Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Ίσως ακόμα να σκέφτεστε πως η αγιότητα είναι αδύνατον να κατανοηθεί διότι δεν βλέπετε πώς θα μπορούσε να επεκταθεί για να συμπεριλάβει τον καθένα. ²Και σας έχει ειπωθεί ότι πρέπει να συμπεριλάβει τον καθένα για να είναι άγια. ³Μην απασχολείστε με την επέκταση της αγιότητας διότι δεν καταλαβαίνετε τη φύση των θαυμάτων. ⁴Ούτε τα κάνετε εσείς. ⁵Είναι η ίδια η επέκτασή τους, πολύ πέρα από τα όρια της αντίληψής σας, που επιδεικνύει ότι δεν τα κάνετε εσείς. ⁶Γιατί θα πρέπει να ανησυχείτε για το πώς το θαύμα επεκτείνεται προς όλη την Υιότητα όταν δεν κατανοείτε το ίδιο το θαύμα; ⁷Ένα χαρακτηριστικό δεν είναι πιο δύσκολο να κατανοηθεί από το σύνολο. ⁸Εάν όντως υπάρχουν θαύματα, τα χαρακτηριστικά τους θα είναι εξίσου θαυματουργά εφόσον αποτελούν μέρος τους.
2.Υπάρχει μια τάση για κατακερματισμό και κατόπιν για ενασχόληση με την αλήθεια ενός μικρού μέρους του συνόλου. ²Κι αυτός δεν είναι παρά ένας τρόπος να αποφευχθεί ή να παραβλεφθεί το σύνολο προκειμένου να ασχοληθείτε με αυτό που πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να κατανοήσετε καλύτερα. ³Όμως αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίον προσπαθείτε να κρατήσετε την κατανόηση για τον εαυτό σας. ⁴Ένας καλύτερος και πολύ πιο βοηθητικός τρόπος να σκεφτείτε για τα θαύματα είναι αυτός: δεν τα καταλαβαίνετε ούτε μερικώς ούτε στο σύνολό τους. ⁵Όμως, έχουν γίνει μέσα από εσάς. ⁶Ως εκ τούτου, η κατανόησή σας δεν μπορεί να είναι απαραίτητη. ⁷Όμως, είναι αδύνατον να εκπληρώσετε αυτό που δεν κατανοείτε. ⁸Συνεπώς πρέπει να υπάρχει Κάτι μέσα σας που μπορεί να κατανοεί.
3.Για εσάς το θαύμα δεν φαίνεται φυσικό, επειδή ό,τι κάνατε για να βλάψετε τον νου σας τον έκανε τόσο αφύσικο ώστε δεν θυμάται αυτό που του είναι φυσικό. ²Και όταν σας λένε αυτό που είναι φυσικό, δεν μπορείτε να το κατανοήσετε. ³Η αναγνώριση του μέρους ως όλου και του όλου σε κάθε μέρος είναι απολύτως φυσική, διότι με αυτόν τον τρόπο σκέπτεται ο Θεός και ό,τι είναι φυσικό για Εκείνον, είναι φυσικό για σας. ⁴Η καθολικά φυσική αντίληψη θα σας έδειχνε αμέσως ότι ο βαθμός δυσκολίας στα θαύματα είναι τελείως αδύνατον, διότι περιέχει αντίφαση ως προς αυτό που σημαίνουν τα θαύματα. ⁵Και εάν κατανοούσατε το νόημά τους τότε τα χαρακτηριστικά τους δεν θα σας προκαλούσαν καθόλου σύγχιση.
4.Έχετε κάνει θαύματα αλλά είναι προφανές πως δεν τα έχετε κάνει μόνοι σας. ²Έχετε επιτύχει οσάκις φτάσατε σ’ έναν άλλο νου και ενωθήκατε μαζί του. ³Όταν δύο νόες ενώνονται ως ένας και μοιράζονται εξίσου μια ιδέα, γίνεται η πρώτη σύνδεση της επίγνωσής τους με την ενότητα της Υιότητας. ⁴Αυτό ακριβώς σας καλεί να κάνετε το Άγιο Πνεύμα. ⁵Όταν πετυχαίνετε, λοιπόν, αυτήν την ένωση και Του την προσφέρετε για να τη χρησιμοποιήσει κατά τον τρόπο που κρίνει καλύτερο, τότε η φυσική αντίληψή Του για το δώρο που Του προσφέρετε, Του επιτρέπει να το κατανοήσει και επιτρέπει σε σας να χρησιμοποιήσετε την κατανόησή Του προς όφελός σας. ⁶Είναι αδύνατον να πειστείτε για την πραγματικότητα αυτού που μέσω της προθυμίας σας έχει στ’ αλήθεια επιτευχθεί, διότι πιστεύετε πως πρέπει να το κατανοήσετε, διαφορετικά είναι ανύπαρκτο.
5.Πώς μπορεί να γίνει δική σας η πίστη στην ύπαρξη της πραγματικότητας ενόσω προσπαθείτε να μην την αναγνωρίσετε; ²Είστε στ’ αλήθεια ασφαλέστεροι συντηρώντας τις ψευδαισθήσεις παρά δεχόμενοι με χαρά την αλήθεια, για ό,τι αυτή πράγματι είναι και δίνοντας ευχαριστίες γι’ αυτό; ³Τιμήστε την αλήθεια που σας έχει δοθεί και χαρείτε που δεν την κατανοείτε. ⁴Τα θαύματα είναι κάτι απολύτως φυσικό για Εκείνον που μιλά για τον Θεό. ⁵Διότι η αποστολή Του είναι να μεταφράσει το θαύμα στη γνώση που αυτό αντιπροσωπεύει και η οποία βρίσκεται κρυμμένη μέσα σας. ⁶Αρκεστείτε στη δική Του κατανόηση του θαύματος και μην απομακρύνεστε από όλους τους μάρτυρες για την πραγματικότητά Του που Αυτό σας έδωσε.
6.Καμιά απόδειξη δεν θα σας πείσει για την αλήθεια εκείνου που δεν θέλετε. ²Όμως η σχέση σας μαζί Του είναι αληθινή. ³Μην την αντιμετωπίζετε με φόβο αλλά με αγαλλίαση. ⁴Εκείνος τον Οποίο καλείτε είναι μαζί σας. ⁵Καλωσορίστε Τον και τιμήστε τους μάρτυρες που σας αναγγέλλουν τα χαρμόσυνα νέα της έλευσής Του. ⁶Είναι αλήθεια ότι πράγματι, όπως το φοβόσαστε, η αναγνώρισή Του συνεπάγεται την άρνηση όλων εκείνων που νομίζατε ότι γνωρίζετε. ⁷Αλλά αυτά δεν ήταν ποτέ αληθινά. ⁸Τι κέρδος αποκομίζετε εάν προσδένεστε σε αυτά και αρνείστε τις αποδείξεις της αλήθειας; ⁹Διότι έχετε έρθει πολύ κοντά στην αλήθεια για να την αρνηθείτε τώρα και θα υποχωρήσετε στην ελκτική της δύναμη. ¹⁰Μπορείτε να το καθυστερήσετε αυτό τώρα αλλά μόνο για λίγο. ¹¹Ο Οικοδεσπότης του Θεού σας κάλεσε κι εσείς ακούσατε. ¹²Ποτέ πια δεν θα είστε απολύτως απρόθυμοι να ακούσετε.
7.Αυτό είναι ένα έτος χαράς στη διάρκεια του οποίου η ακοή σας θα αυξηθεί και μαζί της θα μεγαλώσει και η ειρήνη. ²Στην επίγνωσή σας έχουν έρθει και η δύναμη της αγιότητας και η αδυναμία της επίθεσης. ³Κι αυτό έχει επιτευχθεί σ’ έναν νου ο οποίος ήταν απόλυτα πεπεισμένος πως η αγιότητα είναι αδυναμία και η επίθεση δύναμη. ⁴Αυτό δεν είναι από μόνο του ένα επαρκές θαύμα για να σας διδάξει ότι ο Δάσκαλός σας δεν προέρχεται από εσάς; ⁵Θυμηθείτε ακόμα, πως όποτε ακούσατε την ερμηνεία Του, τα αποτελέσματα σας έφεραν χαρά. ⁶Θα προτιμούσατε τα αποτελέσματα της δικής σας ερμηνείας, αναλογιζόμενοι με ειλικρίνεια ποια ήταν αυτά; ⁷Ο Θεός σας θέλει καλύτερους. ⁸Δεν θα μπορούσατε να κοιτάξετε με περισσότερη ευσπλαχνία εκείνον που ο Θεός αγαπά με τέλεια Αγάπη;
8. Μη δίνετε ερμηνείες που αντιτίθενται στην Αγάπη του Θεού, διότι έχετε τόσους μάρτυρες που σας μιλούν τόσο καθαρά, που μόνο οι τυφλοί και οι κουφοί δεν μπορούν να τους δουν και να τους ακούσουν. ²Αυτόν τον χρόνο αποφασίστε να μην αρνηθείτε αυτό που σας έδωσε ο Θεός. ³Αφυπνιστείτε και μοιραστείτε το, διότι αυτό είναι το μόνο προς το οποίο σας καλεί. ⁴Η Φωνή Του σας μίλησε καθαρά κι όμως έχετε τόση λίγη πίστη σε ό,τι ακούσατε, επειδή προτιμήσατε να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την πίστη σας στην καταστροφή που κάνατε. ⁵Σήμερα, ας αποφασίσουμε από κοινού να δεχθούμε το χαρμόσυνο μήνυμα που λέει, ότι η καταστροφή δεν είναι αληθινή και η πραγματικότητα δεν είναι καταστροφική. ⁶Η πραγματικότητα είναι ασφαλής και σίγουρη και εξ᾽ολοκλήρου ευεργετική και γεμάτη καλοσύνη προς όλους και όλα. ⁷Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από το να δεχθείτε αυτό το μήνυμα και να χαρείτε. ⁸Διότι η αγάπη ζητά μόνο να είστε χαρούμενοι και σας προσφέρει τα πάντα για να χαρείτε.
9.Ποτέ δεν υπήρξε κι ούτε θα υπάρξει ένα πρόβλημα που το δώσατε στο Άγιο Πνεύμα κι Εκείνο δεν το έλυσε για σας. ²Ποτέ δεν επιχειρήσατε να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα μόνοι σας και να τα καταφέρατε. ³Δεν είναι, λοιπόν, καιρός να δείτε αυτές τις δύο καταστάσεις και να βγάλετε κάποιο νόημα από την σύγκρισή τους; ⁴Αυτή είναι η χρονιά που θα εφαρμόσετε τις ιδέες που σας δόθηκαν. ⁵Διότι οι ιδέες είναι κολοσσιαίες δυνάμεις που πρέπει να χρησιμοποιηθούν και όχι να κρατούνται σε αδράνεια. ⁶Έχουν ήδη αποδείξει επαρκώς την δύναμή τους για να τις πιστέψετε και να μην τις αρνηθείτε. ⁷Αυτόν τον χρόνο επενδύστε στην αλήθεια και αφήστε την να δουλέψει ειρηνικά. ⁸Εμπιστευτείτε Εκείνον που σας εμπιστεύεται. ⁹Σκεφτείτε αυτά που πράγματι είδατε και ακούσατε και αναγνωρίστε τα. ¹⁰Μπορείτε να είστε μόνοι σας όταν υπάρχουν τέτοιοι μάρτυρες;

Share