Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Για την δυναμική της επίθεσης η θυσία αποτελεί την ιδέα-κλειδί. 2Είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο όλοι οι συμβιβασμοί ,όλες οι απελπισμένες απόπειρες παζαρέματος και όλες οι συγκρούσεις επιτυγχάνουν φαινομενικό ισοζύγιο. 3Είναι το σύμβολο του κεντρικού θέματος που υποστηρίζει πως κάποιος πρέπει να χάσει. 4Η εστίαση αυτής της πεποίθησης στο σώμα είναι προφανής προσπαθώντας πάντοτε να περιορίσει την απώλεια. 5Το σώμα το ίδιο είναι μία θυσία· μία παραίτηση από την δύναμη προκειμένου να κρατήσετε ένα μικρό μέρος της για τον εαυτό σας. 6 Να βλέπετε έναν αδελφό σε ένα άλλο σώμα, χωριστό από το δικό σας, είναι η εκδήλωση της ευχής να δείτε μόνο ένα μικρό κομμάτι του θυσιάζοντας όλα τα άλλα. 7Κοιτάξτε τον κόσμο και δεν θα δείτε τίποτα που να συνδέεται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του. 8Όλες οι φαινομενικές οντότητες μπορούν να έρθουν λίγο πιο κοντά ή να πάνε λίγο πιο μακριά αλλά δεν μπορούν να ενωθούν.
2. Ο κόσμος που βλέπετε βασίζεται πάνω στην θυσία της ενότητας. 2Είναι μια εικόνα πλήρους έλλειψης ενότητας και ολικής έλλειψης ενοποίησης. 3Ένας τοίχος που φαίνεται στέρεος είναι χτισμένος γύρω από κάθε οντότητα και φαίνεται πως ό,τι είναι έξω δεν μπορεί να φθάσει και να ενωθεί μ’ αυτό που είναι κλεισμένο πίσω απ’ τον τοίχο. 4Κάθε κομμάτι πρέπει να θυσιάσει το άλλο για να διατηρηθεί ακέραιο. 5Διότι αν ενώνονταν το κάθε ένα απ’ αυτά θα έχανε την ταυτότητα του. 6Έτσι μέσω του διαχωρισμού τους οι εαυτοί τους διατηρούνται.
3. Αυτό το λίγο που εγκλωβίζει το σώμα γίνεται ο εαυτός, και διατηρείται θυσιάζοντας όλα τ άλλα. 2Και όλα τ’ άλλα πρέπει να χάσουν αυτό το μικρό κομμάτι, που παραμένει ατελές προκειμένου να κρατήσει άθικτη την ταυτότητα του. 3Μέσα σε αυτή την αντίληψη του εαυτού σας η απώλεια του σώματος θα ήταν πράγματι θυσία. 4Διότι βλέποντας τα σώματα μπορείτε να λέτε στον εαυτό σας πως η θυσία είναι περιορισμένη σε αυτά και άρα κάτι εξακολουθεί να παραμένει για σας μόνο. 5Και για να ανήκει αυτό το μικρό κομμάτι μονάχα σε σας τίθενται όρια σε όλα τ’ άλλα έξω από αυτό, όπως ακριβώς τίθενται όρια σε όλα όσα νομίζετε πως είναι δικά σας. 6Επειδή να δίνει κανείς όπως και να λαμβάνει είναι το ίδιο. 7Η αποδοχή των ορίων του σώματος σημαίνει πως επιβάλλετε αυτά τα όρια στον κάθε αδελφό που βλέπετε. 8Διότι είστε αναγκασμένοι να τον βλέπετε όπως βλέπετε τον εαυτό σας.
4.Το σώμα είναι απώλεια και μπορεί να εξαναγκασθεί σε θυσία. 2Και όσο βλέπετε τον αδελφό σας σαν σώμα, ξεχωριστό από σας και μέσα στο δικό του κελί, απαιτείτε θυσία από εκείνον κι από σας. 3Ποια μεγαλύτερη θυσία θα μπορούσε να σας ζητηθεί από το να αντιλαμβάνεται ο Υιός του Θεού τον Εαυτό του χωρίς τον Πατέρα του; 4Και τον Πατέρα του χωρίς τον Υιό Του; 5 Όμως κάθε θυσία απαιτεί να είναι χωρισμένοι, ο ένας χωρίς τον άλλο. 6 Η μνήμη του Θεού πρέπει να έχει απορριφθεί εάν ζητείται οποιαδήποτε θυσία από οποιονδήποτε. 7Τι μαρτυρία για την Ενότητα του Υιού του Θεού μπορεί να δοθεί μέσα σ’ένα κόσμο που βλέπει χωριστά σώματα; 8Είναι αόρατος ο Υιός του Θεού μέσα σ’ένα τέτοιο κόσμο. 9Κι ούτε μπορεί ν’ ακουστεί το τραγούδι του που μιλά για αγάπη και ενότητα.10 Όμως του δίνεται η αποστολή να κάνει τον κόσμο να υποχωρήσει μπροστά στο τραγούδι του και η όραση του να αντικαταστήσει τα μάτια του σώματος.
5. Εκείνοι που θα μπορούσαν να δουν τους μάρτυρες της αλήθειας αντί της ψευδαίσθησης απλά ζητούν να δουν ένα σκοπό μέσα στον κόσμο που να του δίνει νόημα και λογική. 2Χωρίς την ιδιαίτερη λειτουργία σας αυτός ο κόσμος δεν έχει νόημα για σας. 3Όμως μπορεί να γίνει θησαυροφυλάκιο τόσο πλούσιο και απεριόριστο όσο και ο ίδιος ο Ουρανός. 4Δεν υπάρχει στιγμή που να μην μπορείτε να δείτε την αγιότητα του αδερφού σας, έτσι που να προσθέσει απεριόριστα στο κάθε πενιχρό κομμάτι ευτυχίας που προσφέρετε στον εαυτό σας.
6. Μπορείτε να πάψετε να βλέπετε την ενότητα αλλά δεν μπορείτε να θυσιάσετε την πραγματικότητα της. 2 Ούτε μπορείτε να χάσετε αυτό που θα θυσιάζατε κι ούτε μπορείτε να αποτρέψετε το Άγιο Πνεύμα από το να επιτελέσει το καθήκον Του να σας δείξει πως αυτό δεν έχει χαθεί. 3Ακούστε, λοιπόν, το τραγούδι που σας τραγουδά ο αδελφός σας, και αφήστε τον κόσμο να υποχωρήσει και λάβετε την ανάπαυση που η μαρτυρία του αδελφού σας σάς προσφέρει για λογαριασμό της ειρήνης. 4Αλλά μην τον κρίνετε επειδή τότε δεν θα ακούσετε το τραγούδι της απελευθέρωσης σας κι ούτε θα δείτε σε τι του έχει ανατεθεί να δώσει μαρτυρία έτσι ώστε να το δείτε κι’ εσείς και να χαρείτε μαζί του. 5Μην θυσιάζετε την αγιότητά του στην πίστη σας στην αμαρτία. 6Θυσιάζετε την αθωότητα σας με την δική του, και πεθαίνετε κάθε φορά που βλέπετε σε αυτόν μία αμαρτία που αξίζει το θάνατο.
7. Όμως μπορείτε αναγεννηθείτε ανά πάσα στιγμή και να πάρετε ζωή ξανά. 2Η αγιότητα του σας δίνει ζωή που δεν μπορεί να πεθάνει επειδή η αθωότητα του είναι γνωστή στο Θεό· και δεν μπορείτε πλέον να την θυσιάσετε όπως επίσης δεν μπορεί να σκιαστεί το φώς μέσα σας επειδή εκείνος δεν το βλέπει. 3Εσείς που θα ήσασταν διατεθειμένοι να θυσιάσετε τη ζωή και να κάνετε τα μάτια και τ’ αυτιά σας μάρτυρες στο θάνατο του Θεού και του άγιου Υιού Του, μην σκεφθείτε πως έχετε την δύναμη να Τους κάνετε αυτό που δεν είναι θέλημα του Θεού να είναι. 4Στον Ουρανό ο Υιός του Θεού δεν είναι φυλακισμένος μέσα σ’ ένα σώμα, κι ούτε θυσιάζεται στη μοναξιά και την αμαρτία. 5Και όπως εκείνος είναι στον Ουρανό έτσι πρέπει να είναι πάντα και παντού. 6Είναι ίδιος πάντοτε. 7Αναγεννημένος ξανά κάθε στιγμή, άθικτος απ’ το χρόνο, και ανεπηρέαστος από οποιαδήποτε θυσία ζωής ή θανάτου. 8Διότι δεν δημιούργησε κανένα απ’ τα δύο και μόνο ένα απ’ αυτά του δόθηκε από τον Ένα που γνωρίζει πως τα δώρα Του ποτέ δεν μπορούν να υποστούν θυσία και απώλεια.
8. Η δικαιοσύνη του Θεού αναπαύεται στον Υιό Του, και τον κρατά ασφαλή από κάθε αδικία που θα ήθελε ο κόσμος να του επιβάλει. 2Είναι δυνατόν να μπορείτε να κάνετε πραγματικές τις αμαρτίες του και να θυσιάσετε το Θέλημα του Πατέρα του γι’ αυτόν; 3Μην τον καταδικάζετε με το να τον βλέπετε μέσα στην υγρή φυλακή στην οποία βλέπει τον εαυτό του. 4Είναι η ιδιαίτερη λειτουργία σας να εξασφαλίσετε πώς η πόρτα θα ανοιχτεί έτσι ώστε εκείνος να βγει έξω και να λάμψει σε σας και να σας δώσει πίσω το δώρο της ελευθερίας με το να το λάβει μέσα από σας. 5Ποια άλλη είναι η ιδιαίτερη λειτουργία του Άγιου Πνεύματος απ’ το να απελευθερώσει τον άγιο Υιό του Θεού από την δέσμευση που έφτιαξε για να τον κρατά μακριά από την δικαιοσύνη; 6Θα μπορούσε η λειτουργία σας να είναι ένα έργο ξεχωριστό από το Δικό Του ;

Share