Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Εισαγωγή

1. Για αυτή την επανάληψη παίρνουμε μόνο μια ιδέα κάθε μέρα και εξασκούμαστε με αυτήν όσο πιο συχνά μπορούμε.2Έκτος από το χρόνο που αφιερώνεις το πρωί και το βράδυ, ο οποίος δεν πρέπει να είναι λιγότερος από δεκαπέντε λεπτά, καθώς και τις ωριαίες υπενθυμίσεις όλη την ημέρα, χρησιμο­ποίησε την ιδέα όσο πιο συχνά μπορείς ενδιάμεσα. 3Καθεμιά από αυτές τις ιδέες θα ήταν από μόνη της αρκετή για τη σωτηρία, αν μαθαινόταν αληθινά. 4Καθεμιά θα ήταν αρκετή για να απελευθερώσει εσένα και τον κόσμο από κάθε μορφή υποδούλωσης και να προσκαλέσει τη μνήμη του Θεού να ξαναέλθει.
2. Με αυτά στο νου μας αρχίζουμε την εξάσκηση μας, επανεξετάζοντας προσεκτικά τις σκέψεις που το Άγιο Πνεύμα μας έχει δώσει στα τελευταία μας είκοσι μαθήματα. 2Καθεμιά περιέχει όλα τα Μαθήματα Θαυμάτων, αν κατανοηθεί, χρησιμοποιηθεί, γίνει αποδεκτή και εφαρμοστεί σε όλα τα φαινομενικά γεγονότα όλη την ημέρα. 3Μία είναι αρκετή. 4Από αυτήν τη μία, όμως, τίποτα δεν πρέπει να εξαιρεθεί. 5Για αυτό και χρειαζόμαστε να τις χρησιμοποιή­σουμε όλες τους και να τις αφήσουμε να συγχωνευτούν σαν να είναι μία, καθώς η καθεμιά συνεισφέρει στην ολότητα που μαθαίνουμε.
3. Αυτές οι περίοδοι εξάσκησης, όπως και η τελευταία μας επανάληψη, εστιάζονται γύρω από την εξής κεντρική ιδέα με την οποία αρχίζουμε και τελειώνουμε κάθε μάθημα. 2Αυτή είναι:

3Δεν είμαι ένα σώμα. 4Είμαι ελεύθερος.

5Γιατί εξακολουθώ να είμαι όπως με δημιούργησε ο Θεός.

6Η ημέρα αρχίζει και τελειώνει με αυτή την ιδέα. 7Και την επαναλαμβάνουμε στην αρχή της κάθε ώρας, ή θυμόμαστε στα ενδιάμεσα ότι έχουμε μια λειτουργία που υπερβαίνει τον κόσμο που βλέπουμε. 8Πέρα από αυτό και την επαναλαμβανόμενη εξάσκηση της ιδιαίτερης σκέψης που δίνεται για την κάθε μέρα, καμιά μορφή άσκησης δε συνιστάται, εκτός από βαθιά εγκατάλειψη του καθετί που γεμίζει το νου και τον κάνει κουφό στη λογική, την σύνεση και την απλή αλήθεια.
4. Θα επιχειρήσουμε να προχωρήσουμε πέρα από όλα τα λόγια και τις ιδιαίτερες μορφές εξάσκησης για αυτή την επανάληψη. 2Διότι αυτήν την φορά επιχειρούμε να προχωρήσουμε πιο γοργά σε ένα συντομότερο δρόμο προς τη γαλήνη και την ειρήνη του Θεού. 3Απλώς κλείνουμε τα μάτια μας και μετά ξεχνάμε όλα αυτά που νομίζαμε ότι γνωρίζαμε και καταλάβαμε. 4Διότι έτσι μας δίνεται η ελευθερία από όλα αυτά που δεν γνωρίζαμε και δεν καταλάβαμε.
5. Αυτή η έλλειψη συγκεκριμένης μορφής στην εξάσκηση σου έχει μονάχα μια εξαίρεση. 2Μην αφήσεις καμιά μάταιη σκέψη να περνά χωρίς να την αμφισβητείς. 3Αν παρατηρήσεις μια τέτοια σκέψη, αρνήσου την επιρροή της και γρήγορα διαβεβαίωσε τον νου σου ότι δεν είναι ό,τι αυτός θα ήθελε. 4Μετά άφησε απαλά τη σκέψη που αρνήθηκες να εγκαταλειφθεί, για να ανταλλαγεί σίγουρα και γρήγορα με την ιδέα με την οποία εξασκούμαστε εκείνη την ημέρα.
6. Όταν μπαίνεις σε πειρασμό, διακήρυξε γρήγορα την ελευθερία σου από τον πειρασμό, καθώς λες το εξής:

2Δεν θέλω αυτή τη σκέψη. 3Αντί για αυτήν διαλέγω . . .

4Μετά επανέλαβε την ιδέα της ημέρας και άφησε την να αντικαταστήσει ό,τι είχες σκεφτεί.5Πέρα από αυτές τις ιδιαίτερες εφαρμογές της ιδέας της κάθε ημέρας, θα προσθέσουμε πολύ λίγους συγκεκριμένους τρόπους έκφρασης ή ιδιαίτερες σκέψεις για να βοηθήσουμε την εξάσκησή μας. 6Αντί για αυτό θα αφιερώσουμε αυτές τις γαλήνιες στιγμές στον Δάσκαλο που διδάσκει μέσα στη γαλήνη, μιλά για την ειρήνη και δίνει στις σκέψεις μας όποιο νόημα μπορεί να έχουν.
7. Σε Αυτόν προσφέρω αυτή την επανάληψη για σένα. 2Σε βάζω στη φύλαξη Του και Τον αφήνω να σε διδάσκει τι να κάνεις, τι να λες και τι να σκέφτεσαι κάθε φορά που στρέφεσαι σε Αυτόν. 3Αυτός θα είναι πάντα στη διάθεση σου κάθε φορά που Τον καλείς να σε βοηθήσει. 4Ας Του προσφέρουμε όλη την επανάληψη που αρχίζουμε τώρα κι ας μην ξεχνάμε επίσης σε Ποιον έχει δοθεί, καθώς εξασκούμαστε τη μια μέρα μετά την άλλη, προχωρώντας προς το στόχο που Αυτός έχει βάλει για μας: αφήνοντας Τον να μας διδάσκει πώς να προχωρούμε, κι έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη σε Αυτόν για τον τρόπο με τον οποίο η κάθε περίοδος εξάσκησης μπορεί να γίνει ένα γεμάτο αγάπη δώρο ελευθερίας στον κόσμο.

Share