Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Οι αποφάσεις είναι συνεχείς. 2Δεν γνωρίζετε πάντα πότε τις παίρνετε. 3Αλλά με λίγη εξάσκηση μ αυτές που αναγνωρίζετε, αρχίζει να σχηματίζεται μια σειρά η οποία σας βοηθά να παρακολουθείτε και τις υπόλοιπες. 4Δεν είναι συνετό ν αφήσετε τον εαυτό σας να απορροφηθεί αποκλειστικά με κάθε βήμα που κάνετε. 5Το κατάλληλο σετ, εφαρμοσμένο συνειδητά κάθε φορά που ξυπνάτε, θα σας κάνει να προοδεύσετε. 6Αν βρείτε ισχυρή αντίσταση κι αδύναμη αφοσίωση, δεν είστε έτοιμοι. 7Μην πολεμάτε τον εαυτό σας. 8Αλλά σκεφθείτε το είδος της ημέρας που επιθυμείτε, και πείτε στον εαυτό σας ότι υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο αυτή ακριβώς η ημέρα μπορεί να συμβεί ακριβώς έτσι. 9Ύστερα προσπαθήστε ξανά να έχετε την ημέρα που θέλετε.
2. (1) Η στάση στο θέμα αρχίζει ως εξής:

2Σήμερα δεν θα πάρω αποφάσεις από μόνος μου. 

3Αυτό σημαίνει πως επιλέγετε να μην είστε κριτής του τι θα κάνετε. 4Αλλά πρέπει επίσης να σημαίνει ότι δεν θα κρίνετε τις καταστάσεις όπου θα κληθείτε να ανταποκριθείτε. 5Διότι αν τις κρίνετε, έχετε θέσει τους κανόνες για το πώς θα ‘πρεπε ν αντιδράσετε σ αυτές. 6Και τότε μια άλλη απάντηση δεν μπορεί παρά να προκαλέσει σύγχυση και αβεβαιότητα και φόβο.
3. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σας τώρα. 2Παίρνετε μια απόφαση και μετά αποφασίζετε να ρωτήσετε τι θα έπρεπε να κάνετε. 3Κι αυτό που ακούτε ίσως να μην λύσει το πρόβλημα όπως το είδατε εσείς αρχικά. 4Αυτό οδηγεί στον φόβο, διότι εναντιώνεται σ εκείνο που αντιλαμβάνεστε κι έτσι νιώθετε πως σας έγινε επίθεση. 5Κι ως εκ τούτου θυμωμένοι. 6Υπάρχουν κανόνες μέσω των οποίων αυτό δεν θα συμβεί. 7Αλλά όντως εμφανίζεται στην αρχή, ενώ μαθαίνετε πως ν ακούτε.
4. (2) Κατά την διάρκεια της ημέρας, όποια στιγμή το σκεφθείτε κι έχετε μια ήσυχη στιγμή για στοχασμό, πείτε ξανά στον εαυτό σας τι είδους ημέρα θέλετε· τα συναισθήματα που θα θέλατε να έχετε, τα πράγματα που θέλετε να σας συμβούν, και τα πράγματα που θα θέλατε να δοκιμάσετε ως εμπειρία, και πείτε:

2Εάν δεν πάρω αποφάσεις από μόνος μου, αυτή είναι η ημέρα που θα μου δοθεί. 

3Αυτές οι δύο διαδικασίες, εφαρμοσμένες καλά, θα χρησιμεύσουν έτσι ώστε να σας αφήσουν να κατευθυνθείτε χωρίς φόβο, διότι εν πρώτης δεν θα παρουσιασθεί εναντίωση και μετά δεν θα γίνει πρόβλημα από μόνη της.
5. Αλλά ακόμα θα υπάρξουν φορές που ήδη θα έχετε κρίνει. 2Τώρα η απάντηση θα προκαλέσει επίθεση, εκτός κι αν γρήγορα οδηγήσετε το νου σας στον σωστό τρόπο σκέψης ώστε να θέλει μια απάντηση που θα λειτουργήσει επιτυχώς. 3Να’στε βέβαιοι ότι αυτό έχει συμβεί αν νιώθετε τον εαυτό σας απρόθυμο να μείνει αδρανής και ρωτάτε για να σας δοθεί η απάντηση. 4Αυτό σημαίνει ότι αποφασίσατε μόνοι σας, και δεν μπορείτε να δείτε την ερώτηση. 5Τώρα χρειάζεστε μια γρήγορη αγωγή αποκατάστασης πριν ξαναρωτήσετε.
6. (3) Θυμηθείτε ξανά την ημέρα που επιθυμείτε, κι αναγνωρίστε
ότι κάτι έχει εμφανισθεί που δεν αποτελεί μέρος της. 2Μετά συνειδητοποιείστε ότι κάνατε μια ερώτηση εσείς ο ίδιος, και πρέπει συνεπώς να’χετε ορίσει μια απάντηση με τους δικούς σας όρους. 3Τότε πείτε:

4Δεν έχω καμία ερώτηση. 5Ξέχασα τι να αποφασίσω. 

6Αυτό ακυρώνει τους όρους που εσείς θέσατε, και αφήνει την απάντηση να σας δείξει ποια πραγματικά θα έπρεπε να ήταν η ερώτηση.
7. Προσπαθείτε να παρατηρείτε αυτόν τον κανόνα χωρίς αργοπορία, παρά την εναντίωσή σας. 2Διότι έχετε ήδη θυμώσει. 3Και ο φόβος σας μήπως σας δοθεί απάντηση διαφορετική από κείνη που η δική σας εκδοχή της ερώτησης ζητά ν αποκτήσει ορμή, μέχρι που να πιστέψετε ότι η ημέρα που θέλετε είναι εκείνη στην οποία λαμβάνετε την απάντηση σας στην ερώτηση σας. 4Και δεν θα την λάβετε, διότι θα κατέστρεφε την ημέρα ληστεύοντας σας εκείνο που θέλετε αληθινά. 5Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσετε, όταν έχετε αποφασίσει από μόνοι σας τους κανόνες που σας υπόσχονται μια ευτυχισμένη μέρα. 11Εν τούτοις αυτή η απόφαση μπορεί ακόμα να ματαιωθεί, με απλές μεθόδους που μπορείτε ν αποδεχθείτε.
8. (4) Αν είστε τόσο απρόθυμοι να δεχθείτε ότι δεν μπορείτε ακόμη
και να ρωτήσετε, μπορείτε ν αρχίσετε ν αλλάζετε γνώμη μ αυτό:

2Τουλάχιστον μπορώ ν αποφασίσω ότι δεν μου αρέσει αυτό που νιώθω τώρα.

3Τουλάχιστον μέχρι εκεί είναι φανερό, και προετοιμάζει το έδαφος για το επόμενο εύκολο βήμα.
9. (5) Έχοντας αποφασίσει ότι δεν σας αρέσει ο τρόπος που νιώθετε, τι θα ήταν πιο εύκολο από το να συνεχίσετε με το εξής:

2Κι έτσι ελπίζω ότι έχω κάνει λάθος.

3Αυτό λειτουργεί κατά της αίσθησης της εναντίωσης, και σας υπενθυμίζει ότι η βοήθεια δεν σας επιβάλλεται βίαια αλλά είναι κάτι που το επιθυμείτε και το χρειάζεστε, διότι δεν σας αρέσει το πώς νιώθετε. 4Αυτό το μικροσκοπικό άνοιγμα θα είναι αρκετό για να σας αφήσει να προχωρήσετε με μερικά ακόμα βήματα που χρειάζεστε για ν αφήσετε τον εαυτό σας να βοηθηθεί.
10. Τώρα έχετε φθάσει την κρίσιμη καμπή, διότι σας έχει γίνει φανερό ότι θα έχετε κέρδος εάν ο,τι αποφασίσατε δεν είναι έτσι. 2Μέχρι που να φθάσετε σ αυτό το σημείο, θα πιστεύετε ότι η ευτυχία σας εξαρτάται από το να έχετε δίκιο. 3Αλλά τόση τουλάχιστον λογική τώρα την έχετε: θα ήσασταν ευτυχέστεροι αν είχατε άδικο.
11. (6) Αυτός ο μικροσκοπικός σπόρος σοφίας θα είναι αρκετός να σας πάει μακρύτερα. 2Δεν σας εξαναγκάζει κανείς, αλλά απλά ελπίζετε να αποκτήσετε κάτι που επιθυμείτε. 3Και μπορείτε να πείτε με πλήρη ειλικρίνεια:

4Θέλω έναν άλλο τρόπο να το κοιτάξω αυτό.

5Τώρα έχετε αλλάξει γνώμη σχετικά με την ημέρα, και θυμηθήκατε τι θέλετε πραγματικά. 5Ο σκοπός της δεν πια δυσνόητος από την παράλογη πεποίθηση ότι την θέλετε για να έχετε δίκιο ενώ έχετε άδικο. 6Έτσι η ετοιμότητα για ερώτηση φέρνεται στην επίγνωση σας, διότι δεν μπορεί να είστε σε σύγκρουση όταν ζητάτε αυτό που θέλετε, και βλέπετε πως είναι αυτό το οποίο ζητάτε.
12. (7)Αυτό το τελικό βήμα δεν αποτελεί παρά αναγνώριση της έλλειψης εναντίωσης στο να βοηθηθείτε. 2Είναι μια δήλωση ενός ανοικτού νου, όχι ακόμα βέβαιου, αλλά πρόθυμου να του υποδείξουν:

3Ίσως υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να το κοιτάξω αυτό.
4Τι μπορώ να χάσω ρωτώντας;

5Έτσι μπορείτε τώρα να κάνετε μια ερώτηση που έχει νόημα, κι έτσι θα έχει νόημα και η απάντηση επίσης. 6Ούτε και θα της εναντιωθείτε, αφού βλέπετε ότι εσείς είστε που θα βοηθηθείτε απ αυτήν.
13. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι είναι ευκολότερο να έχετε μια ευτυχισμένη ημέρα αν εμποδίσετε την δυστυχία να μπει ολωσδιόλου. 2Αλλά γι αυτό χρειάζεται εξάσκηση στους κανόνες που θα σας προστατεύσουν από τον όλεθρο του φόβου. 3Όταν έχει επιτευχθεί αυτό, το λυπηρό όνειρο της κρίσης έχει για πάντα εξουδετερωθεί. 4Αλλά στο μεταξύ, χρειάζεται να εφαρμόζετε τους κανόνες για την εξουδετέρωση του. 5Ας εξετάσουμε λοιπόν, ακόμα μια φορά την πρώτη απόφαση που προσφέρεται εδώ.
14. Είπαμε ότι μπορείτε να ξεκινήσετε μια ευτυχισμένη μέρα με την αποφασιστικότητα να μην παίρνετε αποφάσεις οι ίδιοι. 2Αυτό φαίνεται να είναι μια αληθινή απόφαση από μόνο του. 8Κι εν τούτοις, δεν μπορείτε να αποφασίζετε μόνοι σας. 3Η μόνη ερώτηση πράγματι είναι πώς επιλέγετε να αποφασίσετε. 4Αυτό είναι όλο κι όλο. 5Ο πρώτος κανόνας, λοιπόν, δεν είναι εξαναγκασμός, αλλά μια απλή δήλωση ενός απλού γεγονότος. 6Δεν θα παίρνετε αποφάσεις μόνοι σας ο,τι κι αν αποφασίζετε. 7Διότι φτιάχνονται με είδωλα ή με τον Θεό. 8Και ζητάτε βοήθεια από τον αντί-Χριστο ή από τον Χριστό, κι όποιον επιλέξετε θα ενωθεί μαζί σας και θα σας πει τι θα κάνετε.
15. Η μέρα σας δεν είναι απρογραμμάτιστη, τυχαία. 2Καθορίζεται από εκείνα με τα οποία επιλέγετε να την ζητήσετε, κι από το πώς αντιλαμβάνεται την ευτυχία σας ο φίλος του οποίου ζητήσατε την καθοδήγηση. 3Πάντα ζητάτε συμβουλή πριν μπορέσετε ν αποφασίσετε οτιδήποτε. 4Ας γίνει αυτό κατανοητό, και μπορείτε να δείτε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαναγκασμός εδώ, ούτε αιτία για εναντίωση ότι μπορεί να είστε ελεύθεροι. 5Δεν υπάρχει ελευθερία απ ο,τι πρέπει να εμφανισθεί. 6Κι αν νομίζετε ότι υπάρχει, πρέπει να κάνετε λάθος.
16. Κι ο δεύτερος κανόνας επίσης δεν είναι παρά γεγονός. 2Διότι εσείς και ο σύμβουλός σας πρέπει να συμφωνείτε στο τι θέλετε πριν αυτό μπορέσει να εμφανισθεί. 3Δεν είναι παρά αυτή η συμφωνία που επιτρέπει σ όλα τα πράγματα να συμβούν. 4Τίποτα δεν μπορεί να προκληθεί χωρίς κάποια μορφή ένωσης, είτε αυτή είναι μ ένα όνειρο κρίσης ή την Φωνή για Θεό. 5Οι αποφάσεις προκαλούν αποτελέσματα επειδή δεν έχουν ληφθεί σε απομόνωση. 6Έχουν ληφθεί από σας και τον σύμβουλο σας, για τον εαυτό σας και τον κόσμο επίσης. 7Την ημέρα που θέλετε την προσφέρετε στον κόσμο, διότι θα είναι ο,τι ζητήσατε, και θα ενισχύσει τον κανόνα του συμβούλου σας στον κόσμο. 8Τίνος βασίλειο είναι ο κόσμος για σας σήμερα; 9Τι είδους μέρα θ αποφασίσετε να έχετε;
17. Χρειάζονται μόνο δύο που θα ήταν ευτυχισμένοι αυτήν την ημέρα για να την υποσχεθούν σε όλο τον κόσμο. 2Χρειάζονται μόνο δύο για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν ν αποφασίσουν μόνοι, για να εγγυηθούν ότι η χαρά που ζήτησαν θα μοιράζεται ολοκληρωτικά. 3Διότι έχουν κατανοήσει τον βασικό νόμο που κάνει την απόφαση ισχυρή, και της δίνει όλα τα αποτελέσματα που θα έχει ποτέ. 4Χρειάζονται μόνο δύο. 5Αυτοί οι δύο έχουν ενωθεί πριν μπορέσει να υπάρξει απόφαση. 6Ας είναι αυτή η μόνη υπενθύμιση που θα έχετε κατά νου, και θα έχετε την ημέρα που επιθυμείτε, και θα την προσφέρετε στον κόσμο έχοντάς την εσείς οι ίδιοι. 7Η κρίση σας έχει αρθεί από τον κόσμο με την απόφαση σας για μια ευτυχισμένη ημέρα. 8Κι όπως λάβατε, έτσι πρέπει να δώσετε.

Share