Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Μπορείτε να φανταστείτε πως είναι να μην έχετε φροντίδες, ούτε έννοιες, ούτε άγχη αλλά απλά να είστε τέλεια γαλήνιοι και ήσυχοι συνεχώς; 2Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του χρόνου: να μάθετε μόνον αυτό και τίποτε άλλο. 3Ο Δάσκαλος του Θεού δεν ικανοποιείται από την διδασκαλία του έως ότου θέσει σε ισχύ όλα όσα σας μαθαίνει. 4Δεν θα έχει εκπληρώσει την διδακτική του λειτουργία μέχρι να γίνετε τόσο συνεπείς μαθητευόμενοι που να διδάσκεστε μόνο από Αυτόν. 5Όταν θα έχει συμβεί αυτό δεν θα χρειάζεστε πλέον ούτε δάσκαλο ούτε χρόνο μέσα στον οποίο να μαθαίνετε.
2. Μια πηγή αποθάρρυνσης κατά την αντίληψή σας, από την οποία πιθανόν υποφέρετε, είναι η πεποίθηση σας ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται πολύ χρόνο και ότι τα αποτελέσματα της διδασκαλίας του Αγίου Πνεύματος αφορούν το μακρινό μέλλον. 2Όμως αυτό δεν ισχύει. 3Διότι το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί τον χρόνο με τον Δικό Του τρόπο και δεν δεσμεύεται από αυτόν. 4Ο χρόνος είναι φίλος Του στην διαδικασία της διδασκαλίας. 5Ο χρόνος δεν φθείρει το Άγιο Πνεύμα όμως φθείρει εσάς. 6Όλη η φθορά που φαίνεται να προκαλεί ο χρόνος οφείλεται στην ταύτισή σας με το εγώ που χρησιμοποιεί τον χρόνο για να ενισχύει την πεποίθηση της καταστροφής. 7Ο θάνατος είναι ο στόχος του εγώ, διότι ο θάνατος είναι το τέλος του. 8Αλλά για το Άγιο Πνεύμα ο στόχος είναι η ζωή που δεν έχει τέλος.
3. Το εγώ είναι σύμμαχος του χρόνου αλλά όχι και φίλος. 2Διότι δυσπιστεί απέναντι στον θάνατο όπως και στην ζωή και δεν μπορεί να αντέξει αυτό που επιθυμεί για σας. 3Το εγώ θέλει εσείς να πεθάνετε, όχι το ίδιο. 4Επομένως, το αποτέλεσμα αυτής της παράξενης θρησκείας του πρέπει να είναι η πεποίθηση ότι μπορεί να σας καταδιώκει και πέρα από τον τάφο. 5Και επειδή σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βρείτε ησυχία ούτε στον θάνατο, σας προσφέρει αθανασία στην κόλαση. 6Σας μιλά για τον Παράδεισο αλλά σας διαβεβαιώνει ότι δεν κάνει για σας. 7Πως είναι δυνατόν να έχουν ελπίδα για τον Παράδεισο οι ένοχοι;
4. Όσοι ταυτίζονται με το εγώ είναι αναπόφευκτο να πιστεύουν στην κόλαση. 2Όλοι τους οι εφιάλτες και οι φόβοι σχετίζονται με αυτήν. 3Το εγώ διδάσκει ότι η κόλαση βρίσκεται στο μέλλον και κει κατευθύνει την διδασκαλία του. 4Η κόλαση είναι ο στόχος του. 5Διότι παρ΄όλο που το εγώ στοχεύει στον θάνατο σαν ένα τέλος, δεν πιστεύει σε αυτόν. 6Ο στόχος του θανάτου, τον οποίο τόσο λαχταρά για σας, το αφήνει ανικανοποίητο. 7Όσοι ακολουθούν την διδασκαλία του εγώ φοβούνται τον θάνατο. 8Αν όμως ο θάνατος θεωρείτο απλά το τέλος του πόνου, θα τον φοβόταν κανείς; 9Έχουμε ξαναδεί αυτή την παραδοξότητα στο σύστημα σκέψης του εγώ αλλά ποτέ τόσο καθαρή όσο εδώ. 10Διότι το εγώ από την μια πρέπει να δείχνει ότι κρατά τον φόβο μακριά, προκειμένου να έχει την αφοσίωσή σας, από την άλλη όμως πρέπει να επιφέρει φόβο για να διατηρήσει τον εαυτό του. 11Και εδώ πάλι το εγώ προσπαθεί και πολύ συχνά καταφέρνει, να πετύχει και τους δύο στόχους του αποσυσχετίζοντας τον ένα από τον άλλο, για να κρατήσει αυτούς τους αντιφατικούς στόχους μαζί έτσι που να φαίνεται ότι συμφιλιώνονται. 12Γι΄αυτό το εγώ διδάσκει: ο θάνατος είναι το τέλος για όσο ισχύει η ελπίδα του Παραδείσου. 13Όμως επειδή το εγώ δεν μπορεί να συλλάβει τον θάνατό του κι εσείς δεν μπορείτε να διαχωριστείτε από αυτό, θα εξακολουθήσει να σας καταδιώκει επειδή η ενοχή είναι αιώνια. 14Αυτή είναι η εκδοχή του εγώ σχετικά με την αθανασία. 15Και αυτή είναι η εκδοχή για τον χρόνο που το εγώ υποστηρίζει.
5. Το εγώ διδάσκει ότι ο Παράδεισος βρίσκεται εδώ και τώρα επειδή το μέλλον είναι κόλαση. 2Το εγώ επιτίθεται με αγριότητα ακόμα κι εναντίον εκείνου που πιστεύει πως μόνο η φωτιά του εγώ υπάρχει. 3Προσπαθεί να του αφαιρέσει την ζωή και του μιλά για την κόλαση. 4Του λέει ότι η κόλαση βρίσκεται επίσης εδώ και του αντιπροτείνει την λήθη ως μέσον διαφυγής. 5Η μόνη χρονική περίοδος που επιτρέπει το εγώ να κοιτάξετε είναι το παρελθόν. 6Αλλά η μοναδική αξία του παρελθόντος είναι ακριβώς το ότι δεν υπάρχει πια.
6. Πόσο ψυχρή κι απελπιστική είναι η εκδοχή του εγώ για τον χρόνο! 2Και πόσο τρομακτική πράγματι! 3Διότι κάτω από την φανατική επιμονή του να εξισώσει το παρελθόν με το μέλλον, κρύβετε μια πιο ύπουλη απειλή για την ειρήνη. 4Το εγώ δεν διαφημίζει την τελική απειλή του διότι θέλει οι πιστοί του να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι μπορεί να τους προσφέρει τρόπο διαφυγής. 5Όμως η πεποίθηση της ενοχής οδηγεί πάντα στην πεποίθηση της ύπαρξης της κόλασης. 6Το εγώ επιτρέπει να βιώνει τον φόβο της κόλασης φέρνοντας την κόλαση εδώ αλλά πάντοτε σαν πρόδρομο του μέλλοντος. 7Διότι κάποιος που θεωρεί ότι αξίζει την κόλαση δεν μπορεί να πιστέψει πως η τιμωρία θα καταλήξει σε ειρήνη.
7. Γι’ αυτό το Άγιο Πνεύμα διδάσκει: δεν υπάρχει κόλαση. 2Κόλαση είναι μόνο αυτό που έχει κάνει το εγώ στον παρόντα χρόνο. 3Η πίστη σας στην κόλαση είναι αυτή που εμποδίζει να κατανοήσετε το παρόν επειδή το φοβάστε. 4Το Άγιο Πνεύμα σας οδηγεί τόσο σταθερά στον Παράδεισο, όσο σταθερά το εγώ σας οδηγεί στην κόλαση. 5Διότι το Άγιο Πνεύμα, που γνωρίζει μοναχά το παρόν, το χρησιμοποιεί για να καταλύσει τον φόβο με τον οποίο το εγώ προσπαθεί να αχρηστέψει το παρόν. 6Δεν υπάρχει διαφυγή από τον φόβο μέσα από τον τρόπο που το εγώ χρησιμοποιεί τον χρόνο. 7Διότι ο χρόνος, βάση της διδασκαλίας του εγώ, δεν είναι τιποτ΄άλλο παρά ένας μηχανισμός που διδάσκει την ενοχή ώσπου να καταλύσει τα πάντα έτσι που να απαιτείται αιώνια εκδίκηση.
8. Το Άγιο Πνεύμα μπορεί να τα καταλύσει όλα τώρα. 2Ο φόβος δεν αφορά το παρόν αλλά μόνο το παρελθόν και το μέλλον, τα οποία δεν υπάρχουν. 3Δεν υπάρχει φόβος στο παρόν όταν κάθε στιγμή είναι καθαρή και διαχωρισμένη από το παρελθόν κι όταν το παρελθόν δεν απλώνει την σκιά του στο μέλλον. 4Κάθε στιγμή αποτελεί μια καθαρή άσπιλη γέννηση μέσα από την οποία ο Υιός του Θεού αναδύεται από το παρελθόν στο παρόν. 5Και το παρόν επεκτείνεται για πάντα. 6Είναι τόσο όμορφο και τόσο καθαρό και ελεύθερο από ενοχές που δεν υπάρχει τίποτε παρά μόνο ευτυχία εκεί. 7Δεν υπάρχει ανάμνηση του σκότους και η αθανασία και η χαρά είναι τώρα.
9. Αυτό το μάθημα δεν απαιτεί χρόνο. 2Διότι τι είναι ο χρόνος χωρίς ένα παρελθόν και ένα μέλλον; 3Χρειάστηκε χρόνος για να παραπλανηθείτε σε τέτοιο βαθμό αλλά δεν απαιτείται καθόλου χρόνος για να γίνετε αυτό που πραγματικά είσαστε. 4Αρχίστε την εξάσκηση χρησιμοποιώντας τον χρόνο ως εκπαιδευτικό βοήθημα για την διδασκαλία της ευτυχίας και της ειρήνης, έτσι ακριβώς όπως τον χρησιμοποιεί το Άγιο Πνεύμα. 5Πάρτε την παρούσα στιγμή τώρα και σκεφτείτε την σαν αυτή μόνο να είναι όλος ο χρόνος. 6Τίποτα δεν μπορεί να σας φτάσει εδώ από το παρελθόν και εδώ είναι που είστε απολύτως συγχωρεμένοι κι αθωωμένοι, εντελώς ελεύθεροι και χωρίς καμία καταδίκη. 7Από αυτήν την άγια στιγμή όπου μέσα της γεννήθηκε ξανά η αγιοσύνη θα πορευτείτε μπροστά στον χρόνο χωρίς φόβο και χωρίς καμία αίσθηση μεταβολής με τον χρόνο.
10. Ο χρόνος που δεν επιφέρει μεταβολές είναι αδιανόητος, όμως η αγιοσύνη δεν μεταβάλλεται. 2Μάθετε από την άγια στιγμή ότι η κόλαση δεν υπάρχει. 3Σε αυτήν την λυτρωτική στιγμή της αποκατάστασης βρίσκεται ο Παράδεισος. 4Και δεν θα αλλάξει διότι η γέννηση μέσα στο άγιο παρόν είναι η σωτηρία από την μεταβολή. 5Η αλλαγή είναι μια ψευδαίσθηση, που την δίδαξαν εκείνοι που δεν μπορούν να δουν τους εαυτούς τους ελεύθερους από ενοχές. 6Δεν υπάρχει μεταβολή στον Ουρανό επειδή δεν υπάρχει μεταβολή στον Θεό. 7Μέσα στην άγια στιγμή, στην οποία βλέπετε τον εαυτό σας λουσμένο μέσα στο φως της ελευθερίας, θα θυμηθείτε τον Θεό. 8Διότι μέσα από αυτή την ενθύμηση θα θυμηθείτε την ελευθερία.
11. Αν μπαίνετε στον πειρασμό να χάσετε το θάρρος σας σκεπτόμενοι πόσος καιρός θα χρειαζόταν για να αλλάξετε τον νου σας εντελώς, τότε ρωτήστε τον εαυτό σας: «Πόσο διαρκεί μια στιγμή;» 2Δεν θα μπορούσατε να δώσετε αυτό τον ελάχιστο χρόνο στο Άγιο Πνεύμα για την σωτηρία σας; 3Δεν ζητά τίποτα άλλο διότι δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. 4Απαιτείται πολύ μεγαλύτερο διάστημα να διδαχθείτε να είστε πρόθυμοι να δώσετε αυτήν την στιγμή στο Άγιο Πνεύμα από όσο το ίδιο το Άγιο Πνεύμα να χρησιμοποιήσει αυτή την απειροελάχιστη στιγμή και να σας προσφέρει όλο τον Ουρανό. 5Το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ανταλλάξει αυτή την άγια στιγμή προσφέροντάς σας την ανάμνηση της αιωνιότητας.
12. Ποτέ δεν θα δώσετε αυτή την άγια στιγμή στο Άγιο Πνεύμα για χάρη της απελευθέρωσής σας, αν είστε απρόθυμοι να την δώσετε στους αδερφούς σας για χάρη της δικής τους απελευθέρωσης. 2Διότι η στιγμή της αγιοσύνης πρέπει να μοιράζεται και δεν μπορεί να είναι μόνο δική σας. 3Θυμηθείτε, λοιπόν, όταν μπαίνετε στον πειρασμό να επιτεθείτε σε έναν αδερφό, ότι η στιγμή της απελευθέρωσής του είναι δική σας. 4Τα θαύματα είναι οι στιγμές της άφεσης που προσφέρετε και που θα λάβετε. 5Αυτές οι στιγμές μαρτυρούν την προθυμία σας να απελευθερωθείτε και να προσφέρετε τον χρόνο στο Άγιο Πνεύμα για να τον χρησιμοποιήσει κατά τον δικό Του τρόπο.
13. Πόσο διαρκεί μια στιγμή; 2Είναι τόσο σύντομη για σας όσο και για τον αδερφό σας. 3Ασκηθείτε να δίνετε αυτή την ευλογημένη στιγμή ελευθερίας σε όλους όσους είναι δέσμιοι του χρόνου και κάντε έτσι τον χρόνο φίλο τους. 4Το Άγιο Πνεύμα δίνει την ευλογημένη του στιγμή σε σας μέσα από την αντίστοιχη προσφορά σας. 5Μέσα στην κρυστάλλινη καθαρότητα της άφεσης που δίνετε βρίσκεται η ακαριαία διαφυγή σας από την ενοχή. 6Αν προσφέρετε αγιοσύνη, πρέπει να είστε άγιοι.
14. Πόσο διαρκεί μια στιγμή; 2Όσο χρειάζεται για να αποκατασταθεί η τέλεια νοητική υγεία, η τέλεια ειρήνη, η τέλεια αγάπη για όλους, για τον Θεό και για τον εαυτό σας. 3Όσο χρειάζεται για να θυμηθείτε την αθανασία και τα αθάνατα δημιουργήματά σας που την μοιράζονται μαζί σας. 4Όσο χρειάζεται να ανταλλάξετε την κόλαση με τον Παράδεισο. 5Τόσο που να υπερβείτε τα κατασκευάσματα του εγώ και να ανυψωθείτε προς τον Πατέρα σας.
15. Ο χρόνος είναι φίλος σας, αν αφήσετε το Άγιο Πνεύμα να τον χρησιμοποιήσει. 2Χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να αποκαταστήσει την δύναμη του Θεού μέσα σας. 3Το Άγιο Πνεύμα που υπερβαίνει τον χρόνο για σας, καταλαβαίνει γιατί υπάρχει ο χρόνος. 4Η Αγιοσύνη δεν βρίσκεται μέσα στον χρόνο αλλά μέσα στην αιωνιότητα. 5Ποτέ δεν υπήρξε στιγμή στην οποία ο Υιός του Θεού να μπορούσε να χάσει την αγνότητά του. 6Η αμετάβλητη κατάστασή του είναι πέρα από τον χρόνο διότι η αγνότητά του είναι αμετάβλητη και ανεπηρέαστη από την επίθεση. 7Ο χρόνος μένει ακίνητος μέσα στην αγιοσύνη του και δεν αλλάζει. 8Και έτσι δεν είναι πια χρόνος. 9Διότι όταν ο χρόνος πιαστεί μέσα στην μια μονάχα στιγμή της αιώνιας αγιότητας της δημιουργίας του Θεού μετασχηματίζεται σε πάντα. 10Προσφέρετε την αιώνια στιγμή, έτσι που το Άγιο Πνεύμα να μπορεί να θυμηθεί για σας την αιωνιότητα, σ΄εκείνη την φωτεινή στιγμή της τέλειας απελευθέρωσης. 11Προσφέρετε το θαύμα της άγιας στιγμής μέσω του Αγίου Πνεύματος και αφήστε Το να σας την προσφέρει.

Share