Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Δεν είναι δυνατόν να μην μπορείτε να επιτελέσετε το έργο που όρισε o Χριστός για εσάς αφού Εκείνος είναι που το φέρει εις πέρας.2 Και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μάθετε πως το σώμα απλά φαίνεται να είναι το μέσον για να πετύχετε.3 Διότι ο Νους είναι ο δικός Του.4 Και το ίδιο πρέπει να είναι και δικό σας.5 Η Αγιότητά Του κατευθύνει το σώμα μέσω του νου που είναι ένα με Αυτόν.6 Και εσείς είστε εκδήλωση του άγιου αδελφού σας όπως κι εκείνος δική σας.7 Εδώ συναντάται ο άγιος Χριστός με τον εαυτό Του και καμμία διαφορά δεν γίνεται αντιληπτή για να σταθεί εμπόδιο ανάμεσα στις εκφράσεις της Αγιότητάς Του που συναντώνται και ενώνονται και Τον ανυψώνουν προς τον Πατέρα Του πλήρη και αγνό και αντάξιο της αιώνιας Αγάπης Του.
2. Πώς αλλιώς μπορείτε να εκδηλώσετε τον Χριστό μέσα σας παρά από το να κοιτάξετε την αγιότητα και να Τον δείτε εκεί;2 Η αντίληψή σας λέει πως εσείς είστε η εκδήλωση αυτού που βλέπετε.3 Αν εμμείνετε στο σώμα, θα πιστέψετε πως είστε εκεί.4 Και κάθε σώμα που κοιτάζετε σας θυμίζει τον εαυτό σας∙ σας θυμίζει την ενοχή για τις αμαρτίες σας, το κακό σας και πάνω από όλα τον θάνατό σας.5 Και δεν θα απεχθανόσαστε όποιον σας τα λέει αυτά επιζητώντας από την πλευρά σας το δικό του θάνατο αντί για τον δικό σας;6 Το μήνυμα και ο αγγελιαφόρος είναι ένα.7 Και πρέπει επομένως να δείτε τον αδελφό σας όπως τον εαυτό σας.8 Βλέποντάς τον περιορισμένο μέσα στο σώμα του θα δείτε τις αμαρτίες σας μέσα στις οποίες στέκεστε καταδικασμένοι.9 Όταν τον δείτε μέσα στην αγιότητά του ο Χριστός μέσα του διακηρύσσει τον Εαυτό Του όπως σε εσάς.
3. Η αντίληψη είναι μία επιλογή αυτού που θέλεις να είσαι∙ του κόσμου που θέλεις να ζείς και της κατάστασης στην οποία νομίζειςότι ο νους σου θα είναι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος.2 Αυτή επιλέγει το που νομίζεις πως βρίσκεται η ασφάλειά σου.3 Σου αποκαλύπτει τον εαυτό σου όπως θα ήθελες να είσαι.4 Και πάντα είναι πιστή στο δικό σου σκοπό από τον οποίο δεν διαχωρίζεται ποτέ κι ούτε δίνει την παραμικρή μαρτυρία για ο,τιδήποτε δεν στηρίζει αυτόν τον σκοπό μέσα στο νου σου. 5 Η αντίληψη είναι ένα μέρος αυτού που έχεις ως σκοπό να διατηρήσεις επειδή το μέσον και το αποτέλεσμα δεν διαχωρίζονται ποτέ. 6 Και έτσι μαθαίνεις ότι αυτό που φαίνεται να έχει μία χωριστή, δική του ζωή δεν έχει καμμία.
4. Εσείς είστε τα μέσα του Θεού∙δεν είστε χώρια από Αυτόν και η ζωή σας δεν είναι διαχωρισμένη από την δική Του.2 Η ζωή Του εκδηλώνεται μέσα σ᾽ εσάς που είστε ο Υιός Του.3 Κάθε εκδήλωση του εαυτού Του περιβάλλεται από αγιότητα και τέλεια αγνότητα μέσα σε ουράνια αγάπη και τόσο πλήρη που επιθυμεί μόνο να απελευθερώσει προς τον εαυτό Του όλα όσα κοιτάζει.4 Η ακτινοβολία του λάμπει μέσα σε κάθε σώμα το οποίο κοιτάζει και σκορπίζει όλο του το σκοτάδι κάνοντάς το φως απλά με το να κοιτάζει πέρα από αυτό προς το φως.5 Το πέπλο ανασηκώνεται μέσα από την απαλότητά του και τίποτα δεν κρύβει το πρόσωπο του Χριστού από εκείνους που το επιθυμούν.6 Εσύ και ο αδελφός σου στέκεστε μπροστά Του τώρα επιτρέποντάς Του να απομακρύνει το πέπλο που φαίνεται να σας κρατά χωριστά και μακριά.
5. Για όσο πιστεύετε πως είστε διαχωρισμένοι ο Ουρανός σας παρουσιάζεται κι εκείνος ως διαχωρισμένος επίσης.2 Όχι πως αυτό είναι αληθινό αλλά επειδή ο σύνδεσμος που σας έχει δοθεί για να φτάσετε στην αλήθεια σας προσεγγίζει μέσα από αυτό που εσείς κατανοείτε.3 Ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα είναι Ένα όσο και όλοι οι αδελφοί σας ενώνονται ως ένα στην αλήθεια.4 Ο Χριστός και ο Πατέρας Του δεν έχουν χωριστεί ποτέ και ο Χριστός βρίσκεται σε εκείνο το κομμάτι εντός σας που μοιράζεται το Θέλημα του Πατρός Του.5 Το Άγιο Πνεύμα συνδέει το άλλο κομμάτι – την μικρή, παράλογη επιθυμία να είστε διαχωρισμένοι, διαφορετικοί και ιδιαίτεροι – με τον Χριστό έτσι ώστε να κάνει ξεκάθαρη την ενότητα σε εκείνο που πραγματικά είναι ένα.6 Σε αυτό τον κόσμο αυτό δεν είναι κατανοητό αλλά μπορεί να διδαχθεί.
6. Το Άγιο Πνεύμα υπηρετεί τον σκοπό του Χριστού μέσα στο νου σας, έτσι που ο στόχος της ιδιαιτερότητας να μπορεί να διορθωθεί εκεί όπου βρίσκεται το λάθος.2 Επειδή ο σκοπός Του εξακολουθεί να είναι ένα, ενωμένος και με τους Δύο, τον Πατέρα και τον Υιό, το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει το Θέλημα του Θεού και αυτό που εσείς πραγματικά θέλετε.3 Αυτό όμως μπορεί να κατανοηθεί από ένα νου που εκλαμβάνεται ως ένας, που έχει επίγνωση ότι είναι ένας και που βιώνεται έτσι.4 Η λειτουργία του Αγίου Πνεύματος είναι να σας διδάξει πώς να μπορέσετε να βιώσετε αυτή την ενότητα, τί πρέπει να κάνετε για να την βιώσετε και πού πρέπει να πάτε για να το κάνετε.
7. Καθώς λαμβάνετε το χώρο και το χρόνο ως ασυνεχή, επειδή νομίζετε πως ένα κομμάτι σας είναι διαχωρισμένο, η ιδέα μίας πλήρους Ενότητας, όπου τα πάντα είναι ένα, δεν έχει κανένα νόημα.2 Είναι φανερό πως ένας νους τόσο διαχωρισμένος ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι ο Δάσκαλος μίας Ενότητας που ενοποιεί όλα τα πράγματα μέσα στον Εαυτό της.3 Επομένως Αυτός που βρίσκεται μέσα σε αυτόν τον νου και πραγματικά ενώνει όλα τα πράγματα, πρέπει να είναι ο Δάσκαλός του.4 Όμως πρέπει να χρησιμοποιήσει την γλώσσα που αυτός ο νους μπορεί να κατανοήσει, μέσα στην κατάσταση που νομίζει ότι βρίσκεται.5 Και πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη την μάθηση για να φέρει τις ψευδαισθήσεις στην αλήθεια, παίρνοντας όλες τις ψευδείς ιδέες σχετικά με αυτό που είστε οδηγώντας σας πέρα από αυτές, στην αλήθεια που όντως βρίσκεται πέρα από αυτές.6 Όλα αυτά μπορούν πολύ απλά να συνοψιστούν στο εξής:
Αυτό που είναι ίδιο δεν μπορεί να διαφέρει και αυτό που είναι ένα δεν μπορεί να έχει μέρη χωριστά.

Share