Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Εσύ που αισθάνεσαι να απειλείσαι από αυτό τον κόσμο της αλλαγής, τα πικρά αστεία του και τις στροφές της τύχης, τις βραχυχρόνιες σχέσεις του και όλα τα “δώρα” που απλώς δανείζει για να πάρει και πάλι, δώσε προσοχή σε αυτό το μάθημα. 2Ο κόσμος δεν προσφέρει καμιά ασφάλεια. 3Είναι ριζωμένος στην επίθεση και όλα του τα “δώρα” της φαινομενικής ασφάλειας είναι παραπλανητικές ψευδαισθήσεις. 4Επιτίθεται, και μετά ξαναεπιτίθεται. Ή ψυχική ειρήνη δεν είναι δυνατή εκεί που ο κίνδυνος απειλεί κατ’ αυτόν τον τρόπο.
2. Ο κόσμος δίνει αφορμή μόνο και μόνο για να αμυνθεί κανείς. 2Διότι η απειλή προξενεί θυμό, και ο θυμός κάνει την επίθεση να φαίνεται λογική, σαν κάτι που έχει προκληθεί δίκαια και το οποίο δικαιώνεται στο όνομα της αυτοάμυνας. 3Ωστόσο, να αμύνεται κανείς είναι διπλή απειλή. 4Διότι επιβεβαιώνει την αδυναμία και ορθώνει ένα αμυντικό σύστημα που δεν μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς. 5Τώρα οι αδύναμοι έχουν υπονομευτεί ακόμα περισσότερο, επειδή υπάρχει όχι μόνο μια εξωτερική απειλή αλλά και μια ακόμα μεγαλύτερη απειλή εντός. 6Ο νους βρίσκεται σε σύγχυση και δεν γνωρίζει πού να στραφεί για να διαφύγει από τις φαντασίες του.
3. Είναι σαν να έσφιγγε το νου ένας κύκλος μέσα στον οποίο ένας άλλος κύκλος τον περιέδενε και ένας άλλος ακόμα, μέχρι που να μην μπορεί κανείς να διαφύγει, ούτε και να ελπίζει για απόδραση. 2Επίθεση, άμυνα, άμυνα, επίθεση, γίνονται οι κύκλοι των ωρών και των ημερών που προσδένουν το νου με βαριά ατσάλινα δεσμά σκεπασμένα με σίδερο και οι οποίοι ολοκληρώνουν την πορεία τους μόνο για να αρχίσουν και πάλι. 3Δεν φαινεται να υπάρχει διακοπή ούτε τέλος στα ολοένα και πιο σφιχτά δεσμά της φυλακής του νου.
4. ΟΙ άμυνες είναι η πιο ακριβή πληρωμή που απαιτεί το εγώ. 2Σε αυτές έγκειται η τρέλα σε μια μορφή τόσο ζοφερή που η ελπίδα για ψυχική υγεία φαίνεται να είναι μόνο ένα μάταιο όνειρο που δεν είναι εφικτό. 3Η αίσθηση απειλής που υποκινεί ο κόσμος είναι τόσο πιο βαθιά και τόσο μεγαλύτερη από τον παροξυσμό και την συναισθηματική ένταση που μπορείς να συλλάβεις, που δεν έχεις ιδέα τι ερήμωση έχει επιφέρει.
5. Είσαι ο σκλάβος της. 2Δεν ξέρεις τι κάνεις, επειδή την φοβάσαι. 3Δεν καταλαβαίνεις πόσα έχεις αναγκαστεί να θυσιάσεις, εσύ που αισθάνεσαι το σιδερένιο της σφίξιμο στην καρδιά σου. 4Δεν συνειδητοποιείς τι έχεις κάνει για να τορπιλίσεις την άγια ειρήνη του Θεού με τους αμυντικούς μηχανισμούς σου. 5Επειδή δεν βλέπεις τον Υιό του Θεού, παρά μόνο σαν ένα θύμα επίθεσης των φαντασιώσεων, των ονείρων και των ψευδαισθήσεων που έχει πλάσει και επίσης ανίσχυρο μπροστά τους, έχοντας την ανάγκη να αμυνθεί με ακόμη περισσότερες φαντασιώσεις και όνειρα μέσω των οποίων οι ψευδαισθήσεις της ασφάλειας του τον ανακουφίζουν.
6. Να μην αμύνεσαι είναι δύναμη. 2Αποδεικνύει ότι αναγνωρίζεις τον Χριστό μέσα σου. 3Ισως, θυμάσαι ότι το κείμενο υποστηρίζει ότι η επιλογή γίνεται πάντα μεταξύ της δύναμης του Χριστού και της δικής σου αδυναμίας, που φαίνεται ξέχωρη από Αυτόν. 4Όταν δεν αμύνεται κανείς οι επιθέσεις δεν μπορούν ποτέ να τον αγγίξουν, επειδή αναγνωρίζει μια δύναμη τόσο μεγάλη που μπροστά της οι επιθέσεις είναι μια ανοησία, ή ένα ανόητο παιχνίδι που μπορεί να παίξει ένα κουρασμένο παιδί όταν νυστάζει και δεν θυμάται τι θέλει.
7. Να αμύνεται κανείς είναι αδυναμία. 2Διακηρύσσει ότι έχεις απαρνηθεί το Χριστό και έχεις φτάσει να φοβάσαι το θυμό του Πατέρα Του. 3Τι μπορεί να σε σώσει τώρα από την αυταπάτη ενός θυμωμένου Θεού, την τρομερή παρουσία του οποίου πιστεύεις ότι βλέπεις να ενεργεί πίσω από όλα τα κακά του κόσμου; 4Τι άλλο παρά ψευδαισθήσεις θα μπορούσαν να σε υπερασπιστούν τώρα, όταν έχεις μόνο και μόνο ψευδαισθήσεις με τις οποίες μάχεσαι;
8. Δεν θα παίξουμε τέτοια παιδαριώδη παιχνίδια σήμερα. 2Διότιο αληθινός μας σκοπός είναι να σώσουμε τον κόσμο και δεν θα θέλαμε να ανταλλάξουμε με ανοησίες την ατέλειωτη χαρά, που η λειτουργία μας μάς προσφέρει. 3Δεν είμαστε πρόθυμοι να αφήσουμε την ευτυχία μας να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας, επειδή ένα κομμάτι ενός ανόητου ονείρου έτυχε να περάσει από το νου μας και κατά λάθος περάσαμε τις μορφές μέσα σε αυτό για τον Υιό του Θεού, και την απειροελάχιστη στιγμή του για την αιωνιότητα.
9. Κοιτάμε πέρα από τα όνειρα σήμερα και αναγνωρίζουμε ότι δεν έχουμε ανάγκη να αμυνθούμε, επειδή έχουμε δημιουργηθεί απρόσβλητοι, χωρίς καμιά σκέψη ή επιθυμία ή όνειρο στο οποίο η επίθεση έχει κάποιο νόημα. 2Τώρα δεν μπορούμε να φοβηθούμε, επειδή έχουμε αφήσει όλες τις τρομακτικές σκέψεις πίσω μας. 3Κάι καθώς δεν αμυνόμαστε, είμαστε προστατευμένοι, γαλήνια σίγουροι για την ασφάλεια μας τώρα, βέβαιοι για την σωτηρία, σίγουροι ότι θα εκπληρώσουμε το σκοπό που διαλέξαμε, καθώς η υπηρεσία μας προσφέρει την άγια ευλογία της σε όλο τον κόσμο.
10. Μείνε ακίνητος μια στιγμή και στην σιωπή σκέψου πόσο άγιος είναι ο σκοπός σου, με πόση ασφάλεια αναπαύεσαι, ανέγγιχτος μέσα στο φως του. 2Οι διάκονοι του Θεού έχουν διαλέξει την αλήθεια να είναι μαζί τους. 3Ποιος είναι αγιότερος από αυτούς; 4Ποιος θα μπορούσε να είναι πιο βέβαιος ότι η ευτυχία του είναι εκατό τοις εκατό εγγυημένη; 5Και ποιος θα μπορούσε να είναι πιο καλά προστατευμένος; Τι είδους άμυνα θα ήταν ποτέ δυνατό να χρειαστεί από εκείνους που είναι μεταξύ των εκλεκτών του Θεού, εξαιτίας της επιλογής Του και της δικής τους επιλογής επίσης;
11. Είναι η λειτουργία των διακόνων του Θεού να βοηθούν τους αδερφούς τους να επιλέγουν, όπως κι εκείνοι επέλεξαν. 2Ο Θεός έχει επιλέξει τους πάντες αλλά λίγοι έχουν φτάσει να συνειδητοποιήσουν ότι το Θέλημα Του δεν είναι παρά δικό τους θέλημα. 3Και όσο παραλείπεις να διδάσκεις ό,τι έχεις μάθει, η σωτηρία περιμένει και το σκοτάδι κρατά τον κόσμο σε σκληρή αιχμαλωσία. 4Ούτε και θα μάθεις ότι το φως έχει έρθει σε σένα και ότι η απελευθέρωση σου έχει επιτευχθεί. 5Επειδή δεν θα δεις το φως μέχρι να το προσφέρεις σε όλους τους αδερφούς σου. 6Οπως το παίρνουν από τα χέρια σου έτσι θα το αναγνωρίσεις ως δικό σου.
12.Η σωτηρία μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα παιχνίδι που παίζουν τα ευτυχισμένα παιδιά. 2Σχεδιάστηκε από Αυτόν ο Οποίος αγαπά τα παιδιά Του και ο Οποίος είναι πρόθυμος να αντικαταστήσει τα τρομακτικά παιχνίδια τους με χαρούμενα παιχνίδια, τα οποία τους διδάσκουν ότι το παιχνίδι του φόβου έχει τελειώσει. 3Το παιχνίδι Του οδηγεί στην ευτυχία, επειδή κανένας δεν χάνει. 4Καθένας που παίζει θα κερδίσει και η νίκη του εξασφαλίζει το όφελος όλων. 5Το παιχνίδι του φόβου εγκαταλείπεται με χαρά, όταν τα παιδιά καταλάβουν τα ευεργετήματα που φέρνει η σωτηρία.
13. Εσύ, που έχεις υποδυθεί ότι έχεις χάσει την ελπίδα, ότι ο Πατέρας σου σε έχει εγκαταλείψει, ότι είσαι μόνος σου και τρομαγμένος σε ένα φοβερό κόσμο, να είσαι χαρούμενος τώρα. 2Αυτό το παιχνίδι έχει τελειώσει. 3Τώρα έχει έρθει η γαλήνια ώρα που εγκαταλείπουμε τα παιχνίδια της ενοχής και κλείνουμε για πάντα τις παράξενες και παιδαριώδεις σκέψεις της αμαρτίας έξω από τον αγνό και άγιο νου των παιδιών του Ουρανού και του Υιού του Θεού.
14. Σταματάμε μόνο για μια ακόμα στιγμή, για να παίξουμε το τελευταίο μας χαρούμενο παιχνίδι πάνω σε αυτή την γη. 2Και μετά πηγαίνουμε να πάρουμε την θέση που Δικαιωματικά μας ανήκει, εκεί όπου κατοικεί η αλήθεια και τα παιχνίδια δεν έχουν νόημα. 3Έτσι τελειώνει αυτή η περιπέτεια. 4Άφησε την σημερινή μέρα να φέρει το τελευταίο κεφάλαιο πιο κοντά στον κόσμο, ώστε ο καθένας να μπορέσει να μάθει ότι το παραμύθι που αντιλαμβάνεται με το τρομακτικό τέλος, την συντριβή όλων τον ελπίδων του και την αξιολύπητη άμυνά του εναντίον της εκδίκησης που δεν μπορεί να αποφύγει, δεν είναι παρά η δική του παραπλανημένη φαντασίωση. 5Όι διάκονοι του Θεού έχουν έρθει να τον ξυπνήσουν από τα σκοτεινά όνειρα, που αυτή η ιστορία έχει προκαλέσει στην συγκεχυμένη και μπερδεμένη του ανάμνηση αυτού του διαστρεβλωμένου παραμυθιού. 6Ο Υιός του Θεού μπορεί να χαμογελάσει επιτέλους, καθώς μαθαίνει ότι δεν είναι αληθινό.
15. Εξασκούμεθα σήμερα με έναν τρόπο που θα τον συνεχίσουμε για αρκετό καιρό. 2Θα αρχίζουμε κάθε ημέρα εστιάζοντας την προσοχή μας στη σκέψη της ημέρας για όσο πιο πολλή ώρα είναι δυνατόν. 3Πέντε λεπτά είναι τώρα το λιγότερο που δίνουμε, για να προετοιμαστούμε για μια μέρα στην οποία η σωτηρία είναι ο μόνος στόχος που έχουμε. 4Δέκα λεπτά θα ήτανκαλύτερα, δεκαπέντε θα ήταν ακόμα καλύτερα. 5Και καθώς η προσοχή μας σταματά να διασπάται και να φεύγει από το σκοπό μας, θα ανακαλύψουμε ότι μισή ώρα είναι πολύ λίγος χρόνος για να αφιερώσουμε στο Θεό. 6Και με ευγνωμοσύνη και χαρά, δεν θα είμαστε απρόθυμοι να αφιερώσουμε λιγότερη ώρα το βράδυ.
16. Η κάθε ώρα πολλαπλασιάζει την αυξανόμενη ειρήνη μας, καθώς θυμόμαστε να παραμένουμε πιστοί στο Θέλημα που μοιραζόμαστε με το Θεό. 2Μερικές φορές ίσως ένα λεπτό, ίσως και λιγότερο, θα είναι το πιο πολύ που μπορούμε να προσφέρουμε στην αρχή της κάθε ώρας. 3Μερικές φορές θα ξεχάσουμε. 4Αλλες φορές οι ασχολίες του κόσμου θα μας περικυκλώσουν και δε θα μπορέσουμε να αποσυρθούμε για λίγο και να στρέψουμε τις σκέψεις μας προς τον Θεό.
17. Όταν όμως μπορούμε, θα θυμόμαστε την αποστολή μας και την Αγάπη Του κάθε μία ώρα, και θα είμαστε πιστοί στο έργο μας ως διάκονοι του Θεού. 2Και θα καθίσουμε σιωπηλά και θα Τον περιμένουμε και θα ακούσουμε την Φωνή Του και θα μάθουμε τι θα ήθελε να κάνουμε την ώρα που έρχεται, ενώ ταυτόχρονα Τον ευχαριστούμε για όλα τα δώρα που μας έδωσε την ώρα που πέρασε.
18. Με το πέρασμα του χρόνου και την εξάσκηση, δεν θα σταματάς ποτέ να Τον σκέπτεσαι και να ακούς την γεμάτη αγάπη Φωνή Του να οδηγεί τα βήματα σου σε δρόμους γαλήνιους, όπου θα περπατάς χωρίς να αμύνεσαι καθόλου. 2Διότι θα γνωρίζεις ότι ο Ουρανός βαδίζει μαζί σου. 3Και δεν θα είσαι πρόθυμος να κρατάς το νου μακριά από Αυτόν ούτε για μια στιγμή, αν και ο χρόνος σου θα είναι αφιερωμένος να προσφέρεις την σωτηρία στον κόσμο. 4Νομίζεις ότι Αυτός δε θα το κάνει δυνατό για εσένα, που διάλεξες να εκτελέσεις το σχέδιο Του για τη σωτηρία του κόσμου και την δική σου;
19. Σήμερα η κεντρική ιδέα είναι να μην αμυνόμαστε. 2Καλύπτουμε τον εαυτό μας με αυτή την ιδέα, καθώς προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε την ημέρα. 3Σηκωνόμαστε δυνατοί στον Χριστό και αφήνουμε την αδυναμία μας να εξαφανιστεί, καθώς θυμόμαστε ότι η δύναμη Του κατοικεί μέσα μας. 4Θα υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι Αυτός παραμένει μαζί μας όλη την ημέρα και ποτέ δεν αφήνει την αδυναμία μας χωρίς την υποστήριξη της δύναμης Του. 5Θα επικαλεστούμε την δύναμη Του κάθε φορά που αισθανόμαστε την απειλή των αμυντικών μηχανισμών μας να υπονομεύει τη βεβαιότητα του σκοπού μας. 6Θα σταθούμε ακίνητοι για μια στιγμή, καθώς Αυτός μας λέει: “είμαι εδώ”.
20. Η εξάσκησή σου θα αρχίσει τώρα να αποκτά την ειλικρίνεια της αγάπης, για να βοηθά το νου σου να μην ξεφεύγει από το σκοπό του. 2Μην φοβάσαι και μην δειλιάζεις. 3Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επιτύχεις τον τελικό σου στόχο. 4Οι διάκονοι του Θεού δεν μπορούν ποτέ να αποτύχουν, επειδή η αγάπη και η δύναμη και η ειρήνη που ακτινοβολούν προς όλα τα αδέλφια τους, προέρχονται από Αυτόν.5Αυτά είναι τα δώρα Του σε σένα. 6Να μην αμύνεσαι είναι το μόνο που χρειάζεται να του δώσεις. 7Εγκαταλείπεις μόνον ό,τι δεν ήταν ποτέ πραγματικό, για να κοιτάξεις το Χριστό και να δεις την αθωότητα Του.

Share