Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Σήμερα είναι η Κυριακή των Βαίων, η γιορτή της νίκης και η αποδοχή της αλήθειας. 2Ας μην περάσουμε αυτήν την Μεγάλη Εβδομάδα μελαγχολώντας για την σταύρωση του Υιού του Θεού αλλά χαρούμενοι για την απελευθέρωσή του. 3Διότι το Πάσχα είναι το σύμβολο της ειρήνης, όχι του πόνου. 4‘Ενας φονευθείς Χριστός δεν έχει νόημα. 5Αλλά ο αναστημένος Χριστός γίνεται το σύμβολο του Υιού του Θεού που συγχώρεσε τον εαυτό του. το σύμβολο ότι, βλέπει τον εαυτό του θεραπευμένο και πλήρη.
2.Αυτή η Εβδομάδα ξεκινά με βάγια και τελειώνει με κρινάκια, που είναι το λευκό και άγιο σύμβολο ότι ο Υιός του θεού είναι αθώος. 2Ας μην επιτραπεί κανένα σκοτεινό σύμβολο σταύρωσης να μεσολαβήσει ανάμεσα στο ταξίδι και στον σκοπό του. ανάμεσα στην αποδοχή της αλήθειας και στην εκδήλωσή της. 3Αυτήν την βδομάδα γιορτάζουμε την ζωή, όχι τον θάνατο. 4Και τιμούμε την τέλεια αγνότητα του Υιού του θεού και όχι τις αμαρτίες του. 5Πρόσφερε στον αδελφό σου το δώρο των κρίνων και όχι ακάνθινο στεφάνι, το δώρο της αγάπης και όχι το «δώρο» του φόβου. 6Στέκεσαι πλάι στον αδελφό σου, με αγκάθια στο ένα χέρι και με κρίνους στο άλλο, αβέβαιος ποιο να του δώσεις. 7Ενώσου μαζί μου τώρα και πέτα τα αγκάθια μακριά, προσφέροντας τούς κρίνους αντί γι’ αυτά. 8Αυτό το Πάσχα θα ήθελα το δώρο της συγχώρεσής σου να προσφερθεί από εσένα σε εμένα και να επιστρέψει μέσα από εμένα σε εσένα. 9Δεν μπορούμε να ενωθούμε στην σταύρωση και στον θάνατο. 10Ούτε η ανάσταση μπορεί να είναι πλήρης, μέχρι να εναποθέσεις την συγχώρεσή σου στον Χριστό, μαζί με την δική μου.
3.Μια βδομάδα είναι σύντομο διάστημα κι όμως αυτή η Μεγάλη Βδομάδα είναι το σύμβολο ολόκληρου του ταξιδιού που έκανε ο Υιός του Θεού. 2Ξεκίνησε με το σύμβολο της νίκης, την υπόσχεση της ανάστασης, που ήδη τού είχε  δοθεί. 3Ας μην τον αφήσεις να περιπλανιέται στον πειρασμό της σταύρωσης και τον καθυστερήσεις εκεί. 4Βοήθησέ τον να πάει εν ειρήνη πέρα από αυτόν, με το φως της ίδιας του της αθωότητας να φωτίζει τον δρόμο του προς την λύτρωσή και την σωτηρία του. 5Μην τον καθηλώνεις με αγκάθια και καρφιά, όταν η λύτρωσή του, είναι τόσο κοντά. 6‘Ασε την λευκότητα τού λαμπερού σου δώρου των κρίνων, να τον επιταχύνει  στον δρόμο προς την ανάστασή του.
4.Το Πάσχα δεν είναι η γιορτή για το κόστος της αμαρτίας αλλά για το τέλος της. 2Εάν διακρίνεις φευγαλέα το πρόσωπο του Χριστού να κοιτά, πίσω από το πέπλο, ανάμεσα στα χιονόλευκα πέταλα των κρίνων που έλαβες και πρόσφερες ως το δώρο σου, θα αντικρίσεις το πρόσωπο του αδελφού σου και θα το αναγνωρίσεις. 3Ήμουν ξένος και με έβαλες σπίτι σου, χωρίς να γνωρίζεις ποιος είμαι. 4᾽Ομως για το δώρο των κρίνων θα γνωρίζεις. 5Στην συγχώρεσή σου γι’ αυτόν τον ξένο, τον άγνωστο σε εσένα κι όμως αρχαίο Φίλο σου, βρίσκεται η δική του απελευθέρωση και η λύτρωσή σου μαζί του. 6Η περίοδος του Πάσχα είναι περίοδος χαράς και όχι πένθους. 7Κοίτα τον αναστημένο Φίλο σου και γιόρτασε την αγιότητά του μαζί μου. 8Διότι το Πάσχα είναι η περίοδος της σωτηρίας σου, μαζί με την δική μου.


 

Share