Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Τι κρατά τον κόσμο αλυσοδεμένο παρά οι πεποιθήσεις σου; 2Και ποιος μπορεί να σώσει τον κόσμο παρά ο Εαυτός σου; 3Η πίστη είναι πράγματι ισχυρή. 4Οι σκέψεις που έχεις είναι κραταιές και οι ψευδαισθήσεις είναι τόσο δυνατές ως προς τα αποτελέσματα τους, όσο είναι και της αλήθειας. 5Ο τρελός νομίζει ότι ο κόσμος που βλέπει είναι πραγματικός και δεν τον αμφισβητεί. 6Όύτε και μπορεί να μεταπειστεί μέσω της αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των σκέψεων του. 7Μόνο όταν η πηγή αυτών των αποτελεσμάτων αμφισβητείται, η ελπίδα της ελευθερίας έρχεται επιτέλους σε αυτόν.
2. Παρ᾽ όλα αυτά, η σωτηρία επιτυγχάνεται εύκολα επειδή ο καθένας είναι ελεύθερος να αλλάξει την γνώμη του και όλες οι σκέψεις του αλλάζουν ανάλογα. 2Τώρα η πηγή της σκέψης έχει μεταβληθεί, επειδή να αλλάξεις την γνώμη σου σημαίνει ότι έχεις αλλάξει την πηγή όλων των ιδεών που σκέφτεσαι ή έχεις ποτέ σκεφτεί ή θα σκεφτείς στο μέλλον. 3Ελευθερώνεις το παρελθόν από ό,τι σκεφτόσουν πριν. 4Ελευθερώνεις το μέλλον από όλες τις αρχαίες σκέψεις της αναζήτησης αυτού που δεν θέλεις να βρεις.
3. Το παρόν είναι τώρα ο μόνος χρόνος. 2Εδώ, στο παρόν, ο κόσμος ελευθερώνεται. 3Διότι καθώς αφήνεις το παρελθόν να εξαλειφθεί και απελευθερώνεις το μέλλον από τους παμπάλαιους φόβους σου, βρίσκεις την σωτηρία σου και την προσφέρεις στον κόσμο. 4Εχεις σκλαβώσει τον κόσμο με όλους τους φόβους σου, τις αμφιβολίες και τις δυστυχίες σου, τους πόνους και τα δάκρυα σου, όλοι οι καημοί σου συνθλίβουν τον κόσμο και τον κρατούν αιχμάλωτο των πεποιθήσεων σου. 5Ο θάνατος τον πλήττει παντού, επειδή κρατάς τις πικρές σκέψεις του θανάτου μέσα στο νου σου.
4. Ο κόσμος από μόνος του δεν είναι τίποτα. 2Ο νους σου πρέπει να του δώσει νόημα. 3Και ό,τι βλέπεις στον κόσμο είναι οι επιθυμίες σου, οι οποίες ενεργοποιούνται έτσι ώστε να μπορέσεις να τις κοιτάξεις και να νομίζεις ότι είναι πραγματικές. 4Ίσως να νομίζεις ότι δεν έπλασες τον κόσμο αλλά ήρθες απρόθυμα σε ό,τι είχε ήδη πλαστεί μη περιμένοντας τις σκέψεις σου να του δώσουν νόημα. 5Αλήθεια όμως, βρήκες ακριβώς ό,τι αναζητούσες όταν ήρθες.
5. Κανένας κόσμος δεν υπάρχει ανεξάρτητα από  ό,τι επιθυμείς και σε αυτό ακριβώς έγκειται η τελική σου απελευθέρωση. 2Απλώς και μόνον άλλαξε την γνώμη σου για το τι θέλεις να δεις και όλος ο κόσμος θα αλλάξει ανάλογα. 3Οι ιδέες δεν φεύγουν από την πηγή τους. 4Αυτή η βασική ιδέα αναφέρεται συχνά στο κείμενο και πρέπει να γίνει αντιληπτή στο νου αν θα ήθελες να καταλάβεις το σημερινό μάθημα. 5Δεν είναι η υπερηφάνεια που σου λέει ότι έπλασες τον κόσμο που βλέπεις και ότι ο κόσμος αλλάζει καθώς αλλάζεις την γνώμη σου για αυτόν.
6. Είναι όμως η υπερηφάνεια που ισχυρίζεται ότι έχεις έρθει σε έναν κόσμο εντελώς ξεχωριστό από τον εαυτό σου, ανεπηρέαστο από ό,τι σκέφτεσαι και ανεξάρτητο από ό,τι τυχαίνει να νομίζεις ότι είναι. 2Ο κόσμος δεν υπάρχει! 3Αυτή είναι η κεντρική ιδέα που αυτή η σειρά μαθημάτων επιχειρεί να διδάξει. 4Δεν είναι όλοι έτοιμοι να το αποδεχτούν αυτό και ο καθένας πρέπει να προχωρήσει μέχρι το σημείο που μπορεί να αφήσει τον εαυτό του να οδηγηθεί στον δρόμο προς την αλήθεια. 5Θα επιστρέψει και θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο ή ίσως θα οπισθοδρομήσει για λίγο και μετά θα ξαναεπιστρέψει.
7. Η θεραπεία όμως είναι το δώρο εκείνων που είναι έτοιμοι να μάθουν ότι ο κόσμος δεν υπάρχει και μπορούν να αποδεχτούν αυτό το μάθημα τώρα. 2Η ετοιμότητα τους θα τούς προσφέρει το μάθημα σε κάποια μορφή που μπορούν να καταλάβουν και να αναγνωρίσουν. 3Μερικοί θα το δουν ξαφνικά την στιγμή του θανάτου και θα εγερθούν για να το διδάξουν. 4 Άλλοι το βρίσκουν σε μια εμπειρία που δεν είναι αυτού του κόσμου, η οποία τους δείχνει ότι ο κόσμος δεν υπάρχει επειδή ό,τι βλέπουν πρέπει να είναι η αλήθεια, ενώ αντίκειται ξεκάθαρα προς τον κόσμο.
8. Και μερικοί θα το βρουν σε αυτήν την σειρά μαθημάτων και στις ασκήσεις που θα κάνουμε σήμερα. 2Η σημερινή ιδέα είναι αληθινή, επειδή ο κόσμος δεν υπάρχει. 3Και αν είναι πράγματι στη φαντασία σου, τότε μπορείς να τον ελευθερώσεις από όλα τα πράγματα που νόμισες ποτέ ότι ήταν αλλάζοντας όλες τις σκέψεις που τον μορφοποίησαν. 4Όι ασθενείς θεραπεύονται καθώς εγκαταλείπεις όλες τις σκέψεις της ασθένειας, και οι νεκροί ανασταίνονται όταν αφήσεις τις σκέψεις της ζωής να αντικαταστήσουν όλες τις σκέψεις του θανάτου που είχες ποτέ.
9. Ένα μάθημα που επαναλάβαμε μία φορά πριν πρέπει τώρα να ξανατονιστεί, διότι περιέχει το ακλόνητο θεμέλιο για την σημερινή ιδέα. 2Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 3Δεν υπάρχει τόπος όπου μπορείς να υποφέρεις, ούτε χρόνος που να μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην αιώνια κατάσταση σου. 4Πώς μπορεί να υπάρχει ένας κόσμος χρόνου και χώρου, αν παραμένεις όπως σε δημιούργησε ο Θεός;
10. Τι είναι το μάθημα για σήμερα παρά ένας άλλος τρόπος για να πούμε ότι, να γνωρίσεις τον Εαυτό σου είναι η σωτηρία του κόσμου; 2Να ελευθερώνεις τον κόσμο από κάθε είδους πόνο δεν είναι παρά να αλλάξεις γνώμη για τον εαυτό σου. 3Δεν υπάρχει κόσμος ανεξάρτητα από τις ιδέες σου, επειδή οι ιδέες δεν φεύγουν από την πηγή τους κι εσύ συντηρείς τον κόσμο μέσα στο νου σου στην σκέψη.
11. Αν είσαι όμως όπως σε δημιούργησε ο Θεός, δεν μπορείς να σκέφτεσαι ανεξάρτητα από Αυτόν ούτε να πλάθεις ό,τι δεν μοιράζεται την Αγάπη και την αιωνιότητα Του. 2Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά έμφυτα στον κόσμο που βλέπεις; 3Δημιουργεί ο κόσμος όπως Αυτός; 4Αν ο κόσμος δεν δημιουργεί όπως Αυτός, δεν είναι πραγματικός και δεν μπορεί να υπάρχει καθόλου. 5Αν εσύ είσαι πραγματικός, ο κόσμος που βλέπεις είναι ψεύτικος, επειδή η δημιουργία του Θεού είναι από κάθε άποψη διαφορετική από τον κόσμο. 6Και όπως ήταν η Σκέψη Του με την οποία δημιουργήθηκες, έτσι είναι και οι σκέψεις σου που έπλασαν τον κόσμο και πρέπει να τον απελευθερώσουν ώστε να μπορέσεις να γνωρίσεις τις Σκέψεις που μοιράζεσαι με τον Θεό.
12. Απελευθέρωσε τον κόσμο! 2Οι πραγματικές δημιουργίες σου αναμένουν αυτή την απελευθέρωση για να σού δώσουν την πατρότητα, όχι των ψευδαισθήσεων αλλά ως Θεού στην αλήθεια. 3Ο Θεός μοιράζεται την Πατρότητα Του με εσένα που είσαι ο Υιός Του, επειδή Αυτός δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ αυτού που είναι ο Εαυτός Του και αυτού που είναι επίσης ο Εαυτός Του. 4Ό,τι δημιουργεί Αυτός δεν είναι χωριστό από Αυτόν, πουθενά δεν τελειώνει ο Πατέρας και πουθενά δεν αρχίζει ο Υιός σαν κάτι χωριστό από Αυτόν.
13. Ο κόσμος δεν υπάρχει, επειδή είναι μια σκέψη μακριά από τον Θεό η οποία έχει πλαστεί για να ξεχωρίσει τον Πατέρα από τον Υιό και να διασπάσει ένα μέρος του Ίδιου του Θεού κι έτσι να καταστρέψει την Ακεραιότητα Του. 2Μπορεί ένας κόσμος ο οποίος προέρχεται από αυτή την ιδέα να είναι πραγματικός; 3Μπορεί να υπάρχει πουθενά; 4Αρνήσου τις ψευδαισθήσεις, αλλά δέξου την αλήθεια. 5Αρνήσου ότι είσαι μια σκιά που πέφτει για λίγο πάνω σε έναν κόσμο που πεθαίνει. 6Απελευθέρωσε το νου σου και θα δεις έναν κόσμο απελευθερωμένο.
14. Ο σκοπός μας σήμερα είναι να ελευθερώσουμε τον κόσμο από όλες τις μάταιες σκέψεις που είχαμε ποτέ γι’ αυτόν και για όλα τα όντα που βλέπουμε σε αυτόν. 2Δεν μπορεί να βρίσκονται εκεί. 3Ούτε και εμείς. 4Διότι όλοι μας βρισκόμαστε στον οίκο που ο Πατέρας μας έθεσε για μας. 5 Κι εμείς που είμαστε όπως Αυτός μας δημιούργησε, θα θέλαμε σήμερα να ελευθερώσουμε τον κόσμο από καθεμιά από τις ψευδαισθήσεις μας ώστε να μπορέσουμε να ελευθερωθούμε.
15. Άρχισε τις δεκαπεντάλεπτες περιόδους, στις οποίες θα εξασκηθούμε δυο φορές σήμερα, με το εξής:

2Εγώ που παραμένω όπως με δημιούργησε ο Θεός θα ήθελα να ελευθερώσω τον κόσμο από όλα αυτά που νόμιζα ότι ήταν.
3Επειδή είμαι πραγματικός, επειδή ο κόσμος δεν είναι, και θα ήθελα να γνωρίσω την δική μου πραγματικότητα.

4Μετά απλώς αναπαύσου, ξύπνιος αλλά χωρίς ένταση και άφησε το νου σου να μεταβληθεί μέσα στην γαλήνη έτσι ώστε να ελευθερωθεί ο κόσμος μαζί με σένα.
16. Δεν χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι η θεραπεία έρχεται σε πολλούς αδερφούς που βρίσκονται μακριά στον κόσμο, καθώς επίσης και σε αυτούς που βλέπεις κοντά σου, καθώς στέλνεις αυτές τις σκέψεις για να ευλογήσεις τον κόσμο. 2Θα διαισθανθείς όμως την δική σου απελευθέρωση, αν και μπορεί να μην καταλαβαί­νεις ακόμα ότι δεν θα μπορούσες ποτέ να απελευθερωθείς μόνος σου.
17. Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας να αυξάνεις την ελευθερία που διοχετεύεται μέσω των ιδεών σου σε όλο τον κόσμο και να λες το εξής, όποτε μπαίνεις στον πειρασμό να αρνηθείς την δύναμη της απλής αλλαγής της γνώμης σου:

2Ελευθερώνω τον κόσμο από όλα αυτά που νόμιζα ότι ήταν και επιλέγω αντί για αυτά την δική μου πραγματικότητα.

Share