Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Σήμερα είναι η Κυριακή των Βαίων, η γιορτή της νίκης και της αποδοχής της αλήθειας. 2Ας μην περάσουμε αυτή τη Μεγάλη βδομάδα σκυθρωποί για τη σταύρωση του Υιού του θεού, αλλά χαρούμενοι για την απελευθέρωσή του. 3Διότι το Πάσχα είναι το σύμβολο της ειρήνης, όχι του πόνου, καθώς είναι παράλογη η έννοια της θανάτωσης του Χριστού. 4O αναστημένος Χριστός γίνεται το σύμβολο του Υιού του θεού που συγχώρεσε τον εαυτό του το σύμβολο ότι βλέπει τον εαυτό του θεραπευμένο και πλήρη.

2.Αυτή η Εβδομάδα ξεκινά με βάγια και τελειώνει με κρινάκια, που είναι το λευκό και άγιο σημάδι ότι ο Υιός του θεού είναι αθώος. 2 Ας μην επιτραπεί σε κανένα σκοτεινό σύμβολο σταύρωσης να μεσολαβήσει ανάμεσα στο ταξίδι και στον σκοπό του μεταξύ της αποδοχής της αλήθειας και της εκδήλωσής της. 3 Αυτή τη βδομάδα γιορτάζουμε τη ζωή, όχι τον θάνατο. 4 Και τιμούμε την απόλυτη αγνότητα του Υιού του θεού, και όχι τα αμαρτήματα του. 5Προσφέρετε στον αδελφό σας ως δώρο κρίνους κι όχι ακάνθινο στεφάνι: το δώρο της αγάπης και όχι το «δώρο» του φόβου. 6Στέκεστε πλάι στον αδελφό σας με αγκάθια στο ένα χέρι και με κρίνους στο άλλο, και είστε αβέβαιοι ποιο από τα δυο να του δώσετε. 7Ενωθείτε τώρα μαζί μου και πετάξτε τα αγκάθια μακριά, αντικαθιστώντας τα με την προσφορά των κρίνων. 8Αυτό το Πάσχα θα ήθελα να λάβω το δώρο της συγχώρεσής προσφορά από εσάς προς εμένα, και αντιπροσφορά από μένα προς σας. 9Δεν μπορούμε να ενωθούμε στη σταύρωση στον θάνατο. 10Ούτε η ανάσταση μπορεί να είναι πλήρης μέχρι να εναποθέσετε τη συγχώρεσή σας στον Χριστό, μαζί με τη δική μου.

3.Μια βδομάδα είναι σύντομο διάστημα. 2Κι όμως η Μεγάλη Βδομάδα είναι το σύμβολο ολόκληρου του ταξιδιού που έκανε ο Υιός του θεού. 3Ξεκίνησε με το σύμβολο της νίκης, την υπόσχεση της ανάστασης, η οποία του είχε ήδη δοθεί. 4 Μην τον αφήνετε να περιπλανάται στον πειρασμό της σταύρωσης ο οποίος τον καθυστερεί κρατώντας τον εδώ. 5Βοθήστε τον να πάει πέρα από αυτόν τον πειρασμό, με ειρήνη και με το φως της αθωότητάς του να φωτίζει τον δρόμο του προς τη λύτρωση και τη σωτηρία. 6Μην τον καθυστερείτε καθηλώνοντάς τον με αγκάθια και καρφιά, όταν η λύτρωσή του είναι τόσο κοντά.7 Αφήστε τους μάρτυρές σας, τα απαστράπτοντα κρινάκια που του προσφέρετε ως δώρο, να επισπεύσουν την ανάστασή του.
4.Το Πάσχα δεν είναι η γιορτή για το κόστος της αμαρτίας αλλά για το τέλος της. 2 Εάν διακρίνετε φευγαλέα το πρόσωπο του Χριστού πίσω από το παραπέτασμα, καθώς κοιτάτε ανάμεσα στα χιονόλευκα πέταλα των κρίνων που λάβατε και προσφέρατε ως δώρο, τότε αντικρίζετε και αναγνωρίζετε το πρόσωπο του αδελφού σας. 3 Ήμουν ξένος και με δεχθήκατε χωρίς να γνωρίζετε ποιος είμαι. 4᾽Ομως προσφέροντάς μου το δώρο των κρίνων θα με γνωρίσετε. 5Στη συγχώρεσή σας γι’ αυτόν τον ξένο, τον άγνωστο για σας κι όμως αρχαίο φίλο σας, εναπόκειται η δική του απελευθέρωση και η λύτρωση και των δυο σας. 6 Η περίοδος του Πάσχα είναι περίοδος χαράς και όχι πένθους. 7 Κοιτάξτε τον αναστημένο Φίλο σας και γιορτάστε την αγιότητά του μαζί με τη δική μου. 8 Διότι το Πάσχα είναι η περίοδος της σωτηρίας σας, μαζί και της δικής μου.

Share