Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Εισαγωγή

1. Θα ξανακάνουμε μια επανάληψη τώρα, αντιλαμβανόμενοι αυτή τη φορά ότι προετοιμαζόμαστε για το δεύτερο στάδιο της μάθησης για εφαρμογή της  αλήθειας. 2Σήμερα θ᾽ αρχίσουμε να συγκεντρωνόμαστε στην ετοιμότητα μας για το τι θα επακολουθήσει. 3Αυτός είναι ο στόχος μας γι᾽ αυτή την επανάληψη και για τα μαθήματα που ακολουθούν. 4Θα επανεξετάσουμε λοιπόν τα πρόσφατα μαθήματα και τις κεντρικές τους σκέψεις με έναν τρόπο ο οποίος θα προωθήσει την ετοιμότητα που θα θέλαμε να αποκτήσουμε τώρα.
2. Υπάρχει μια κεντρική ιδέα που ενοποιεί κάθε βήμα μας σε αυτή την επανάληψη και η οποία μπορεί να εκφραστεί απλά με τα εξής λόγια:

2Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι με τον Θεό.

3Αυτό είναι γεγονός, και αντιπροσωπεύει την αλήθεια του Τι είσαι και του Τι είναι ο Πατέρας σου. 4Αυτή είναι η σκέψη με την οποία ο Πατέρας έδωσε τη δημιουργία στον Υιό, καθιστώντας τον Υιό  συν-δημιουργό μαζί με Αυτόν. 5Αυτή είναι η σκέψη που εγγυάται πλήρως τη σωτηρία στον Υιό. 6Διότι καμιά σκέψη δεν μπορεί να μείνει στο νου του, εκτός από τις σκέψεις που μοιράζεται με αυτόν ο Πατέρας του. 7Η απουσία της συγχώρεσης κρατά αυτή τη σκέψη έξω από την επίγνωση του. 8Κι ωστόσο είναι για πάντα αληθινή.
3. Ας αρχίσουμε την προετοιμασία μας με κάποια κατανόηση για τις  πολλές μορφές με τις οποίες η απουσία της αληθινής συγχώρεσης μπορεί προσεκτικά να συγκαλυφθεί. 2Επειδή αυτές οι μορφές είναι ψευδαισθήσεις, δεν γίνονται αντιληπτές  όπως πραγματικά είναι: άμυνες που προστατεύουν τις ανηλεείς σκέψεις από το να τις δεις και να τις αναγνωρίσεις. 3 Ο σκοπός τους είναι να σου δείχνουν κάτι άλλο και να καθυστερούν την επανόρθωση με αυταπάτες που πλάστηκαν για να την αντικαταστήσουν.
4. Παρ όλ αυτά, ο νους σου κρατά μόνο ό,τι σκέφτεσαι με τον Θεό. 2Οι αυταπάτες σου δεν μπορούν να πάρουν τη θέση της αλήθειας. 3Όχι περισσότερο από ό,τι μπορεί ένα παιδί που πετά ένα κλωνάρι στον ωκεανό να αλλάξει τις φάσεις της παλίρροιας, το ζέσταμα του νερού από τον ήλιο, το ασημί του φεγγαριού πάνω στον ωκεανό τη νύχτα. 4Αρχίζουμε λοιπόν κάθε περίοδο εξάσκησης, σε αυτή την επανάληψη, ετοιμάζοντας το νου μας να καταλάβει τα μαθήματα που διαβάζουμε και να δει το νόημα που μας προσφέρουν.
5. Άρχιζε κάθε μέρα αφιερώνοντας χρόνο στην προετοιμασία που χρειάζεται ο νους σου για να μάθει τι μπορεί να σου προσφέρει, από την άποψη της ελευθερίας και της ειρήνης, η κάθε ιδέα που θα επαναλάβεις εκείνη την ημέρα. 2Ανοιξε το νου σου και άδειασε τον από όλες τις σκέψεις που θα εξαπατούσαν, άφησε μόνο την παρακάτω σκέψη να απασχολεί πλήρως το νου σου εξαλείφοντας όλες τις άλλες:

3Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι με τον Θεό.

4Πέντε λεπτά με αυτή τη σκέψη θα είναι αρκετά για να ευθυγραμμίσεις την ημέρα όπως καθόρισε ο Θεός και να δώσεις στο Νου Του τον έλεγχο όλων των σκέψεων που θα λάβεις εκείνη την ημέρα.
6. Αυτές οι σκέψεις δε θα προέλθουν από σένα μονάχα, γιατί θα τις μοιράζεσαι όλες τους με Αυτόν. 2Και έτσι η καθεμιά θα σου φέρνει το μήνυμα της Αγάπης Του, απαντώντας στα μηνύματα σου προς  Αυτόν. 3Έτσι η κοινωνία με τον Κύριο των Δυνάμεων θα είναι δική σου, όπως Αυτός ο Ίδιος το έχει θελήσει. 4Και καθώς η Δική Του πληρότητα ενώνεται με Αυτόν, έτσι και Αυτός θα ενωθεί με σένα που είσαι πλήρης καθώς ενώνεσαι με Αυτόν και Αυτός με σένα.
7. Μετά την προετοιμασία σου, απλώς διάβασε καθεμιά από τις δύο ιδέες που σου έχουν ανατεθεί για επανάληψη εκείνη την ημέρα. 2Στη συνέχεια κλείσε τα μάτια σου και πες τις αργά στον εαυτό σου. 3Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη τώρα, γιατί χρησιμοποιείς το χρόνο για τον επιδιωκόμενο σκοπό του. 4 Άφηνε την κάθε λέξη να λάμπει με το νόημα που της έχει δώσει ο Θεός, όπως σου δόθηκε μέσω της Φωνής Του. 5 Άφηνε κάθε ιδέα που κάνεις επανάληψη εκείνη την ημέρα να σου δίνει το δώρο που Αυτός της έδωσε για να το λάβεις. 6Και δε θα χρησιμοποιήσουμε καμιά άλλη διαδικασία για την εξάσκηση μας εκτός από την εξής:
8. Κάθε μία ώρα φέρνε στο νου σου τη σκέψη με την οποία η ημέρα άρχισε και αφιέρωνε της μια γαλήνια στιγμή. 2Μετά επανάλαβε χωρίς να βιάζεσαι τις δύο ιδέες με τις οποίες εξασκείσαι εκείνη την ημέρα, αφήνοντας αρκετό χρόνο για να δεις τα δώρα που περιέχουν για σένα και άφησε τα να λαμβάνονται εκεί για όπου προορίζονταν.
9. Δεν προσθέτουμε άλλες σκέψεις, αλλά αφήνουμε τα μηνύματα αυτών των σκέψεων όπως είναι. 2Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο εκτός από αυτό για να μας δώσει ευτυχία και ανάπαυση, καθώς και ατέλειωτη γαλήνη, τέλεια βεβαιότητα και κάθε τι που ο Πατέρας μας θέλει να λάβουμε ως το κληροδότημά Του σε εμάς . 3Τελειώνουμε την κάθε μέρα εξάσκησης και επανάληψης όπως την αρχίσαμε, επαναλαμβάνοντας πρώτα τη σκέψη που έκανε την ημέρα μια ιδιαίτερη περίοδο ευλογίας και ευτυχίας για μας, και η οποία μέσω της πίστης μας επανέφερε τον κόσμο από το σκοτάδι στο φως, από τη θλίψη στη χαρά, από τον πόνο στην ειρήνη, από την αμαρτία στην αγιοσύνη.
10. Ο Θεός προσφέρει ευχαριστίες σε σένα που τηρείς έτσι το Λόγο Του. 2Και καθώς αφιερώνεις πάλι το νου σου στις ιδέες για την ημέρα προτού κοιμηθείς, η ευγνωμοσύ­νη Του σε περιβάλλει στην ειρήνη μέσα στην οποία Αυτός  βούλεται να βρίσκεσαι για πάντα και την οποία μαθαίνεις τώρα να αιτείσαι ως την κληρονομιά σου.

Share