Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η δημιουργική δύναμη του Θεού και των δημιουργημάτων Του είναι απεριόριστη,­­­ αλλά δεν έχουν αμοιβαία σχέση. 2Επικοινωνείτε πλήρως με το Θεό, όπως κι Εκείνος μαζί σας. 3Αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία μέσα στην οποία συμμετέχετε και επειδή τη μοιράζεστε όλοι από κοινού, εμπνέεστε να δημιουργείτε όπως ο Θεός. 4Όμως ως προς τη δημιουργία δεν είστε σε μια κατάσταση αμοιβαίας σχέσης με τον Θεό, εφόσον Εκείνος σας δημιούργησε αλλά εσείς δεν Τον δημιουργήσατε. 5Ακόμα και σε αυτόν τον κόσμο (τον υλικό) υπάρχει κάτι αντίστοιχο. 7Οι γονείς γεννούν τα παιδιά και όχι τα παιδιά τους γονείς. 8Τα παιδιά, όμως, μπορούν να γεννήσουν δικά τους παιδιά, ακριβώς όπως έκαναν και οι γονείς τους.
2. Εάν εσείς είχατε δημιουργήσει τον Θεό και Εκείνος εσάς, η Βασιλεία δεν θα μπορούσε να αυξηθεί μέσω της ίδιας της δημιουργικής σκέψης. 2Έτσι η δημιουργία θα ήταν περιορισμένη και δεν θα ήσασταν συνδημιουργοί με τον Θεό. 3Όπως η δημιουργική Σκέψη του Θεού προωθείται από Εκείνον προς εσάς, έτσι και η δική σας δημιουργική σκέψη προωθείται από εσάς προς τα δημιουργήματά σας. 4Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί η δημιουργική δύναμη να επεκταθεί προς τα έξω. 5Τα επιτεύγματα του Θεού δεν είναι δικά σας, αλλά τα δικά σας είναι όπως τα δικά Του. 6Εκείνος δημιούργησε την Υιότητα κι εσείς την επεκτείνατε. 7Έχετε τη δύναμη να κάνετε προσθήκες στη Βασιλεία των Ουρανών, αλλά όχι και στον Δημιουργό της Βασιλείας. 8Διεκδικείτε αυτή την δύναμη όταν επαγρυπνείτε μόνο για τον Θεό και την Βασιλεία του. 9Αποδεχόμενοι αυτή σας τη δύναμη, μάθατε να θυμάστε τι είστε.
3. Τα δικά σας δημιουργήματα σας ανήκουν, όπως κι εσείς ανήκετε στον Θεό. 2Είστε τμήματα του Θεού, όπως και οι γιοι σας είναι τμήματα των Υιών του. 3Να δημιουργείς σημαίνει ν’ αγαπάς. 4Η αγάπη επεκτείνεται προς τα έξω απλώς και μόνο επειδή δεν μπορεί να παρακρατηθεί. 5Δημιουργεί παντοτινά αλλά όχι μέσα στον χρόνο. 6Τα δημιουργήματα του Θεού υπάρχουν ανέκαθεν, επειδή Εκείνος υπάρχει ανέκαθεν. 7Τα δημιουργήματά σας υπάρχουν ανέκαθεν επειδή δημιουργείτε με τον ίδιο τρόπο που δημιουργεί ο Θεός. 8Η αιωνιότητα σας ανήκει­­, επειδή Εκείνος σας δημιούργησε αιώνιους.
4. Το εγώ, από την άλλη πλευρά, πάντα διεκδικεί ανταποδοτικά δικαιώματα επειδή αντί να αγαπάει, ανταγωνίζεται. 2Είναι πάντα πρόθυμο να παζαρέψει και δεν μπορεί να καταλάβει ότι, αν είσαι σαν τον άλλον δεν υπάρχει περιθώριο για παζαρέματα. 3Για να κερδίσετε πρέπει να δώσετε, όχι να παζαρέψετε. 4Το παζάρεμα περιορίζει την προσφορά κι αυτό δεν είναι το Θέλημα του Θεού. 5Για να μοιράζεστε το Θέλημα του Θεού πρέπει να δημιουργείτε με τον τρόπο που Εκείνος δημιουργεί. 6Ο Θεός δεν περιορίζει με κανένα τρόπο τα δώρα Του. 7Εσείς είστε τα δώρα Του και συνεπώς και τα δικά σας δώρα πρέπει να είναι όπως και τα δικά Του. 8Τα δώρα σας προς την Βασιλεία πρέπει να είναι όπως τα δικά Του προς εσάς.
5. Εγώ, έδωσα μόνο αγάπη στην Βασιλεία, επειδή πίστευα πως αυτό ακριβώς ήμουν. 2Ό,τι πιστεύετε ότι είστε προσδιορίζει τα δώρα σας κι αν ο Θεός σας δημιούργησε επεκτείνοντας σ’ εσάς τον Εαυτό Του, έτσι κι εσείς μπορείτε μόνο να επεκτείνετε τον Εαυτό σας, όπως έκανε Εκείνος. 3Μόνο η χαρά αυξάνεται παντοτινά, καθώς η χαρά και η αιωνιότητα είναι αδιαχώριστες. 4Ο Θεός επεκτείνεται προς τα έξω πέρα από όρια και πέρα από χρόνο κι εσείς που είστε συνδημιουργοί μ᾽ Εκείνον επεκτείνετε την Βασιλεία Του παντοτινά και χωρίς περιορισμούς. 5Η αιωνιότητα είναι η ανεξάλειπτη σφραγίδα της δημιουργίας. 6Οι αιώνιοι είναι σε κατάσταση ειρήνης και χαράς παντοτινά.
6. Για να σκέφτεστε όπως ο Θεός, θα πρέπει να μοιράζεστε μαζί Του την σιγουριά Του για το τι είστε. 2Για να δημιουργείτε όπως Εκείνος, θα πρέπει να μοιράζεστε την Τέλεια Αγάπη που Εκείνος μοιράζεται μαζί σας. 3Προς αυτή την κατεύθυνση σας καθοδηγεί το Άγιο Πνεύμα, ώστε η χαρά σας να είναι πλήρης επειδή η Βασιλεία του Θεού είναι πλήρης. 4Έχω πει ότι το τελευταίο βήμα για την εκ νέου αφύπνιση της επίγνωσης του Θεού θα το κάνει Εκείνος. 5Αυτό είναι αλήθεια αλλά είναι δύσκολο να εξηγηθεί με λόγια, επειδή τα λόγια είναι σύμβολα και τίποτα που είναι όντως αληθινό δεν χρειάζεται επεξηγήσεις. 6Όμως, το Άγιο Πνεύμα έχει αναλάβει την αποστολή της μετάφρασης των άχρηστων σε χρήσιμα, των άνευ νοήματος σε πλήρη νοήματος και των παροδικών σε άχρονα. 7Μπορεί λοιπόν να σας πει κάποια πράγματα γι’ αυτό το τελευταίο βήμα.
7. Ο Θεός δεν κάνει βήματα, επειδή τα επιτεύγματά Του δεν προϋποθέτουν στάδια. 2Δεν διδάσκει, επειδή τα δημιουργήματά Του είναι αναλλοίωτα. 3 Δεν κάνει τίποτα τελευταίος, επειδή δημιούργησε πρώτος και για πάντα. 4Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η λέξη «πρώτος», όσον αφορά τον Θεό, δεν έχει σχέση με τον χρόνο. 5Είναι πρώτος με την έννοια ότι είναι ο Πρώτος μέσα στην Τριάδα. 6Είναι ο Πρώτος Δημιουργός, επειδή δημιούργησε τους συνδημιουργούς Του. 7Εξαιτίας αυτού ο χρόνος δεν έχει καμιά σχέση μαζί Του ή με τα δημιουργήματά Του. 8Το «τελευταίο βήμα» που θα κάνει ο Θεός είναι λοιπόν μια αλήθεια που ήταν είναι και θα είναι αληθινή για πάντα. 9Ο,τι είναι άχρονο είναι πάντα παρόν, επειδή είναι αιώνια αναλλοίωτο. 10Δεν μεταβάλλεται αυξανόμενο, επειδή δημιουργήθηκε ώστε να αυξάνεται δια παντός. 11Εάν το αντιλαμβάνεστε ως μη αυξανόμενο, δεν γνωρίζετε τι είναι στ’ αλήθεια. 12Δεν γνωρίζετε επίσης Ποιος το δημιούργησε. 13Ο Θεός δεν σας το αποκαλύπτει επειδή ποτέ δεν ήταν κρυμμένο. 14Το φως Του δεν συσκοτίστηκε ποτέ, επειδή είναι το Θέλημά Του να το μοιραστεί. 15Πως μπορεί, λοιπόν, κάτι το οποίο μοιράζεται πλήρως να παρακρατηθεί και μετά να αποκαλυφθεί;

Share