Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

Εισαγωγή

1. Ο παραλογισμός ανήκει είτε στον Θεό είτε στο εγώ. 2Εάν εξετάσεις έντιμα τα δεδο­μένα και των δύο πλευρών θα συνειδητοποιήσεις πως αυτό πρέπει να είναι αληθές.3Ούτε ο Θεός ούτε το εγώ προτείνουν ένα αποσπασματικό σύστημα σκέψης. 4Κάθε πλευρά έχει μια εσωτερική συνέπεια αλλά μεταξύ τους βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση έτσι που είναι αδύνατη η εν μέρει υποταγή και στις δύο. 5Θυμήσου, επίσης, ότι διαφέρουν ως προς τα αποτελέσματα τους τόσο, όσο και ως προς τα θεμέλια τους επειδή έχουν φύσεις θεμελιωδώς ασυμφιλίωτες και συνεπώς η αμφιταλάντευση ανάμεσα τους είναι εξίσου ασυμβίβαστη. 6Δεν υπάρχει τίποτα που να βρίσκεται εν ζωή και να μην έχει πατέρα, διότι η ζωή είναι δημι­ουργία. 7Συνεπώς η απόφαση που παίρνεις αποτελεί πάντα μια απάντηση στο ερώτημα, «Ποιος είναι ο πατέρας μου;» 8 Όποιον πατέρα επιλέξεις, σε αυτόν θα δείξεις πίστη.
2. Όμως, τι θα μπορούσες να πεις σε κάποιον που πίστεψε ότι αυτή η ερώτηση εμπε­ριέχει σύγκρουση; 2Εάν εσύ κατασκεύασες το εγώ, τότε πώς μπορεί το εγώ να έχει φτιά­ξει εσένα; 3Το πρόβλημα της πατρότητας εξακολουθεί να είναι η μοναδική πηγή σύγκρουσης, επειδή το εγώ φτιάχτηκε από την επιθυμία του Υιού του Θεού να είναι αυτός ο πατέρας Του. 4Το εγώ, λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ψευδαισθητικό σύστημα με το οποίο κατασκεύασες τον δικό σου πατέρα. 5Μην κάνεις λάθος ως προς αυτό. 6Ακούγεται παράλογο όταν δηλώνεται με πλήρη εντιμότητα αλλά το εγώ ποτέ δεν κοιτά με πλήρη εντιμότητα ό,τι κατασκευάζει.7Όμως αυτός είναι ο παράλογος ισχυρισμός του ο οποίος βρίσκεται προσε­κτικά κρυμμένος κάτω από τον σκοτεινό ακρογωνιαίο λίθο του συστήματος σκέψης του. 8Συνεπώς είτε το εγώ, το οποίο εσύ κατασκεύασες, είναι όντως ο πατέρας σου, είτε ολό­κληρο το σύστημα σκέψης του δεν μπορεί να σταθεί.
3. Κατασκευάζεις μέσω προβολής, ενώ ο Θεός δημιουργεί μέσω επέκτασης. 2Ο ακρογω­νιαίος λίθος της δημιουργίας του Θεού είσαι εσύ, διότι το δικό Του σύστημα σκέψης είναι Φως. 3Θυμήσου τις Ακτίνες που είναι παρούσες αλλά αθέατες.4Όσο περισσότερο προ­σεγγίζεις στο κέντρο του συστήματος σκέψης Του, τόσο πιο ευδιάκριτο γίνεται το Φως.5 Όσο εγγύτερα έρχεσαι στα θεμέλια του συστήματος σκέψης του εγώ τόσο περισσότερο συσκοτίζεται ο δρόμος σου. 6Κι όμως ακόμα κι αυτή η μικρή σπίθα στον νου σου αρκεί για να τον φωτίσει. 7Φέρε θαρραλέα το Φως και ύψωσέ το με γενναιότητα πάνω από τα θεμέ­λια του συστήματος σκέψης του εγώ. 8Θέλησε να το κρίνεις με τέλεια εντιμότητα. 9Άνοιξε τον σκοτεινό ακρογωνιαίο λίθο του τρόμου, πάνω στον οποίο στηρίζεται, και φέρε το έξω, στο Φως. 10Τότε θα δεις ότι αυτό το οποίο φοβάσαι στηρίζεται πάνω στο τίποτα.
4. Αδελφέ μου, είσαι τμήμα του Θεού και τμήμα μου. 2 Όταν θα έχεις επιτέλους κοιτάξει άφοβα τα θεμέλια του εγώ, χωρίς να μαζεύεσαι από φόβο, θα έχεις επίσης κοιτάξει και τα δικά μας θεμέλια.3 Έρχομαι προς εσένα σταλμένος από τον Πατέρα μας για να σου προ­σφέρω ξανά τα πάντα. 4Μην τα αρνηθείς, θέλοντας να κρατήσεις κρυμμένο τον σκοτεινό θεμελιώδη λίθο του εγώ, επειδή η προστασία του δεν θα σου προσφέρει τη λύτρωση. 5Σου προσφέρω ένα φανό, να φωτίζει τον δρόμο σου και θα πορευτώ μαζί σου. 6Δεν θα είσαι μόνος σου σε αυτό το ταξίδι. 7θα σε οδηγήσω στον πραγματικό Πατέρα σου, που σε χρειά­ζεται όπως σε χρειάζομαι κι εγώ. 8Θα αρνηθείς να ανταποκριθείς με χαρά σε αυτό το κάλε­σμα;

I. Τα Δώρα της Πατρότητας

1. Έχεις μάθει ότι χρειάζεσαι θεραπεία. 2Υπάρχει ο,τιδήποτε άλλο που θα μπορούσες να κομίσεις στην Υιότητα εκτός από την αναγνώριση της ανάγκης σου για θεραπεία; 3Σε αυτή την αναγνώριση έγκειται η επιστροφή στη γνώση, το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτίσετε με τη βοήθεια του Θεού το σύστημα σκέψης που μοιράζεστε μαζί Του.4Κάθε λίθος που τοποθετείς, ευλογείται από τον Θεό επειδή επιδιορθώνεις και αποκαθιστάς τον άγιο τόπο κατοικίας του Υιού Του, τον τόπο στον οποίο επιθυμεί να κατοικεί ο Υιός Του και όπου πράγματι κατοικεί. 5Αποκαθιστώντας αυτή την πραγματικότητα σε οποιοδήποτε μέρος του νου του Υιού του Θεού, την αποκαθιστάς και στον εαυτό σου. 6Κατοικείς στον Νου του Θεού μαζί με τον αδελφό σου, επειδή ο Ίδιος ο Θεός δεν θέλει να είναι μόνος.
2. Το να είσαι μόνος σημαίνει να έχεις διαχωριστεί από την απεραντοσύνη του απείρου αλλά πώς είναι αυτό δυνατόν όταν το άπειρο δεν έχει κανένα σύνορο; 2Τίποτα δεν μπορεί να βρίσκεται εκτός του απεριορίστου διότι αυτό που δεν έχει όρια πρέπει να βρίσκεται παντού. 3Δεν υπάρχουν αρχές ή λήξεις στον Θεό του Οποίου το σύμπαν είναι ο Εαυτός Του. 4Μπορείς να αποκλείσεις τον εαυτό σου από το σύμπαν ή από τον Θεό ο οποίος είναι το σύμπαν; 5Εγώ και ο Πατέρας μου είμαστε ένα μαζί σου διότι είσαι τμήμα Μας. 6Πιστεύεις στ᾽αλήθεια πως είναι δυνατόν ένα τμήμα του Θεού να λείπει ή να έχει χαθεί;
3. Εάν εσύ δεν ήσουν τμήμα του Θεού, το Θέλημα Του δεν θα ήταν ενοποιημένο. 2Μπορείς να διανοηθείς κάτι τέτοιο; 3Είναι δυνατόν τμήμα του Νου Του να περιέχει το τίπο­τα; 4Εάν η θέση που έχεις στον Νου Του δεν μπορεί να πληρωθεί από τίποτα και κανέναν άλλο παρά μόνο από σένα και εσύ την πληροίς με τη δική σου δημιουργία, τότε χωρίς εσένα θα υπήρχε ένας άδειος χώρος στον Νου του Θεού. 5Η επέκταση δεν μπορεί να ανασταλεί ούτε να περιέχει κενά. 6Συνεχίζει για πάντα, όσο κι αν την αρνείσαι. 7Η άρνηση σου γι αυτήν την πραγματικότητα στηρίζεται στον χρόνο, όχι στην αιωνιότητα. 8Να γιατί τα δημιουργήματα σου συνεχίζουν να επεκτείνονται και γιατί ανυπομονούν τόσο για την επι­στροφή σου.
4. Η αναμονή είναι μια κατάσταση που είναι δυνατή μόνο μέσα στο πλαίσιο του χρόνου αλλά ο χρόνος είναι άνευ νοήματος. 2Εσύ που κατασκεύασες την καθυστέρηση μπορεί­ς να εγκαταλείψεις τον χρόνο απλώς και μόνο αναγνωρίζοντας πως ούτε οι αρχές ούτε οι λήξεις δημιουργήθηκαν από τον Αιώνιο ο οποίος δεν έβαλε όρια στη δημιουργία Του ή σ εκείνους που δημιουργούν όπως Εκείνος. 3Αυτό το αγνοείς απλώς επειδή αποπειράθηκες να περιορίσεις ό,τι Εκείνος δημιούργησε και έτσι πίστεψες πως ολόκληρη η δημι­ουργία είναι περιορισμένη.4Τότε, πώς μπορείς να γνωρίσεις τα δημιουργήματα σου έχο­ντας αρνηθεί το άπειρο και απεριόριστο;
5. Οι νόμοι του σύμπαντος δεν επιτρέπουν αντιφάσεις. 2Ο,τι ισχύει για τον Θεό ισχύει και για σένα. 3Εάν πιστεύεις ότι είσαι απών από τον Θεό τότε θα πιστέψεις πως και ο Θεός είναι απών από σένα. 4Το άπειρο δεν έχει νόημα χωρίς εσένα κι εσύ δεν έχεις νόημα χωρίς τον Θεό. 5Δεν υπάρχει ούτε όριο ούτε τέλος για τον Θεό και τον Υιό Του επειδή εμείς είμαστε το σύμπαν.6 Ό Θεός δεν είναι ατελής και δεν είναι άτεκνος. 7Επειδή δεν θέλει να είναι μόνος Του, δημιούργησε έναν Υιό όπως ο Εαυτός Του. 8Μην Του αρνείσαι τον Υιό Του, διότι η απροθυμία σου να δεχτείς την Πατρότητα του σου στερεί τη δική σου. 9Δες στα δημι­ουργήματα Του τον Υιό Του, διότι και τα δικά σου δημιουργήματα έγιναν προς τιμήν Του. 10Το σύμπαν της αγάπης δεν σταματά να υπάρχει επειδή εσύ δεν το βλέπεις, ούτε τα μάτια σου έχασαν την όραση τους επειδή τα κρατάς κλειστά. 11Κοίτα την δόξα της δημιουργίας Του και θα γνωρίσεις αυτό που ο Θεός έχει φυλάξει για σένα.
6. Ο Θεός σου έδωσε ένα χώρο μέσα στον Νου Του που είναι δικός σου παντοτινά.2 Όμως για να τον κρατήσεις πρέπει να τον δώσεις όπως δόθηκε και σ᾽ εσένα. 3Πώς μπορείς να είσαι μόνος σου σε αυτόν τον χώρο όταν σου δόθηκε ακριβώς επειδή ο Θεός δεν ήθελε να είναι μόνος;4 Ό Νους του Θεού δεν μπορεί να ελαττωθεί. 5Μπορεί μόνο να αυξηθεί επειδή ό,τι Αυτός δημιουργεί, έχει ως λειτουργία του την αύξηση. 6 Ή αγάπη δεν έχει περιορισμούς και ό,τι δημιουργεί είναι απεριόριστο. 7Προσφορά χωρίς περιορισμούς είναι το Θέλημα του Θεού για σένα, επειδή μόνον έτσι μπορείς να λάβεις την χαρά Του την οποία βούλεται να μοιραστεί μαζί σου. 8Η αγάπη σου είναι τόσο απεριόριστη όσο και η δική Του επειδή ακρι­βώς είναι δική Του.
7. Μπορεί άραγε οποιοδήποτε μέρος του Θεού να στερείται της Αγάπης Του και μπορεί οποιοδήποτε μέρος της Αγάπης Του να διαιρεθεί; 2 Ο Θεός είναι η κληρονομιά σου επειδή το μοναδικό δώρο Του είναι ο Ίδιος ο Εαυτός Του. 3Εάν γνώριζες το δώρο Του προς εσένα, θα πρόσφερες το δικό σου δώρο κατά τον ίδιο τρόπο. 4Πρόσφερε, λοιπόν, χωρίς περιο­ρισμούς και δίχως τέλος, για να μάθεις πόσα πολλά σου έχουν δοθεί από Αυτόν. 5Η ικα­νότητα σου να Τον δεχθείς εξαρτάται από την θέληση σου να προσφέρεις με τον ίδιο τρόπο που Εκείνος προσφέρει. 6 Η ιδιότητα της πατρότητας, που έχεις ως δημιουργός, είναι ένα με τον Πατέρα σου.7 Ο Θεός βούλεται να δημιουργεί. 8Η βούληση σου για δημιουργία απορρέει από την δική Του. 9Και αφού αποτελεί επέκταση της Βούλησής Του και η δική σου πρέπει να είναι όμοια.
8. Όμως, αγνοείς αυτό που βούλεσαι. 2Αυτό δεν είναι περίεργο εφόσον το να αρνείσαι εξισούται με το να «αγνοείς». 3Θέλημα του Θεού είναι να είσαι ο Υιός Του. 4Εάν το αρνη­θείς αρνείσαι την ίδια τη βούληση σου και έτσι την αγνοείς. 5Πρέπει να ρωτήσεις ποιο είναι το Θέλημα του Θεού για τα πάντα, επειδή αυτό είναι και το δικό σου θέλημα. 6Δεν το γνωρίζεις, αλλά το Άγιο Πνεύμα το κρατά στην μνήμη του για σένα. 7Ρωτήστε Το, λοιπόν, ποιο είναι το Θέλημα του Θεού για σένα και το Άγιο Πνεύμα θα σου αποκαλύψει το δικό σου θέλημα. 8Δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε τόσο ότι δεν το γνωρίζεις. 9Κι όποτε σου φαίνεται καταναγκαστικό αυτό που σου λέει το Άγιο Πνεύμα, είναι επειδή δεν έχεις αναγνωρίσει το δικό σου θέλημα.
9. Η προβολή που κάνει το εγώ εμφανίζει τη Βούληση του Θεού σαν να βρίσκεται έξω από τον εαυτό σου και συνεπώς δεν είναι η δική σου. 2Σε αυτού του τύπου την ερμηνεία, φαίνεται δυνατή η διαμάχη ανάμεσα στη Βούληση του Θεού και στη δική σου. 3 Ο Θεός, τότε, μπορεί να φαίνεται ότι απαιτεί από εσένα ό,τι εσύ δεν θέλεις να δώσεις και έτσι σου στερεί αυτό που θέλεις. 4Θα μπορούσε ο Θεός, ο Οποίος θέλει ό,τι κι εσύ, να κάνει κάτι τέτοιο; 5Η βού­ληση σου είναι η ζωή Του, την οποία σου έδωσε. 6Ακόμα και μέσα στον χρόνο δεν μπορεί­ς να ζεις χωριστά από Εκείνον.7 Ο ύπνος δεν είναι θάνατος. 8 Ό,τι Εκείνος δημιούργησε, μπορεί να κοιμηθεί αλλά δεν μπορεί να πεθάνει. 9Η αθανασία είναι το Θέλημα Του για τον Υιό Του και το θέλημα του Υιού Του για τον εαυτό του. 10Ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να θελήσει τον θάνατο του, επειδή ο Πατέρας του είναι η ζωή και ο Υιός είναι όπως και ο Πατέ­ρας. 11 Η δημιουργία είναι το θέλημα σου επειδή είναι δικό Του.
10.Δεν μπορείς να ευτυχήσεις παρά μόνο κάνοντας αυτό που πραγματικά θέλεις και δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό, επειδή είναι αμετάβλητο. 2Είναι αμετάβλητο επειδή αυτό είναι το Θέλημα του Θεού και το δικό σου, διαφορετικά το Θέλημα Του δεν θα μπο­ρούσε να επεκταθεί. 3 Φοβάσαι να γνωρίσεις το Θέλημα του Θεού επειδή πιστεύεις ότι δεν είναι δικό σου. 4Αυτή η πεποίθηση είναιι όλη σου η ασθένεια και όλος ο φόβος σου. 5Κάθε σύμπτωμα ασθένειας και φόβου ξεκινά από εδώ, επειδή αυτή είναι η πεποίθηση που σε κάνει να θέλεις να μην γνωρίζεις. 6Πιστεύοντάς την κρύβεσαι στο σκοτάδι αρνούμενος πως το φως είναι μέσα σου.
11.Σου ζητείται να εμπιστευτείς το Άγιο Πνεύμα μόνο και μόνο επειδή σου μιλά για σένα. 2Αυτό είναι η Φωνή για τον Θεό, αλλά μην ξεχνάς ποτέ πως ο Θεός δεν θέλει να είναι μόνος. 3Μοιράζεται τη Θέληση Του μαζί σου. δεν σου την εμπιστεύεται απλώς. 4Να θυμά­σαι πάντα πως ό,τι δίνει το κρατά κι έτσι τίποτα απ᾽ όσα δίνει δεν μπορεί να του εναντιω­θεί. 5Εσύ με τον οποίο μοιράζεται τη ζωή Του πρέπει επίσης να την μοιραστείς για να την γνωρίσεις, διότι το να μοιράζεσαι είναι το να γνωρίζεις. 6Ευλογημένος να είσαι εσύ που μαθαίνεις ότι το να ακούσεις το Θέλημα του Πατέρα σου σημαίνει το να γνωρίσεις το δικό σου θέλημα. 7Επειδή είναι θέλημα σου να είσαι όπως Εκείνος που επίσης έχει το ίδιο Θέλημα. 8Το Θέλημα του Θεού είναι ο Υιός του να είναι ένας, ενωμένος μαζί Του στην τέλεια Ενότητα. 9Ιδού, λοιπόν, γιατί η θεραπεία είναι η απαρχή της αναγνώρισης ότι η βού­ληση σου είναι δική Του.

Share