Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Εισαγωγή

1.Τίποτα πέραν του εαυτού σου δεν μπορεί να σου προκαλέσει φόβο ή αγάπη επειδή δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τον εαυτό σου. 2Ό χρόνος και η αιωνιότητα βρίσκονται και τα δυο μέσα στον νου σου και θα συγκρούονται έως ότου αντιληφθείς τον χρόνο μόνο ως μέσον για να ξανακερδίσεις  την αιωνιότητα. 3Όμως, δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό ενόσω πιστεύεις πως ό,τι σου συμβαίνει προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες, πέραν του εαυτού σου. 4Πρέπει να μάθεις πως ο χρόνος είναι αποκλειστικά στην διάθεσή σου και τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να σου αφαιρέσει αυτήν την ευθύνη. 5Μπορείς στην φαντασία σου να παραβιάζεις τους νόμους του Θεού αλλά δεν μπορείς να αποδράσεις από αυτούς. 6Θεμελιώθηκαν για την δική σου προστασία και είναι τόσο απαραβίαστοι όσο και η ασφάλεια σου.
2.Ο Θεός δεν δημιούργησε τίποτα άλλο παρά μόνον εσάς και τίποτα άλλο εκτός από εσἀς δεν υπάρχει, επειδή  είστε μέρος Του. 2Τι άλλο εκτός από Αυτόν μπορεί να υπάρχει; 3Δεν μπορεί να συμβεί τίποτα πέραν Αυτού, επειδή τίποτα εκτός από Αυτόν δεν είναι πραγματικό. 4Τα δημιουργήματά σου προσθέτουν στον Θεό όπως και σεις οι ίδιοι, αλλά τίποτα διαφορετικό δεν προστίθεται διότι τα πάντα υπάρχουν ανέκαθεν. 5Τι μπορεί να σε αναστατώσει εκτός από το εφήμερο και πώς μπορεί το εφήμερο να υπάρχει πραγματικά εφόσον εσείς είστε τα μοναδικά δημιουργήματα του Θεού κι Εκείνος σας δημι­ούργησε αιώνιους; 6 Ό άγιος νους σου θεμελιώνει οτιδήποτε σου συμβαίνει. 7Κάθε ανταπόκριση σου προς οτιδήποτε αντιλαμβάνεσαι εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα, επειδή ο νους σου καθορίζει την αντίληψη σου γι´αυτό.
3.Ο Θεός δεν αλλάζει την Γνώμη Του για σένα, επειδή δεν είναι αβέβαιος για τον Εαυτό Του. 2Και ο,τι Αυτός γνωρίζει, μπορεί να γίνει γνωστό επειδή δεν κρατά τη γνώση μόνο για τον Εαυτό Του. 3Σας δημιούργησε για τον Εαυτό Του αλλά σας έδωσε, επίσης, τη δύναμη να δημιουργείτε κι εσείς για τον εαυτό σας έτσι ώστε να είστε όπως Αυτός. 4Γι’ αυτό ο νους σας είναι άγιος. 5Τι μπορεί να υπερβεί την Αγάπη του Θεού; 6Τι μπορεί να υπερβεί την θέληση σας; 7Τίποτα δεν υπάρχει πέρα από την θέλησή σας που να μπορεί να σας αγγίξει υπερβαίνοντας την, επει­δή βρίσκεστε μέσα στον Θεό και συνεπώς κι εσείς περικλείετε τα πάντα. 8Εάν το πιστέ­ψετε αυτό θα συνειδητοποιήσετε πόσα πολλά εξαρτώνται απόλυτα από εσάς. 9Όταν νιώθετε ο,τι­δήποτε να απειλεί την ειρήνη του νου σας, ρωτήστε τον εαυτό σας: «Έχει αλλάξει ο Θεός την Γνώμη Του για εμένα;» 10Κατόπιν αποδεχθείτε την απόφαση Του, επειδή είναι πράγματι αμετάβλητη και αρνηθείτε ν’ αλλάξετε τον δικό σας νου σχετικά με τον εαυτό σας. 11Ό Θεός ποτέ δεν θα αποφασίσει εναντίον σου διότι έτσι θα αποφάσιζε εναντίον του Εαυτού Του.

I. Στο Σπίτι Του Θεού

1. Δεν γνωρίζετε τα δημιουργήματα σας απλώς και μόνο επειδή θα μπορούσατε να απο­φασίσετε εναντίον τους – ενόσω ο νους σας είναι διαιρεμένος – και το να επιτεθείτε σε ό,τι δημιουργήσατε είναι αδύνατον. 2Όμως θυμηθείτε ότι είναι εξίσου αδύνατον και για τον Θεό. 3Όπως ορίζει ο νόμος της δημιουργίας, αγαπάτε τα δημιουργήματα σας όσο τον εαυτό σας, επειδή αποτελούν τμήμα σας. 4Συνεπώς ό,τι έχει δημιουργηθεί είναι απολύτως ασφα­λές, επειδή οι νόμοι του Θεού το προστατεύουν δια της Αγάπης Του. 5Όποιο μέρος του νου σας το αγνοεί αυτό έχει εξορίσει τον εαυτό του από τη γνώση, επειδή δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις της.6Ποιος, όμως, θα μπορούσε να σας το κάνει αυτό εκτός από εσάς τους ίδιους; 7Αναγνωρίστε αυτή την κατάσταση και χαρείτε, διότι σε αυτή την αναγνώριση στηρίζεται η συνειδητοποίηση ότι η εξορία σας δεν προέρχεται από τον Θεό και συνεπώς δεν υπάρχει.
2.Βρίσκεστε στο σπίτι σας, στον Θεό, ονειρευόμενοι την εξορία αλλά τέλεια ικανοί να αφυπνιστείτε στην αλήθεια. 2Θα πάρετε λοιπόν αυτή την απόφαση; 3Μπορείτε να αναγνωρίσετε, μέσω των δικών σας εμπειριών, πως ό,τι βλέπετε στα όνειρα σας το θεωρείτε αληθινό ενόσω κοιμάστε. 4Όμως, τη στιγμή που ξυπνάτε συνειδητοποιεί­τε πως ο,τι φαινόταν να συμβαίνει στο όνειρο δεν συνέβη πραγματικά. 5Αυτό δεν σας παρα­ξενεύει ακόμα κι αν, όλοι οι νόμοι που ισχύουν όταν είστε ξύπνιοι, έχουν παραβιαστεί στο όνειρο σας. 6Δεν είναι άραγε πιθανό να έχετε απλώς μετατοπιστεί από ένα όνειρο σ᾽ένα άλλο, χωρίς πραγματικά να έχετε ξυπνήσει;
3.Θα μπαίνατε στον κόπο να συμφιλιώσετε τις αντιμαχόμενες καταστάσεις των δύο ονεί­ρων ή θα τα εγκαταλείπατε αμφότερα εάν ανακαλύπτατε πως κανένα τους δεν ανταποκρί­νεται στην πραγματικότητα; 2Δεν θυμάστε τον εαυτό σας όταν ήταν ξύπνιος. 3Όταν ακού­τε το Άγιο Πνεύμα ίσως νιώθετε καλύτερα επειδή τότε η αγάπη σας φαίνεται εφικτή αλλά δεν θυμάστε πως κάποτε πράγματι ήταν. 4Μέσω αυτής ακριβώς της ενθύμησης θα γνωρί­σετε πως μπορεί και πάλι να γίνει εφικτή η αγάπη. 5Αυτό που είναι δυνατόν να συμβεί, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. 6Όμως, ό,τι κάποτε υπήρχε, υπάρχει και τώρα, εφόσον είναι αιώνιο. 7Όταν θυμηθείτε, θα γνωρίσετε πως ό,τι θυμάστε είναι αιώνιο και συνεπώς υπάρχει τώρα.
4.Θα θυμηθείτε τα πάντα τη στιγμή που θα το επιθυμήσετε καθολικά, επειδή εάν το να επι­θυμείτε καθολικά σημαίνει να δημιουργείτε, θα έχετε θελήσει να ξεφύγε­τε από τον διαχωρισμό, επιστρέφοντας ταυτόχρονα τον νου σας στον Δημιουργό σας και στα δημιουργήματά σας 2Γνωρίζοντας τον Θεό και τα δημιουργήματα σας δεν θα έχετε καμιά επιθυμία να κοιμηθείτε, παρά μόνο πόθο για να ξυπνήσετε και να χαρείτε. 3Η ύπαρξη των ονείρων θα είναι αδύνατη τότε, επειδή θα θέλετε μόνο την αλήθεια και καθώς αυτή θα είναι το θέλημα σας, η αλήθεια θα γίνει επιτέλους δική σας.

Share