Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Να υποκαθιστά κάποιος σημαίνει να δέχεται κάτι στη θέση άλλου. 2Αν αναλογιζόσουν τι συνεπάγεται αυτό θα αντιλαμβανόσουν αμέσως πόσο πολύ αποκλίνει από τον στόχο που σου έδωσε το Άγιο Πνεύμα και που θα εκπλήρωνε για σένα. 3Να υπο­καθιστά κάποιος είναι να διαλέγει ανάμεσα σε δύο, απαρρίπτονας  μια όψη της Υιότητας για χάρη της άλλης. 4Γι᾽αυτόν τον ιδιαίτερο σκοπό, η μια  κρίνεται περισσότερο αξιόλογη και η άλλη αντικαθίσταται από αυτήν. 5Με αυτόν τον τρόπο, η σχέση στην οποία η υποκατάσταση συνέβη διασπάται και ο σκοπός της ανάλογα διαχωρίζεται. 6Να διασπώ είναι να αποκλείω  και η υποκατάσταση είναι η ισχυρότερη άμυνα που έχει το εγώ για τον διαχωρισμό.
2.Το Άγιο Πνεύμα ποτέ δεν χρησιμοποιεί υποκατάστατα. Εκεί που το εγώ αντιλαμβάνε­ται ένα άτομο ως υποκατάστατο κάποιου άλλου, το Άγιο Πνεύμα τα βλέπει ενωμένα και αδιαίρετα. 3Δεν τα συγκρίνει μεταξύ τους, γνωρίζοντας ότι είναι ένα. 4Όντας ενωμένα είναι ένα επειδή είναι όμοια. 5Η υποκατάσταση είναι ξεκάθαρα μια διαδικασία όπου εκλαμβάνονται ως διαφορετικά. 6Η μία κατάσταση ενώνει, η άλλη διαχωρίζει. 7Τίποτα δεν μπορεί να εισχωρή­σει σε αυτό που ο Θεός ένωσε και το Άγιο Πνεύμα βλέπει ως ένα. 8Τα πάντα όμως φαίνονται να εισχωρούν ανάμεσα στις διασπασμένες σχέσεις που το εγώ στηρίζει για να καταστρέψει.
3.Το μόνο συναίσθημα στο οποίο η υποκατάσταση είναι αδύνατη είναι η αγάπη. 2Ο φόβος εξ᾽ ορι­σμού εμπεριέχει υποκατάστατα διότι είναι ο αντικαταστάτης της αγάπης. 3Ο φόβος είναι εξ ίσου ένα διασπασμένο και ένα που διασπά, συναίσθημα. 4Φαίνεται να παίρνει πολλές μορφές και καθεμιά φαίνεται να απαιτεί και διαφορετικό τρόπο δράσης για να ικανοποιεί. 5Αν και αυτό φαίνεται να προκαλεί αρκετά μεταβαλλόμενη συμπεριφορά ωστόσο μια πολύ σοβαρότερη συνέπεια  βρίσκεται στην διασπασμένη αντίληψη από την οποία πηγάζει η συμπεριφορά. 6Κανείς δεν φαίνεται πλήρης. 7Δίνεται έμφαση στο σώμα, ιδι­αίτερα σε συγκεκριμένα μέρη και έτσι το σώμα χρησιμοποιείται ως συγκριτική βάση αποδοχής ή απόρριψης για να εκδραματιστεί μια ιδιαίτερη μορφή φόβου.
4.Εσύ που πιστεύεις ότι ο Θεός είναι φόβος, κατασκεύασες μόνο ένα υποκατάστατο. 2Έχει πάρει πολλές μορφές επειδή υποκατέστησε την αλήθεια με την ψευδαίσθηση και την ολότητα με την διάσπαση. 3Έχει τόσο διαιρεθεί και υποδιαιρεθεί ξανά και ξανά που τώρα είναι σχεδόν αδύνατο να αντιληφθείς ότι κάποτε ήταν ένα και εξακολουθεί να είναι όπως ήταν. 4Εκείνο το ένα λάθος, που μετέτρεψε την αλήθεια σε ψευδαίσθηση, το άπειρο σε χρόνο και την ζωή σε θάνατο, ήταν αυτό που έφτιαξες. 5Όλος σου ο κόσμος στηρίζεται σε αυτό. 6Το καθετί που βλέπεις το αντανακλά και κάθε ιδιαίτερη σχέση που δημιούργησες ποτέ, είναι μέρος του.
5.Ίσως εκπλαγείς όταν μάθεις πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα από αυτό που βλέπεις. 2Δεν συνειδητοποιείς το μέγεθος αυτού του ενός λάθους. 3Ηταν τόσο μεγάλο και τόσο απίστευτο που ένας κόσμος εντελώς μη πραγματικός ήταν αναμενόμενο να αναδυ­θεί από αυτό. 4Διότι τι άλλο θα μπορούσε να προκύψει; 5Τα διασπασμένα του κομμάτια είναι αρκετά τρομακτικά μόλις αρχίσεις να τα βλέπεις. 6Τίποτε όμως απ᾽ όσα έχεις δει δεν μπο­ρεί να σου δείξει πόσο μεγάλο ήταν το αρχικό λάθος που φαινόταν να σε διώχνει από τον Ουρανό, να θρυμματίζει την γνώση σε δίχως νόημα κομμάτια από ασύνδετες αντιλήψεις και να σε αναγκάζει να φτιάχνεις κι άλλα υποκατάστατα.
6.Αυτή ήταν η πρώτη προβολή του λάθους προς τα έξω. 2Ό κόσμος εμφανίστηκε για να το κρύψει και έγινε η οθόνη προβολής του που ορθώθηκε ανάμεσα σε εσένα και στην αλή­θεια. 3Διότι η αλήθεια εκτείνεται προς τα μέσα όπου η ιδέα της απώλειας δεν έχει νόημα και η αύξηση είναι το μόνο που κανείς αντιλαμβάνεται. 4Το θεωρείς παράδοξο ότι ένας κόσμος στον οποίο όλα είναι ανάποδα και αντεστραμμένα προβλήθηκε από αυτό το λάθος; 5Ήταν αναπόφευκτο. 6Διότι η αλήθεια θα μπορούσε να μείνει μόνο μέσα σου, στην σιωπή, χωρίς να λαμβάνει μέρος σε αυτήν την παρανοϊκή προβολή από την οποία προβλήθηκε ο κόσμος. 7Μην ονομάζεις (την προβολή) αμαρτία αλλά παραφροσύνη επειδή αυτό ήταν κι αυτό παραμένει. 8Μην επενδύεις ενοχή σε αυτήν, διότι η ενοχή υπονοεί ότι αυτός ο κόσμος πράγματι δημιουργήθηκε. 9Και πάνω απ᾽όλα μην φοβάσαι αυτήν την προβολή του κόσμου.
7.Όταν σου φαίνεται ότι βλέπεις κάποια διαστρεβλωμένη μορφή του αρχικού λάθους η οποία εμφανίζεται για να σε τρομάξει πές μόνον: «Ο Θεός δεν είναι φόβος αλλά Αγάπη» και θα εξαφανιστεί. 2Η αλήθεια θα σε σώσει. 3Δεν σ᾽έχει εγκαταλείψει για να πάει έξω στον παρανοϊκό κόσμο κι έτσι να φύγει από εσένα. 4Εντός σας βρίσκεται η πνευματική υγεία. η παραφροσύνη είναι έξω από εσένα. 5Εσύ όμως πιστεύεις το αντίστροφο, ότι η αλήθεια βρίσκεται έξω και το λάθος και η ενοχή μέσα. 6Τα μικρά ανόητα υποκατάστατά σου, εμποτισμένα από παραφροσύνη και  στροβιλιζόμενα ανάλαφρα σε μια τρελή πορεία, σαν πούπουλα χορεύοντας στον άνεμο, δεν έχουν υπόσταση. 7Συνενώνονται και συγχωνεύονται και διαχωρίζονται, σε εναλλασσόμενα και εντελώς άνευ νοήματος σχήματα που δεν χρειάζεται κάν να κριθούν. 8Είναι άσκοπο να τα κρίνεις χωριστά. 9Οι απει­ροελάχιστες διαφορές στην μορφή δεν είναι κάν διαφορές. 10Καμμιά από αυτές  δεν έχει σημασία. 11Αυτό έχουν ως κοινό και τίποτα άλλο. 12Ετσι, τι άλλο χρειάζεται για να γίνουν  όλα τα ίδια;
8.Άφησέ τα να χορεύουν στον άνεμο μέχρι να χαθούν από τα μάτια σου, μακριά, έξω από σένα. 2Στρέψου στην γεμάτη μεγαλοπρέπεια ηρεμία μέσα σου, εκεί όπου στην άγια ακι­νησία και γαλήνη κατοικεί ο ζωντανός θεός που ποτέ δεν εγκατέλειψες και ο Οποίος ποτέ δεν σε εγκατέλειψε. 3Το Άγιο Πνεύμα σε παίρνει ήρεμα από το χέρι και μαζί ξανα­κάνετε – προς τα πίσω αυτή την φορά – τα βήματα της παρανοϊκής διαδρομής σου έξω από τον εαυτό σου. 4Σε οδηγεί ήπια ξανά στην αλήθεια και στην ασφάλεια μέσα σου. 5Φέρνει στην αλήθεια όλες τις παράλογες προβολές σου και όλα τα βάρβαρα υποκατάστατα που πρόβαλλες εξωτερικά. 6Έτσι μεταστρέφει την πορεία της παράνοιας και αποκαθιστά την πνευματική σου υγεία.
9.Μέσω των σχέσεων σου με τους αδελφούς σου, στις οποίες το Άγιο Πνεύμα έχει την πρωτοβουλία επειδή εσύ Του το ζήτησες, χαράζεις πορεία προς τα μέσα, προς την αλή­θεια που μοιράζεσαι με τους άλλους. 2Στον παρανοϊκό κόσμο που βρίσκεται έξω από σένα δεν υπάρχει τίποτα να μοιραστείς παρά μόνο υποκατάστατα. 3Όμως το να μοιράζεται κανείς δεν έχει τίποτα κοινό με το να δημιουργεί υποκατάστατα. 4Μέσα σου αγαπάς τον αδελφό σου με τέλεια αγάπη. 5Έδώ βρίσκεται ο άγιος τόπος που κανένα υποκατάστατο δεν μπορεί να εισχωρήσει εντός του και όπου μόνο η εσωτερική αλήθεια του αδελφού σου μπο­ρεί να σταθεί. 6Έδώ είστε ενωμένοι εν θεώ, όπως είστε ενωμένοι και μαζί Του. 7Το αρχικό λάθος δεν εισχώρησε ποτέ εδώ και ούτε θα εισχωρήσει. 8Έδώ βρίσκεται η ακτινοβόλα αλή­θεια στην οποία το Άγιο Πνεύμα στηρίζει τη σχέση σας. 9Άφησέ το να την φέρει εδώ όπου κι εσύ θάθελες. 10Δώσε Του μόνο λίγη πίστη για τον αδελφό σου έτσι ώστε να Το βοηθήσεις να σου δείξει ότι κανένα από τα υποκατάστατα του Ουρανού, τα οποία έφτιαξες, δεν μπορεί να σε κρατήσει μακριά από αυτόν.
10.Μέσα σου δεν υπάρχει διαχωρισμός και κανένα υποκατάστατο δεν μπορεί να σε κρατήσει μακριά από τους αδελφούς σου. 2Η δημιουργία του θεού ήταν η πραγματικότητα σου και τίποτε δεν μπορεί να την υποκαταστήσει. 3Είστε τόσο στενά συνδεδεμένοι με την αλήθεια που μόνο ο θεός βρίσκεται εκεί και Εκείνος δεν μπορεί να δεχθεί τίποτα άλλο, παρά μόνο εσάς. 4Σας αγαπά όλους το ίδιο, ως ένα. 5Και όπως σας αγαπά έτσι και είσαστε. 6Δεν είστε ενωμένοι μέσα σε ψευδαισθήσεις αλλά μέσα στη Σκέψη που είναι τόσο άγια και τόσο τέλεια ώστε οι ψευδαισθήσεις δεν μπορούν να σταθούν και να σκιάσουν τον άγιο τόπο στον οποίο όλοι μαζί βρίσκεστε. 7Ό Θεός είναι μαζί σας, αδελφοί μου. 8Ας ενωθούμε σε Αυτόν με ειρήνη και ευγνωμοσύνη και ας δεχθούμε το δώρο Του ως την πιο άγια και πιο τέλεια πραγματικότητα μας, την οποία μοιραζόμαστε μαζί Του.
11.O Ουρανός αποκαθίσταται σε όλη την Υιότητα μέσα από τη σχέση σας διότι σε αυτήν βρίσκεται ολόκληρη η γεμάτη ομορφιά Υιότητα, ασφαλής μέσα στην αγάπη σας. 2O Ουρανός έχει ήρεμα εισέλθει επειδή το Άγιο Πνεύμα έφερε μαλακά όλες σας τις ψευδαι­σθήσεις μπροστά στην αλήθεια μέσα σας και η αγάπη έλαμψε πάνω σας, ευλογώντας την σχέση με αλήθεια. 3O Θεός και ολόκληρη η δημιουργία Του έχουν εισέλθει σε αυτήν. 4Πόσο όμορφη και πόσο άγια είναι η σχέση σας με την αλήθεια να την φωτίζει! 5Ό Ουρανός αγάλλεται που επιτρέψατε να έρθει η αλήθεια σε σας. 6Ό Ίδιος ο Θεός χαίρεται που η σχέση σας είναι όπως δημιουργήθηκε. 7Το σύμπαν μέσα σας στέκει πλάι σας μαζί με τον αδελφό σας. 8Ό Ουρανός κοιτάζει με αγάπη αυτό που ενώνεται μέσα του.
12.Αυτός τον οποίο κάλεσε ο Θεός δεν θα πρέπει να ακούει κανένα υποκατάστατο. 2Το κάλεσμα που προέρχεται από τα υποκατάστατα είναι ο απόηχος του αρχικού λάθους που διέσπασε σε κομμάτια τον Ουρανό. 3Και τι απέγινε με την ειρήνη εκείνων που άκουσαν αυτό το κάλεσμα; 4Επιστρέψτε μαζί μου στον Ουρανό κρατώντας χέρι χέρι τους αδελφούς σας. 5Βγείτε έξω από αυτό τον κόσμο και μπείτε σ έναν άλλο όπου υπάρχει η ομορφιά και η χαρά. 6Θα θέλατε να συνεχίσετε να εξασθενείτε και να διασπάτε αυτό που έχει ήδη θρυμ­ματιστεί και είναι χωρίς ελπίδα; 7Εδώ θα ψάξετε για ευτυχία; 8Η μήπως θα προτιμούσατε να θεραπεύσετε αυτό που έχει θρυμματιστεί και να ενωθείτε μαζί μου για να αποκαταστήσε­τε στην ολότητα του αυτό που αναλώθηκε από τον διαχωρισμό και την ασθένεια;
13.Έχετε κληθεί μαζί με τους αδελφούς σας για την πιο άγια λειτουργία που έχει αυτός ο κόσμος. 2Είναι η μόνη που δεν έχει όρια και φθάνει σε κάθε διασπασμένο κομμάτι της Υιότητας προσφέροντας θεραπεία και ανακούφιση. 3Αυτό σας προσφέρεται μέσα στην άγια σχέση σας. 4Δεχθείτε το εδώ και δίνετε όπως έχετε δεχθεί. 5Η ειρήνη του Θεού σας δίνε­ται μαζί με τον λαμπρό σκοπό μέσα στον οποίο ενώνεστε με τους αδελφούς σας. 6Το άγιο φως που σας έφερε κοντά θα επεκταθεί, όπως το έχετε δεχθεί.

Share