Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι το να εναντιώνεστε στο Άγιο Πνεύμα σημαίνει πως πολεμάτε τον εαυτό σας; 2Το Άγιο Πνεύμα δεν σας λέει παρά την δική σας θέληση· μιλά για σας. 3Στην δική Του Θεϊκότητα βρίσκεται και η δική σας. 4Κι όλα όσα Αυτό ξέρει δεν είναι παρά η δική σας γνώση, που διαφυλάχθηκε για σας ώστε να μπορείτε να κάνετε το θέλημα σας δια μέσου Αυτού. 5Ο Θεός ζητά να κάνετε το θέλημα σας. 6Αυτός συνεργάζεται μαζί σας. 7Δεν εγκατέστησε το Βασίλειο Του μόνος. 8Κι ο ίδιος ο Παράδεισος δεν αντιπροσωπεύει παρά την δική σας θέληση, όπου όλα όσα δημιουργήθηκαν είναι για σας. 9Καμία σπίθα ζωής δεν δημιουργήθηκε χωρίς την δική σας χαρούμενη συγκατάθεση, όπως εσείς θα θέλατε να είναι. 10Κάθε Σκέψη που είχε ο Θεός περίμενε τις ευλογίες σας για να γεννηθεί. 11Ο Θεός δεν είναι εχθρός σας. 12Δεν ζητά τίποτα περισσότερο από το ν ακούσει να Τον αποκαλέσετε “Φίλε”.
2. Πόσο θαυμάσιο είναι να εκτελείτε το θέλημα σας! 2Διότι αυτό είναι ελευθερία. 3Δεν υπάρχει τίποτ άλλο που θα μπορούσε ποτέ ν αποκαλέσει με τ όνομα της ελευθερίας. 4Αν δεν εκτελείτε το θέλημα σας δεν είστε ελεύθεροι. 5Και θ άφηνε ο Θεός τον Υιό Του χωρίς εκείνο που επέλεξε για τον εαυτό του; 6Ο Θεός διασφάλισε ότι δεν θα χάνατε ποτέ την θέληση σας όταν Αυτός σας έδωσε την τέλεια Απάντηση Του. 7Ακούστε Την τώρα, ώστε να μπορέσει να σας γίνει υπενθύμιση της Αγάπης Του και να μάθετε το θέλημα σας. 8Ο Θεός δεν θα έκανε τον Υιό Του φυλακισμένο σ ο,τι αυτός δεν επιθυμεί. 9Συνεργάζεται μαζί σας στο να θέλει να είστε ελεύθεροι. 10Και με το να Του εναντιώνεστε σημαίνει πως κάνετε μια επιλογή εναντίον του εαυτού σας, και διαλέγετε να είστε δέσμιοι.
3. Κοιτάξτε ακόμα μια φορά τον εχθρό σας, εκείνον που επιλέξατε να μισήσετε αντί ν αγαπήσετε. 2Διότι έτσι γεννήθηκε το μίσος στον κόσμο, κι έτσι εγκαταστάθηκε ο κανόνας του φόβου εκεί. 3Τώρα ακούστε τον Θεό να σας μιλά μέσω Αυτού Ο Οποίος είναι η Φωνή Του και η δική σας επίσης, να σας υπενθυμίζει ότι δεν είναι δική σας θέληση να μισείτε και να είστε δέσμιοι του φόβου, ένας σκλάβος του θανάτου, ένα μικρό πλάσμα με μια μικρή ζωή. 4Η θέληση σας είναι απεριόριστη· δεν είναι θέλημα σας να είναι περιορισμένη. 5Ο,τι βρίσκεται μέσα σας έχει συνεργασθεί με τον Ίδιο τον Θεό στην γέννηση όλης της δημιουργίας. 6Θυμηθείτε Αυτόν που σας δημιούργησε, και διαμέσου της θέλησης σας δημιούργησε τα πάντα. 7Το κάθε δημιουργημένο πράγμα σας προσφέρει τις ευχαριστίες του, διότι διαμέσου της θέλησης σας ήταν που δημιουργήθηκε. 8Το φως του Παραδείσου δεν λάμπει παρά μόνο για σας, διότι τοποθετήθηκε στον Παράδεισο από την δική σας θέληση.
4. Για ποιο λόγο θυμώνετε με έναν κόσμο που απλά θέλει την ευλογία σας για να ελευθερωθεί; 2Εάν είστε φυλακισμένος, τότε ούτε ο Ίδιος ο Θεός δεν θα μπορούσε να είναι ελεύθερος. 3Διότι εκείνο που συμβαίνει σ αυτόν τον οποίο ο Θεός τόσο αγαπά συμβαίνει και στον Ίδιο τον Θεό. 4Μην νομίζετε ότι θέλει να σας δεσμεύσει, Αυτός ο Οποίος σας έκανε συν-δημιουργό του σύμπαντος μαζί Του. 5Αυτός θα διαφύλασσε την θέληση σας για πάντα απεριόριστη. 6Αυτός ο κόσμος περιμένει την ελευθερία που θα προσφέρετε όταν θα έχετε αναγνωρίσει ότι είστε ελεύθεροι. 7Αλλά δεν θα συγχωρέσετε τον κόσμο μέχρι που να συγχωρήσετε Αυτόν ο Οποίος σας έδωσε την θέληση σας. 8Διότι είναι δια μέσου της δικής σας θέλησης που δίνεται ελευθερία στον κόσμο. 9Ούτε και σεις μπορείτε να είστε ελεύθεροι ξέχωρα απ Αυτόν στου Οποίου την ιερή θέληση συμμετέχετε.
5. Ο Θεός στρέφεται σε σας για να ζητήσει την σωτηρία του κόσμου, διότι διαμέσου της δικής σας σωτηρίας θεραπεύεται. 2Κι όποιος περπατά επί της γης πρέπει να εξαρτάται από την δική σας απόφαση, για να μάθει ότι ο θάνατος δεν έχει καμία δύναμη πάνω του, διότι μοιράζεται την ελευθερία σας όπως μοιράζεται και την θέληση σας. 3 Το θέλημά σας είναι να θεραπευτεί, κι επειδή έχετε αποφασίσει μαζί του από κοινού, αυτός θεραπεύεται. 4Και τώρα συγχωρείται ο Θεός, επειδή επιλέγετε να θεωρήσετε τον αδελφό σας φίλο.

Share