Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Τι θα μπορούσες να ήθελες που η συγχώρεση δεν μπορεί να σου δώσει;2Θέλεις ειρήνη; 3Ή συγχώρεση σου την προσφέρει. 4Θέλεις ευτυχία, ένα γαλήνιο νου, βεβαιό­τητα σκοπού και μια αίσθηση αξίας και ομορφιάς που υπερβαίνει τον κόσμο; 5Θέλεις φροντίδα και ασφάλεια και τη ζεστασιά της σίγουρης προστασίας πάντοτε; 6Θέλεις γαλήνη που δεν μπορεί να αναστατωθεί, καλοσύ­νη που δεν μπορεί ποτέ να πληγωθεί, μια βαθιά, συνεχή ανακούφιση και μια ανάπαυση τόσο τέλεια, που δεν μπορεί ποτέ να διαταραχτεί;
2. Όλα αυτά σου προσφέρει η συγχώρεση κι ακόμα περισσότερα. 2Λάμπει στα μάτια σου καθώς ξυπνάς και σου δίνει χαρά για να ανταμώσεις την ημέρα. 3Γαληνεύει το μέτωπο σου καθώς κοιμάσαι και αναπαύεται στα βλέφαρα σου, ώστε να μη δεις όνειρα φόβου και κακού, μοχθηρίας και επίθεσης. 4Και όταν ξυπνήσεις και πάλι, σου προσφέρει μια άλλη μέρα ευτυχίας και ειρήνης. 5Όλα αυτά σου προσφέρει η συγχώρεση κι ακόμα περισσότερα.
3. Η συγχώρεση αφήνει να σηκωθεί το πέπλο που κρύβει το πρόσωπο του Χριστού από εκείνους που κοιτάζουν τον κόσμο με μάτια που δεν συγχωρούν. 2Σε αφήνει να αναγνωρίσεις τον Υιό του Θεού και απαλλάσ­σει τη μνήμη σου από όλες τις νεκρές σκέψεις, ώστε η ανάμνηση του Πατέρα σου να μπορέσει να περάσει το κατώφλι του νου σου. 3Τι θα ήθελες που η συγχώρεση δεν μπορεί να δώσει; 4Τι άλλα δώρα εκτός από αυτά αξίζουν να τα επιδιώκει κανείς; 5Τι φανταστική αξία, ασήμαντο αποτέλεσμα, ή παροδική υπόσχεση, που ποτέ δεν πρόκει­ται να κρατηθεί, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ελπίδα από αυτήν που φέρνει η συγχώρεση;
4. Γιατί θα αναζητούσες μια απάντηση διαφορετική από την απάντηση που θα απαντήσει στο καθετί; 2Εδώ είναι η τέλεια απάντηση, που δίνεται σε ατελείς ερωτή­σεις, δίχως νόημα αιτήσεις, χλιαρή προθυμία να ακού­σεις και λίγη εργατικότητα και εμπιστοσύνη. 3Εδώ είναι η απάντηση! 4Μην την αναζητάς πια. 5Δε θα βρεις μια άλλη αντί για αυτήν.
5. Το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία σου δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε μπορεί να αποτύχει. 2Να είσαι ευγνώμων που παραμένει ακριβώς όπως Αυτός το σχεδίασε. 3Στέκε­ται μπροστά σου αμετάβλητο, σαν μια ανοικτή πόρτα, με ζεστασιά και καλωσορίσματα, καλώντας σε πέρα από το άνοιγμα της πόρτας, προσκαλώντας σε να εισέλθεις και να αισθανθείς άνετα στο σπίτι σου, εκεί που ανήκεις.
6. Εδώ είναι η απάντηση! 2Θα ήθελες να στέκεσαι έξω, ενώ όλος ο Ουρανός σε περιμένει εντός; 3Συγχώρεσε και θα συγχωρεθείς. 4Καθώς δίνεις θα λάβεις. 5Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο εκτός από αυτό για τη σωτηρία του Υιού του Θεού. 6Ας χαρούμε σήμερα που έτσι έχουν τα πράγματα, διότι έχουμε εδώ μια απάντηση, ξεκάθαρη και ολοφάνε­ρη, εντελώς άδολη στην απλότητα της. 7Ολα τα πολύ­πλοκα πράγματα που ο κόσμος έχει υφάνει από σαθρούς ιστούς αράχνης εξαφανίζονται μπροστά στη δύναμη και το μεγαλείο αυτής της εξαιρετικά απλής δήλωσης της αλήθειας.
7. Εδώ είναι η απάντηση! 2Μην ξαναφύγεις σε άσκοπες περιπλανήσεις. 3Άποδέξου τη σωτηρία, τώρα. 4Είναι το δώρο του Θεού και όχι του κόσμου. 5Ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει κανένα δώρο αξίας σ ένα νου που έχει λάβει ό,τι ο Θεός του έχει δώσει σαν δικό του. 6Ο Θεός θέλει σήμερα να ληφθεί η σωτηρία και οι περίπλοκες μορφές των ονείρων σου να μη σου κρύβουν πια την ανυπαρξία τους.
8. Άνοιξε τα μάτια σου σήμερα και κοίταξε ένα ευτυχισμένο κόσμο ασφάλειας και ειρήνης. 2Η συγχώρε­ση είναι το μέσο με το οποίο έρχεται να πάρει τη θέση της κόλασης. 3Ανατέλλει σιωπηλά, για να χαιρετήσει τα ανοικτά σου μάτια και να γεμίσει την καρδιά σου με βαθιά ηρεμία, καθώς οι πανάρχαιες αλήθειες, για πάντα νεογέννητες, εγείρονται στην επίγνωση σου. 4Ό,τι θα θυμηθείς μετά, δεν μπορεί ποτέ να περιγραφτεί. 5Παρ όλα αυτά, η συγχώρεση σού το προσφέρει.
9. Ενθυμούμενοι τα δώρα που δίνει η συγχώρεση, επιχειρούμε την εξάσκηση μας σήμερα με ελπίδα και πίστη ότι αυτή εδώ θα είναι η ημέρα που η σωτηρία θα είναι δική μας. 2Με ειλικρίνεια και χαρά την αναζητάμε σήμερα, αντιλαμβανόμενοι ότι έχουμε το κλειδί μέσα στα χέρια μας και δεχόμενοι την απάντηση του Ουρανού στην κόλαση που φτιάξαμε, αλλά στην οποία δε θα θέλαμε να μείνουμε πια.
10. Πρωί και βράδυ, δίνουμε χαρούμενα ένα τέταρτο της ώρας στην αναζήτηση στην οποία το τέλος της κόλασης είναι εγγυημένο. 2 Άρχισε γεμάτος ελπίδα, διότι έχουμε φτάσει σε μια κρίσιμη καμπή όπου ο δρόμος γίνεται πολύ εύκολος. 3Και τώρα ο δρόμος που μένει ακόμα να ταξιδέψουμε δεν είναι μακρύς. 4Είμαστε πρά­γματι κοντά στο καθορισμένο τέλος του ονείρου.
11. Βυθίσου στην ευτυχία καθώς αρχίζεις αυτές τις περιόδους εξάσκησης, διότι προσφέρουν τις σίγουρες ανταμοιβές που φέρνουν οι απαντημένες ερωτήσεις, κα­θώς και ό,τι φέρνει η αποδοχή της απάντησης από σένα. 2Σήμερα, θα σου δοθεί να αισθανθείς την ειρήνη που προσφέρει η συγχώρεση και τη χαρά που σου δίνει το σήκωμα του πέπλου.
12. Μπροστά στο φως που θα λάβεις σήμερα, ο κόσμος θα ξεθωριάσει μέχρι που θα εξαφανιστεί και θα δεις έναν άλλο κόσμο να εμφανίζεται, τον οποίο δε θα έχεις λόγια να περιγράψεις. 2Τώρα βαδίζουμε κατευθείαν στο φως και λαμβάνουμε τα δώρα που έχουν φυλαχτεί για μας, από τότε που άρχισε ο χρόνος, και τα οποία περίμεναν τη σημερινή ημέρα για να δοθούν.
13. Η συγχώρεση προσφέρει το καθετί που θέλεις. 2Σήμερα όλα τα πράγματα που θέλεις σου δίνονται. 3Μην αφήσεις τα δώρα σου να εξαφανιστούν σιγά σιγά κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς επιστρέφεις και πάλι για να συναντήσεις ένα κόσμο μεταβολών και θλιβερών φαινο­μένων. 4Κράτησε τα δώρα σου ξεκάθαρα στην επίγνωση σου, καθώς βλέπεις το αμετάβλητο στην καρδιά των μεταβολών, το φως της αλήθειας πίσω από τα φαινόμενα.
14. Μη δελεαστείς να αφήσεις τα δώρα σου να σου γλιστρή­σουν μέσα από τα χέρια σου και να χαθούν στη λησμονιά, αλλά κράτα τα καλά στο νου σου προσπαθώντας να τα σκέφτεσαι τουλάχιστον ένα λεπτό κάθε τέταρτο της ώρας που περνά. 2Υπενθύμισε στον εαυτό σου πόσο πολύτιμα είναι αυτά τα δώρα με την παρακάτω υπενθύμιση, η οποία έχει τη δύναμη να κρατά τα δώρα σου στην επίγνωση σου κατά τη διάρκεια της ημέρας:
3Η συγχώρεση προσφέρει το καθετί που θέλω.
4Σήμερα το έχω δεχτεί αυτό σαν αληθινό.
Σήμερα, έχω λάβει τα δώρα του Θεού.

Share