Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

Εισαγωγή

1.Δεν βλέπετε πως το αντίθετο της αδυναμίας και της ασθενικότητας είναι η έλλειψη αμαρτίας;2 Η αθωότητα είναι δύναμη και τίποτε άλλο δεν είναι δυνατό.3 Οι αναμάρτητοι δεν είναι δυνατόν να φοβούνται γιατί η αμαρτία οποιουδήποτε είδους είναι αδυναμία.4 Η επίδειξη δυνάμεως που θα έκανε η επίθεση δεν κρύβει την αδυναμία, γιατί πώς θα μπορούσε το μη πραγματικό να παραμένει κρυφό; 5 Όποιος έχει εχθρό δεν είναι δυνατός και κανείς δεν μπορεί να επιτεθεί αν δεν νομίζει ότι έχει εχθρό. 6 Η πίστη σε εχθρούς είναι επομένως πίστη στην αδυναμία και ό,τι είναι αδύναμο δεν αντιπροσωπεύει το Θέλημα του Θεού.7 Επειδή αντιτίθεται σ’ αυτό είναι “εχθρός” του Θεού.8 Και υπάρχει φόβος προς το Θεό ως μια αντίθετη θέληση.
2. Πόσο παράξενος αλήθεια γίνεται αυτός ο πόλεμος ενάντια στον εαυτό σας !2 Πιστεύετε πως όλα όσα χρησιμοποιείτε για την αμαρτία μπορούν να σας βλάψουν και να γίνουν ο εχθρός σας.3 Και εξαιτίας αυτής της πεποίθησης θα παλέψετε εναντίον τους και θα προσπαθήσετε να τα εξασθενήσετε.4 Νομίζοντας πως το έχετε κατορθώσει θα επιτεθείτε ξανά.5 Είναι τόσο βέβαιο πως θα αισθάνεστε φόβο γι’ αυτό στο οποίο επιτίθεστε όσο είναι βέβαιο πως θα αγαπάτε αυτό που αντιλαμβάνεστε ως αναμάρτητο.6 Βαδίζει εν ειρήνη αυτός που βαδίζει σ’ ένα δρόμο χωρίς αμαρτία, εκεί όπου τον οδηγεί η αγάπη.7 Διότι εκεί η αγάπη βαδίζει πλάι του και τον προστατεύει από το φόβο.8 Και θα δει μονάχα τους αναμάρτητους που δεν μπορούν να επιτεθούν.
3. Βαδίστε μέσα στη δόξα με το κεφάλι ψηλά και μη φοβάστε κανένα κακό.2 Οι αθώοι είναι ασφαλείς επειδή μοιράζονται την αθωότητά τους.3 Τίποτα απ’ όσα βλέπουν δεν είναι βλαπτικό διότι η επίγνωση της αλήθειας απελευθερώνει τα πάντα από την ψευδαίσθηση ότι είναι βλαπτικά.4 Και αυτά που φαίνονται ότι μπορούν να κάνουν κακό τώρα στέκουν ακτινοβολώντας μέσα στην αθωότητά τους, απελευθερωμένα από την αμαρτία και το φόβο και έχοντας γεμάτα χαρά επιστρέψει στην αγάπη.5Μοιράζονται τη χαρά της αγάπης επειδή είδαν την αθωότητα.6 Και κάθε λάθος εξαφανίστηκε επειδή δεν το είδαν.7 Εκείνος που ψάχνει για την δόξα την ανακαλύπτει εκεί όπου βρίσκεται.8 Πού αλλού θα μπορούσε να βρίσκεται παρά στον αθώο;
5. Μην επιτρέψετε στις μικρές παρεμβολές να σας παρασύρουν στη μικρότητα.2 Η αθωότητα δεν ελκύεται από την ενοχή.3 Σκεφθείτε πόσο ευτυχισμένος κόσμος είναι αυτός στον οποίο βαδίζετε με την αλήθεια πλάι σας!4 Μην εγκαταλείπετε αυτόν τον κόσμο της ελευθερίας για ένα μικρό αναστεναγμό κάποιας φαινομενικής αμαρτίας ούτε για μία μηδαμινή έλξη προς την ενοχή.5 Θα επιθυμούσατε να παραμερίσετε τον Ουρανό εξαιτίας όλων αυτών των δίχως νόημα παρεμβολών;6 Το πεπρωμένο και ο σκοπός σας βρίσκονται πέρα απ’ αυτά, σε έναν καθαρό τόπο όπου δεν υπάρχει μικρότητα.7 Ο σκοπός σας διαφοροποιείται από οποιουδήποτε είδους μικρότητα.8 Κι επομένως διαφοροποιείται από την αμαρτία.
5. Ας μην επιτρέψουμε στην μικρότητα να βάλει σε πειρασμό τον Υιό του Θεού.2 Η δόξα Του βρίσκεται πέρα απ’ τη μικρότητα, απροσμέτρητη και άχρονη όπως η αιωνιότητα.3 Μην επιτρέπετε στον χρόνο να παρεμβληθεί στη θέασή Του.4 Μην τον αφήνετε μόνο και φοβισμένο μέσα στον πειρασμό του αλλά βοηθήστε τον να ανυψωθεί πέρα απ’ αυτόν και να αντιληφθεί το φως, μέρος του οποίου είναι ο ίδιος.5 Η αθωότητά σας θα φωτίσει το δρόμο για τη δική του αθωότητα και έτσι και η δική σας θα παραμείνει προστατευμένη και ακέραια στην επίγνωσή σας.6 Γιατί ποιος μπορεί να γνωρίζει την δόξα του και να αντιλαμβάνεται μικρότητα κι αδυναμία στον εαυτό του;7 Ποιός μπορεί να βαδίζει τρέμοντας σε ένα κόσμο γεμάτο φόβο και να συνειδητοποιεί ότι η δόξα του Ουρανού λάμπει πάνω του;
6. Δεν υπάρχει τίποτε γύρω σας που να μην είναι κομμάτι σας.2 Κοιτάξτε τα πάντα με αγάπη και δείτε το φως του Ουρανού μέσα τους.3 Έτσι θα φθάσετε να καταλάβετε όλα όσα σας έχουν δοθεί.4 Ο κόσμος θα λάμψει και θα ακτινοβολήσει μέσα στην γεμάτη καλωσύνη συγχώρεση και όλα όσα κάποτε θεωρούσατε αμαρτωλά τώρα θα επανερμηνευθούν σαν μέρος του Ουρανού.5 Πόσο όμορφο είναι να περπατά κανείς καθαρός, λυτρωμένος και ευτυχισμένος μέσα σ’ έναν κόσμο που έχει έντονη την ανάγκη της λύτρωσης που η αθωότητα σας του προσδίδει.6 Τί μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία απ’ αυτήν;7 Σ’ αυτήν βρίσκεται η σωτηρία και η ελευθερία σας.8 Και θα είναι πλήρεις αν την αναγνωρίζετε.

Ι. Οι Ασυμβίβαστες Πεποιθήσεις

1. Η ανάμνηση του Θεού έρχεται στον ήρεμο νου.2 Δεν μπορεί να έρθει εκεί που υπάρχει σύγκρουση γιατί ένας νους που βρίσκεται σε πόλεμο με τον ίδιο τον εαυτό του δεν θυμάται την αιώνια καλοσύνη.3 Τα μέσα του πολέμου δεν είναι μέσα της ειρήνης και αυτό που θα μπορούσαν να θυμηθούν οι πολεμοχαρείς δεν είναι αγάπη.4 Ο πόλεμος είναι αδύνατος αν δεν υποστηρίζεται η πίστη στη νίκη.5 Η σύγκρουση που υπάρχει μέσα σας υποδηλώνει πως πιστεύετε ότι το εγώ έχει τη δύναμη να νικά.6 Για ποιό άλλο λόγο θα ταυτιζόσασταν μαζί του;7 Σίγουρα συνειδητοποιείτε πως το εγώ πολεμά το Θεό.8 Είναι όμως βέβαιο πως δεν έχει κανέναν εχθρό.9 Όμως αυτό εξίσου βέβαιο είναι ότι έχει έναν εχθρό που πρέπει να νικήσει και ότι θα τα καταφέρει.
2. Δεν συνειδητοποιείτε πως ο πόλεμος ενάντια στον εαυτό σας θα ήταν ένας πόλεμος ενάντια στο Θεό;2 Είναι δυνατόν να υπάρξει μία τέτοια νίκη;3 Κι αν ήταν, θα θέλατε μία τέτοια νίκη;4 Ο θάνατος του Θεού, αν ήταν αυτό ποτέ δυνατό, θα σήμαινε και το δικό σας θάνατο.5 Είναι νίκη αυτή;6 Το εγώ βαδίζει πάντοτε προς την ήττα γιατί νομίζει πως μπορεί να θριαμβεύσει νικώντας σας.7 Ο Θεός όμως έχει άλλη άποψη.8 Αυτός δεν είναι πόλεμος, μονάχα μία παρανοϊκή πεποίθηση πως είναι δυνατόν το Θέλημα του Θεού να δεχθεί επίθεση και να ανατραπεί.9 Ίσως ταυτίζεστε με αυτή την πεποίθηση αλλά δεν θα είναι ποτέ τίποτε παραπάνω από τρέλα.10 Και ο φόβος θα βασιλεύσει στην τρέλα και θα φαίνεται να έχει αντικαταστήσει εκεί την αγάπη.11 Αυτός είναι ο σκοπός της σύγκρουσης.12 Τα μέσα φαίνονται αληθινά σ’ εκείνους που πιστεύουν πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό.
3. Να είστε βέβαιοι πως είναι αδύνατον ο Θεός και το εγώ, ή εσείς και το εγώ, να συναντηθείτε ποτέ.2 Φαίνεται να συναντιέστε και να κάνετε παράξενες συμμαχίες χωρίς καμμία βάση και νόημα.3 Διότι οι πεποιθήσεις σας συγκλίνουν στο σώμα, το σπίτι που επέλεξε το εγώ, το οποίο πιστεύετε πως είναι δικό σας σπίτι.4 Συναντιέστε σ’ ένα λάθος σχετικά με τον εαυτό σας.5 Το εγώ συμπράττει στην ψευδαίσθηση που έχετε σχετικά με τον εαυτό σας.6 Κι όμως δεν μπορεί να υπάρξει ένωση στις ψευδαισθήσεις.7 Είναι όλες το ίδιο και δεν σημαίνουν τίποτα.8 Η ένωσή τους συνίσταται στο τίποτα.9 Δύο ψευδαισθήσεις είναι εξίσου άνευ νοήματος όσο μία ή χίλιες.10 Το εγώ ενώνεται με το τίποτα επειδή είναι τίποτα.11 Η νίκη που επιζητά είναι άνευ νοήματος όσο και το ίδιο.
4. Αδελφέ, ο πόλεμος ενάντια στον εαυτό σου έχει σχεδόν λήξει.2 Το τέλος της διαδρομής οδηγεί στον τόπο της ειρήνης.3 Δεν θα ήθελες να δεχθείς τώρα την ειρήνη που σου προσφέρεται;4 Αυτός ο “εχθρός” τον οποίο πολέμησες ως απειλή της ειρήνης σου μετασχηματίζεται εδώ μπροστά στα μάτια σου σ’ εκείνον που σου παρέχει την ειρήνη.5 Ο “εχθρός” σου ήταν ο Ίδιος ο Θεός ο Οποίος δεν γνωρίζει σύγκρουση, θρίαμβο και επίθεση οποιουδήποτε είδους.6 Σε αγαπά τέλεια, πλήρως και αιώνια.7 Μία εμπόλεμη κατάσταση ανάμεσα στον Υιό του Θεού και τον Δημιουργό του είναι τόσο γελοία όπως το να φωνάζει θυμωμένα η φύση προς τον άνεμο πως δεν ανήκει πλέον σ’ αυτή.8 Θα μπορούσε ποτέ κάτι τέτοιο να συμβεί πραγματικά;9 Ούτε εξαρτάται από σένα να αποφανθείς τί θα είναι κομμάτι σου και τί θα κρατηθεί μακριά σου.
5. Ο πόλεμος ενάντια στον εαυτό σας ξεκίνησε για να διδάξει στον Υιό του Θεού πως δεν είναι ο εαυτός του και δεν είναι Υιός του Πατέρα του.2 Γι’ αυτό επιδιώκεται η λησμονιά του Πατέρα του.3 Ξεχνιέται μέσα στη ζωή του σώματος, κι αν νομίζετε πως είστε ένα σώμα θα πιστεύετε πως έχετε ξεχάσει αυτή την μνήμη.4 Όμως η αλήθεια δεν μπορεί να ξεχαστεί από τον εαυτό της κι εσείς δεν έχετε ξεχάσει ποιοί είσαστε.5 Μόνο μία παράξενη ψευδαίσθηση του εαυτού σας, μία επιθυμία να θριαμβεύσετε έναντι αυτού που είσθε, δεν το θυμάται.
6. Ο πόλεμος ενάντια στον εαυτό σας δεν είναι παρά η μάχη δύο ψευδαισθήσεων που μάχονται να γίνουν διαφορετικές μεταξύ τους με την πεποίθηση πως αυτή που θα υπερισχύσει θα είναι η αληθινή.2 Δεν υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα σ’ αυτές και στην αλήθεια.3 Ούτε και είναι διαφορετικές μεταξύ τους.4 Καμμία τους δεν είναι αληθινή.5 Κι έτσι δεν έχει σημασία τί μορφή παίρνουν.6 Αυτό που τις κατασκεύασε είναι παρανοϊκό και παραμένουν μέρος αυτού που τις κατασκέυασε.7 Η τρέλα δεν ασκεί καμμία απειλή ενάντια στην πραγματικότητα και καμμία επιρροή πάνω της.8 Οι ψευδαισθήσεις δεν μπορούν να θριαμβεύσουν έναντι της αλήθειας κι ούτε μπορούν να την απειλήσουν με κανένα τρόπο.9 Και η πραγματικότητα την οποία αρνούνται δεν προέρχεται από αυτές.
7. Αυτό που θυμάστε είναι κομμάτι σας.2 Διότι είστε όπως ο Θεός σας δημιούργησε.3 Η αλήθεια δεν μάχεται τις ψευδαισθήσεις κι ούτε αυτές μάχονται την αλήθεια.4 Οι ψευδαισθήσεις μάχονται μονάχα μεταξύ τους.5 Επειδή είναι διαιρεμένες, διαιρούν.6 Όμως η αλήθεια είναι αδιαίρετη και δεν μπορούν να την αγγίξουν.7 Θα θυμηθείτε αυτά που γνωρίζετε όταν θα έχετε μάθει πως δεν μπορείτε να βρίσκεστε σε σύγκρουση.8 Μία ψευδαίσθηση σχετικά με τον εαυτό σας μπορεί να μάχεται μία άλλη, όμως η κατάσταση πολέμου ανάμεσα σε δύο ψευδαισθήσεις είναι μία κατάσταση στην οποία τίποτα δεν συμβαίνει.9 Δεν υπάρχει νικητής ούτε νίκη.10 Και η αλήθεια ακτινοβολεί, ξέχωρα από την σύγκρουση, ανέγγιχτη και ήρεμη μέσα στην ειρήνη του Θεού.
8. Η σύγκρουση πρέπει να υφίσταται ανάμεσα σε δύο δυνάμεις.2 Δεν μπορεί να υφίσταται ανάμεσα σε μία δύναμη και στο τίποτα.3 Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορείτε να του επιτεθείτε και να μην είναι ένα κομμάτι από εσάς.4 Και με το να του επιτίθεστε δημιουργείτε δύο αντιμαχόμενες ψευδαισθήσεις για τον εαυτό σας.5 Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που κοιτάζετε οτιδήποτε δημιούργησε ο Θεός με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκτός από αγάπη.6 Η σύγκρουση δημιουργεί φόβο διότι είναι η γέννηση του φόβου.7 Όμως αυτό που γεννήθηκε από το τίποτα δεν μπορεί να πολεμήσει και να νικήσει την πραγματικότητα.8 Γιατί να γεμίσετε τον κόσμο σας από συγκρούσεις με τον εαυτό σας;9 Αφήστε να λυθεί όλη αυτή η παράνοια για λογαριασμό σας και στραφείτε ειρηνικά στην ενθύμηση του Θεού που εξακολουθεί πάντοτε να λάμπει μέσα στον ήρεμο νου σας.
9. Δείτε πως η σύγκρουση των ψευδαισθήσεων εξαφανίζεται όταν έρχεται στην αλήθεια!2 Διότι φαίνεται αληθινή μόνο όταν την βλέπουμε ως πόλεμο ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενες αλήθειες.3 Με εκείνη που νικά, να καθίσταται πιο αληθινή, πιο πραγματική και “νικήτρια της ψευδαίσθησης” που ήταν λιγότερο αληθινή και η οποία κατέληξε ψευδαίσθηση λόγω της ήττας της. 4 Επομένως, η σύγκρουση είναι η επιλογή ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις, ανάμεσα στη μία που εστέφθη ως αληθινή και στην άλλη που ηττήθηκε και είναι απεχθής.5 Εδώ σ’ αυτή την κατάσταση δεν θα θυμηθείτε ποτέ τον Πατέρα.6 Όμως καμμία ψευδαίσθηση δεν μπορεί να εισβάλλει στο σπίτι Του και να Τον εκδιώξει από αυτό που Εκείνος αιώνια αγαπά.7 Και αυτό που αγαπά πρέπει πάντοτε να βρίσκεται σε ηρεμία και ειρήνη επειδή είναι το σπίτι Του.
10. Εσείς που είστε οι αγαπημένοι Του δεν είστε ψευδαίσθηση επειδή είστε τόσο αληθινοί και άγιοι όσο κι Εκείνος.2 Η ηρεμία της βεβαιότητας σας για Αυτόν και για τον εαυτό σας είναι το σπίτι και των Δύο σας όπου κατοικείτε σαν ένας και όχι χωριστά.3 Ανοίξτε την πόρτα του πανάγιου οίκου Του και αφήστε την συγχώρεση να καθαρίσει κάθε ίχνος πίστης προς την αμαρτία που κρατά άστεγο τον Θεό και τον Υιό Του.4 Δεν είστε ξένοι στον Οίκο του Θεού.5 Καλωσορίστε τον αδελφό σας σ’ αυτό το σπίτι όπου ο Θεός τον έχει εγκαταστήσει με ειρήνη και όπου κατοικεί μαζί του.6 Οι ψευδαισθήσεις δεν έχουν θέση εκεί όπου κατοικεί η αγάπη, η οποία σας προστατεύει απ’ ό,τι δεν είναι αληθινό.7 Κατοικείτε στην ειρήνη το ίδιο απεριόριστοι όσο κι ο Δημιουργός της που παρέχει τα πάντα σ’ εκείνους που θα Τον θυμηθούν.8 Το Άγιο Πνεύμα διαφυλάσσει τον Οίκο Του όπου η ειρήνη ποτέ δεν διαταράσσεται.
11. Πώς είναι δυνατόν ο τόπος στον οποίο αναπαύεται ο Θεός, να στραφεί εναντίον Του και να προσπαθεί να υπερνικήσει Αυτόν που κατοικεί εκεί;2 Σκεφθείτε τί συμβαίνει όταν ο Οίκος του Θεού αντιλαμβάνεται διαιρεμένο τον εαυτό του.3 Ο βωμός εξαφανίζεται, το φως εξασθενίζει, ο ναός του Άγιου Ενός γίνεται οίκος της αμαρτίας.4 Δεν υπάρχει καμμία άλλη ανάμνηση παρά μόνο οι ψευδαισθήσεις.5 Είναι φυσικό να συγκρούονται μεταξύ τους οι ψευδαισθήσεις επειδή η κάθε μία τους παίρνει και διαφορετική μορφή.6 Και μάχονται για να καθορίσουν ποιά απ’ όλες είναι η αληθινή.
12. Η ψευδαίσθηση συναντά την ψευδαίσθηση, η αλήθεια συναντά τον εαυτό της.2 Όταν οι ψευδαισθήσεις συναντιούνται η κατάληξη είναι ο πόλεμος.3 Η ειρήνη αντικρίζει τον εαυτό της και επεκτείνεται.4 Ο πόλεμος είναι η κατάσταση μέσα στην οποία γεννιέται ο φόβος ο οποίος μεγαλώνει και επιζητά κυριαρχία.5 Η ειρήνη είναι η κατάσταση μέσα στην οποία κατοικεί η αγάπη που επιζητά να μοιραστεί τον εαυτό της.6 Η σύγκρουση και η ειρήνη είναι αντίθετα.7 Όπου βρίσκεται το ένα δεν μπορεί να υπάρχει το άλλο.8 Όπου πηγαίνει το ένα το άλλο εξαφανίζεται.9 Έτσι σκοτεινιάζει η ανάμνηση του Θεού στους νόες που έχουν γίνει πεδίο μάχης των ψευδαισθήσεων.10 Όμως αυτή η ανάμνηση ακτινοβολεί πέρα από αυτόν τον παράλογο πόλεμο, έτοιμη να επανέλθει όταν εσείς επιστρέψετε στην ειρήνη.

Share