Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

Εισαγωγή

1. Ναι, είστε πραγματικά ευλογημένοι. 2Όμως σε αυτόν τον κόσμο δεν το γνωρίζετε.3Αλλά έχετε τα μέσα να το μάθετε και να το δείτε αρκετά καθαρά.4Το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί τη λογική τόσο εύκολα και τόσο καλά όπως και το εγώ με τη διαφορά, όμως, ότι τα συμπεράσματά Του δεν είναι παράλογα. 5Ακολουθούν την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και οδηγούν προς τον Ουρανό, όπως ακριβώς το εγώ οδηγεί προς το σκοτάδι και τον θάνατο. 6Έχουμε παρακολουθήσει τη λογική του εγώ σε μεγάλο βαθμό και έχουμε δει τα λογικά του συμπεράσματα. 7Αφού τα είδαμε, συνειδητοποιήσαμε πως δεν είναι ορατά, παρά μόνο μέσα στις ψευδαισθήσεις, διότι μόνο εκεί η φαινομενική τους καθαρότητα τα κάνει ορατά. 8Ας απομακρυνθούμε τώρα από αυτά και ας ακολουθήσουμε την απλή λογική με την οποία το Άγιο Πνεύμα διδάσκει τα απλά συμπεράσματα που μιλούν για την αλήθεια και μόνο για την αλήθεια.

Ι. Οι Προϋποθέσεις της Μάθησης

1. Εφόσον είστε ευλογημένοι και δεν το γνωρίζετε, έχετε ανάγκη να μάθετε ότι είναι όντως έτσι. 2 Η γνώση δεν διδάσκεται αλλά πρέπει κανείς να αποκτήσει τις προϋποθέσεις για τη γνώση, επειδή αυτές οι προϋποθέσεις ήταν που εγκαταλείφθηκαν ως άχρηστες. 3Μπορείτε να μάθετε να ευλογείτε και δεν μπορείτε να δώσετε κάτι που δεν έχετε. 4Αν λοιπόν προσφέρετε ευλογία, πρέπει πρώτα να έρθει ευλογία σ᾽ εσάς. 5 Και πρέπει, επίσης, να την έχετε δεχθεί ως δική σας, γιατί πως αλλιώς θα μπορούσατε να την δώσετε; 6 Γι’ αυτό τα θαύματα σας προσφέρουν την απόδειξη ότι είστε ευλογημένοι. 7Αν αυτό που προσφέρετε είναι πλήρης συγχώρεση πρέπει να έχετε εγκαταλείψει τις ενοχές αποδεχόμενοι την Επανόρθωση για τον εαυτό σας, μαθαίνοντας ότι είστε απαλλαγμένοι από κάθε ενοχή. 8 Στον ουρανό έχει γίνει κάτι για σας, το οποίο αγνοείτε. 9Θα μπορούσατε να μάθετε γι’ αυτό κάνοντας αυτό που θα κάνατε αν το γνωρίζατε.
2. Η έμμεση απόδειξη της αλήθειας είναι αναγκαία σ’ έναν κόσμο φτιαγμένο από άρνηση και χωρίς κατεύθυνση. 2 Θα αντιληφθείτε την ανάγκη γι’ αυτό αν συνειδητοποιήσετε πως η άρνηση σημαίνει την απόφαση να μη γνωρίζετε. 3Επομένως, η λογική του κόσμου δεν οδηγεί πουθενά διότι δεν έχει κανένα στόχο. 4Αν αποφασίσετε να έχετε και να δίνετε και να μην είστε τίποτα παρά ένα όνειρο, τότε κατευθύνετε τις σκέψεις σας προς τη λήθη. 5Αν όμως έχετε και δίνετε και είστε τα πάντα και όμως όλα αυτά τα έχετε αρνηθεί, τότε το σύστημα σκέψης σας είναι κλειστό και εντελώς διαχωρισμένο από την αλήθεια. 6Αυτός ο κόσμος είναι παράλογος και μην υποτιμάτε το μέγεθος της τρέλας του. 7Δεν υπάρχει περιοχή της αντίληψής σας που να μην την έχει αγγίξει και το όνειρό σας είναι ιερό για σας. 8Γι αυτό ο Θεός τοποθέτησε το Άγιο Πνεύμα μέσα σας, εκεί που εσείς βάλατε το όνειρο.
3. Το να βλέπει κανείς προϋποθέτει να κοιτάξει εξωτερικά. 2Αν οι σκέψεις σας ήταν αποκλειστικά δικές σας, το σύστημα σκέψης που φτιάξατε θα ήταν για πάντα σκοτεινό. 3Οι σκέψεις που προβάλλει ή επεκτείνει ο Υιός του Θεού έχουν τη δύναμη που αυτός τους δίνει. 4Οι σκέψεις που μοιράζεται με τον Θεό είναι πέρα από κάθε αντίληψη του, όμως οι σκέψεις που κατασκεύασε είναι οι πεποιθήσεις του.5 Και επέλεξε να αγαπά και να υπερασπίζεται αυτές και όχι την αλήθεια. 6Κανείς δεν θα του πάρει αυτές τις πεποιθήσεις. 7Ο ίδιος μπορεί να τις εγκαταλείψει επειδή η Πηγή της εξάλειψής τους βρίσκεται μέσα του. 8Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στον κόσμο που να του διδάξει ότι η λογική του κόσμου είναι εντελώς παράλογη και δεν οδηγεί πουθενά. 9Παρ ΄όλα αυτά, μέσα σε εκείνον που κατασκεύασε αυτή την παράλογη λογική, υπάρχει Κάποιος που γνωρίζει ότι αυτή η λογική δεν οδηγεί πουθενά επειδή Αυτός γνωρίζει τα πάντα.
4. Κάθε κατεύθυνση που οδηγεί εκεί που το Άγιο Πνεύμα ποτέ δεν θα σας οδηγούσε, δεν οδηγεί πουθενά. 2 Καθετί που αρνείστε, και που το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ότι είναι αληθινό, το αρνείστε στον ίδιο σας τον εαυτό. 3 Επομένως, το Άγιο Πνεύμα πρέπει να σας διδάξει πώς να μην αρνείστε αυτό που είναι αληθινό. 4 Η εξάλειψη μιας κατάστασης είναι έμμεση, το ίδιο και η πράξη που την εκδήλωσε. 5Δημιουργηθήκατε μόνο για να δημιουργείτε, ούτε για να βλέπετε, ούτε για να κάνετε. 6Αυτά δεν είναι παρά η έμμεση έκφραση της θέλησης σας να ζείτε, που εγκλωβίστηκε από την εγωιστική και ανίερη παραξενιά του θανάτου και τoυ φόνου που ο Πατέρας δεν μοιράζεται μαζί σας. 7Έχετε βάλει τον εαυτό σας να μοιράσει αυτό που δεν μοιράζεται. 8Και όσο θεωρείτε πως υπάρχει πιθανότητα να συμβεί αυτό δεν θα πιστέψετε σ΄όλα αυτά που είναι δυνατόν να μάθετε να κάνετε.
5. Το Άγιο Πνεύμα, επομένως, πρέπει να αρχίσει τη διδασκαλία Του με το να σας δείξει αυτά που δεν μπορείτε να μάθετε. 2Το μήνυμά Του δεν είναι έμμεσο, αλλά πρέπει να εισαγάγει την απλή αλήθεια σ΄ένα σύστημα σκέψης που είναι τόσο διαστρεβλωμένο και περίπλοκο που δεν μπορείτε να δείτε ότι δεν σημαίνει τίποτα.3 Όμως, το Άγιο Πνεύμα απλά κοιτάζει τις βάσεις του και τις καταλύει. 4Αλλά εσείς που δεν μπορείτε να αποδομήσετε αυτά που έχετε φτιάξει, ούτε να δραπετεύσετε από το βαρύ φορτίο της νωθρότητας του συστήματος που πλανάται πάνω από τον νου σας, δεν μπορείτε να δείτε πέρα απ΄αυτό. 5Σας εξαπατά επειδή επιλέξατε να εξαπατήσετε τον εαυτό σας. 6Εκείνοι που επιλέγουν να εξαπατηθούν θα επιτεθούν σε κάθε άμεση προσέγγιση επειδή τους φαίνεται ότι η άμεση προσέγγιση σφετερίζεται την αντίληψή τους.

Share