Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Το θαύμα δεν κάνει τίποτα. 2Αυτό που κάνει όλο κι όλο είναι να εξουδετερώνει. 3Κι έτσι ακυρώνει την παρεμβολή.4Δεν προσθέτει τίποτα αλλά απλώς αφαιρεί. 5Κι αυτό που αφαιρεί έχει ήδη φύγει από καιρό αλλά με το να διατηρείται στην μνήμη φαίνεται να έχει άμεσα αποτελέσματα. 6Αυτός ο κόσμος τέλειωσε προ πολλού. 7Οι σκέψεις που τον κατασκεύασαν δεν υπάρχουν πια στον νου που τις σκέφτηκε και τις αγάπησε για λίγο. 8Το θαύμα δεν δείχνει παρά μόνο ότι το παρελθόν έχει παρέλθει και ό,τι πραγματικά έχει παρέλεθει δεν έχει επιπτώσεις. 9Η ενθύμηση ενός αιτίου δεν μπορεί να παράξει παρά ψευδαισθήσεις της παρουσίας του, όχι αποτελέσματα.
2.Όλα τα αποτελέσματα της ενοχής δεν υπάρχουν πια εδώ. 2Διότι η ενοχή έχει παρέλθει. 3Στο πέρασμά της απήλθαν και οι συνέπειές της, αφού έμειναν χωρίς αιτία. 4Γιατί να θέλετε να προσκολληθείτε σε αυτήν την μνήμη εάν δεν επιθυμείτε τα αποτελέσματά της; 5Η ενθύμηση είναι εξίσου επιλεκτική όσο η αντίληψη, όντας ο παρελθοντικός της χρόνος. 6Είναι αντίληψη του παρελθόντος σαν αυτό να συνέβαινε τώρα, σαν να ήταν ακόμα παρόν για να το δει κανείς. 7Η μνήμη, όπως και η αντίληψη, είναι μια ικανότητα που κατασκευάσθηκε από σας για να πάρει την θέση εκείνου που σας έδωσε ο Θεός κατά τη δημιουργία σας. 8Και όπως όλα τα πράγματα που εσείς κατασκευάσατε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει έναν άλλο σκοπό και να γίνει το μέσον για κάτι άλλο. 9Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει και όχι για να πληγώσει, εάν έτσι το επιθυμείτε.
3.Τίποτα που χρησιμοποιείται για θεραπεία δεν αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια να κάνετε οτιδήποτε. 2Είναι μια αναγνώριση του ότι δεν έχετε ανάγκες που να σημαίνουν ότι κάτι πρέπει να κάνετε. 3Είναι μια μη επιλεκτική μνήμη, που δεν χρησιμοποιείται για να παρεμποδίσει την αλήθεια. 4Όλα τα πράγματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Άγιο Πνεύμα για θεραπεία Του έχουν δοθεί, απαλλαγμένα από το περιεχόμενο και τους σκοπούς για τους οποίους φτιάχτηκαν. 5Δεν είναι παρά ικανότητες χωρίς εφαρμογή. 6Αναμένουν να χρησιμοποιηθούν. 7Δεν έχουν αφοσίωση και στόχο.
4.Το Άγιο Πνεύμα μπορεί πράγματι να κάνει χρήση της μνήμης, διότι ο Ίδιος ο Θεός βρίσκεται εκεί. 2Εν τούτοις αυτή δεν είναι μια μνήμη παρελθοντικών γεγονότων αλλά μόνο μίας παρούσας κατάστασης. 3Είστε συνηθισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα να πιστεύετε ότι η μνήμη συγκρατεί μονάχα ό,τι είναι περασμένο κι έτσι σας είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσετε ότι είναι μια ικανότητα που μπορεί να θυμηθεί το τώρα. 4Οι περιορισμοί επί της ενθύμησης που ο κόσμος επιβάλλει είναι τόσο αχανείς όσο εκείνοι που εσείς επιτρέπετε στον κόσμο να επιβάλλει πάνω σας. 5Δεν υπάρχει σύνδεση της μνήμης με το παρελθόν. 6Εάν εσείς θα την θέλατε εκεί, τότε βρίσκεται εκεί. 7Αλλά μόνο η επιθυμία σας κατασκεύασε τον σύνδεσμο και μόνον εσείς τον έχετε συντηρήσει σ᾽ ένα μέρος του χρόνου όπου η ενοχή φαίνεται να εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη.
5.Η χρήση της μνήμης από το Άγιο Πνεύμα είναι εντελώς ξεχωριστή από τον χρόνο. 2Δεν ψάχνει να την χρησιμοποιήσει ως μέσον για να διαφυλάξει το παρελθόν αλλά μάλλον ως τρόπο για να το αποδεσμεύσει. 3Η μνήμη φυλάσσει το μήνυμα που λαμβάνει και κάνει ό,τι της δίδεται να κάνει. 4Δεν γράφει το μήνυμα, ούτε προσδιορίζει τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. 5Όπως και το σώμα, η μνήμη δεν έχει στόχο αφ’ εαυτής. 6Κι αν φαίνεται πως υπηρετεί την διατήρηση αρχαίου μίσους και σας δίνει εικόνες από αδικίες και τραύματα που διαφυλάσσατε, αυτό συμβαίνει επειδή τέτοιο ζητήσατε να είναι το μήνυμά της κι αυτό είναι. Δεσμευμένη στα θησαυροφυλάκιά της, η ιστορία όλου του παρελθόντος του σώματος βρίσκεται κρυμμένη εκεί. 7Όλοι οι παράξενοι συσχετισμοί που φτιάχτηκαν για να διατηρούν το παρελθόν ζωντανό και το παρόν νεκρό, βρίσκονται αποθηκευμένοι μέσα της, περιμένοντας την εντολή σας για να μεταφερθούν εμπρός σας και να ξαναβιωθούν. 8Κι έτσι τα αποτελέσματά τους φαίνονται να αυξάνονται με τον χρόνο, ο οποίος απομάκρυνε την αιτία τους.
6.Εν τούτοις ο χρόνος δεν είναι παρά ακόμα μία φάση εκείνου που δεν κάνει τίποτα. 2Λειτουργεί χέρι-χέρι με όλες τις άλλες ιδιότητες με τις οποίες επιζητείτε να κρατήσετε συγκαλυμμένη την αλήθεια σχετικά με τον εαυτό σας. 3Ο χρόνος ούτε αφαιρεί ούτε μπορεί να αποκαταστήσει. 4Κι εν τούτοις εσείς κάνετε περίεργη χρήση του χρόνου, σαν το παρελθόν να είχε προκαλέσει το παρόν, το οποίο δεν είναι παρά μία συνέπεια στην οποία καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει δυνατή επειδή η αιτία του έχει παρέλθει. 5Εν τούτοις η αλλαγή πρέπει να έχει ένα αίτιο διαρκείας, ειδεμή δεν θα διαρκέσει. 6Καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στο παρόν εάν το αίτιο της είναι περασμένο. 7Μόνο το παρελθόν διατηρείται στην μνήμη όπως την χρησιμοποιείτε και αυτός είναι ένας τρόπος να στρέφετε το παρελθόν εναντίον του τώρα.
7. Μην θυμάστε τίποτα που εσείς διδάξατε στον εαυτό σας, διότι διδαχτήκατε στραβά. 2Και ποιος θα κρατούσε ένα μάθημα χωρίς νόημα στον νου του, όταν μπορεί να μάθει και να διατηρήσει ένα καλύτερο; 3Όταν εμφανίζονται αρχαίες μνήμες μίσους θυμηθείτε ότι το αίτιό τους έχει παρέλθει. 4Κι έτσι δεν μπορείτε να καταλάβετε για πού προορίζονται. 5Μην αφήνετε την αιτία που θα τους αποδίδατε τώρα, να είναι εκείνη που ήταν και η οποία τις έκανε αυτό που ήσαν ή που φαίνονταν να είναι. 6Να χαίρεστε που έχει παρέλθει, διότι είναι αυτή από την οποία θα σας παρασχεθεί συγχώρεση. 7Και δείτε, αντί γι’ αυτήν, τα καινούρια αποτελέσματα της αιτίας που γίνεται αποδεκτή στο τώρα, με συνέπειες στο εδώ. 8Θα σας ξαφνιάσουν με την ομορφιά τους. 9Οι αρχαίες καινούριες ιδέες που φέρνουν θα είναι οι ευτυχείς συνέπειες μιας Αιτίας τόσο αρχαίας που υπερβαίνει κατά πολύ το χρονικό διάστημα της μνήμης που βλέπει η αντίληψη σας.
8.Αυτή είναι η Αιτία που το Άγιο Πνεύμα έχει κρατήσει στην μνήμη Του για λογαριασμό σας, για όταν εσείς θα ξεχνούσατε. 2Δεν είναι παρελθούσα διότι δεν την αφήνει να λησμονηθεί. 3Αυτή δεν άλλαξε ποτέ, επειδή δεν υπήρξε ποτέ καιρός κατά τον οποίο το Άγιο Πνεύμα να μην την διαφύλαξε με ασφάλεια στον νου σας. 4Οι συνέπειες Της θα σας φαίνονται πράγματι νέες, επειδή νομίζατε ότι δεν θυμόσασταν την Αιτία τους. 5Εν τούτοις δεν ήταν ποτέ απούσα από τον νου σας, επειδή δεν ήταν το Θέλημα του Πατρός σας, ο Υιός του να Τον λησμονήσει.
9.Εκείνο που εσείς θυμάστε δεν υπήρξε ποτέ. 2Προήλθε από μία κατάσταση απουσίας αιτίου που την μπερδέψατε με την αιτία. 3Δεν αξίζει παρά το γέλωτα, όταν μαθαίνετε ότι θυμηθήκατε συνέπειες οι οποίες ήσαν άνευ αιτίου και δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι αποτελέσματα. 4Το θαύμα σας υπενθυμίζει μια Αιτία παντοτινά παρούσα, τελείως ανέγγιχτη από τον χρόνο και την παρεμβολή. 5Ποτέ δεν άλλαξε από αυτό που Είναι. 6Και εσείς είστε το Αποτέλεσμά Της. 7Τόσο αμετάβλητοι και τόσο τέλειοι όπως και η Ίδια. 8Η μνήμη Της δεν έγκειται στο παρελθόν, ούτε αναμένει το μέλλον. 9Δεν αποκαλύπτεται στα θαύματα. 10Αυτά σας υπενθυμίζουν απλά ότι Αυτή δεν έχει παρέλθει. 11Όταν Την συγχωρέσετε για τις αμαρτίες σας, δεν θα Την απαρνείστε πια.
10.Εσείς που επιζητούσατε να κρίνετε τον ίδιο σας τον Δημιουργό δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν είναι Αυτός ο Οποίος έκρινε τον Υιό Του. 2Θα Του αρνιόσασταν τ’ αποτελέσματά Του, εν τούτοις Αυτά δεν έχουν ποτέ αποκηρυχθεί. 3Δεν υπήρξε καιρός κατά τον οποίο ο Υιός Του να μπορούσε να καταδικασθεί για ό, τι ήταν χωρίς αιτία κι ενάντια στο θέλημα Του. 4Αυτό που μπορεί να μαρτυρήσει η ενθύμηση σας δεν είναι παρά ο φόβος του Θεού. 5Αυτός δεν έκανε το πράγμα που φοβάστε. 6Ούτε κι εσείς. 7Κι έτσι η αθωότητα σας δεν χάθηκε. 8Δεν χρειάζεσθε θεραπεία για να θεραπευθείτε. 9Στην σιωπή, δείτε στο θαύμα ένα μάθημα επιτρέποντας στην Αιτία να έχει τα δικά Της Αποτελέσματα και μην κάνετε τίποτα που θα τα παρεμπόδιζε.
11.Το θαύμα έρχεται ήσυχα μέσα στον νου που σταματά για μια στιγμή και είναι ήρεμος. 2Φθάνει απαλά από εκείνον τον γαλήνιο χρόνο κι από τον νου που θεράπευσε στην σιωπή, σε άλλους νόες για να μοιρασθεί μαζί τους την γαλήνη του. 3Και θα συνεργασθούν στο να μην παρεμποδίσουν την ακτινοβόλα του επέκταση πίσω προς το Νου ο οποίος έγινε η αιτία ύπαρξης όλων των νοών. 4Προερχόμενο από το μοίρασμα, δεν μπορεί να καθυστερήσει. 5Σπεύδει σε όλους τους ανήσυχους νόες, φέρνοντας τους μιά στιγμή γαλήνης, όταν η μνήμη του Θεού επιστρέφει σε αυτούς. 6Η δική τους ενθύμηση είναι ήρεμη τώρα κι εκείνο που ήρθε να καταλάβει την θέση του δεν θα λησμονηθεί ολοκληρωτικά κατόπιν.
12.Αυτός στον Οποίον δόθηκε ο χρόνος προσφέρει ευχαριστίες για κάθε γαλήνια στιγμή που Του δίδεται. 2Διότι σ’ εκείνη την στιγμή επιτρέπεται στην μνήμη του Θεού να προσφέρει όλους τους θησαυρούς της στον Υιό του Θεού, για τον οποίον διαφυλάχθηκαν. 3Με πόση χαρά Αυτός τους προσφέρει σ’ εκείνον για τον οποίον Του εδόθησαν! 4Και ο Δημιουργός Του μοιράζεται τις ευχαριστίες Του, επειδή αυτός δεν θα μπορούσε ν’ αποστερηθεί των Αποτελεσμάτων Του. 5Αυτή η στιγμιαία σιωπή που ο Υιός Του αποδέχεται είναι το καλωσόρισμα της αιωνιότητας Εκείνου, επιτρέποντας τους να εισέλθουν εκεί όπου θα ήθελαν να κατοικούν μόνιμα. 6Διότι κατά την διάρκεια εκείνης της στιγμής ο Υιός του Θεού δεν κάνει τίποτα που να τον φόβιζε.
13.Πόσο άμεσα αφυπνίζεται η μνήμη του Θεού στο νου που δεν φοβάται ν’ απομακρύνει την μνήμη! 2Η δική του ενθύμηση έχει φύγει. 3Δεν υπάρχει παρελθόν για να διατηρεί την τρομακτική του εικόνα ως εμπόδιο προς την χαρούμενη αφύπνιση στην παρούσα ειρήνη. 4Οι σάλπιγγες της αιωνιότητας αντηχούν απ’ άκρη σ’ άκρη μέσα στην γαλήνη κι εν τούτοις δεν την διαταράσσουν. 5Κι αυτό που έρχεται τώρα στην θύμηση δεν είναι φόβος αλλά μάλλον είναι η Αιτία για την οποία φτιάχτηκε επιδιώκοντας να την κάνει να λησμονηθεί και ν’ αφανισθεί. 6Η γαλήνη μιλά με απαλούς ήχους αγάπης που ο Υιός του Θεού θυμάται πριν να παρεμβληθεί η δική του ενθύμηση ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, για να τους αποκλείσει.
14.Τώρα επιτέλους ο Υιός του Θεού έχει επίγνωση της παρούσας Αιτίας και των καλοκάγαθων Αποτελεσμάτων Της. 2Τώρα καταλαβαίνει πως ό, τι έφτιαξε είναι χωρίς αίτιο, μην έχοντας καθόλου αποτελέσματα. 3Δεν έκανε τίποτα. 4Και βλέποντας το αυτό, καταλαβαίνει ότι ποτέ δεν είχε ανάγκη να κάνει οτιδήποτε και ποτέ δεν έκανε. 5Η Αιτία Του είναι τ’ Αποτελέσματά Της. 6Δεν υπήρξε ποτέ μια αιτία εκτός από Αυτήν που να μπορούσε να δημιουργήσει ένα διαφορετικό παρελθόν ή μέλλον. 7Τ’ Αποτελέσματά Της είναι αμεταβλήτως αιώνια, πέρα από τον φόβο και πέρα από τον κόσμο της αμαρτίας ολοκληρωτικά.
15.Τι έχει απωλεσθεί, ώστε να μην βλέπετε το αναίτιο; 2Και που βρίσκεται η θυσία, όταν η μνήμη του Θεού έχει έρθει να πάρει την θέση της απώλειας; 3Ποιός καλύτερος τρόπος υπάρχει να κλείσετε το μικρό χάσμα ανάμεσα στις αυταπάτες και την πραγματικότητα από το να επιτρέψτε στην μνήμη του Θεού να κυλήσει από την μια μέχρι την άλλη πλευρά, γινόμενη γέφυρα που αρκεί μια στιγμή για να φτάσετε απέναντι; 4Διότι ο Θεός έχει κλείσει το χάσμα με τον Εαυτό του. 5Η μνήμη Του δεν έχει παρέλθει αφήνοντας έναν εγκαταλελειμμένο Υιό για πάντα σε μια ακτή απ’ όπου μπορεί μόνο να βλέπει φευγαλέα μια άλλη ακτή που όμως δεν μπορεί ποτέ να φθάσει. 6Ο Πατέρας του επιθυμεί γι’ αυτόν ν’ ανυψωθεί και απαλά να μεταφερθεί απέναντι. 7Αυτός έκτισε την γέφυρα κι Αυτός θα μεταφέρει Τον Υιό Του από την μια πλευρά στην άλλη. 8Μην φοβάστε ότι Αυτός θ’ αποτύχει σε ό,τι επιθυμεί. 9Ούτε ότι θα αποκλεισθείτε από την θέληση που είναι για σας.

Share