Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Υπάρχει ένα φως μέσα σου που ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί. 2Και δεν θα δεις αυτό το φως με τα μάτια του, γιατί είσαι τυφλωμένος από τον κόσμο. 3Κι ωστόσο έχεις μάτια να το δεις. 4Βρίσκεται εκεί για να το κοιτάξεις. 5Δεν τοποθετήθηκε μέσα σου για να μείνει κρυμμένο από την όραση σου. 6Αυτό το φως είναι μια αντανάκλαση της σκέψης με την οποία εξασκούμαστε τώρα. 7Να αισθάνεσαι την Αγάπη του Θεού μέσα σου σημαίνει να βλέπεις τον κόσμο με ένα εντελώς καινούριο τρόπο, ο κόσμος τότε λάμπει με αθωότητα και είναι ολοζώντανος με ελπίδα και ευλογημένος με τέλεια ευσπλαχνία και αγάπη.

2. Ποιος θα μπορούσε να αισθανθεί φόβο μέσα σε έναν κόσμο σαν κι αυτόν; 2Σε καλωσορίζει, χαίρεται που ήλθες και τραγουδά τις δοξολογίες σου καθώς σε κρατά ασφαλή από κάθε μορφή κινδύνου και πόνου. 3Σου προσφέρει ένα ζεστό και ήσυχο σπίτι για να καθίσεις για λίγο. 4Σε ευλογεί όλη την ημέρα και σε φυλάει όλη την νύχτα σαν σιωπηλός προστάτης του άγιου ύπνου σου. 5Βλέπει την σωτηρία μέσα σου και προστατεύει το φως μέσα σου στο οποίο βλέπει το δικό Του φως. 6Σου προσφέρει τα λουλούδια του και το χιόνι του ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την καλωσύνη σου.

3. Αυτός είναι ο κόσμος που αποκαλύπτει η Αγάπη του Θεού. 2Είναι τόσο διαφορετικός από τον κόσμο που βλέπεις μέσα από τα σκοτεινά μάτια της κακίας και του φόβου, που ο ένας κόσμος διαψεύδει τον άλλο. 3Μόνο ένας από τους δυο μπορεί να γίνει αντιληπτός. 4Ο άλλος τότε δεν έχει κανένα νόημα. 5Ένας κόσμος στον οποίο η συγχώρεση λάμπει πάνω στο καθετί και η ειρήνη προσφέρει το απαλό φως της σε όλους, είναι αδιανόητος σε αυτούς που βλέπουν έναν κόσμο μίσους, ο οποίος πηγάζει από την επίθεση και ο οποίος είναι έτοιμος να εκδικηθεί, να σκοτώσει και να καταστρέψει.

4. Από την άλλη πλευρά, ο κόσμος του μίσους είναι εξίσου αθέατος και αδιανόητος σ᾽εκείνους που αισθάνονται την Αγάπη του Θεού μέσα τους. 2Ο κόσμος τους καθρεπτίζει την γαλήνη και την ειρήνη που λάμπει μέσα τους, την καλωσύνη και την αθωότητα που βλέπουν να τους περιβάλλει, την χαρά με την οποία κοιτάζουν γύρω τους από τις απύθμενες πηγές της χαράς μέσα τους. 3Κοιτάζουν ό,τι έχουν αισθανθεί μέσα τους και βλέπουν την αναμφίβολη απεικόνιση του, παντού.

5. Τι θα ήθελες να δεις; 2Η επιλογή σού έχει δοθεί. 3Μάθε ωστόσο και μην αφήνεις τον νου σου να ξεχνά τον εξής νόμο της όρασης: θα βλέπεις αυτό που αισθάνεσαι μέσα σου. 4Αν το μίσος βρίσκει μια θέση στην καρδιά σου, θα αντιληφθείς έναν κόσμο γεμάτο φόβο, ο οποίος κρατιέται απάνθρωπα στα μυτερά, κοκαλιάρικα χέρια του θανάτου. 5Αν αισθάνεσαι την Αγάπη του Θεού μέσα σου, θα δεις έναν κόσμο ευσπλαχνίας και αγάπης γύρω σου.

6. Σήμερα προχωρούμε πέρα από τις ψευδαισθήσεις, καθώς αναζητάμε να φτάσουμε σε αυτό που είναι αληθινό μέσα μας και να αισθανθούμε την ολοκληρωτική στοργή του, την Αγάπη του που γνωρίζει ότι είμαστε τέλειοι όπως το ίδιο, την όραση του που είναι το δώρο που η Αγάπη μας δίνει. 2Μαθαίνουμε το δρόμο σήμερα. 3Είναι τόσο αξιόπιστο όσο και η ίδια η Αγάπη στην οποία μας φέρνει. 4Γιατί η απλότητα του αποφεύγει τις παγίδες που οι ανόητες περιπλοκές της φαινομενικής λογικής του κόσμου δεν εξυπηρετούν παρά για να κρύβουν.

7. Απλώς κάνε το εξής: Μείνε ακίνητος και εγκατέλειψε όλες τις σκέψεις για το τι είσαι και τι είναι ο Θεός, όλες τις ιδέες που έχεις μάθει για τον κόσμο, όλες τις παραστάσεις που έχεις για τον εαυτό σου. 2Αδειασε τον νου σου από καθετί που νομίζει ότι είναι είτε αληθινό είτε ψεύτικο, είτε καλό είτε κακό, από κάθε σκέψη που θεωρείς άξια και από όλες τις ιδέες για τις οποίες ντρέπεσαι. 3Μην προσκολλάσαι σε τίποτα. 4Μην φέρνεις μαζί σου ούτε μια σκέψη που το παρελθόν έχει διδάξει, ούτε μια πεποίθηση που έχεις ποτέ μάθει από οτιδήποτε. 5Ξέχνα αυτόν τον κόσμο, ξεχνά αυτά τα μαθήματα και έλα με εντελώς άδεια χέρια στον Θεό σου.

8. Δεν γνωρίζει Αυτός τον δρόμο που οδηγεί σε σένα; 2Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τον δρόμο που οδηγεί σε Αυτόν. 3Ό ρόλος σου είναι απλώς να αφήσεις όλα τα εμπόδια που έχεις βάλει μεταξύ του Υιού και του Θεού του Πατέρα να εξαλειφθούν με γαλήνη και για πάντα. 4Ό Θεός θα παίξει τον δικό Του ρόλο, ανταποκρινόμενος αμέσως και με χαρά. 5Ζήτα και θα λάβεις. 6Μην έχεις όμως απαιτήσεις και μην υποδεικνύεις στον Θεό τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να σου εμφανιστεί. 7Ό τρόπος για να Τον φτάσεις είναι απλώς να Τον αφήσεις να είναι όπως είναι. 8Γιατί με αυτόν τον τρόπο και η δική σου πραγματικότητα αποκαλύπτεται επίσης.

9. Και έτσι σήμερα δεν διαλέγουμε τον δρόμο με τον οποίο πηγαίνουμε σε Αυτόν. 2Διαλέγουμε όμως να Τον αφήσουμε να έλθει. 3Και με αυτήν την επιλογή αναπαυόμαστε. 4Και μέσα στις γαλήνιες καρδιές μας και στους δεκτικούς νόες μας, η Αγάπη Του χαράζει τον δρόμο της από μόνη της. 5Ό,τι δεν έχει αποκηρυχθεί είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί, αν είναι αληθινό και μπορεί πραγματικά να φταστεί. 6Ο Θεός γνωρίζει τον Υιό Του και γνωρίζει τον δρόμο που οδηγεί σε αυτόν. 7Δεν χρειάζεται να Του δείξει ο Υιός Του πώς να βρει τον δρόμο Του. 8Μέσα από κάθε ανοιχτή πόρτα η Αγάπη Του λάμπει προς τα έξω από τον οίκο της εντός και φωτίζει τον κόσμο με την αθωότητα.

10. Πατέρα, δεν γνωρίζουμε τον δρόμο που οδηγεί σε Εσένα. 2Έχουμε όμως φωνάξει και Εσύ μας έχεις απαντήσει. 3Δεν θα βάλουμε εμπόδια. 4Οι δρόμοι της σωτηρίας δεν είναι δικοί μας, γιατί ανήκουν σε Εσένα. 5Και σε Εσένα τους αναζητάμε. 6Τα χέρια μας είναι ανοιχτά για να λάβουν τα δώρα Σου. 7Δεν έχουμε σκέψεις για να σκεπτόμαστε χωριστά από Σένα και δεν αγαπάμε καμιά ιδέα για το ποιοι είμαστε ή Ποιός μας δημιούργησε. 8Δικός σου είναι ο δρόμος που είμαστε πρόθυμοι να βρούμε και να ακολουθήσουμε. 9Δεν ζητάμε παρά μόνο το Θέλημα Σου, το οποίο είναι και το δικό μας θέλημα, επίσης, να γίνει σε εμάς και σε όλο τον κόσμο, ώστε να γίνει ο κόσμος ένα μέρος του Ουρανού τώρα. 10Αμήν.


 

Share