Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ο φόβος για το Θέλημα του Θεού είναι ένα από τα πιο παράξενα πιστεύω του ανθρώπινου νου. ²Αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί αν ο νους δεν ήταν ήδη διαχωρισμένος σε μεγάλο βαθμό, έτσι ώστε να είναι δυνατόν να φοβάται αυτό που είναι ο ίδιος. ³Η πραγματικότητα «δεν απειλεί» τίποτα παρά μόνο τις ψευδαισθήσεις, εφόσον η πραγματικότητα μπορεί να στηρίξει μόνο την αλήθεια. ⁴Το ίδιο το γεγονός ότι το θέλημα του Θεού, που είναι αυτό που εσείς είστε, αντιμετωπίζεται με φόβο, δείχνει ότι φοβάστε αυτό το οποίο είστε. ⁵Δεν είναι λοιπόν το Θέλημα του Θεού που φοβάστε, αλλά την δική σας βούληση.
2. Η βούλησή σας δεν προέρχεται από το εγώ και γι‘ αυτό το εγώ είναι εναντίον σας. ²Αυτό που φαίνεται σαν φόβος προς τον Θεό είναι κυριολεκτικά ο φόβος για την δική σας πραγματικότητα. ³Είναι αδύνατον να μάθετε οτιδήποτε όταν συνεχώς βρίσκεστε σε κατάσταση πανικού. ⁴Αν ο σκοπός αυτών των μαθημάτων είναι να σας βοηθήσουν να θυμηθείτε ποιοί είστε και αν πιστεύετε ότι αυτό που είστε σας προκαλεί φόβο, τότε βγαίνει το συμπέρασμα πως δεν μπορείτε να μάθετε από αυτά τα μαθήματα. ⁵Παρ‘ όλα αυτά, τα μαθήματα αυτά υπάρχουν επειδή δεν ξέρετε ποιοί είστε.
3.Αφού δεν γνωρίζετε ποιά είναι η πραγματικότητά σας πώς είστε τόσο σίγουροι ότι είναι τρομακτική; ²Ο συσχετισμός του φόβου με την αλήθεια, που κατά βάση είναι τεχνητός, είναι ιδιαίτερα ακατάλληλος για τους νόες εκείνων που δεν γνωρίζουν την αλήθεια. ³Όλα αυτά σημαίνουν ότι, αυθαίρετα, συσχετίζετε κάτι πέρα από την επίγνωσή σας με κάτι που δεν θέλετε. ⁴Είναι προφανές λοιπόν ότι βγάζετε κρίσεις για κάτι για το οποίο έχετε πλήρη άγνοια. ⁵Έχετε κατασκευάσει αυτήν την περίεργη κατάσταση από την οποία σας είναι αδύνατον να δραπετεύσετε χωρίς έναν Οδηγό ο οποίος ξέρει ποιά είναι η πραγματικότητά σας. ⁶Ο σκοπός του Οδηγού είναι απλά να σας υπενθυμίσει τι θέλετε. ⁷Δεν επιχειρεί να σας επιβάλει μια ξένη βούληση. ⁸Καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσα στα όρια που Του επιτρέπετε, για να αποκαταστήσει την δική σας βούληση στην επίγνωσή σας.
4.Έχετε φυλακίσει τη βούλησή σας εν αγνοία σας και παραμένει φυλακισμένη, ανήμπορη να σας βοηθήσει. ²Όταν είπα ότι η λειτουργία του Αγίου Πνεύματος είναι να διαχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα μέσα στον νου σας, εννοούσα ότι έχει την δύναμη να κοιτάξει μέσα σε ό,τι έχετε κρύψει και να αναγνωρίσει εκεί το θέλημα του Θεού. ³Η δική Του αναγνώριση αυτού του Θελήματος μπορεί να το κάνει αληθινό για εσάς, επειδή το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται μέσα στον νου σας και έτσι Αυτό είναι η πραγματικότητα σας. ⁴Η δική Του αντίληψη για τον νου σας γίνεται δική σας αλήθεια κι έτσι το Άγιο Πνεύμα σας βοηθά να θυμηθείτε τι είστε. ⁵Η μόνη πηγή φόβου σε αυτή τη διαδικασία είναι αυτό που νομίζετε ότι θα χάσετε. ⁶Όμως αυτό που το Άγιο Πνεύμα βλέπει είναι το μόνο που θα μπορούσατε να έχετε. 5.Έχω τονίσει πολλές φορές ότι το Άγιο Πνεύμα ποτέ δεν θα σας ζητήσει να θυσιάσετε τίποτα. ²Αλλά αν ζητήσετε τη θυσία της πραγματικότητας του εαυτού σας, το Άγιο Πνεύμα πρέπει να σας υπενθυμίσει ότι αυτό δεν είναι το Θέλημα του Θεού, επειδή δεν είναι το δικό σας. ³Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο Θέλημα του Θεού και στο δικό σας. ⁴Αν ο νους σας δεν ήταν διαχωρισμένος, θα αναγνωρίζατε ότι η χρήση της βούλησης είναι σωτηρία επειδή είναι επικοινωνία.
6. Είναι αδύνατον να επικοινωνήσετε σε μια ξένη προς εσάς γλώσσα. ²Εσείς και ο Δημιουργός σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της δημιουργίας, επειδή αυτή και μόνο αυτή αποτελεί την ενωμένη σας Βούληση. ³Ένας διαιρεμένος νους δεν μπορεί να επικοινωνήσει επειδή μιλά για διαφορετικά πράγματα απευθυνόμενος στον ίδιο νου. ⁴Αυτό εξαφανίζει την πιθανότητα επικοινωνίας επειδή η επικοινωνία που είναι γεμάτη σύγχυση δεν βγάζει κανένα νόημα. ⁵Ένα μήνυμα δεν μπορεί να γίνει κατανοητό αν δεν βγάζει νόημα. ⁶Πόση λογική έχουν τα μηνύματά σας όταν ζητάτε πράγματα που δεν θέλετε; ⁷Κι όμως αυτό ακριβώς ζητάτε, όσο φοβάστε την ίδια σας τη βούληση.
7.Ίσως επιμείνετε λέγοντας ότι το Άγιο Πνεύμα δεν σας απαντά. ²Ίσως όμως είναι συνετότερο να αναρωτηθείτε τι είδους εκκλήσεις κάνετε. ³Δεν ζητάτε μόνο αυτό που θέλετε επειδή φοβάστε ότι ίσως το λάβετε και όντως έτσι θα συνέβαινε. ⁴Γι΄ αυτό τον λόγο επιμένετε να ζητάτε από τον δάσκαλο να σας δώσει κάτι που δεν θα μπορούσε να σας δώσει. ⁵Δεν μπορείτε να μάθετε από αυτόν τι είναι αυτό που ζητάτε και έτσι σας δίνεται η ψευδαίσθηση της ασφάλειας. ⁶Δεν μπορείτε όμως να είστε ασφαλείς από την αλήθεια, επειδή ασφαλείς είστε μόνο μέσα στην αλήθεια. ⁷Η πραγματικότητα είναι η μόνη ασφάλεια. ⁸Η βούλησή σας είναι η μόνη σας σωτηρία επειδή είναι η ίδια με του Θεού. ⁹Ο διαχωρισμός δεν είναι τίποτε άλλο από τη πεποίθηση ότι η βούλησή σας και η Βούληση του Θεού είναι διαφορετικές.
8. Κανείς σωστός νους δεν μπορεί να πιστέψει ότι η βούλησή του είναι ισχυρότερη από του Θεού. ²Αν λοιπόν ένας νους πιστέψει ότι η βούληση του είναι διαφορετική από τη Βούληση του Θεού τότε του μένουν δύο αποφάσεις για να πάρει: είτε ότι Θεός δεν υπάρχει, είτε ότι το Θέλημα του Θεού είναι κάτι τρομακτικό. ³Η πρώτη ταιριάζει στους άθεους και η δεύτερη στους μάρτυρες που πιστεύουν ότι ο Θεός απαιτεί θυσίες. ⁴Και οι δύο αυτές παράλογες αποφάσεις θα επιφέρουν πανικό επειδή ο άθεος πιστεύει ότι είναι μόνος ενώ ο μάρτυρας πιστεύει ότι ο Θεός τον σταυρώνει. ⁵Εντούτοις κανείς δεν επιθυμεί ούτε εγκατάλειψη ούτε αντίποινα ακόμα κι αν επιζητά και τα δύο. ⁶Ζητάτε τέτοια δώρα από το Άγιο Πνεύμα και προσδοκείτε να τα λάβετε; ⁷Δεν μπορεί να σας δώσει κάτι που δεν θέλετε. ⁸Όταν ζητάτε από τον Παγκόσμιο Δότη να σας δώσει κάτι που δεν θέλετε, ζητάτε κάτι που δεν μπορεί να δοθεί επειδή ποτέ δεν δημιουργήθηκε διότι κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ αυτό που θέλατε για τον εαυτό σας.
9. Τελικά, όλοι πρέπει να θυμηθούν το Θέλημα του Θεού επειδή στο τέλος όλοι πρέπει ν’ αναγνωρίσουν τον εαυτό τους. ²Αυτή η αναγνώριση σημαίνει ότι το Θέλημα του Θεού και το δικό σας είναι ένα. ³Όταν η αλήθεια φανεί δεν υπάρχουν πια δύσπιστοι ούτε θυσίες. ⁴Στην ασφάλεια της αληθινής πραγματικότητας ο φόβος δεν έχει κανένα νόημα. ⁵Η άρνηση της ταυτότητάς σας είναι δυνατόν να σας φανεί τρομακτική. ⁶Ο φόβος δεν μπορεί να είναι πραγματικός χωρίς αιτία και ο Θεός είναι η μόνη Αιτία. ⁷Ο Θεός είναι Αγάπη και Τον θέλετε. ⁸Αυτό είναι το θέλημά σας. ⁹Ζητήστε το και θα εισακουστείτε επειδή ζητάτε κάτι που σας ανήκει.
10. Όταν ζητάτε από το Άγιο Πνεύμα κάτι που θα σας βλάψει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημά σας, επειδή τίποτα δεν μπορεί να σας βλάψει κι έτσι δεν ζητάτε τίποτα. ²Κάθε επιθυμία που πηγάζει από το εγώ είναι μια κενή επιθυμία και το να την ζητάτε δεν είναι αίτημα. ³Είναι απλώς μια άρνηση με τη μορφή αιτήματος. ⁴Το Άγιο Πνεύμα δεν ενδιαφέρεται για την μορφή του αιτήματος αλλά για το νόημα του οποίου έχει επίγνωση. ⁵Το εγώ δεν μπορεί να ζητήσει τίποτα από το Άγιο Πνεύμα, επειδή κάθε απόπειρα επικοινωνίας τους θα ήταν αποτυχημένη. ⁶Κι όμως εσείς μπορείτε να ζητήσετε τα πάντα από το Άγιο Πνεύμα, επειδή τα αιτήματά σας προς Αυτό είναι αληθινά όταν βρίσκεστε σε κατάσταση υγιούς νου. ⁷Θα μπορούσε να αρνηθεί ποτέ το Άγιο Πνεύμα το Θέλημα του Θεού; ⁸Και θα παρέλειπε ποτέ να το αναγνωρίσει στον Υιό Του;
11. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε την τεράστια σπατάλη ενέργειας που επιφέρει η άρνηση της αλήθειας από μέρους σας. ²Τι θα λέγατε για κάποιον που επιμένει να επιχειρεί κάτι το αδύνατο με την πεποίθηση ότι το να το πετύχει θα ήταν επιτυχία; ³Η πεποίθηση ότι πρέπει να έχετε κάτι που είναι αδύνατο για να είστε ευτυχισμένοι, είναι εντελώς αντίθετη με την αρχή της δημιουργίας. ⁴Ο Θεός δεν θα επιθυμούσε να εξαρτάται η ευτυχία σας από κάτι που δεν θα μπορούσατε να έχετε. ⁵Το γεγονός ότι ο Θεός είναι Αγάπη, δεν απαιτεί πεποίθηση αλλά αποδοχή. ⁶Είναι πράγματι δυνατόν να αρνείστε την πραγματικότητα αν και είναι αδύνατον να την αλλάξετε. ⁷Αν μένετε με τα μάτια κλειστά δεν θα δείτε, επειδή αντιστέκεστε στους νόμους που διέπουν την ικανότητα να βλέπει κανείς πραγματικά. ⁸Αν αρνείστε την αγάπη δεν θα την γνωρίσετε, επειδή η δική σας συνεργασία είναι που προαπαιτείται για την ύπαρξή της. ⁹Δεν μπορείτε να αλλάξετε νόμους που δεν φτιάξατε και οι νόμοι της ευτυχίας δημιουργήθηκαν για εσάς αλλά όχι από εσάς.
12. Κάθε απόπειρα να αρνηθείτε αυτό που υπάρχει πρέπει να προκαλεί φόβο κι αν προσπαθήσετε πολύ αυτό θα σας προκαλέσει πανικό. ²Το να επιθυμεί κανείς ενάντια στην πραγματικότητα, αν και κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, μπορεί να μετατραπεί σε έναν πολύ επίμονο στόχο ακόμα και αν δεν το θέλετε. ³Σκεφθείτε όμως το αποτέλεσμα αυτής της παράξενης απόφασης. ⁴Αφοσιώνεστε με τον νου σας σε κάτι που δεν θέλετε. ⁵Πόσο αληθινή μπορεί να είναι αυτή η αφοσίωση; ⁶Αν δεν την θέλετε δεν δημιουργήθηκε ποτέ. ⁷Αν δεν δημιουργήθηκε ποτέ δεν είναι τίποτα. ⁸Μπορείτε πράγματι να αφοσιωθείτε στο τίποτα;
13. Ο Θεός όντας αφοσιωμένος σε σας, σας δημιούργησε έτσι που να δείχνετε αφοσίωση στα πάντα και σας έδωσε αυτό στο οποίο είστε αφοσιωμένοι. ²Διαφορετικά, δεν θα ήσασταν τέλεια δημιουργημένοι. ³Η αλήθεια είναι το παν και εσείς έχετε τα πάντα επειδή είστε αληθινοί. ⁴Δεν μπορείτε να φτιάξετε κάτι που δεν είναι πραγματικό, επειδή η απουσία της πραγματικότητας προκαλεί φόβο και ο φόβος δεν μπορεί να δημιουργηθεί. ⁵Για όσο πιστεύετε ότι ο φόβος μπορεί να υπάρχει, δεν θα δημιουργείτε. ⁶Οι αντιμαχόμενες καταστάσεις πραγματικότητας την καθιστούν χωρίς νόημα, αλλά η πραγματικότητα έχει νόημα.
14. Θυμηθείτε λοιπόν ότι το Θέλημα του Θεού ήδη πραγματώνεται και δεν θα υπάρξει ποτέ τίποτα άλλο εκτός από αυτό. ²Αυτή είναι η απλή αποδοχή της πραγματικότητας διότι μόνο αυτή είναι αληθινή. ³Δεν μπορείτε να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα και να γνωρίζετε τι είναι. ⁴Και αν πράγματι την διαστρεβλώνετε θα βιώσετε άγχος, κατάθλιψη και τέλος, πανικό, επειδή θα προσπαθείτε να κάνετε τον εαυτό σας μη πραγματικό. ⁵Όταν αισθάνεστε έτσι μην προσπαθήσετε να ψάξετε πέρα από τον εαυτό σας για την αλήθεια, διότι αυτή βρίσκεται μόνο μέσα σας. ⁶Γι’ αυτό λοιπόν πείτε:

Ο Χριστός βρίσκεται μέσα μου και όπου Εκείνος βρίσκεται
εκεί πρέπει να είναι και ο Θεός, επειδή ο Χριστός είναι μέρος Του.

Share