Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ένα ακόμη σημείο πρέπει πλήρως να ξεκαθαριστεί προτού να μπορέσει να εξαφανιστεί οποιοσδήποτε φόβος σχετικά με τα θαύματα. 2Η σταύρωση δεν εδραίωσε την Εξιλέωση. η ανάσταση το έκανε. 3Πολλοί ειλικρινείς χριστιανοί το έχουν παρανοήσει. 4 Όποιος είναι απελευθερωμένος από την πεποίθηση της έλλειψης δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό το λάθος. 5Αν η σταύρωση ειδωθεί από μια αντεστραμμένη οπτική, πραγματικά φαίνεται ότι ο Θεός επέτρεψε και μάλιστα ενθάρρυνε έναν από τους Υιούς Του να υποφέρει επειδή ήταν καλός. 6Αυτή η ιδιαίτερα ατυχής ερμηνεία, η οποία προήλθε από προβολή, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να φοβούνται με πίκρα τον Θεό. 7Τέτοιες αντιθρησκευτικές αντιλήψεις εισάγονται σε πολλές θρησκείες. 8Όμως κάθε ειλικρινής χριστιανός θα έπρεπε να σταθεί και να σκεφτεί «Πώς είναι δυνατόν να είναι έτσι;» 9Είναι δυνατόν ο Θεός να έκανε μια τέτοια είδους σκέψη για την οποία Αυτός ο Ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι ανάξια για τον Υιό του;

2. Η καλύτερη άμυνα, όπως πάντα, είναι να μην επιτεθείς στην άποψη του άλλου αλλά να προστατέψεις την αλήθεια. 2Δεν είναι σοφό να αποδεχθείς οποιαδήποτε ιδέα, αν πρέπει να αντιστρέψεις ένα ολόκληρο σύστημα αναφοράς για να την δικαιώσεις. 3Αυτή η διαδικασία είναι επώδυνη στις δευτερεύουσας σημασίας εφαρμογές της και πραγματικά τραγική σε ευρύτερη κλίμακα. 4Ο διωγμός συχνά καταλήγει σε μια προσπάθεια να “δικαιολογηθεί”  η τρομερή εσφαλμένη αντίληψη ότι ο Ἰδιος ο Θεός κατέτρεξε τον Ίδιο τον Υιό Του για χάρη της σωτηρίας. 5Οι ίδιες οι λέξεις δεν έχουν κανένα νόημα. 6Έχει γίνει  ιδιαίτερα δύσκολο να ξεπεραστεί αυτό επειδή, παρ’ όλο που το ίδιο το λάθος δεν είναι πιο δύσκολο να διορθωθεί απ᾽ όσο οποιοδήποτε άλλο, πολλοί έχουν υπάρξει απρόθυμοι να το εγκαταλείψουν εξαιτίας της εξέχουσας αξίας της ως άμυνας. 7Σε πιο ήπιες μορφές ένας γονιός λέει: “Αυτό με πονά περισσότερο απ᾽όσο πονά εσένα” και αισθάνεται δικαιολογημένος να χτυπά ἐνα παιδί. 8Μπορείς να πιστέψεις ότι ο Πατέρας μας πραγματικά σκέφτεται έτσι; 9Είναι τόσο ουσιώδες να διαλυθεί κάθε τέτοιο σκεπτικό  ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τίποτε αυτού του είδους δεν παραμένει στον νου σου. 10Δεν “τιμωρήθηκα” εγώ επειδή εσύ ήσουν κακός. 11Το ολοκληρωτικά αγαθό μάθημα που διδάσκει η Εξιλέωση χάνεται αν αλλοιωθεί από τέτοιου είδους διαστρέβλωση σε οποιαδήποτε μορφή.

3. Η δήλωση “Η εκδίκηση είναι δική μου, είπεν ο Κύριος”, είναι μια λανθασμένη αντίληψη μέσω της οποίας κάποιος μεταθέτει το δικό του “κακό” παρελθόν στον Θεό. 2Το «κακό» παρελθόν δεν έχει καμία σχέση με τον Θεό. 3Αυτός δεν το δημιούργησε και Αυτός δεν το συντηρεί. 4Ο Θεός δεν πιστεύει σε αντίποινα. 5Ο Νους Του δεν δημιουργεί με αυτόν τον τρόπο. 6Δεν κρατά τις “κακές” σου πράξεις εναντίον σου. 7Είναι πιθανό Αυτός να τις κρατούσε εναντίον μου; 8Βεβαιώσου τελείως ότι αναγνωρίζεις πόσο εντελώς αδύνατη είναι αυτή η υπόθεση και ότι πηγάζει ολοκληρωτικά από προβολή. 9Αυτό το είδος σφάλματος είναι υπεύθυνο για την υπόθαλψη παρόμοιων σφαλμάτων,  συμπεριλαμβάνοντας και την πεποίθηση ότι ο Θεός απέρριψε τον Αδάμ και τον έδιωξε από τον κήπο της Εδέμ. 10Γι᾽αυτό, επίσης,  μπορεί να πιστεύεις μερικές φορές ότι δεν σε κατευθύνω σωστά. 11Έχω καταβάλλει κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιήσω λέξεις που είναι σχεδόν αδύνατο να διαστρεβλωθούν αλλά είναι πάντα δυνατόν να διαστρεβλώσεις τα σύμβολα αν το επιθυμείς.

4. Η θυσία είναι μια έννοια εντελώς άγνωστη στον Θεό. 2Πηγάζει αποκλειστικά από τον φόβο και οι φοβισμένοι άνθρωποι μπορούν να γίνουν μοχθηροί. 3Η οποιουδήποτε είδους Θυσία αποτελεί παραβίαση της εντολής μου ότι θα πρέπει να είσαι ελεήμονας όπως ο Πατέρας σου στον Ουρανό είναι ελεήμων. 4Υπήρξε δύσκολο για πολλούς χριστιανούς να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό ισχύει για τους ίδιους. 5Οι καλοί δάσκαλοι ποτέ δεν τρομοκρατούν τους μαθητές τους. 6Να τρομοκρατείς σημαίνει να επιτίθεσαι και αυτό καταλήγει σε απόρριψη αυτού που ο δάσκαλος προσφέρει. 7Το αποτέλεσμα είναι αποτυχία μάθησης.

5. Ορθά έχουν αναφερθεί σε μένα ως “ο αμνός του Θεού που αφαίρεσε τις αμαρτίες του κόσμου” αλλά αυτοί που παρουσιάζουν τον αμνό ως βαμμένο στο αίμα δεν αντιλαμβάνονται το νόημα του συμβολισμού. 2Αν κατανοηθεί σωστά είναι ένα πολύ απλό σύμβολο που μιλά για την αθωότητά μου. 3Το λιοντάρι και ο αμνός που κάθονται μαζί συμβολίζουν ότι η δύναμη και η αθωότητα δεν βρίσκονται σε σύγκρουση αλλά ζουν φυσιολογικά εν ειρήνη. 4“Ευλογημένοι οι αγνοί τῃ καρδία διότι αυτοί θα δουν τον Θεό”, είναι ένας άλλος τρόπος για να πούμε το ίδιο. 5Ένας αγνός νους γνωρίζει την αλήθεια κι αυτή είναι η δύναμή του. 6Δεν συγχέει την καταστροφή με την αθωότητα επειδή συσχετίζει την αθωότητα με την δύναμη και όχι με την αδυναμία.

6. Η αθωότητα είναι ανίκανη για οποιαδήποτε θυσία επειδή ο υγιής νους έχει τα πάντα και πασχίζει μόνο για να προστατεύσει την ολότητά του. 2Δεν μπορεί να προβάλλει. 3Μπορεί μόνο να τιμά άλλους νόες, επειδή η τιμή είναι ο φυσικός χαιρετισμός εκείνων που αληθινά αγαπιούνται προς τους άλλους όμοιους προς αυτούς. 4Ο αμνός “αφαίρεσε τις αμαρτίες του κόσμου” υπό την έννοια ότι η κατάσταση της αθωότητας, ή της χάριτος, είναι αυτή στην οποία το νόημα της Εξιλέωσης είναι πλήρως εμφανές. 5Η Εξιλέωση είναι ολοκληρωτικά ξεκάθαρη. 6Είναι τελείως ξεκάθαρη διότι υπάρχει μέσα στο φως. 7Μόνο οι προσπάθειες να την καλύψουν με σκοτάδι την έκαναν απροσπέλαστη σε αυτούς που δεν επιλέγουν να βλέπουν.

7. Η ίδια η Εξιλέωση δεν ακτινοβολεί παρά μόνο την αλήθεια. 2Επομένως είναι η επιτομή της έλλειψης βλάβης και σκορπίζει μόνο ευλογίες. 3Δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό εἀν προέκυπτε από οτιδήποτε άλλο πλην της τέλειας αθωότητας. 4Η αθωότητα είναι σοφία επειδή δεν έχει επίγνωση του κακού και το κακό δεν υπάρχει. 5Ωστόσο έχει πλήρη επίγνωση για καθετί που είναι αληθινό. 6Η ανάσταση απέδειξε ότι τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει την αλήθεια. 7Το καλό μπορεί να αντισταθεί σε κάθε μορφής κακό, όπως ακριβώς το φως διαλύει μορφές του σκότους. 8Η Εξιλέωση είναι, άρα, το τέλειο μάθημα. 9Είναι η έσχατη απόδειξη ότι όλα τα άλλα μαθήματα που δίδαξα είναι αληθινά. 10Αν μπορείς να δεχτείς αυτήν την γενίκευση τώρα, δεν θα χρειαστεί να διδαχθείς από πολλά άλλα μικρότερα μαθήματα. 11Απελευθερώνεσαι απ᾽όλα τα λάθη αν το πιστέψεις αυτό.

8. Η αθωότητα του Θεού είναι η αληθινή κατάσταση του νου του Υιού Του. 2Σε αυτήν την κατάσταση ο νους σου γνωρίζει τον Θεό, διότι ο Θεός δεν είναι συμβολικός. είναι Γεγονός. 3Όταν γνωρίζεις τον Υιό Του όπως είναι, συνειδητοποιείς ότι η Εξιλέωση κι όχι η θυσία, είναι το μόνο κατάλληλο δώρο για τον βωμό του Θεού, όπου τίποτα άλλο δεν ανήκει πέραν της τελειότητας. 4Η κατανόηση των αθώων είναι η αλήθεια. 5Γι᾽αυτό οι βωμοί τους ακτινοβολούν πραγματικά.

Share