σου ζητά να δεχτείς το δρόμο προς την ελευθερία. 4Μην τον απαρνείσαι. 5Η Αγάπη του Πατέρα του για αυτόν σου ανήκει. 6Η λειτουργία σου εδώ στη γη είναι μόνο  να τον συγχωρέσεις, ώστε να μπορέσεις να τον ξαναδεχτείς ως τον Εαυτό σου. 7Αυτός είναι όπως τον δημιούργησε ο Θεός. 8Και εσύ είσαι ό,τι είναι αυτός. 9Συγχώρεσέ του τώρα τις αμαρτίες του και θα δεις ότι είσαι ένα μαζί του.

Share