Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Πόσο απλή είναι η σωτηρία! Όλη της η σημασία έγκειται στο εξής: ό,τι δεν ήταν ποτέ αληθινό δεν αληθεύει και στο παρόν κι ούτε ποτέ θα είναι αληθινό. 2Το αδύνατον δεν έχει εμφανισθεί, και δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα. Κι αυτό είναι όλο. Μπορεί αυτό να είναι δύσκολο να το μάθει κάποιος που το θέλει να αληθεύει; Μόνο η απροθυμία να το μάθει κανείς θα μπορούσε να κάνει δύσκολο ένα τέτοιο εύκολο μάθημα. Πόσο δύσκολο είναι να δείτε ότι ό,τι είναι ψεύτικο δεν μπορεί να είναι αληθινό, κι ό,τι είναι αληθινό δεν μπορεί να είναι ψεύτικο; Δεν μπορείτε πια να πείτε ότι δεν αντιλαμβάνεσθε διαφορές στο ψεύτικο και το αληθινό. Σας έχει ειπωθεί ακριβώς πώς να ξεχωρίσετε το ένα από το άλλο, και τί ακριβώς να κάνετε αν σας δημιουργηθεί σύγχυση. Γιατί, λοιπόν, επιμένετε στο να μην μάθετε τέτοια απλά πράγματα;
2.Υπάρχει κάποιος λόγος. Αλλά μην τον συγχέετε με την δυσκολία στα απλά πράγματα που η λύτρωση σας ζητά να μάθετε. Δεν διδάσκει παρά το πλέον προφανές! Απλά προχωρά από ένα προφανές μάθημα στο επόμενο, με εύκολα βήματα που σας οδηγούν απαλά από το ένα στο άλλο, χωρίς καθόλου προσπάθεια. Αυτό δεν μπορεί να δημιουργεί σύγχυση, εν τούτοις μπερδεύεστε. Για κάποιο διάστημα, πιστεύετε ότι εκείνο που είναι ολοκληρωτικά μπερδεμένο είναι ευκολότερο να το μάθετε και να το κατανοήσετε. Αυτό που διδάξατε τον εαυτό σας είναι ένας τέτοιος γιγαντιαίος άθλος μάθησης που είναι αληθινά απίστευτος. Αλλά τον κατορθώσατε επειδή το θέλατε, και δεν σταματήσατε με επιμέλεια να τον κριτικάρετε ως δύσκολο να το μάθετε ή ως υπερβολικά πολύπλοκο να τον αντιληφθείτε.
3.Κανένας ο οποίος καταλαβαίνει το τί μάθατε, πόσο προσεκτικά το μάθατε, και τους κόπους στους οποίους υποβληθήκατε για να εξασκήσετε και να επαναλάβετε τα μαθήματα αδιάκοπα, σε όποια μορφή μπορούσατε να τα αντιληφθείτε, δεν θα μπορούσε ποτέ ν αμφιβάλλει για την δύναμη της μαθησιακής σας ικανότητας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο. Ο κόσμος φτιάχτηκε απ αυτήν, κι ακόμα και τώρα δεν εξαρτάται από τίποτε άλλο. Τα μαθήματα που διδάξατε στον εαυτό σας έχουν τόσο βαθιά μαθευτεί και παγιωθεί που υψώνονται σαν βαρείες κουρτίνες για να συσκοτίσουν τα απλά και τα ολοφάνερα. Μην λέτε ότι δεν μπορείτε να τα μάθετε. Επειδή η ικανότητα σας για μάθηση είναι δυνατή αρκετά ώστε να σας διδάξει ότι η θέληση σας δεν είναι δική σας, ότι οι σκέψεις σας δεν σας ανήκουν, κι ότι ακόμα κι εσείς είστε κάποιος άλλος.
4.Ποιος θ μπορούσε να υποστηρίξει ότι μαθήματα σαν κι αυτά είναι εύκολα; Εν τούτοις μάθατε ακόμα περισσότερα απ αυτά. Συνεχίσατε, κάνοντας κάθε βήμα, όσο δύσκολο κι αν ήταν, χωρίς παράπονα, μέχρι που χτίσθηκε ένα κόσμος που σας ταίριαζε. Και κάθε μάθημα που φτιάχνει τον κόσμο εγείρεται από το πρώτο επίτευγμα της μάθησης· ένα τερατούργημα τόσο μεγάλο που η φωνή του Αγίου Πνεύματος φαίνεται μικρή και ήρεμη μπροστά στο μέγεθος του. Ο κόσμος άρχισε μ ένα παράξενο μάθημα, αρκετά ισχυρό ώστε να κάνει τον Θεό να ξεχασθεί, και τον Υιό Του έναν ξένο στον ίδιο του τον εαυτό, σ εξορία από τον οίκο όπου ο Ίδιος ο Θεός τον εγκατέστησε. Εσείς που διδάξατε στον εαυτό σας ότι Ο Υιός του Θεού είναι ένοχος, μην λέτε ότι δεν μπορείτε να μάθετε τα απλά πράγματα που σας διδάσκει η λύτρωση!
5.Η μάθηση είναι μια ικανότητα που φτιάξατε και δώσατε στον εαυτό σας. Δεν φτιάχτηκε για να κάνει το Θέλημα του Θεού, αλλά για να υποστηρίξει μια επιθυμία που θα μπορούσε να του αντιτεθεί, κι ώστε μια θέληση ξέχωρα απ αυτό να ήταν πιο πραγματική απ αυτό. Και αυτό είναι που επιζητούσε το μάθημα να επιδείξει, και σεις μάθατε κείνο για το οποίο φτιάχτηκε για να διδάξει. Τώρα το αρχαίο σας μάθημα στέκεται αδυσώπητο μπρος στην Φωνή της αλήθειας, και σας διδάσκει ότι τα μαθήματα Της δεν είναι αληθινά· είναι πολύ δύσκολα για να τα μάθετε, πολύ δύσκολα να τα δείτε, και εναντιώνονται σ αυτό που είναι πράγματι αλήθεια. Εν τούτοις θα τα μάθετε, διότι η εκμάθηση τους αποτελεί τον μοναδικό σκοπό της μαθησιακής σας ικανότητας που βλέπει το “Άγιο Πνεύμα σ όλον τον κόσμο. Τα απλά του μαθήματα περί συγχώρεσης έχουν δύναμη ισχυρότερη από τα δικά σας, επειδή έρχονται από τον Θεό και από τον Εαυτό σας προς εσάς.
6.Είναι αυτή μια μικρή Φωνή, τόσο μικρή και ήρεμη που δεν μπορεί να υψωθεί πάνω απ αυτόν τον ανόητο θόρυβο ήχων που δεν έχουν νόημα; Ο Θεός δεν θέλησε να Τον ξεχάσει ο Υιός Του. Και η δύναμη της Θέλησης Του βρίσκεται μέσα στην Φωνή που μιλά γι Αυτόν. Ποιό μάθημα θα μάθετε; Ποιό αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτο, βέβαιο όπως ο Θεός, και πέραν κάθε αμφιβολίας κι αμφισβήτησης; Μπορεί να είναι η μικρή σας μάθηση, παράξενη στην έκβαση της και απίστευτη σε δυσκολία που θα αντισταθεί στα απλά μαθήματα που σας διδάσκονται κάθε στιγμή καθημερινά, από αρχής χρόνου κι από τότε που δημιουργήθηκε η μάθηση;
7.Τα μαθήματα που πρέπει να μάθετε είναι μόνον δύο. Το καθένα έχει την έκβαση του σ έναν διαφορετικό κόσμο. Κι ο κάθε κόσμος ακολουθεί βεβαίως από την πηγή του. Η βέβαιη έκβαση του μαθήματος ότι ο Υιός του Θεού είναι ένοχος είναι ο κόσμος που βλέπετε. Είναι ένας κόσμος τρόμου κι απελπισίας. Κι ούτε υπάρχει ελπίδα ή ευτυχία σ αυτόν. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για ασφάλεια που να μπορείτε να κάνετε που θα πετύχει ποτέ. Δεν υπάρχει χαρά που να μπορείτε ν αναζητήσετε εδώ κι ελπίδα για να βρείτε. Εν τούτοις αυτή δεν είναι η μόνη έκβαση που μπορεί να έχει η μάθηση σας. Όσο πολύ κι αν έχετε μάθει το επιλεγμένο σας θέμα, το μάθημα που αντανακλά την Αγάπη του Θεού είναι ακόμα πιο ισχυρό, και θα μάθετε ότι ο Υιός του Θεού είναι αθώος, και θα δείτε έναν άλλο κόσμο.
8.Η έκβαση του μαθήματος ότι ο Υιός του Θεού είναι αναμάρτητος είναι ένας κόσμος στον οποίο δεν υπάρχει φόβος, κι όλα φωτίζονται με ελπίδα και αστράφτουν με ήπια φιλικότητα. Όλα σας προσκαλούν με απαλή έλξη για να γίνουν φίλοι σας, και για να τ αφήσετε να ενωθούν μαζί σας. Και ποτέ μια κλήση δεν μένει χωρίς ν ακουσθεί, ή χωρίς να κατανοηθεί, ή αναπάντητη στην ίδια γλώσσα στην οποία έγινε η κλήση. Και θα καταλάβετε ότι ήταν αυτή η κλήση που όλοι και όλα είχαν κάνει στον κόσμο, αλλά δεν την είχατε αντιληφθεί ως τέτοια. Και τώρα βλέπετε ότι είχατε σφάλλει. Είχατε εξαπατηθεί από τις μορφές μέσα στις οποίες ήταν κρυμμένη η κλήση. Κι έτσι δεν την ακούσατε, και χάσατε ένα φίλο που πάντα ήθελε ν αποτελέσει δικό σας κομμάτι. Η απαλή αιώνια κλήση κάθε μέρους της πλάσης του Θεού προς το όλον ακούγεται απ άκρη σ άκρη στον κόσμο που φέρνει αυτό το δεύτερο μάθημα.
9. Δεν υπάρχει ζωντανό ον που να μην μοιράζεται την συμπαντική Θέληση να αποτελέσει όλον, και να μην αφήσετε την κλήση του χωρίς να την εισακούσετε. Αν αντισταθείτε η απάντηση σας καταδικάζεται σε θάνατο, ενώ θα σωθεί από τον θάνατο όταν εισακούσετε την κλήση του σαν την αρχαία κλήση στην ζωή, και κατανοήσετε ότι δεν είναι παρά η δική σας. Ο Χριστός μέσα σας θυμάται τον Θεό με όλη την βεβαιότητα με την οποία γνωρίζει την Αγάπη Του. Αλλά μόνο αν ο Υιός Του είναι αναμάρτητος μπορεί Αυτός να είναι Αγάπη. Διότι ο Θεός θα ήταν πράγματι φόβος αν αυτός τον οποίον Αυτός έπλασε αθώο θα γινόταν δούλος της ενοχής. Ο τέλειος Υιός του Θεού θυμάται την δημιουργία του. Αλλά στη ενοχή λησμόνησε το ποιος είναι στην πραγματικότητα.
10.Ο φόβος ίου Θεού αποτελεί βέβαιο αποτέλεσμα του μαθήματος ότι ο Υιός Του είναι ένοχος όπως και το ότι η Αγάπη του Θεού πρέπει να έρθει στην μνήμη όταν αυτός μάθει την αθωότητα του. Διότι το μίσος πρέπει να γεννήσει φόβο, και να θεωρήσει τον πατέρα του σαν τον εαυτό του. Πόσο λάθος κάνετε που αποτυγχάνετε ν ακούσετε το κάλεσμα που αντηχεί πέρα από φαινομενική λήθη θανάτου, που τραγουδά πίσω από κάθε δολοφονική επίθεση και συνηγορεί στο ότι η αγάπη αποκαθιστά τον θνήσκοντα κόσμο. Δεν καταλαβαίνετε ποιος σας καλεί πέρα από κάθε μορφή μίσους· κάθε κάλεσμα σε πόλεμο. Εν τούτοις θα Τον αναγνωρίσετε καθώς Του απαντάτε στην γλώσσα που Αυτός σας καλεί. Θα εμφανισθεί όταν θα Του έχετε απαντήσει, και θα μάθετε εντός Του ότι ο Θεός είναι Αγάπη.
11.Τί άλλο είναι ο πειρασμός εκτός από την επιθυμία να πάρετε την λάθος απόφαση σ ό,τι θα μαθαίνατε, και να έχετε μια έκβαση που δεν θέλετε; Είναι η αναγνώριση ότι πρόκειται για μια ανεπιθύμητη κατάσταση που μετατρέπεται σε επανεκτίμησης της επιλογής , σε μια άλλη έκβαση που φαίνεται προτιμότερη. Απατάσθε αν πιστεύετε ότι θέλετε την καταστροφή και την διχόνοια και τον πόνο. Μην ακούτε την κλήση γι αυτό εντός σας. Αλλά ακούστε, μάλλον, την βαθύτερη κλήση πέρα απ αυτό που κάνει έκκληση για ειρήνη και χαρά. Κι όλος ο κόσμος θα σας δώσει ειρήνη και χαρά. Διότι όπως ακούτε, απαντάτε. Και κοιτάξτε! Η απόκριση σας είναι η απόδειξη αυτού που μάθατε. Το αποτέλεσμα της είναι ο κόσμος τον οποίον κοιτάζετε.
12. Ας μείνουμε ακίνητοι μια στιγμή και ας ξεχάσουμε όλα όσα μάθαμε ποτέ, όλες τις σκέψεις που είχαμε ποτέ, και κάθε προκατάληψη που διατηρούμε για το τί νόημα έχουν τα πράγματα και ποιος είναι ο σκοπός τους. Ας μην θυμηθούμε τις δικές μας ιδέες σχετικά με τον προορισμό του κόσμου. Δεν γνωρίζουμε. Ας αφήσουμε κάθε εικόνα που έχουμε για τον καθένα να ξεσφιχτεί από το νου μας και να σαρωθεί.
13. Να είσθε αθώοι από κριτική, χωρίς επίγνωση κακόβουλων σκέψεων ή καλών σκέψεων που πέρασαν ποτέ από το νου σας για οποιονδήποτε. Τώρα δεν τον γνωρίζετε. Αλλά είστε ελεύθεροι να μάθετε γι αυτόν, εκ νέου. Τώρα ξαναγεννιέται αυτός σε σας, κι εσείς ξαναγεννιέστε σ αυτόν, χωρίς το παρελθόν που τον καταδίκασε να πεθάνει, κι εσάς μαζί του. Τώρα αυτός είναι ελεύθερος να ζήσει όπως είστε κι εσείς ελεύθεροι, επειδή μια αρχαία μάθηση πέθανε, κι άφησε χώρο για να ξαναγεννηθεί η αλήθεια.

Share