Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Κανένας δεν μπορεί να έχει απώλειες, εκτός αν το έχει αποφασίσει ο ίδιος. 2Κανένας δεν μπορεί να πονά, εκτός αν η επιλογή του διαλέγει αυτή την κατάσταση για αυτόν. 3Κανένας δεν μπορεί να θλίβεται ή να φοβάται ή να νομίζει ότι είναι άρρωστος, εκτός αν αυτά είναι τα αποτελέσματα που θέλει. 4Και κανένας δεν πεθαίνει χωρίς την ίδια του την συγκατάθεση.5Τίποτα δε συμβαίνει που να μην αντιπροσωπεύει την επιθυμία σου, και τίποτα από ό,τι διαλέγεις δεν παραλείπεται. 6Έδώ είναι ο κόσμος σου, πλήρης με κάθε λεπτομέρεια. 7Εδώ είναι όλη του η πραγματικότητα για σένα. 8Και είναι μονάχα εδώ που βρίσκεται η σωτηρία.
2. Μπορεί να πιστεύεις ότι αυτή η ιδέα είναι απόλυτη και πολύ ακραία για να είναι αληθινή. 2Μπορεί, όμως, η αλήθεια να έχει εξαιρέσεις; 3Αν έχεις το δώρο που περιλαμβάνει τα πάντα, μπορεί η απώλεια να είναι πραγματική; 4Μπορεί ο πόνος να είναι μέρος της ειρήνης, ή η λύπη να είναι μέρος της χαράς; 5Μπορεί ο φόβος και η αρρώστια να εισέλθουν σε ένα νου όπου η αγάπη και η τέλεια αγιοσύνη κατοικούν; 6Η αλήθεια πρέπει να είναι απόλυτη, διαφορετικά δεν μπορεί να είναι αλήθεια. 7Μην δέχεσαι τίποτα αντίθετο και καμιά εξαίρεση,  διαφορετικά αντικρούεις την αλήθεια εντελώς.
3. Η σωτηρία είναι η αναγνώριση ότι η αλήθεια είναι αληθινή και τίποτε άλλο δεν είναι αληθινό. 2Αυτό το έχεις ξανακούσει προηγουμένως αλλά μπορεί ακόμα να μην έχεις δεχτεί και τα δύο του μέρη. 3Χωρίς το πρώτο μέρος, το δεύτερο δεν έχει νόημα. 4Χωρίς όμως το δεύτερο, το πρώτο δεν είναι πλέον αλήθεια. 5Η αλήθεια δεν μπορεί να έχει αντίθετα. 6Άυτό όσες φορές και να ειπωθεί και να το σκεφτεί κανείς δεν είναι αρκετό. 7Διότι αν αυτό που δεν είναι αλήθεια είναι αλήθεια, όπως και το αληθινό, τότε ένα μέρος της αλήθειας είναι ψεύτικο. 8Και έτσι η αλήθεια έχει χάσει το νόημα της. 9Τίποτα άλλο εκτός από την αλήθεια δεν είναι αληθινό και ό,τι είναι ψεύτικο είναι αναληθές.
4. Αυτή είναι η πιο απλή διάκριση αλλά και η πιο ακατανόητη. 2Όχι, όμως, επειδή είναι δύσκολο να την αντιληφθείς. 3Είναι κρυμμένη πίσω από μια τεράστια σειρά επιλογών που δεν φαίνονται να είναι εντελώς δικές σου. 4Και έτσι η αλήθεια εμφανίζεται να έχει μερικές πλευρές ασυνεπείς αλλά δεν φαίνονται να είναι παρά μόνο αντιφάσεις που εσύ έχεις επινοήσει.
5. Θα παραμείνεις αμετάβλητος όπως ο Θεός σε δημιούργησε, οι παροδικές καταστάσεις είναι εξ ορισμού ψεύτικες. 2Και αυτό περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές συναισθημάτων και τις μεταβολές στις καταστάσεις του σώματος και του νου και σε όλες τις αντιλήψεις και τις αντιδράσεις σου. 3Αυτή η συμπερίληψη ξεχωρίζει την αλήθεια από τα ψέματα και κρατά ό,τι είναι ψεύτικο, χωριστά από την αλήθεια.
6. Δεν είναι παράξενο που πιστεύεις ότι είναι αλαζονεία να νομίζεις ότι εσύ έπλασες τον κόσμο που βλέπεις; 2Ο Θεός δεν τον έπλασε. 3Για αυτό μπορείς να είσαι σίγουρος. 4Τι μπορεί Αυτός να γνωρίζει για το εφήμερο, για τους αμαρτωλούς και τους ενόχους, για τους φοβισμένους, για αυτούς που υποφέρουν και είναι μόνοι και έρημοι και για τον νου που ζει μέσα σε ένα σώμα που πρέπει να πεθάνει; 5Τον κατηγορείς ότι είναι φρενοβλαβής, όταν νομίζεις ότι Αυτός έπλασε τον κόσμο όπου αυτά τα πράγματα φαίνονται να είναι πραγματικά. 6Αυτός δεν είναι τρελός. 7Όμως, μόνο η τρέλα πλάθει έναν κόσμο σαν κι αυτόν.
7. Να νομίζεις ότι ο Θεός έπλασε το χάος, επινόησε το αντίθετο της αλήθειας και επιτρέπει στο θάνατο να θριαμβεύσει επί της ζωής, αντικρούει το Θέλημα Του και είναι αλαζονεία. 2Ή ταπεινότητα θα έβλεπε αμέσως ότι, αυτά τα πράγματα δεν προέρχονται από Αυτόν. 3Μπορείς εσύ να δεις ό,τι δε δημιούργησε ο Θεός; 4Να σκέφτεσαι ότι μπορείς, είναι απλώς ότι, πιστεύεις πως μπορείς να αντιληφθείς αυτό που ο Θεός θέλησε να μην υπάρχει. 5Και τι θα μπορούσε να ήταν πιο αλαζονικό από αυτό;
8. Ας είμαστε αληθινά ταπεινοί σήμερα και ας δεχτούμε ό,τι έχουμε πλάσει, όπως είναι. 2Ή δύναμη της απόφασης είναι δική μας. 3Απλώς και μόνο αποφάσισε να δεχτείς την θέση που δικαιωματικά σου ανήκει ως συνδημιουργός του σύμπαντος και όλα αυτά που νομίζεις ότι έπλασες θα εξαφανιστούν. 4Ό,τι θα έρθει στην επίγνωση σου τότε θα είναι αυτό που ήταν  πάντα, αιώνιο, όπως είναι τώρα. 5Και θα πάρει την θέση των αυταπατών που πλάστηκαν μόνο για να σφετεριστούν το βωμό του Πατέρα και του Υιού.
9. Σήμερα εξασκούμε την αληθινή ταπεινότητα, εγκαταλείποντας την υποκρισία με την οποία το εγώ επιδιώκει να αποδείξει ότι η αληθινή ταπεινότητα είναι αλαζονεία. 2Μόνο το εγώ μπορεί να είναι αλαζονικό. 3Ή αλήθεια είναι ταπεινή, όταν παραδέχεται την δύναμη της, το γεγονός ότι είναι αμετάβλητη και την αιώνια πληρότητα της η οποία περιλαμβάνει τα πάντα και είναι το τέλειο δώρο του Θεού στον αγαπημένο Του Υιό. 4Έγκαταλείπουμε την αλαζονεία που λέει ότι είμαστε αμαρτωλοί, ένοχοι και φοβισμένοι., ντροπιασμένοι για ό,τι είμαστε και με αληθινή ταπεινότητα υψώνουμε τις καρδιές μας σε Αυτόν ο Οποίος μας έχει δημιουργήσει άμεμπτους, όμοιους με τον Εαυτό Του στην δύναμη και στην αγάπη.
10. Η δύναμη της απόφασης είναι δική μας. 2Και δεχόμαστε από Αυτόν εκείνο που είμαστε και με ταπεινότητα αναγνωρίζουμε τον Υιό του Θεού. 3Να αναγνωρίζουμε τον Υιό του Θεού προϋποθέτει επίσης ότι, όλες οι ιδέες που έχουμε για τον εαυτό μας έχουν εγκαταλειφθεί και έχουν αναγνωριστεί ως ψευδείς. 4Η αλαζονεία τους έχει γίνει αντιληπτή. 5Και στην ταπεινότητα, η ακτινοβολία του Υιού του Θεού, η αβρότητα του, η τέλεια αθωότητα του, η Αγάπη του Πατέρα του, το δικαίωμα του για τον Ουρανό και για την απελευθέρωση του από την κόλαση, γίνονται χαρούμενα αποδεκτά ως δικά μας.
11. Τώρα ενωνόμαστε στην χαρούμενη αναγνώριση ότι τα ψέματα είναι ψεύτικα και μόνο η αλήθεια είναι αληθινή. Σκεφτόμαστε μόνο την αλήθεια καθώς σηκωνόμαστε το πρωί και για πέντε λεπτά εξασκούμεθα όπως μας καθοδηγεί, ενθαρρύνοντας το φοβισμένο νου μας με τα εξής:

3Η δύναμη της απόφασης είναι δική μου.4Σήμερα θα δεχτώ τον εαυτό μου όπως
το θέλημα του Πατέρα μου με δημιούργησε.

5Μετά θα περιμένουμε στην σιωπή εγκαταλείποντας όλες τις αυταπάτες, καθώς ζητάμε με ταπεινότητα από τον Εαυτό μας να μας αποκαλυφθεί. 6Και Αυτός που ποτέ δεν έφυγε θα έρθει και πάλι στην επίγνωση μας και με ευγνωμοσύνη θα αποκαταστήσει τον οίκο Του στο Θεό, όπως ήταν προορισμένο.
12. Υπομονετικά περίμενε Τον όλη την ημέρα και κάθε μια ώρα προσκάλεσε Τον με τα λόγια με τα οποία η μέρα άρχισε, τελείωσε επίσης την μέρα με την ίδια πρόσκληση προς τον Εαυτό σου. 2Η Φωνή του Θεού θα απαντήσει, επειδή Αυτή μιλά για σένα και για τον Πατέρα σου. 3Αυτή θα αντικαταστήσει όλες τις ξέφρενες σκέψεις σου, με την ειρήνη του Θεού, τις αυταπάτες σου με την αλήθεια του Θεού και τις ψευδαισθήσεις που έχεις για τον εαυτό σου με τον Υιό του Θεού.

Share