Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Δεν υπάρχει χρόνος, ούτε τόπος, ούτε κατάσταση από όπου να απουσιάζει ο Θεός. 2Δεν υπάρχει τίποτα άξιο φόβου. 3Δεν υπάρχει κανένας τρόπος κατά τον οποίο να μπορούσε να συλληφθεί ένα χάσμα μέσα στην Ακεραιότητα που είναι Δική Του. 4Ο συμβιβασμός που θ αντιπροσώπευε και το πιο μικρό χάσμα μέσα στη Αιώνια Αγάπη Του είναι εντελώς αδύνατος. 5Διότι θα σήμαινε ότι η Αγάπη Του θα μπορούσε να περιθάλψει μόλις μία υποψία μίσους, η καλοσύνη Του να στραφεί μερικές φορές στην επίθεση, και η αιώνια υπομονή Του μερικές φορές να εξαντληθεί. 6Όλα αυτά τα πιστεύετε, όταν αντιλαμβάνεστε ένα χάσμα ανάμεσα σε σας και στον αδελφό σας. 7Πώς θα μπορούσατε να Τον εμπιστευθείτε τότε; 8Αφού Αυτός πρέπει να ’ναι απατηλός στην Αγάπη Του. 9Είστε επιφυλακτικοί λοιπόν δεν τον αφήνετε να έρθει πολύ κοντά, κι αφήνετε ένα χάσμα ανάμεσα σε σας και την Αγάπη Του, από το οποίο να μπορέσετε να δραπετεύσετε εάν υπάρξει ανάγκη να τραπείτε σε φυγή.
2. Εδώ παρουσιάζεται ξεκάθαρος ο φόβος του Θεού. 2Διότι η αγάπη είναι προδοτική προς εκείνους που φοβούνται, επειδή ο φόβος και το μίσος δεν μπορούν ποτέ να’ναι χωριστά. 3Όποιος μισεί δεν μπορεί παρά να φοβάται την αγάπη, κι ως εκ τούτου πρέπει να φοβάται τον Θεό. 4Το βέβαιο είναι ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη. 5Φοβάται ν αγαπήσει κι αγαπά για να μισεί, κι έτσι νομίζει ότι η αγάπη είναι τρομακτική· το μίσος είναι αγάπη. 6Αυτή είναι η συνέπεια που το μικρό χάσμα πρέπει να φέρει σ εκείνους οι οποίοι το διατηρούν, και νομίζουν πως είναι η λύτρωση τους και η ελπίδα τους.
3. Ο φόβος του Θεού! 2Το μεγαλύτερο εμπόδιο το οποίο πρέπει να υπερπηδήσει η ειρήνη δεν έχει ακόμα εξαφανισθεί. 3Τα υπόλοιπα έχουν παρέλθει, αλλά αυτό ακόμα παραμένει να μπλοκάρει τον δρόμο σας, και κάνει τον δρόμο προς το φως να φαίνεται σκοτεινός και τρομακτικός, επικίνδυνος και άχαρος. 4Είχατε αποφασίσει ότι ο αδελφός σας είναι εχθρός σας. 5Μερικές φορές φίλος, ίσως, υπό τον όρο ότι τα διαφορετικά σας ενδιαφέροντα έκαναν την φιλία σας δυνατή για λίγο. 6Αλλά όχι χωρίς χάσμα που να γίνεται αντιληπτό ανάμεσα σας, από φόβο μήπως ξαναγίνει εχθρός. 7Αφήστε τον να έρθει κοντά σας, και καθώς πλησιάσατε, αυτός αμέσως αποσύρθηκε. 8Μια προσεκτική φιλία, περιορισμένη σε ακτίνα δράσης, έγινε η συνθήκη που φτιάξατε μαζί του. 9Έτσι εσείς κι ο αδελφός σας μοιρασθήκατε μια υπό όρους φιλική συνεννόηση, στην οποία μια πρόταση διαχωρισμού ήταν ένα σημείο στο οποίο συμφωνήσατε και οι δυο να φυλάξετε ανέπαφη. 10Και το να την παραβιάσετε θεωρείτο πως είναι μια παραβίαση της συνθήκης που δεν επιτρεπόταν.
4. Το χάσμα ανάμεσα σε σας και τον αδελφό σας δεν είναι χάσμα απόστασης ανάμεσα σε δύο χωριστά σώματα. 2Αυτό, όμως, φαίνεται να διαχωρίζει τους χωριστούς σας νόες. 3Είναι το σύμβολο μιας υπόσχεσης που έγινε για να εκπληρωθεί όποτε προτιμάτε εσείς, και διαχωρίζει έως ότου εσείς κι αυτός επιλέξετε να ξανασυναντηθείτε. 4Και τότε τα σώματα σας φαίνεται να έρχονται σ επαφή, και δια του τρόπου αυτού υποδηλώνουν ένα σημείο συνάντησης για να ενωθούν. 5Αλλά πάντα είναι δυνατόν για σας και γι αυτόν να βαδίσετε τους χωριστούς σας δρόμους. 6Υπό τον όρο του “δικαιώματος” ως διαφορετικοί αυτός κι εσείς θα συμφωνήσετε να συναντιέστε από καιρού εις καιρών, και να κρατιέστε σε απόσταση στα διαστήματα του χωρισμού, τα οποία σας προστατεύουν από την “θυσία” της αγάπης. 7Το σώμα σας σώζει, διότι δραπετεύει από την ολική θυσία και σας δίνει το χρόνο για να ξαναχτίσετε τον ξεχωριστό σας εαυτό, ο οποίος αληθινά πιστεύετε ότι μειώνεται καθώς εσείς κι ο αδελφός σας συναντιέστε.
5. Το σώμα δεν θα μπορούσε να διαχωρίσει το νου σας από του αδελφού σας εκτός κι αν θέλατε από αυτό να γίνει αιτία διαχωρισμού κι απόστασης ανάμεσα σ αυτόν κι εσάς. 2Έτσι το προικίζετε με μια δύναμη που δεν βρίσκεται σ αυτό. 3Κι εδώ έγκειται η δύναμη του πάνω σας. 4Διότι τώρα νομίζετε ότι αυτό καθορίζει πότε θα συναντηθείτε εσείς κι ο αδελφός σας, και περιορίζει την δυνατότητα σας να επικοινωνήσετε με τον νου αδελφού σας. 5Και τώρα αυτό σας λέει πού να πάτε και πώς να πάτε εκεί, τι είναι εφικτό να αναλάβετε, και τι δεν μπορείτε να κάνετε. 6Αυτό υπαγορεύει τι μπορεί να ανεχθεί η υγεία του, και τι θα το κουράσει και θα το αρρωστήσει. 7Και οι “ενυπάρχουσες” αδυναμίες του θέτουν τα όρια στο τι εσείς θα κάνατε, και κρατούν τον σκοπό σας περιορισμένο κι αδύναμο.
6. Το σώμα θα το διευθετήσει αυτό, εάν εσείς θέλετε να το κάνει. 2Θα επιτρέψει περιορισμένες ικανοποιήσεις στην “αγάπη”, με διαλείμματα μίσους ενδιαμέσως. 3Και θα λάβει τον έλεγχο του πότε να “αγαπήσει”, και πότε να συρρικνωθεί μέσα στον φόβο για περισσότερη ασφάλεια. 4Θα αρρωστήσει διότι δεν γνωρίζετε τι σημαίνει να αγαπάτε. 5Κι έτσι πρέπει να κακομεταχειρισθείτε κάθε περίσταση και τον καθένα που συναντάτε, βλέποντας σ αυτούς ένα σκοπό που δεν είναι δικό σας.
7. Δεν είναι η αγάπη που ζητά θυσία. 2Αλλά ο φόβος απαιτεί την θυσία της αγάπης, διότι όταν η αγάπη είναι παρούσα ο φόβος δεν μπορεί να διαμείνει. 3Για να διατηρηθεί το μίσος, πρέπει να φοβάστε την αγάπη· και μόνο μερικές φορές παρούσα, και μερικές φορές φευγάτη. 4Έτσι η αγάπη φαίνεται σαν προδοτική, διότι φαίνεται να έρχεται και να φεύγει αβέβαια, και δεν σας προσφέρει σταθερότητα. 5Δεν βλέπετε πόσο περιορισμένη κι αδύναμη είναι η αφοσίωση σας, και πόσο συχνά έχετε απαιτήσει να φύγει η αγάπη, και να σας αφήσει ήσυχους. 6Το σώμα, αθώο από στόχους, αποτελεί την δικαιολογία σας για ποικίλους στόχους που διατηρείτε, και που εξωθείτε το σώμα να τους συντηρεί. 7Ξέρατε ότι τίποτα δεν στέκεται ανάμεσα σε σας και τον αδελφό σας; Ξέρατε ότι δεν υπάρχει χάσμα πίσω από το οποίο να μπορείτε να κρυφτείτε; 8Υπάρχει ένα σοκ που έρχεται σ εκείνους που μαθαίνουν ότι ο σωτήρας τους δεν είναι πια εχθρός τους. 9Υπάρχει μια επιφυλακτικότης που εγείρεται από την γνώση ότι το σώμα δεν είναι πραγματικό. 10Και υπάρχουν προεκτάσεις φαινομενικού φόβου γύρω από το ευτυχές μήνυμα, “Ο Θεός είναι Αγάπη”.
8. Εν τούτοις όλα όσα συμβαίνουν όταν φύγει το χάσμα είναι αιώνια ειρήνη. 2Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ αυτό. 3Χωρίς τον φόβο του Θεού, τι θα μπορούσε να σας παρακινήσει για να Τον εγκαταλείψετε; 4Τι παιχνίδια ή μπιχλιμπίδια εντός του χάσματος θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ώστε να σας κρατήσουν μακριά από την Αγάπη Του έστω και για μια στιγμή; 5Θα επιτρέπατε στο σώμα να πει “όχι” στο κάλεσμα των Ουρανών, εάν δεν φοβόσασταν την απώλεια του εαυτού στην εύρεση του Θεού; 6Εν τούτης μπορεί να χαθεί ο εαυτός σας με το να βρεθεί;

Share