Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η προδοσία του Υιού του Θεού στηρίζεται μοναχά στις ψευδαισθήσεις και όλες οι «αμαρτίες» του δεν είναι τίποτε παρά οι δικές του φαντασιώσεις. 2Στην αληθινή πραγματικότητα του είναι για πάντα αναμάρτητος. 3Δεν έχει ανάγκη συγχώρεσης αλλά αφύπνισης. 4Μέσα στα όνειρα του πρόδωσε τον εαυτό του, τους αδελφούς του και τον Θεό του. 5Αλλά, ό,τι συμβαίνει στα όνειρα δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα. 6Είναι αδύνατον όμως να πειστεί ο ονειρευόμενος γι αυτό, διότι τα όνειρα είναι αυτό που είναι επειδήπεριέχουν την ψευδαίσθηση της πραγματικότητας. 7Μόνο αφυπνιζόμενος κάποιος απελευθερώνεται πλήρως από τα όνειρα, διότι μόνο τότε γίνεται απολύτως εμφανές ότι δεν είχαν καμιά απολύτως επίδραση στην πραγματικότητα και δεν τη μετέβαλαν. 8Οι φαντασιώσεις αλλάζουν την πραγματικότητα. 9Αυτός είναι ο σκοπός τους. 10Βέβαια, δεν μπορούν να τον επιτύχουν πράγματι, μπορούνόμως να το επιτύχουν σ εκείνο τον νου που θα ήθελε η πραγματικότητα να είναι διαφορετική.
2.Τρομακτική είναι, λοιπόν, μόνο η επιθυμία σας να μεταβάλλετε την πραγματικότητα διότι νομίζετε ότι με την επιθυμἰα σας, όντως καταφέρατε να εκπληρώσετε αυτό που επιθυμείτε. 2Από μια άποψη αυτή η περίεργη θέση αποτελεί αναγνώριση της δύναμης σας. 3Όμως, διαστρεβλώνοντας την και εστιάζοντας την στο «κακό» την κάνετε επίσης μη πραγματική. 4Δεν μπορείτε να υπηρετείτε δύο αφέντες που σας ζητούν αλληλοσυγκρουόμενα πράγματα. 5Ό,τι χρησιμοποιείτε για τη φαντασία το αρνείστε στην αλήθεια. 6Όμως, ό,τι δίνετε στην αλήθεια για να το χρησιμοποιήσει για χάρη σας είναι ασφαλές από τις φαντασιώσεις.
3.Όταν διατείνεστε πως υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας για τα θαύματα, αυτό που εννοείτε είναι πως υπάρχουν κάποια πράγματα που θα θέλατε να παρακρατήσετε από την αλήθεια. 2Πιστεύετε πως η αλήθεια δεν μπορεί να συναλλαγεί μαζί τους μόνο επειδή τα κρατάτε μακριά της. 3Η έλλειψη πίστης σας στη δύναμη που θεραπεύει κάθε πόνο προέρχεται απλούστατα από την επιθυμία σας να διατηρήσετε κάποιες πτυχές της φαντασίας. 4Εάν μόνο μπορούσατε να συνειδητοποιήσετε τι επιφέρει αυτή η στάση σας στην αναγνώριση της ολότητας! 5Ό,τι κρατάτε για τον εαυτό σας το παρακρατάτε από Εκείνον που θα σας απελευθέρωνε. 6Εκτός κι αν Του το επιστρέψετε θα παραμείνει αναπόφευκτα αδιόρθωτη η προοπτική που έχετε για την αλήθεια.
4.Όσο διατηρείτε αυτή την κατάσταση, τόσο θα παραμένει μαζί σας η ψευδαίσθηση της ύπαρξης βαθμών δυσκολίας για τα θαύματα. 2Διότι εγκαθιδρύσατε αυτήν την πραγματικότητα δίνοντας ένα μέρος της στον ένα δάσκαλο και ένα άλλο στον άλλον. 3Έτσι, μαθαίνετε να συνδιαλέγεστε μ᾽ένα μέρος της αλήθειας του ενός και ένα μέρος της αλήθειας του άλλου. 4Κατακερματίζοντας την αλήθεια την καταστρέφετε καθιστώντας την άνευ νοήματος. 5Οι διαβαθμίσεις της πραγματικότητας είναι μια ακατανόητη προοπτική. Αποτελούν ένα πλαίσιο αναφοράς στο οποίο η αλήθεια δεν ανταποκρίνεται καθόλου.
5.Σκέφτεστε όντως ότι μπορείτε να επαληθεύσετε την φαντασία και να μάθετε τι σημαίνει η αλήθεια υπό την προοπτική των ψευδαισθήσεων; 2Η αλήθεια δεν έχει κανένα νόημα στις ψευδαισθήσεις. 3Το πλαίσιο αναφοράς που σχετίζεται με το νόημα της είναι ο ίδιος ο εαυτός της. 4Όταν προσπαθείτε να φέρετε την αλήθεια στις ψευδαισθήσεις προσπαθείτε να τις επαληθεύσετε και να τις διατηρήσετε δικαιωνόμενοι για την πίστη σας σε αυτές. 5Αλλά φέρνοντας τις ψευδαισθήσεις στην αλήθεια της επιτρέπετε να διδάξει ότι οι ψευδαισθήσεις δεν είναι πραγματικές. 6Ετσι γίνεστε ικανοί να διαφύγετε από αυτές. 7Μην κρατάτε καμιά ιδέα μακριά από την αλήθεια, διότι διαφορετικά καθορίζετε βαθμίδες πραγματικότητας οι οποίες θα σας εγκλωβίσουν. 8Δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις πραγματικότητας διότι τα πάντα σε αυτήν είναι αληθινά.
6. Θελήστε, λοιπόν, να δώσετε όλα όσα έχετε κρατήσει μακριά από την αλήθεια σ Εκείνον που τη γνωρίζει και μέσω του Οποίου τα πάντα έρχονται στην αλήθεια. 2Η σωτηρία από τον διαχωρισμό ή θα είναι τέλεια ή καθόλου. 3Μην σας απασχολεί οτιδήποτε άλλο εκτός από την προθυμία σας να πετύχετε την σωτηρία. 4Εκείνος θα το πετύχει για σας. 5Οχι εσείς. 6Αλλά μην ξεχνάτε αυτό: όποτε ενοχλείστε και χάνετε την ειρήνη σας επειδή κάποιος αποπειράται να λύσει τα προβλήματα του μέσω της φαντασίας, τότε αρνείστε να συγχωρήσετε τον εαυτό σας για την ίδια ακριβώς απόπειρα. 7Και έτσι, κρατάτε και τους δυο σας μακριά από την αλήθεια και την σωτηρία. 8Συγχωρώντας τον αποκαθιστάτε ως αληθινό αυτό που και οι δύο είχατε αρνηθεί. 9Και θα βρείτε την συγχώρεση εκεί που την προσφέρατε.

Share