Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Να συναισθάνεστε δεν σημαίνει να μοιράζεστε τον πόνο διότι αυτόν πρέπει να αρνηθείτε να τον κατανοήσετε. ²Αυτή είναι η ερμηνεία του εγώ για την ενσυναίσθηση και χρησιμοποιείται πάντα για να σχηματίσει μια ιδιαίτερη σχέση στην οποία ο πόνος μοιράζεται. ³Η ικανότητα να συναισθάνεστε είναι πολύ χρήσιμη στο Άγιο Πνεύμα, εφόσον Του επιτρέπετε να την χρησιμοποιήσει με τον δικό Του τρόπο. ⁴Ο δικός Του τρόπος είναι πολύ διαφορετικός. ⁵Δεν κατανοεί τον πόνο και θέλει να διδάξετε πως όντως είναι ακατανόητος. ⁶Όταν το Άγιο Πνεύμα δημιουργεί σχέσεις μέσω υμών, δεν σχετίζεται μέσω του εγώ σας με ένα άλλο εγώ. ⁷Δεν ενώνεται στον πόνο, κατανοώντας ότι η θεραπεία του πόνου δεν επιτυγχάνεται με ψευδαισθητικές απόπειρες εισχώρησης μέσα του και να τον ελαφρύνει μοιραζόμενο την αυταπάτη.
2.Η πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι η ενσυναίσθηση όπως την χρησιμοποιεί το εγώ είναι καταστροφική, βρίσκεται στο γεγονός ότι εφαρμόζεται μόνο σ’ ένα συγκεκριμένο τύπο προβλημάτων και σε συγκεκριμένους ανθρώπους. ²Αυτές ξεχωρίζει και ενώνεται μαζί τους. ³Και ποτέ δεν ενώνεται παρά για να αυτοενισχυθεί. ⁴Έχοντας ταυτιστεί με αυτό που νομίζει ότι καταλαβαίνει, το εγώ αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και θάθελε να τον αυξήσει μοιράζοντας ό,τι είναι όμοιό του. ⁵Μην κάνετε κανένα λάθος σχετικά με αυτό το τέχνασμα. το εγώ πάντα  συναισθάνεται με σκοπό να εξασθενήσει και η εξασθένηση είναι πάντα επίθεση. ⁶Δεν γνωρίζετε τι σημαίνει να συναισθάνεστε. ⁷Όμως, μπορείτε να είστε σίγουροι γι’ αυτό: θα συναισθανθείτε με δύναμη και θα κερδίσετε σε δύναμη και όχι σε εξασθένηση, εάν απλώς ησυχάσετε και αφήσετε το Άγιο Πνεύμα να σχετιστεί με τους άλλους μέσα από εσάς.
3.Ο ρόλος σας είναι να θυμάστε μόνον αυτό: ό,τι αξίζει για σας, δεν θέλετε να προέλθει από μια σχέση. ²Δεν επιλέγετε ούτε να την βλάψετε ούτε να την θεραπεύσετε με τον δικό σας τρόπο. ³Δεν γνωρίζετε τι είναι η θεραπεία. ⁴Ό,τι έχετε μάθει για την ενσυναίσθηση, προέρχεται από το παρελθόν. ⁵Και δεν υπάρχει τίποτα από το παρελθόν που θα θέλατε να μοιραστείτε, επειδή δεν υπάρχει τίποτα από το παρελθόν που θα θέλατε να κρατήσετε. ⁶Μην χρησιμοποιείτε την ενσυναίσθηση για να κάνετε αληθινό το παρελθόν κι έτσι να το διαιωνίσετε. ⁷Παραμερίστε και αφήστε την θεραπεία να γίνει για εσάς. 8Μην κρατάτε παρά μονάχα μια σκέψη στο νου σας και μην την χάσετε από την όρασή σας όσο κι αν μπείτε στον πειρασμό να κρίνετε οποιαδήποτε κατάσταση και μέσω αυτής της κρίσης να προσδιορίσετε την ανταπόκρισή σας. 9Εστιάστε τον νου σας μόνο σε αυτό:
10Δεν είμαι μόνος και δεν θα ήθελα να επιβάλλω το παρελθόν στον Φιλοξενούμενό μου*.
11Τον προσκάλεσα και βρίσκεται εδώ.
12Δεν χρειάζεται να κάνω οτιδήποτε άλλο εκτός από το να μην επέμβω.
4.Η αληθινή ενσυναίσθηση είναι από Αυτόν Ο Οποίος γνωρίζει τι είναι. ²Θα μάθετε την ερμηνεία που δίνει Αυτός, εάν Του επιτρέψετε να χρησιμοποιήσει την ικανότητά σας για δύναμη και όχι για αποδυνάμωση. ³Δεν θα σας εγκαταλείψει αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν Τον εγκαταλείπετε κι εσείς. ⁴Η ταπεινότητα είναι δύναμη μόνο με αυτήν την έννοια. διότι να αναγνωρίσετε και να δεχθείτε ότι εσείς δεν γνωρίζετε σημαίνει να αναγνωρίσετε και να δεχθείτε το γεγονός πως Εκείνος γνωρίζει. ⁵Δεν είστε σίγουροι ότι Αυτός  θα εκπληρώσει τον ρόλο Του, επειδή εσείς, ποτέ ακόμα, δεν τον έχετε εκπληρώσει πλήρως. ⁶Δεν μπορείτε να γνωρίζετε πώς να ανταποκριθείτε προς ό,τι δεν κατανοείτε. ⁷Μην μπαίνετε σε αυτόν τον πειρασμό και μην ενδίδετε στην θριαμβευτική χρήση της ενσυναίσθησης από το εγώ για την δόξα του.
5.Ο θρίαμβος της αδυναμίας δεν είναι αυτό που θα θέλατε να προσφέρετε σ’ έναν αδελφό. ²Κι όμως δεν αναγνωρίζετε άλλον θρίαμβο από αυτόν. ³Αυτή δεν είναι γνώση και η μορφή της ενσυναίσθησης που θα την έφερνε είναι τόσο διαστρεβλωμένη που θα φυλάκιζε αυτό που θα απελευθέρωνε. ⁴Οι αλύτρωτοι δεν μπορούν να λυτρώσουν, έχουν όμως έναν Λυτρωτή. ⁵Μην επιχειρείτε εσείς να διδάξετε Αυτόν. ⁶Εσείς είστε οι μαθητές. Αυτό είναι ο Δάσκαλος. 7Μην συγχέετε τον ρόλο σας με τον δικό Του, διότι αυτό δεν θα έφερνε ειρήνη σε κανέναν. 8Προσφέρετε την ενσυναίσθησή σας σ’ Εκείνον, διότι την δική Του αντίληψη και την δική Του δύναμη είναι που θα θέλατε να μοιραστείτε. 9Και αφήστε Τον να σας προσφέρει την δύναμή Του και την αντίληψή Του για  να την μοιραστεί μέσα από σας.
6.Το νόημα της αγάπης χάνεται σε οποιαδήποτε σχέση προσβλέπει στην αδυναμία ελπίζοντας εκεί να βρει  την αγάπη. ²Η ισχύς της αγάπης η οποία είναι το νόημά της βρίσκεται στην δύναμη του Θεού που αιωρείται πάνω από αυτήν και σιωπηλά την ευλογεί περιβάλλοντάς την με θεραπευτικές φτερούγες  ³Αφήστε το αυτό να συμβεί και μην προσπαθείτε να το υποκαταστήσετε με το «θαύμα» σας. ⁴Σας είπα, πως αν ένας αδελφός σας ζητήσει κάτι ανόητο εσείς να το κάνετε. ⁵Αλλά να είστε βέβαιοι πως αυτό δεν σημαίνει να κάνετε κάτι ανόητο το οποίο θα έβλαπτε είτε εσάς είτε εκείνον, διότι αν θα έβλαπτε τον ένα θα έβλαπτε και τον άλλο. ⁶Τα ανόητα αιτήματα είναι ανόητα επειδή απλώς αλληλοσυγκρούονται εφόσον πάντα περιέχουν κάποια στοιχεία ιδιαιτερότητας. ⁷Μόνο το Άγιο Πνεύμα διακρίνει τις ανόητες ανάγκες όπως και τις πραγματικές. ⁸Θα σας διδάξει πώς να ανταποκριθείτε σε αμφότερες χωρίς να χάσετε καμιά.
7. Εσείς μόνο με μυστικότητα θα αποπειραθείτε να το κάνετε. ²Και θα πιστέψετε πως αν ανταποκριθείτε στις μεν δεν θα διακινδυνεύσετε τις δε, επειδή τις  κρατάτε χωριστές και κρυφές μεταξύ τους. ³Αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος διότι δεν οδηγεί στην ζωή και στην αλήθεια. ⁴Δεν υπάρχουν ανάγκες που θα παραμείνουν ανεκπλήρωτες εάν τις δώσετε όλες σ’ Εκείνον που έχει ως λειτουργία Του την εκπλήρωσή τους. ⁵Αυτή είναι η δική Του λειτουργία και όχι η δική σας. ⁶Δεν πρόκειται να εκπληρώσει μυστικά τις ανάγκες σας διότι πάντα μοιράζεται ό,τι εσείς δίνετε μέσω Αυτού. ⁷Γι’ αυτό το δίνει. ⁸Ό,τι δίνετε μέσω Αυτού αφορά όλη την Υιότητα, όχι ένα τμήμα της. ⁹Αφήστε Του την λειτουργία Του επειδή θα την εκπληρώσει αν μόνο του ζητήσετε να εισέλθει στις σχέσεις σας και να τις ευλογήσει για σας.

(* Ο Φιλοξενούμενος είναι το Άγιο Πνεύμα).

Share