Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η γνώση δεν είναι το κίνητρο για να μάθει κανείς αυτά τα μαθήματα. 2Είναι η ειρήνη. 3Αυτή είναι η προϋπόθεση για τη γνώση, επειδή εκείνοι που βρίσκονται σε διαμάχη δεν βρί­σκονται εν ειρήνη, ενώ η ειρήνη είναι ο όρος για την γνώσης επειδή είναι ο όρος για την Βασιλεία. 4Η γνώση μπορεί να επανέλθει μόνο όταν ανταποκριθείτε στους όρους της. 5Δεν είναι μια συμφωνία που έγινε από τον Θεό, ο οποίος δεν κάνει συμφωνίες. 6Είναι απλά το αποτέλεσμα της δικής σας κακής χρήσης των νόμων Του για χάρη μιας φανταστικής θέλη­σης που δεν είναι η δική Του. 7Η γνώση είναι το θέλημα Του. 8Αν αντιτίθεστε στο θέλημα Του, πώς μπορείτε να έχετε γνώση; 9Σας έχω πει τι σας προσφέρει η γνώση αλλά ίσως ακόμη δεν τη θεωρείτε απόλυτα επιθυμητή. 10Αν την θεωρούσατε, δεν θα ήσασταν έτοιμοι να την παραμερίσετε όταν το εγώ ζητά την υποστήριξή σας.
2. Οι προσπάθειες του εγώ να αποσπάσει την προσοχή σας ίσως φαίνεται να παρεμβάλλονται στην μάθηση σας αλλά το εγώ δεν έχει την δύναμη να σας αποσπάσει εκτός κι αν εσείς του την δώσετε. 2Η φωνή του εγώ είναι μια ψευδαίσθηση. 3Δεν είναι δυνατόν να περι­μένετε από αυτό να σας πει, «δεν είμαι αληθινό». 4Όμως δεν σας ζητείται να διαλύσετε αυτές τις ψευδαισθήσεις μόνοι σας. 5Απλά να τις αξιολογήσετε ανάλογα με τα αποτελέσματα που έχουν σ᾽εσάς. 6Αν με βάση την απώλεια της ειρήνης δεν επιθυμηθείτε αυτά τα αποτελέσματα, θα φύγουν από τον νου σας.
3. Κάθε ανταπόκριση προς το εγώ είναι μια διακήρυξη πολέμου και ο πόλεμος σας στε­ρεί την ειρήνη. 2Όμως σε αυτόν τον πόλεμο δεν υπάρχει αντίπαλος. 3Αυτή είναι η επανερμηνεία της πραγματικότητας που πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε την ειρήνη και είναι η μόνη που χρειάζεται να κάνετε. 4Αυτούς που αντιλαμβάνεστε ως αντιπάλους είναι κομ­μάτι της ειρήνης σας την οποία εγκαταλείπετε όταν τους επιτίθεστε. 5Πώς μπορείτε να έχετε αυτό που εγκαταλείπετε; 6Μοιράζεστε για να έχετε αλλά εσείς δεν το εγκαταλείπετε.(*Δεν το χάνετε επειδή το μοιράζεστε) 7Οταν εγκαταλείπετε την ειρήνη αποκλείετε και τον εαυτό σας από αυτήν. 8Αυτός είναι ένας όρος τόσο ξένος στη Βασιλεία ώστε δεν μπορείτε να κατανοήσετε την κατά­σταση που επικρατεί σ αυτή.
4. Οι εμπειρίες μάθησης του παρελθόντος σας πρέπει να σας έχουν μάθει λάθος πράγ­ματα απλά επειδή δεν σας έκαναν ευτυχισμένους. 2Μόνο σε αυτή την βάση η αξία τους πρέ­πει να αμφισβητηθεί. 3Αν η μάθηση έχει ως στόχο την αλλαγή, και πάντοτε είναι αυτός ο σκοπός της, είστε ευτυχισμένοι με τις αλλαγές που σας έφερε; 4Η δυσαρέσκεια για τα απο­τελέσματα της μάθησης είναι ένα σημάδι μαθησιακής αποτυχίας, αφού σημαίνει ότι δεν αποκτήσατε αυτό που θέλατε.
5. Το πρόγραμμα μαθημάτων της Εξιλέωσης είναι αντίθετο με το πρόγραμμα μάθησης που έχετε φτιάξει εσείς και το ίδιο ισχύει και για τ᾽αποτελέσματά του. 2Αν το αποτέλεσμα σας έκανε δυστυχισμένους και αν θέλετε κάποιο άλλο, τότε μια αλλαγή στο πρόγραμμα σας είναι φανερά απαραίτητη. 3Η πρώτη αλλαγή θα πρέπει να είναι η αλλαγή κατεύθυνσης. 4Μια σειρά μαθημάτων που έχει νόημα δεν μπορεί να είναι ασυνεπής. 5Αν σχεδιαστεί από δύο δασκάλους που πιστεύουν σε διαμετρικά αντίθετες απόψεις, δεν μπο­ρεί να είναι ολοκληρωμένη. 6Αν διδάσκεται από τους δύο δασκάλους ταυτόχρονα, ο καθέ­νας απλά ανακατεύεται στη δουλειά του άλλου. 7Αυτό οδηγεί σε αμφιταλάντευση, όχι σε αλλαγή. 8Οι ασταθείς δεν έχουν κατεύθυνση. 9Δεν μπορούν να διαλέξουν τον ένα δάσκα­λο επειδή δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τον άλλο, ακόμα κι αν αυτός δεν υπάρχει. 10Το αντικρουόμενο πρόγραμμα μαθημάτων τους διδάσκει ότι υπάρχουν όλες οι κατευθύνσεις και δεν τους προσφέρει μια λογική βάση για επιλογή.
6. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι χωρίς νόημα και πρέπει να αναδιοργανωθεί εντελώς για να είναι δυνατή μια πραγματική αλλαγή. 2Δεν μπορείτε να διδαχθείτε από δύο δασκάλους οι οποίοι διαφωνούν ριζικά για τα πάντα. 3Η μάθηση είναι αδύνατη, αν διδάσκεστε κι από τους δύο. 4Σας διδάσκουν εντελώς διαφορετικά πράγματα, κάτι που ίσως θα ήταν εφικτό εάν δεν επρόκειτο για τον ίδιο τον εαυτό σας, για τον οποίο σας διδάσκουν. 5Η πραγματι­κότητα σας δεν επηρεάζεται από αυτούς αλλά αν ακούσετε και τους δύο, ο νους σας θα χωριστεί στα δύο σχετικά με το ποια είναι η πραγματικότητά σας.

Share