Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτή είναι η δήλωση που μια μέρα θα αφαιρέσει όλη την αλαζονεία από κάθε νου. 2Αυτή είναι η σκέψη της αληθινής ταπεινότητας, η οποία δεν δέχεται άλλη λειτουργία για σένα από αυτήν που σου έχει δοθεί. 3Προσφέρει την αποδοχή του ρόλου που σου έχει ανατεθεί, χωρίς να αξιώνει να πάρεις έναν άλλο ρόλο. 4Δεν κρίνει τον ορθό σου ρόλο. 5Απλώς και μόνο παραδέχεται ότι το Θέλημα του Θεού εκπληρώνεται στη γη όπως και στον Ουρανό. 6Ενώνει όλες τις βουλήσεις πάνω στη γη σύμφωνα με το σχέδιο του Ουρανού να σώσει τον κόσμο, αποκαθιστώντας τον στην ειρήνη του Ουρανού.
2. Ας μην αντιμαχόμαστε την λειτουργία μας. 2Δεν την καθιερώσαμε οι ίδιοι. 3Δεν είναι δική μας ιδέα. 4Τα μέσα με τα οποία θα πραγματοποιηθεί στην εντέλεια μας έχουν δοθεί. 5Το μόνο που μας ζητείται να κάνουμε είναι να δεχτούμε τον ρόλο μας με γνήσια ταπεινότητα και να μην εξαπατηθούμε από την αλαζονεία αρνούμενοι ότι είμαστε άξιοι. 6Ο,τι μας δίνεται να κάνουμε, έχουμε την δύναμη να το κάνουμε. 7Οι νόες μας είναι εντελώς κατάλληλοι να αναλάβουν τον ρόλο που μας έχει ανατεθεί από ‘Εναν ο Οποίος μάς γνωρίζει καλά.
3. Η σημερινή ιδέα μπορεί να φαίνεται πολύ βαριά, ώσπου να δεις το νόημα της. 2Το μόνο που λέει είναι ότι ο Πατέρας σου ακόμα σε θυμάται και  προσφέρει την τέλεια εμπιστοσύνη Του σε σένα που είσαι ο Υιός Του. 3Δεν ζητά να αλλάξεις καθ᾽οιονδήποτε τρόπο και να γίνεις διαφορετικός από ό,τι είσαι. 4Τι θα μπορούσε να ζητήσει η ταπεινότητα εκτός από αυτό; 5Και τι θα μπορούσε να αρνηθεί η αλαζονεία εκτός από αυτό; 6Σήμερα δεν θα αποφύγου­με το έργο μας εξαιτίας της απατηλής σκέψης ότι η μετριοφροσύνη έχει παραβιαστεί. 7Είναι η υπερηφάνεια που θα αρνούνταν το Κάλεσμα για τον Ίδιο τον Θεό.
4. Σήμερα εγκαταλείπουμε όλη την ψεύτικη ταπεινοφροσύνη, ώστε να μπορούμε να ακούμε την Φωνή του Θεού να μας αποκαλύπτει ό,τι Αυτός θα μας ήθελε να κάνουμε. 2Δεν αμφισβητούμε την επάρκειά μας, για την λειτουργία που Αυτός μας προσφέρει. 3Θα είμαστε μόνον βέβαιοι ότι Αυτός γνωρίζει τις δύναμεις μας, την σοφία μας και την αγιοσύνη μας. 4Και αν Αυτός μας θεωρεί άξιους, είμαστε άξιοι. 5Είναι μόνο  η αλαζονεία που θα έκρινε διαφορετικά.
5. Υπάρχει ένας τρόπος και μόνον ένας για να απελευθερωθείς από την φυλάκιση στην οποία σε οδήγησε το σχέδιο σου να αποδείξεις ότι το ψεύτικο είναι αληθινό. 2Αντί για αυτό, δέξου το σχέδιο που δεν έπλασες εσύ. 3Μην κρίνεις την αξία σου στο σχέδιο Του. 4Αν η Φωνή του Θεού σε διαβεβαιώνει ότι η σωτηρία χρειάζεται την συμμετοχή σου και ότι η ολότητα βασίζεται σε σένα, να είσαι σίγουρος ότι έτσι είναι. 5Οι αλαζόνες θα αρπαχτούν από τα λόγια, από τον φόβο τους να πάνε πέρα από αυτά, προς την εμπειρία που θα αμφισβητούσε τις αντιλήψεις τους. 6Οι ταπεινοί όμως είναι ελεύθεροι να ακούνε την Φωνή που τους λέει ποιοι είναι και τι να κάνουν.
6. Η αλαζονεία πλάθει μια εικόνα του εαυτού σου που δεν είναι πραγματική. 2Αυτή η εικόνα τρέμει και οπισθοχωρεί με  τρόμο, όταν η Φωνή για τον Θεό σε διαβεβαιώνει ότι έχεις την δύναμη, την σοφία και την αγιοσύνη να προχωρήσεις πέρα από όλες τις εικόνες. 3Δεν είσαι αδύναμος, όπως είναι η εικόνα του εαυτού σου. 4Δεν είσαι ανίδεος και ανήμπορος. 5Η αμαρτία δεν μπορεί να αμαυρώσει την αλήθεια μέσα σου και η δυστυχία δεν μπορεί ούτε να πλησιάσει στον άγιο οίκο του Θεού.
7. Όλα αυτά σου λέει η Φωνή για τον Θεό. 2Καθώς Αυτός μιλά, η εικόνα του εαυτού σου τρέμει και επιδιώκει να επιτεθεί στην απειλή που δεν γνωρίζει, καθώς αισθάνεται το θεμέλιό της να καταρρέει. 3Άσε την να φύγει. 4Η σωτηρία του κόσμου βασίζεται σε σένα και όχι σε αυτή τη μικρή στοίβα σκόνης. 5Τι μπορεί να πει αυτή στον άγιο Υιό του Θεού; 6Τι ανάγκη έχει να ανησυχεί για αυτήν;
8. Και έτσι βρίσκουμε την ειρήνη μας. 2Θα δεχτούμε την λειτουργία που μας έχει δώσει ο Θεός, διότι όλες οι ψευδαισθήσεις βασίζονται στην τρελή πεποίθηση ότι μπορούμε να επινοήσουμε μια άλλη λειτουργία για τους εαυτούς μας. 3Όι ρόλοι  που φτιάξαμε εμείς αλλάζουν και φαίνονται να μετατρέπον­ται από τον θρήνο στην εκστατική αγαλλίαση της αγάπης.4Μπορούμε να γελάσουμε ή να κλάψουμε και να χαιρετήσουμε την ημέρα με χαρά ή με δάκρυα. 5Η ίδια μας η ύπαρξη φαίνεται να αλλάζει, καθώς βιώνουμε χίλιες μεταβολές στην διάθεση μας και τα συναισθήματά μας, μἀς σηκώνουν πράγματι ψηλά ή μάς ρίχνουν κάτω σε απελπισία.
9. Αυτός είναι ο Υιός του Θεού; 2Θα μπορούσε Αυτός να δημιουργήσει τέτοια αστάθεια και να την αποκαλέσει Υιό; 3Αυτός ο οποίος είναι αμετάβλητος μοιράζεται τα χαρακτηριστικά Του με την δημιουργία Του. 4Όλες οι εικόνες που ο Υιός Του φαίνεται να πλάθει δεν έχουν καμιά επίδραση σε αυτό που είναι. 5Περνούν από το νου του σαν ανεμοδαρμένα φύλλα που σχηματίζουν ένα σχέδιο για μια στιγμή και μετά σκορπίζονται για να ξαναμαζευτούν και  να ξανασκορπιστούν.  6 Ή σαν αντικατοπτρισμοί που φαίνονται να αναδύονται από την σκόνη μιας ερήμου.
10. Αυτές οι ανυπόστατες εικόνες θα φύγουν και θα αφήσουν το νου σου ξάστερο και γαλήνιο όταν δεχτείς την λειτουργία που σου έχει δοθεί. 2Οι εικόνες που πλάθεις δεν φτιάχνουν παρά μόνον αντιμαχόμενους στόχους, πρόσκαιρους και ασαφείς, αβέβαιους και διφορούμενους. 3Ποιος θα μπορούσε να είναι σταθερός στις προσπάθειες του ή να κατευθύνει τις δυνάμεις του και την συγκεντρωμένη ορμή του προς την επίτευξη τέτοιων στόχων; 4Οι λειτουργίες που εκτιμά ο κόσμος είναι τόσο ασταθείς, ώστε αλλάζουν τουλάχιστον δέκα φορές την ώρα. 5Τι  μπορεί να αποκομίσει κανείς όταν βασίζεται σε τέτοιους στόχους;
11. Σε ευχάριστη αντίθεση με τις λειτουργίες του κόσμου και σίγουρη όπως η επιστροφή του ήλιου κάθε πρωινό για να διαλύσει το σκοτάδι, η λειτουργία που σου έχει αληθινά δοθεί είναι εντελώς σαφής και ξεκάθαρη. 2Δεν υπάρχει αμφιβολία για την εγκυρότητα της. 3Προέρχεται από Έναν που δεν γνωρίζει κανένα λάθος και η Φωνή Του είναι βέβαιη για τα μηνύματα Της. 4Αυτά τα μηνύματα δεν αλλάζουν ούτε αλληλοσυγκρούονται. 5Όλα τους δείχνουν προς έναν στόχο και μάλιστα έναν στόχο τον οποίο μπορείς να πετύχεις. 6Το δικό σου σχέδιο μπορεί να μην είναι πραγματοποιήσιμο αλλά του Θεού δεν μπορεί ποτέ να αποτύχει επειδή Αυτός είναι η Πηγή του.
12. Πράξε όπως σε οδηγεί η Φωνή του Θεού. 2Και αν σου ζητήσει ένα πράγμα που φαίνεται αδύνατο, θυμήσου Ποιος είναι Αυτός που ζητά και ποιος αυτός που θα ήθελε να το αρνηθεί. 3Μετά σκέψου το εξής: ποιος είναι το πιθανότερο να έχει δίκιο; 4Είναι η Φωνή που μιλά για το Δημιουργό όλων των πραγμάτων, ο Οποίος γνωρίζει όλα τα πράγματα ακριβώς όπως είναι ή μια διαστρεβλωμένη εικόνα του εαυτού σου, ζαλισμένη, μπερδεμένη, ασυνεπής και αβέβαιη για το καθετί; 5Μην αφήνεις αυτήν την φωνή να σε διευθύνει. 6Αντί για αυτήν, άκουγε μια βέβαιη Φωνή που σου μιλά για μια λειτουργία που σού έχει δοθεί από τον Δημιουργό σου, ο Οποίος σε θυμάται και σε παρακινεί να Τον θυμηθείς και εσύ τώρα.
13. Η απαλή Φωνή Του καλεί από αυτό που είναι γνωστό σε αυτό που δεν γνωρίζει. 2Αυτός είναι πρόθυμος να σε παρηγορήσει, αν και δεν γνωρίζει καμιά θλίψη. 3Είναι πρόθυμος να κάνει μια επανόρθωση, αν και ο Ίδιος είναι ολοκληρωμένος, είναι πρόθυμος να σου δώσει ένα δώρο, αν και γνωρίζει ότι ήδη έχεις τα πάντα. 4Έχει Σκέψεις που απαντούν σε κάθε ανάγκη που αντιλαμβά­νεται ο Υιός Του, αν και ο Ίδιος δεν βλέπει αυτές τις ανάγκες. 5Διότι η Αγάπη πρέπει να δίνει και ό,τι δίνεται εις το Όνομα Του παίρνει την πιο χρήσιμη μορφή σε έναν κόσμο μορφών.
14. Αυτές είναι οι μορφές που ποτέ δεν μπορούν να εξαπατήσουν, επειδή προέρχονται από το Ίδιο το Άμορφο. 2Η συγχώρεση είναι μια γήινη μορφή αγάπης, η οποία όπως είναι στον Ουρανό δεν έχει καμιά μορφή. 3Ωστόσο ό,τι χρειάζεται εδώ, δίνεται εδώ, έτσι όπως χρειάζεται. 4Με αυτήν την μορφή μπορείς να εκπληρώσεις την λειτουργία σου ακόμα κι εδώ, αν και αυτό που η αγάπη θα σημαίνει για σένα, όταν το άμορφο θα έχει αποκατασταθεί σε σένα, είναι ακόμα ευρύτερο. 5Ή σωτηρία του κόσμου βασίζεται σε σένα που μπορείς να συγχωρείς. 6Αυτή είναι η λειτουργία σου εδώ.

Share