Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Τι θα μπορούσες να ήθελες που η συγχώρεση δεν μπορεί να προσφέρει;2Θέλεις ειρήνη; 3Ή συγχώρεση σου την προσφέρει. 4Θέλεις ευτυχία, ένα γαλήνιο νου, βεβαιό­τητα σκοπού και μια αίσθηση αξίας και ομορφιάς που υπερβαίνει τον κόσμο; 5Θέλεις φροντίδα και ασφάλεια και την ζεστασιά της σίγουρης προστασίας πάντοτε; 6Θέλεις γαλήνη που δεν μπορεί να αναστατωθεί, καλοσύ­νη που δεν μπορεί ποτέ να πληγωθεί, μια βαθιά, συνεχή ανακούφιση και μια ανάπαυση τόσο τέλεια, που δεν μπορεί ποτέ να διαταραχτεί;
2. Όλα αυτά σου τα προσφέρει η συγχώρεση κι ακόμα περισσότερα. 2Λάμπει στα μάτια σου καθώς ξυπνάς και σου δίνει χαρά για να ανταμώσεις την ημέρα. 3Γαληνεύει το μέτωπο σου καθώς κοιμάσαι και αναπαύεται στα βλέφαρα σου, ώστε να μη δεις όνειρα φόβου και κακού, μοχθηρίας και επίθεσης. 4Και όταν ξυπνήσεις και πάλι, σου προσφέρει μια άλλη μέρα ευτυχίας και ειρήνης. 5Όλα αυτά σου προσφέρει η συγχώρεση κι ακόμα περισσότερα.
3. Η συγχώρεση αποσύρει το πέπλο που κρύβει το πρόσωπο του Χριστού από εκείνους που κοιτάζουν τον κόσμο με μάτια που δεν συγχωρούν. 2Σε αφήνει να αναγνωρίσεις τον Υιό του Θεού και απαλλάσ­σει τη μνήμη σου από όλες τις νεκρές σκέψεις, ώστε η ανάμνηση του Πατέρα σου να μπορέσει να περάσει το κατώφλι του νου σου. 3Τι θα ήθελες που η συγχώρεση δεν μπορεί να δώσει; 4Τι άλλα δώρα εκτός από αυτά αξίζουν να τα επιδιώκει κανείς; 5Τι φανταστική αξία, ασήμαντο αποτέλεσμα, ή παροδική υπόσχεση, που ποτέ δεν πρόκει­ται να τηρηθεί, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ελπίδα από αυτήν που φέρνει η συγχώρεση;
4. Γιατί θα αναζητούσες μια απάντηση διαφορετική από την απάντηση που θα απαντήσει στο καθετί; 2Εδώ είναι η τέλεια απάντηση, που δίνεται σε ατελείς ερωτήσεις, δίχως νόημα αιτήσεις, χλιαρή προθυμία να ακού­σεις και περιορισμένη συνέπεια και εμπιστοσύνη. 3Εδώ είναι η απάντηση! 4Μην την αναζητάς πια. 5Δεν θα βρεις μια άλλη αντί για αυτήν.
5. Το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία σου δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε μπορεί να αποτύχει. 2Να είσαι ευγνώμων που παραμένει ακριβώς όπως Αυτός το σχεδίασε. 3Στέκε­ται μπροστά σου αμετάβλητο, σαν μια ανοικτή πόρτα, με ζεστασιά και καλωσορίσματα, καλώντας σε πέρα από το άνοιγμα της πόρτας, προσκαλώντας σε να εισέλθεις και να αισθανθείς άνετα στο σπίτι σου, εκεί που ανήκεις.
6. Εδώ είναι η απάντηση! 2Θα ήθελες να στέκεσαι έξω, ενώ όλος ο Ουρανός σε περιμένει εντός; 3Συγχώρεσε και θα συγχωρεθείς. 4Καθώς δίνεις θα λάβεις. 5Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο εκτός από αυτό για την σωτηρία του Υιού του Θεού. 6Ας χαρούμε σήμερα που έτσι έχουν τα πράγματα, διότι έχουμε εδώ μιαν απάντηση, ξεκάθαρη και ολοφάνε­ρη, εντελώς άδολη στην απλότητα της. 7Ολα τα πολύ­πλοκα πράγματα που ο κόσμος έχει υφάνει από σαθρούς ιστούς αράχνης εξαφανίζονται μπροστά στην δύναμη και στο μεγαλείο αυτής της εξαιρετικά απλής δήλωσης της αλήθειας.
7. Εδώ είναι η απάντηση! 2Μην ξαναφύγεις σε άσκοπες περιπλανήσεις. 3Άποδέξου την σωτηρία, τώρα. 4Είναι το δώρο του Θεού και όχι του κόσμου. 5Ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει κανένα δώρο αξίας σε ένα νου που έχει λάβει ό,τι ο Θεός του έχει δώσει ως δικό του. 6Ο Θεός θέλει σήμερα να ληφθεί η σωτηρία και οι περίπλοκες μορφές των ονείρων σου να μνη σου κρύβουν πια την ανυπαρξία τους.
8. Άνοιξε τα μάτια σου σήμερα και κοίταξε ένα ευτυχισμένο κόσμο ασφάλειας και ειρήνης. 2Η συγχώρε­ση είναι το μέσο με το οποίο έρχεται να πάρει την θέση τής κόλασης. 3Ανατέλλει στη σιγή, για να χαιρετήσει τα ανοικτά σου μάτια και να γεμίσει την καρδιά σου με βαθιά ηρεμία, καθώς οι πανάρχαιες αλήθειες, για πάντα νεογέννητες, εγείρονται στην επίγνωση σου. 4Ό,τι θα θυμηθείς μετά, δεν μπορεί ποτέ να περιγραφεί. 5Παρ’όλα αυτά, η συγχώρεση σού το προσφέρει.
9. Ενθυμούμενοι τα δώρα που δίνει η συγχώρεση, επιχειρούμε την εξάσκηση μας σήμερα με ελπίδα και πίστη ότι αυτή εδώ θα είναι η ημέρα που η σωτηρία θα είναι δική μας. 2Με ειλικρίνεια και χαρά την αναζητάμε σήμερα, αντιλαμβανόμενοι ότι έχουμε το κλειδί μέσα στα χέρια μας και δεχόμενοι την απάντηση του Ουρανού στην κόλαση που φτιάξαμε αλλά στην οποία δεν θα θέλαμε να μείνουμε πια.
10. Πρωί και βράδυ, δίνουμε χαρούμενα ένα τέταρτο της ώρας στην αναζήτηση στην οποία το τέλος της κόλασης είναι εγγυημένο. 2 Άρχισε γεμάτος ελπίδα, διότι έχουμε φτάσει σε μια κρίσιμη καμπή όπου ο δρόμος γίνεται πολύ εύκολος. 3Και τώρα ο δρόμος που μένει ακόμα να ταξιδέψουμε δεν είναι μακρύς. 4Είμαστε πρά­γματι κοντά στο καθορισμένο τέλος του ονείρου.
11. Βυθίσου στην ευτυχία καθώς αρχίζεις αυτές τις περιόδους εξάσκησης, διότι προσφέρουν τις σίγουρες ανταμοιβές που φέρνουν οι απαντημένες ερωτήσεις, κα­θώς και ό,τι φέρνει η αποδοχή τής απάντησης από σένα. 2Σήμερα, θα σου δοθεί να αισθανθείς την ειρήνη που προσφέρει η συγχώρεση και την χαρά που σου δίνει η απόσυρση του πέπλου.
12. Μπροστά στο φως που θα λάβεις σήμερα, ο κόσμος θα ξεθωριάσει μέχρι που θα εξαφανιστεί και θα δεις έναν άλλο κόσμο να εμφανίζεται, τον οποίο δεν θα έχεις λόγια να περιγράψεις. 2Τώρα βαδίζουμε κατευθείαν στο φως και λαμβάνουμε τα δώρα που έχουν φυλαχτεί για εμάς, από τότε που άρχισε ο χρόνος και τα οποία περίμεναν την σημερινή ημέρα για να δοθούν.
13. Η συγχώρεση προσφέρει καθετί που θέλεις. 2Σήμερα όλα τα πράγματα που θέλεις σού δίνονται. 3Μην αφήσεις τα δώρα σου να ξεθωριάσουν στην διάρκεια της ημέρας, καθώς επιστρέφεις και πάλι για να συναντήσεις ένα κόσμο μεταβολών και θλιβερών φαινο­μένων. 4Κράτα τα δώρα σου με καθαρή επίγνωση, καθώς βλέπεις το αμετάβλητο στην καρδιά των μεταβολών, το φως της αλήθειας πίσω από τα φαινόμενα.
14. Μην δελεαστείς να αφήσεις τα δώρα σου να γλιστρή­σουν και να χαθούν στην λησμονιά αλλά κράτα τα καλά στο νου σου προσπαθώντας να τα σκέφτεσαι τουλάχιστον ένα λεπτό κάθε τέταρτο της ώρας που περνά. 2Υπενθύμιζε στον εαυτό σου πόσο πολύτιμα είναι αυτά τα δώρα με την παρακάτω υπενθύμιση, η οποία έχει την δύναμη να κρατά τα δώρα σου στην επίγνωση σου στην διάρκεια της ημέρας:

3Η συγχώρεση προσφέρει καθετί που θέλω.
4Σήμερα το έχω δεχτεί αυτό ως αληθινό.
5Σήμερα, έχω λάβει τα δώρα του Θεού.


 

Share