Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η επέκταση είναι μια θεμελιώδης πλευρά του Θεού την οποία έδωσε και στον Υιό Του. 2Κατά τη δημιουργία, ο Θεός επέκτεινε τον εαυτό Του στα δημιουργήματά Του και τα προίκισε με την ίδια Βούληση αγάπης να δημιουργούν. 3´Οχι μόνο έχεις δημιουργηθεί πλήρης αλλά επίσης έχεις δημιουργηθεί τέλειος. 4Δεν υπάρχει κενό μέσα σου. 5Λόγω της ομοιότητάς σου με τον Δημιουργό σου είσαι δημιουργικός. 6Κανένα από τα παιδιά του Θεού δεν μπορεί να χάσει αυτή την ικανότητα διότι είναι έμφυτη σε αυτό που είναι, ωστόσο μπορεί να την χρησιμοποιήσει με ακατάλληλο τρόπο κάνοντας προβολή. 7Η ακατάλληλη χρήση της επέκτασης ή προβολής, γίνεται όταν πιστεύεις ότι υπάρχει μέσα σου κάποιο κενό ή έλλειψη και ότι μπορείς να το γεμίσεις με τις δικές σου ιδέες αντί με την αλήθεια. 8Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:
9Πρώτον, πιστεύεις πως ό,τι δημιούργησε ο Θεός μπορεί να αλλλάξει από τον δικό σου νου.
10Δεύτερον, πιστεύεις πως ό,τι είναι τέλειο μπορεί να καταστεί ατελές ή ελλειπές.
11Τρίτον, πιστεύεις ότι μπορείς να διαστρεβλώσεις τα δημιουργήματα του Θεού,
του εαυτού σου συμπεριλαμβανομένου.
12Τέταρτον, πιστεύεις ότι μπορείς να δημιουργήσεις τον εαυτό σου και ότι η κατεύθυνση που θα δώσεις στην δική σου δημιουργία εξαρτάται από εσένα.

2. Αυτές οι συναφείς διαστρεβλώσεις αντιπροσωπεύουν μια εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη κατά τον διαχωρισμό ή την “παράκαμψη προς τον φόβο”. 2Τίποτα από αυτά δεν υπήρχε πριν τον διαχωρισμό και ουσιαστικά ούτε τώρα υπάρχουν. 3Ό,τι δημιούργησε ο Θεός είναι όπως Εκείνος. 4Η Επέκταση, όπως την επιλαμβάνεται ο Θεός, προσομοιάζει στην εσωτερική ακτινοβολία που τα παιδιά του Πατέρα κληρονομούν από Εκείνον. 5Η πραγματική πηγή της είναι εσωτερική. 6Αυτό είναι εξίσου αληθές τόσο για τον Υιό όσο και για τον Πατέρα. 7Με αυτή την έννοια η δημιουργία περιλαμβάνει αμφότερα και την δημιουργία του Υιού από τον Πατέρα και τις δημιουργίες του Υιού όταν ο νους του είναι θεραπευμένος. 8Αυτό προϋποθέτει την προίκιση του Υιού, από τον Πατέρα, με ελεύθερη βούληση, επειδή όλη η δημιουργία της αγάπης δίνεται ελεύθερα σε μια συνεχόμενη γραμμή στην οποία όλες οι όψεις είναι της ίδιας τάξης.

3.Ο Κήπος της Εδέμ ή η κατάσταση προ-διαχωρισμού, ήταν μια κατάσταση του νου στην οποία δεν υπήρχαν ανάγκες. 2Όταν ο Αδάμ άκουσε “τα ψεύδη του ερπετού”, όλα όσα άκουσε ήταν αναληθή. 3Δεν είσαι υποχρεωμένος να συνεχίζεις να πιστεύεις κάτι που δεν είναι αληθές εκτός κι αν επιλέξεις να το κάνεις. 4Όλο αυτό μπορεί κυριολεκτικά να εξαφανιστεί μ᾽ένα ανοιγοκλείσιμο του ματιού επειδή είναι απλώς μια εσφαλμένη αντίληψη. 5Ό,τι εμφανίζεται στα όνειρα φαίνεται πολύ αληθινό. 6Όμως η Βίβλος λέει πως ο Αδάμ έπεσε σε βαθύ ύπνο και πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στο ξύπνημά του. 7Ο κόσμος δεν έχει ακόμα βιώσει μια εκτεταμένη αφύπνιση ή αναγέννηση. 8Μια τέτοια αναγέννηση είναι αδύνατη όσο συνεχίζεις να κάνεις προβολές ή διαστρεβλωμένες δημιουργίες. 9Ωστόσο, παραμένει μέσα σου η δυνατότητα να επεκταθείς, ακριβώς όπως ο Θεός επέκτεινε το Πνεύμα Του σ΄εσένα. 10Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η μοναδική επιλογή σου, επειδή η ελεύθερη βούλησή σου, σου δόθηκε για την χαρά σου να δημιουργείς το τέλειο.

4. Κάθε φόβος μπορεί τελικά να αναχθεί στη βασική λανθασμένη αντίληψη ότι είσαι ικανός να σφετεριστείς τη δύναμη του Θεού. 2Φυσικά, ούτε είσαι ούτε ήσουν ικανός να  το κάνεις. 3Εδώ είναι η πραγματική βάση για την απόδρασή σου από τον φόβο. 4Η απόδραση έρχεται με την εκ μέρους σου αποδοχή της Επανόρθωσης (Εξιλέωσης), που σου δίνει την δυνατότητα να συνειδητοποιήσεις ότι στην πραγματικότητα, τα λάθη σου ποτέ δεν συνέβησαν. 5Μόνο όταν ο Αδάμ έπεσε σε βαθύ ύπνο μπόρεσε να βιώσει εφιάλτες. 6Εάν ανάψει ένα φως ξαφνικά, την ώρα που κάποιος βλέπει ένα τρομακτικό όνειρο, ο ονειρευόμενος μπορεί αρχικά να θεωρήσει το φως ως μέρος του ονείρου του και να το φοβηθεί. 7Ωστόσο, όταν ξυπνήσει, το φως ερμηνεύεται σωστά ως απελευθέρωση από το όνειρο, το οποίο κατανοείται πλέον ως άσχετο με την πραγματικότητα. 8Αυτή η απελευθέρωση δεν στηρίζεται σε ψευδαισθήσεις. 9Η γνώση που φωτίζει όχι μόνο σε απελευθερώνει αλλά επίσης σου δείχνει καθαρά ότι είσαι ελεύθερος.

5. Σε ό,τι ψέματα κι αν πιστεύεις δεν αφορούν το θαύμα, που μπορεί εξ ίσου εύκολα να θεραπεύσει οποιοδἠποτε από αυτά. 2Δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των παρερμηνειών. 3Το μόνο του μέλημα είναι να διακρίνει την αλήθεια από την μια και το λάθος από την άλλη. 4Μερικά θαύματα μπορεί να φαίνονται ότι έχουν μεγαλύτερη σπουδαιότητα από άλλα. 5Αλλά θυμήσου την πρώτη αρχή αυτού του μαθήματος: δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας στα θαύματα. 6Στην πραγματικότητα είσαι απολύτως ανεπηρέαστος από όλες τις εκφράσεις έλλειψης αγάπης. 7Αυτές μπορούν να εκφράζονται από εσένα και τους άλλους, από εσένα προς τους άλλους ή από τους άλλους προς εσένα. 8Η Ειρήνη είναι μια ιδιότητα μέσα σου. 9Δεν μπορείς να την βρείς έξω. 10Η ασθένεια είναι μια μορφή εξωτερικής αναζήτησης. 11Η υγεία είναι εσωτερική ειρήνη. 12Σου επιτρέπει να παραμείνεις ακλόνητος από την έλλειψη αγάπης που έρχεται απ᾽έξω και ικανός, καθώς αποδέχεσαι τα θαύματα, να μπορείς να διορθώσεις τις συνθήκες που απορρέουν από έλλειψη αγάπης στους άλλους.

Share