Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η επομένη επανάληψη μας αρχίζει σήμερα. 2Θα επανεξετάζουμε δύο πρόσφατα μαθήματα κάθε μέρα για δέκα διαδοχικές ημέρες εξάσκησης, θα τηρήσουμε μια ειδική διαδικασία για αυτές τις περιόδους εξάσκησης, και σε παροτρύνουμε να την ακολουθήσεις όσο πιο πιστά μπορείς.
2. Καταλαβαίνουμε φυσικά ότι, μπορεί να σου είναι αδύνατο να επιχειρείς κάθε μέρα και κάθε ώρα της ημέρας ό,τι προτείνεται εδώ, ως ιδανική εξάσκηση. 2Η μάθηση δεν θα εμποδιστεί όταν χάσεις μια περίοδο εξάσκησης, επειδή σου είναι αδύνατο να εξασκηθείς στον προκαθορισμένο χρόνο. 3Ούτε και είναι αναγκαίο να κάνεις υπερβολικές προσπάθειες, για να προλαβαίνεις να κανείς ένα συγκεκριμένο αριθμό ασκήσεων. 4Οι τελε­τουργίες δεν είναι ο στόχος μας και θα ανέτρεπαν τον σκοπό μας.
3. Η μάθηση όμως θα εμποδιστεί, όταν χάνεις μια περίοδο εξάσκησης επειδή είσαι απρόθυμος να αφιερώ­σεις το χρόνο που σου ζητείται να δώσεις. 2Μην ξεγελα­στείς. 3Η απροθυμία μπορεί να κρυφτεί πολύ προσεκτικά πίσω από ένα πέπλο καταστάσεων που δεν μπορείς να ελέγξεις. 4Μάθε να διακρίνεις τις καταστάσεις που δεν διευκολύνουν την εξάσκηση σου από εκείνες που προκαλείς για να συγκαλύψεις την απροθυμία σου.
4. Εκείνες οι περίοδοι εξάσκησης που έχεις χάσει, επειδή για οποιονδήποτε λόγο δεν ήθελες να τις κάνεις, πρέπει να γίνονται αμέσως μόλις αλλάξεις γνώμη για τον σκοπό σου. 2Είσαι απρόθυμος να συνεργαστείς στην εξάσκηση της σωτηρίας, μόνο αν αυτή η εξάσκηση παρεμποδίζει την επίτευξη στόχων που αγαπάς πιο πολύ. 3Οταν αποσύρεις την αξία που έχεις αποδόσει σε αυτούς τους στόχους, επίτρεψε την αντικατάσταση των λιτανειών σου σε αυτούς, με τις περιόδους της εξάσκησης σου. 4Αυτοί οι στόχοι δεν σου έδωσαν τίποτα. 5Η εξάσκησή σου όμως, μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα. 6Αποδέξου λοιπόν την προσφορά της και βίωσε την ειρήνη.
5. Η διαδικασία που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για αυτές τις επαναλήψεις είναι η εξής: 2Αφιέρωσε πέντε λεπτά, ή και περισσότερο αν θα το προτιμούσες, δυο φορές την ημέρα συλλογιζόμενος τις σκέψεις που καθορίζονται . 3Διάβασε προσεκτικά τις ιδέες και τα σχό­λια που έχουν γραφτεί για την άσκηση της κάθε μέρας. 4Και μετά άρχισε να τα σκέφτεσαι αυτά, αφήνοντας τον νου σου να τα συσχετίσει με τις ανάγκες σου, τα προβλήματα που φαίνεται να έχεις και όλες τις υποθέσεις σου.
6. Βάλε τις ιδέες μέσα στο νου σου και άσε τον να τις χρησιμοποιήσει όπως προτιμά. 2‘Εχε του εμπιστοσύνη ότι θα τις χρησιμοποιήσει με σοφία βοηθούμενος στις αποφάσεις του από τον Ένα που σου έδωσε τις σκέψεις.
3 Τι μπορείς να εμπιστευθείς, παρά ό,τι είναι στο νου σου; 4Έχε πίστη σε αυτές τις επαναλήψεις, οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί το Άγιο Πνεύμα δεν θα αποτύχουν.5Ή σοφία του νου σου θα έρθει να σε βοηθήσει. 6Δώσε κατεύθυνση στην αρχή, μετά χαλάρωσε και με σιωπηλή πίστη άσε το νου να χρησιμοποιήσει τις σκέψεις που έδωσες, όπως σου δόθηκαν και σένα, για να τις χρησιμο­ποιήσει.
7. Σού έχουν δοθεί με απόλυτη εμπιστοσύνη, με απόλυ­τη βεβαιότητα ότι θα τις χρησιμοποιήσεις καλά, με απόλυτη πίστη ότι θα δεις τα μηνύματά τους και θα τα χρησιμοποιήσεις για τον εαυτό σου.2Πρόσφερε αυτές τις σκέψεις στο νου σου με την ίδια εμπιστοσύνη και βεβαιότητα και πίστη. 3Ό νους σου δεν θα αποτύχει. 4Είναι το εκλεκτό μέσον του Αγίου Πνεύματος για την σωτηρία σου. 5Αφού χαίρει της εμπιστοσύνης Του, το μέσον που Αυτό έχει επιλέξει πρέπει οπωσδήποτε να αξίζει και την δική σου εμπιστοσύνη,
8. Πρέπει να τονίσουμε το όφελος που θα έχεις, αν αφιερώνεις τα πρώτα πέντε λεπτά της ημέρας σε αυτές τις επαναλήψεις, καθώς επίσης και τα τελευταία πέντε λεπτά της ημέρας πριν κοιμηθείς. 2Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τουλάχιστον προσπάθησε να τις μοιράσεις, έτσι ώστε να κάνεις μια επανάληψη το πρωί και την άλλη κατά την διάρκεια της ώρας προτού πέσεις να κοιμηθείς.
9. Οι ασκήσεις που πρέπει να γίνονται καθ´ όλη την διάρκεια της ημέρας είναι εξίσου σημαντικές και ίσως ακόμα μεγαλύτερης αξίας. 2 Έχεις την τάση να εξασκεί­σαι μόνο στις προκαθορισμένες ώρες και μετά να ασχο­λείσαι με άλλα πράγματα, χωρίς να εφαρμόζεις σε αυτά ό,τι έμαθες. 3Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχεις δει μεγάλο όφελος και δεν έχεις δώσει στην μάθηση σου μια καλή ευκαιρία να αποδείξει πόσο μεγάλα είναι τα δώρα που μπορεί να σου δώσει. 4Εδώ έχεις μια άλλη ευκαιρία να την χρησιμοποιήσεις καλά.
10. Σε αυτές τις επαναλήψεις, τονίζουμε την ανάγκη να μην αφήνεις την μάθηση σου να μένει αδρανής μεταξύ των μεγαλύτερων περιόδων της εξάσκησης σου. 2Κάθε μια ώρα προσπάθησε να κάνεις μια σύντομη αλλά και προσε­κτική επανάληψη των δύο καθημερινών ιδεών. 3Χρησιμο­ποίησε την μια ιδέα όταν αρχίζει η ώρα, και την άλλη, μισή ώρα αργότερα. 4Δεν χρειάζεται να αφιερώνεις πάνω από μία μόνο στιγμή. 5Επανάλαβε την ιδέα και επίτρεψε στο νου σου να αναπαυτεί για λίγο στην σιωπή και στην ειρήνη. 6Μετά στρέψου σε άλλα πράγματα αλλά προσπά­θησε να κρατήσεις την ιδέα μαζί σου και άφησε την επίσης να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ειρήνη σου καθ´ όλη την διάρκεια της ημέρας.
11. Αν κλονιστείς, συλλογίσου ξανά την ιδέα. 2Αυτές οι περίοδοι εξάσκησης έχουν σχεδιασθεί για να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις την συνήθεια να εφαρμόζεις ό,τι μαθαίνεις κάθε μέρα σε καθετί που κάνεις. 3Αφού επαναλάβεις την σκέψη, μην την εγκαταλείπεις. 4Η χρησιμότητά της για σένα είναι απεριόριστη. 5Και ο σκοπός της είναι να σε υπηρετήσει με κάθε τρόπο, παντού και πάντα, σε κάθε περίσταση που χρειάζεσαι οποιουδήποτε είδους βοήθεια. 6Προσπάθησε, λοιπόν, να την παίρνεις μαζί σου στις ασχολίες της ημέρας και να την καθιστάς άγια, άξια του Υιού του Θεού, αποδεκτή για τον Θεό και τον Εαυτό σου.
12. Οι επαναλήψεις κάθε ημέρας θα τελειώνουν με μιαν ακόμα δήλωση της σκέψης που πρέπει να χρησιμοποιή­σεις στην αρχή κάθε ώρας, καθώς επίσης και της σκέψης που πρέπει να εφαρμόζεται μισή ώρα αργότερα. 2Μην τις ξεχάσεις. 3Αυτή η δεύτερη ευκαιρία να εξασκηθείς με καθεμιά από αυτές τις ιδέες θα επιφέρει τόσο μεγάλη πρόοδο, ώστε η μάθηση μας, από αυτές τις επαναλήψεις, θα είναι τόσο κερδοφόρος που θα συνεχίσουμε σε πιο στέρεο έδαφος, με πιο σταθερά βήματα και με πιο δυνατή πίστη.

13. Μην ξεχνάς πόσο λίγα έχεις μάθει.
2Μην ξεχνάς πόσο πολλά μπορείς να μάθεις τώρα.
3Μην ξεχνάς την ανάγκη του Πατέρα σου για σένα,
καθώς επανεξετάζεις αυτές τις σκέψεις που σού έδωσε.

Share