Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Κανένας δεν μπορεί να δώσει αν δεν έχει. 2Στην πραγματικότητα, το να δίνει κανείς είναι η απόδειξη ότι έχει. 3Το έχουμε ξαναπεί αυτό. 4Δεν είναι αυτό, που φαίνεται δύσκολο να το πιστέψει κανείς. 5Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι πρέπει ήδη να κατέχεις ό,τι θα ήθελες να δώσεις. 6Είναι το δεύτερο μέρος στο οποίο ο κόσμος και η αληθινή αντίληψη διαφέρουν. 7Εχοντας δώσει ό,τι είχες, ο κόσμος ισχυρίζεται πως έχεις χάσει ό,τι είχες στην κατοχή σου. 8Η αλήθεια υποστηρίζει ότι δίνοντας αυξάνεις ό,τι κατέχεις.
2. Πώς είναι δυνατό αυτό; 2Γιατί είναι σίγουρο ότι αν δώσεις ένα πεπερασμένο πράγμα, τα μάτια του σώματος σου θα αντιληφθούν ότι δεν είναι πια δικό σου. 3Εχουμε μάθει όμως ότι τα πράγματα  αντιπροσωπεύ­ουν μόνο τις σκέψεις που τα πλάθουν. 4Και δεν στερείσαι αποδείξεων ότι όταν δίνεις ιδέες, τις δυναμώνεις στον δικό σου νου. 5Ίσως  η μορφή, με την οποία η σκέψη μοιάζει να εμφανίζεται, να μεταβάλλεται. 6Η σκέψη ωστόσο θα επιστρέψει σε αυτόν που την δίνει. 7Όύτε μπορεί η μορφή που παίρνει να είναι λιγότερο ευπρόσδεκτη. 8Θα είναι ακόμα περισσότερο ευπρόσδεκτη.
3. Οι ιδέες πρέπει πρώτα να ανήκουν σε σένα, προτού τις δώσεις. 2Αν πρόκειται να σώσεις τον κόσμο, πρέπει πρώτα να δεχτείς την σωτηρία για τον εαυτό σου. 3Δεν θα πιστέψεις όμως ότι αυτό έχει γίνει, μέχρι να δεις τα θαύματα που φέρνει στον καθένα που κοιτάζεις. 4Εδώ ακριβώς ξεκαθαρίζεται και αποκτά νόημα η ιδέα του να δίνεις. 5Τώρα μπορείς να αντιληφθείς ότι το απόθεμα σου αυξάνεται δίνοντας.
4. Προστάτευε όλα τα πράγματα που εκτιμάς με το να τα δίνεις και θα είσαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα τα χάσεις. 2Ό,τι νόμιζες πως δεν είχες, αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο ότι είναι δικό σου. 3Μην δίνεις αξία όμως στη μορφή του. 4Γιατί η μορφή του θα αλλάξει και θα γίνει αγνώριστη με τον καιρό, όσο κι αν προσπαθήσεις να την κρατήσεις ασφαλή. 5Καμιά μορφή δεν διαρκεί. 6Είναι η σκέψη πίσω από τη μορφή των πραγμάτων που ζει χωρίς να αλλάζει.
5. Δίνε με χαρά. 2Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μόνο ώφελος. 3Η σκέψη μένει και δυναμώνει, καθώς ενισχύεται με το δόσιμο. 4Όι σκέψεις επεκτείνονται καθώς μοιράζονται, επειδή δεν μπορούν να χαθούν.5Δεν υπάρχει δότης και παραλή­πτης με την έννοια που αντιλαμβάνεται ο κόσμος. 6Υπάρχει ένας δότης που κρατά ό,τι δίνει, και ένας άλλος που επίσης θα δώσει. 7Και οι δύο θα ωφεληθούν από αυτήν τη συναλλαγή, γιατί ο καθένας θα έχει τη σκέψη στην μορφή που είναι η πιο χρήσιμη για αυτόν. 8Ό,τι ο καθένας φαίνεται να χάνει είναι πάντοτε κάτι στο οποίο θα δώσει λιγότερη αξία από ό,τι θα δώσει σε αυτό που θα επιστραφεί στα σίγουρα.
6. Ποτέ μην ξεχνάς ότι δίνεις  μόνο στον εαυτό σου. 2Αυτός που καταλαβαίνει τι σημαίνει να δίνεις θα γελάσει με την ιδέα της θυσίας. 3Ούτε μπορεί να μην αναγνωρίσει τις πολλές μορφές που μπορεί να πάρει η θυσία. 4Γελά επίσης με τον πόνο και την απώλεια, την αρρώστια και τη θλίψη, τη φτώχεια, την πείνα και τον θάνατο. 5Αναγνωρίζει ότι η θυσία εξακολουθεί να είναι η μία ιδέα που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά, τα οποία θεραπεύονται με το απαλό γέλιο του.
7. Οι ψευδαισθήσεις που αναγνωρίζονται πρέπει να εξαφανιστούν. 2Μην δέχεσαι τη δυστυχία και θα έχεις αφαιρέσει τη σκέψη της δυστυχίας. 3Ή ευλογία σου δίνεται σε όλους αυτούς που υποφέρουν, όταν διαλέγεις να δεις όλη τη δυστυχία όπως είναι. 4Η σκέψη της θυσίας προξενεί όλες τις μορφές που φαίνεται να παίρνει η δυστυχία. 5Και η θυσία είναι μια ιδέα τόσο παλαβή, που η ψυχική υγεία αμέσως την απορρίπτει.
8. Ποτέ μην πιστεύεις ότι μπορείς να θυσιάσεις. 2Δεν υπάρχει χώρος για θυσία σε ό,τι έχει κάποια αξία. 3Αν η σκέψη της θυσίας έρθει στο νου σου, η ίδια η παρουσία της αποδεικνύει ότι έχει γίνει ένα λάθος και πρέπει να διορθωθεί. 4Η ευλογία σου θα το διορθώσει. 5Έχοντας δοθεί πρώτα σε σένα, είναι τώρα δική σου για να την δώσεις επίσης. 6Καμιά μορφή θυσίας και δυστυχίας δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ μπροστά στα μάτια ενός που έχει συγχωρέσει και έχει ευλογήσει τον εαυτό του.
9. Οι κρίνοι που σου προσφέρει ο αδελφός σου τοποθετούνται πάνω στο βωμό σου πλάι σε αυτούς που εσύ του προσφέρεις. 2Ποιος θα φοβόταν να κοιτάξει τέτοια αξιαγάπητη αγιοσύνη; 3Η μεγάλη ψευδαίσθηση του φόβου του Θεού εξουδετερώνεται τελείως μπροστά στην αγνότητα που θα δεις εδώ. 4Μη φοβάσαι να κοιτάξεις. 5Η ευλογία που θα δεις θα αφαιρέσει όλες τις σκέψεις της μορφής και θα αφήσει στη θέση τους το τέλειο δώρο, το οποίο θα μείνει εκεί για πάντα, για να αυξάνεται παντοτινά, για πάντα δικό σου, για να το δίνεις πάντοτε.
10. Τώρα είμαστε ένα στη σκέψη, γιατί ο φόβος έχει φύγει. 2Και εδώ, μπροστά στον βωμό του ενός Θεού, του ενός Πατέρα, του ενός Δημιουργού και της μίας Σκέψης, στεκόμαστε μαζί σαν ο ένας Υιός του Θεού. 3Όχι χωριστά από Αυτόν που είναι η Πηγή μας, όχι μακριά από έναν αδελφό που είναι μέρος του ενός Εαυτού μας, του Οποίου η αθωότητα μας έχει ενώσει όλους μας σαν ένα, στεκόμαστε ευλογημένοι και δίνουμε όπως λαμβάνουμε. 4Το Όνομα του Θεού είναι στα χείλη μας. 5Και καθώς κοιτάζουμε εντός, βλέπουμε την αγνότητα του Ουρανού να λάμπει στην δική μας αντανάκλαση της Αγάπης του Πατέρα μας.
11. Τώρα είμαστε ευλογημένοι και τώρα ευλογούμε τον κόσμο. 2Ο,τι έχουμε δει θα το επεκτείνουμε, γιατί είμαστε πρόθυμοι να το βλέπουμε παντού. 3 Θα το βλέπουμε να λάμπει σε όλους με τη χάρη του Θεού. 4Δεν θα το αποκρύπταμε από οτιδήποτε βλέπαμε. 5Και για να διασφαλίσουμε  ότι αυτή η άγια θέα είναι δική μας, την προσφέρουμς  σε καθετί που βλέπουμε. 6Διότι όπου την βλέπουμε, από εκεί θα μας επιστραφεί στη μορφή κρίνων που μπορούμε να αποθέσουμε πάνω στον βωμό μας, κάνοντας τον έναν οίκο για την Ίδια την Αθωότητα η Οποία κατοικεί σε μας και μας προσφέρει την Αγιοσύνη Της δική μας

Share