Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Εδώ βρίσκεται η απάντηση στην αναζήτηση σου για την ειρήνη. 2Εδώ είναι το κλειδί του νοήματος σε έναν κόσμο που φαίνεται να μην έχει νόημα. 3Εδώ είναι ο δρόμος προς την ασφάλεια εν μέσω των κινδύνων που φαίνονται να σε απειλούν συνεχώς και να κλονίζουν όλες σου τις ελπίδες να βρεις ηρεμία και γαλήνη. 4Εδώ όλες οι ερωτήσεις έχουν απαντηθεί, εδώ, το τέλος κάθε αβεβαιό­τητας έχει επιτέλους εξασφαλιστεί.
2. Ο νους που δεν συγχωρεί είναι γεμάτος φόβο και δεν αφήνει χώρο για την αγάπη να βρει τον εαυτό της, κανένα μέρος όπου να μπορέσει να απλώσει ειρηνικά τα φτερά της και να ανυψωθεί πάνω από την αναταραχή του κόσμου. 2Ο νους που δεν συγχωρεί είναι λυπημένος, χωρίς ελπίδα ανακούφισης και απελευθέρωσης από τον πόνο. 3Υποφέρει και είναι δυστυχισμένος, κοιτάζοντας ερευνη­τικά στο σκοτάδι γύρω του, μη βλέποντα κι όμως βέβαιος ότι ο κίνδυνος παραμονεύει εκεί.
3. Ο νους που δεν συγχωρεί βασανίζεται από τις αμφιβολίες, αβέβαιος για τον εαυτό του και για καθετί που βλέπει, φοβισμένος και θυμωμένος, αδύναμος και απειλη­τικός, φοβούμενος να προχωρήσει, φοβούμενος να μείνει, φοβούμενος να ξυπνήσει ή να πάει να κοιμηθεί, φοβούμε­νος κάθε ήχο κι ακόμα περισσότερο φοβούμενος την σιωπή. Τρομοκρατημένος από το σκοτάδι και ακόμα πιο τρομοκρατημένος από την προσέγγιση του φωτός. 2Τι μπορεί να αντιληφθεί ο νους που δεν συγχωρεί, παρά την καταδίκη του; 3Τι μπορεί να δει, εκτός από την απόδειξη ότι όλες οι αμαρτίες του είναι πραγματικές;
4. Ο νους που δεν συγχωρεί δεν βλέπει λάθη, παρά μόνο αμαρτίες. 2Κοιτάζει τον κόσμο με μάτια που δεν βλέπουν και στριγκλίζει καθώς βλέπει τις ίδιες του τις προβολές να σηκώνονται και να επιτίθενται στην αξιοθρήνητη παρωδία της ζωής του. 3Θέλει να ζήσει αλλά εύχεται να ήταν νεκρός. 4Θέλει την συγχώρεση αλλά δεν βλέπει καμιά ελπίδα. 5Θέλει την απόδραση αλλά δεν μπορεί να την συλλάβει, επειδή βλέπει παντού αμαρτωλούς.
5. Ο νους που δεν συγχωρεί βρίσκεται σε απόγνωση, χωρίς την προοπτική ενός μέλλοντος που να μπορεί να προσφέρει οτιδήποτε άλλο εκτός από περισσότερη απόγνωση. 2Παρ᾽ όλα αυτά, θεωρεί ότι η κρίση του για τον κόσμο είναι αμετάκλητη και δεν βλέπει ότι έχει καταδικάσει τον εαυτό του σε αυτήν την απόγνωση. 3Νομίζει ότι η κρίση του δεν μπορεί ν᾽ αλλάξει, διότι ό,τι βλέπει βεβαιώνει ότι η κρίση του είναι σωστή. 4Δεν ρωτά, επειδή νομίζει ότι γνωρίζει, 5Δεν αμφιβάλλει, βέβαιος ότι έχει δίκιο.
6. Η συγχώρεση είναι επίκτητη. 2Δεν είναι έμφυτη στο νου, ο οποίος δεν μπορεί να αμαρτήσει.3Όπως η αμαρτία είναι μία ιδέα που δίδαξες στον εαυτό σου, έτσι και η συγχώρεση είναι κάτι που πρέπει να μάθεις, όχι όμως από τον εαυτό σου αλλά από έναν Δάσκαλο ο Οποίος αντιπροσωπεύει τον άλλο εαυτό μέσα σου. 4 Μέσω᾽Αυτού μαθαίνεις πώς να συγχωρείς τον εαυτό που νομί­ζεις ότι έπλασες και να τον αφήνεις να εξαφανίζεται. 5Έτσι επιστρέφεις τον νου σου αδιαίρετο σε Αυτόν, ο Οποίος είναι ο Εαυτός σου και ο Οποίος δεν μπορεί ποτέ να αμαρτήσει.
7. . Κάθε νους που δεν συγχωρεί σού δίνει μια ευκαιρία να διδάξεις τον δικό σου πώς να συγχωρέσει τον εαυτό του. 2Κάθε νους αναμένει την απελευθέρωση από την κόλαση μέσω εσού και στρέφεται προς εσένα ζητών­τας ικετευτικά τον Ουρανό εδώ και τώρα. 3Δεν έχει ελπίδα αλλά εσύ γίνεσαι η ελπίδα του. 4Και καθώς είσαι η ελπίδα του, γίνεσαι και η δική σου ελπίδα. 5Ο νους που δεν συγχωρεί πρέπει να μάθει μέσω της συγχώρεσής σου ότι έχει σωθεί από την κόλαση. 6Και καθώς διδάσκεις την σωτηρία, θα την μάθεις. 7Όλη όμως η διδασκαλία και η μάθησή σου δεν θα προέλθουν από εσένα αλλά από τον Δάσκαλο που σου δόθηκε για να σου δείξει το δρόμο.
8. Σήμερα μαθαίνουμε να συγχωρούμε. 2Αν είσαι πρό­θυμος, μπορείς να μάθεις σήμερα να παίρνεις το κλειδί της ευτυχίας και να το χρησιμοποιείς προς όφελος σου. 3Θα αφιερώσουμε δέκα λεπτά το πρωί και άλλα δέκα το βράδυ, για να μάθουμε πώς να προσφέρουμε την συγχώρεση, καθώς επίσης και πώς να την λαμβάνουμε.
9. Ο νους που δεν συγχωρεί δεν πιστεύει ότι να δίνει και να λαμβάνει είναι το ίδιο. 2Παρ᾽ όλα αυτά, θα προσπαθήσουμε να μάθουμε σήμερα ότι είναι ένα, καθώς εξασκούμεθα να συγχωρέσουμε κάποιον που θεωρείς εχθρό σου και κάποιον που θεωρείς φίλο σου. 3Και καθώς μαθαίνεις να τους βλέπεις και τους δύο ως ένα, θα επεκτείνουμε το μάθημα και στον εαυτό σου και θα δούμε ότι η απελευθέρωση τους, συμπεριέλαβε και την δική σου.
10. Άρχισε τις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης συλλογιζόμενος κάποιον που δεν σου αρέσει, που φαίνεται να σε εκνευρίζει ή να σου προκαλεί θλίψη αν τυχόν τον συναντήσεις, κάποιον που σκοπίμως περιφρονείς, ή απλώς προσπαθείς να αγνοείς. 2Δεν έχει σημασία ποιά μορφή παίρνει ο θυμός σου. 3Πιθανώς να τον έχεις ήδη διαλέξει. 4Αυτός αρκεί.
11. Τώρα κλείσε τα μάτια σου και δες τον στο νου σου και κοίταξε τον για λίγο. 2Προσπάθησε να αντιληφθείς λίγο φως κάπου μέσα του, μια μικρή λάμψη που δεν είχες ποτέ παρατη­ρήσει. 3Προσπάθησε να βρεις κάποια μικρή σπίθα φωτός να λάμπει μέσα από την άσχημη εικόνα που έχεις για αυτόν. 4Κοίταξε αυτή την εικόνα μέχρι να δεις ένα φως κάπου μέσα της και μετά προσπάθησε να αφήσεις αυτό το φως να απλωθεί, έως ότου τον καλύψει και κάνει την εικόνα όμορφη και καλή.
12. Κοίταξε αυτή την αλλαγμένη αντίληψη για λίγο και μετά στρέψε τον νου σου σε κάποιον που αποκαλείς φίλο. 2Προσπάθησε να μεταβιβάσεις σε αυτόν το φως που έμαθες να βλέπεις γύρω από τον πρώην «εχθρό» σου. 3Δες τον τώρα σαν κάτι περισσότερο από φίλο σου, διότι σε αυτό το φως η αγιοσύνη του, σού δείχνει τον σωτήρα σου, σωσμένο και σώζοντα, θεραπευμένο και ακέραιο.
13. Μετά άσε τον να σού προσφέρει το φως που βλέπεις σε αυτόν και άφησε επίσης τον «εχθρό» σου και τον φίλο σου να ενωθούν καθώς σε ευλογούν με ό,τι έδωσες. 2Τώρα είσαι ένα με αυτούς και αυτοί με εσένα. 3Τώρα έχεις συγχωρεθεί από τον εαυτό σου. 4Μήν ξεχνάς, καθ᾽ όλη την διάρκεια της ημέρας τον ρόλο που παίζει η συγχώρεση να φέρνει την ευτυχία στον κάθε νου που δεν συγχωρεί, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σου. 5Κάθε ώρα λέγε στον εαυτό σου:

6Η συγχώρεση είναι το κλειδί για την ευτυχία. 7Θα ξυπνήσω, από το όνειρο ότι είμαι θνητός, ατελής και γεμάτος αμαρτία και θα γνωρίσω ότι είμαι ο τέλειος Υιός του Θεού.


 

Share