Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Έχουμε επαναλάβει πόσο λίγα απαιτούνται από σας για να μάθετε αυτά τα μαθήματα.2 Είναι η ίδια ελάχιστη προθυμία που χρειάζεται για να μεταμορφωθεί η σχέση σας σε χαρά είναι το μικρό δώρο που προσφέρετε στο Άγιο Πνεύμα για το οποίο σας δίνει τα πάντα είναι κάτι ελάχιστο που πάνω του βασίζεται η σωτηρία είναι η απειροελάχιστη αλλαγή στο νου μέσω της οποίας η σταύρωση μετατρέπεται σε ανάσταση.3 Και επειδή αυτό είναι αληθινό είναι κάτι τόσο απλό που δεν μπορεί να μην γίνει πλήρως κατανοητό.4 Είναι κάτι που είχατε απορρίψει αλλά δεν είναι ποτέ ανέφικτο.5 Και αν δεν το διαλέξετε τώρα, δεν θα είναι επειδή είναι ανέφικτο, αλλά μάλλον επειδή αυτό το μικρό τίμημα φαινόταν κατά την κρίση σας πολύ μεγάλο για την ειρήνη.
2. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε για να δείτε, για να αποκτήσετε ευτυχία, για να ελευθερωθείτε πλήρως από τον πόνο και την αμαρτία, για να σας δοθούν τα πάντα.2 Πέστε μονάχα αυτό αλλά να το εννοείτε χωρίς επιφυλάξεις γιατί εδώ βρίσκεται η δύναμη της σωτηρίας.Εγώ είμαι υπεύθυνος για ό,τι βλέπω.Διαλέγω τα συναισθήματα που βιώνω και αποφασίζω για το στόχο που θέλω να πετύχω. Και όλα όσα φαίνονται να μου συμβαίνουν εγώ τα έχω ζητήσει και μου έχουν δοθεί, έτσι όπως τα ζήτησα. 3 Μην εξαπατάσθε πια ότι είσθε αβοήθητοι μπροστά σ’ αυτά που σας συμβαίνουν.4 Αναγνωρίστε ότι έχετε κάνει λάθος και όλα τα αποτελέσματα των λαθών σας θα χαθούν.
3. Είναι αδύνατον ο Υιός του Θεού να άγεται και να φέρεται από εξωτερικά γεγονότα.2 Είναι αδύνατον τα όσα του συμβαίνουν να μην ήταν δική του επιλογή.3 Η δύναμη της απόφασής του είναι αυτή που καθορίζει κάθε κατάσταση που φαίνεται να του συμβαίνει τυχαία ή κατά λάθος.4 Τίποτα τυχαίο ή συμπτωματικό δεν είναι δυνατόν να συμβεί μέσα στο σύμπαν, όπως το δημιούργησε ο Θεός, έξω από το οποίο δεν υπάρχει τίποτα.5 Αν υποφέρετε τότε έχετε αποφασίσει ότι ο στόχος σας ήταν η αμαρτία.6 Αν είστε ευτυχισμένοι τότε αυτό σημαίνει ότι δώσατε την δύναμη της απόφασης σ’ Αυτόν που πρέπει να αποφασίσει σύμφωνα με το Θέλημα του Θεού για λογαριασμό σας.7 Αυτό είναι το μικρό δώρο που προσφέρετε στο Άγιο Πνεύμα και ακόμα κι αυτό σας το δίνει για να το προσφέρετε στον εαυτό σας.8 Γιατί μέσα από αυτό το δώρο σας δίνεται η δύναμη να αφήσετε το σωτήρα σας να σας φέρει τη σωτηρία.
4. Μην αρνείστε λοιπόν αυτή την ελάχιστη προσφορά.2 Αν αρνηθείτε θα διατηρήσετε τον κόσμο όπως τον βλέπετε τώρα.3 Αν δώσετε την προσφορά σας όλα όσα βλέπετε θα χαθούν μ’ αυτή.4 Ποτέ δεν έχουν δοθεί τόσο πολλά σαν αντάλλαγμα για τόσο λίγα.5 Μέσα στην άγια στιγμή συμβαίνει αυτή η ανταλλαγή και διατηρείται ως κατάσταση.6 Εδώ ο κόσμος που δεν θέλετε μεταλλάσσεται στον κόσμο που θέλετε.7 Και εδώ αυτός ο κόσμος που επιθυμείτε σας δίνεται επειδή ακριβώς τον θέλετε.8 Για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε την δύναμη της επιθυμίας σας.9 Πρέπει να αποδεχθείτε την δύναμή της και όχι την αδυναμία της.10 Πρέπει να αντιληφθείτε ότι αυτό που έχει τόση δύναμη ώστε να φτιάξει έναν κόσμο μπορεί και να τον αφήσει, και μπορεί να δεχθεί την διόρθωση αν δείξει προθυμία στο να δει ότι έσφαλλε.
5. Ο κόσμος που βλέπετε είναι ένας ανώφελος μάρτυρας δικαίωσής σας.2 Ο μάρτυρας αυτός είναι παρανοϊκός.3 Τον εκπαιδεύσατε και του υποβάλατε την μαρτυρία που θέλετε και που όταν σας την παρείχε, ακούγοντας την πείσατε τον εαυτό σας πως η μαρτυρία του ήταν αληθινή.4 Εσείς το κάνατε αυτό στον εαυτό σας.5 Δείτε το μόνο αυτό και θα δείτε επίσης πόσο κυκλική είναι η λογική πάνω στην οποία βασίζεται η όρασή σας.6 Αυτό δεν ήταν κάτι που σας δόθηκε.7 Αυτό ήταν το δώρο σας για σας και τον αδελφό σας.8 Δείξτε προθυμία λοιπόν να το πάρετε και να το αντικαταστήσετε με την αλήθεια.9 Και καθώς θα βλέπετε την αλλαγή σ΄αυτόν θα σας δοθεί να την δείτε και στον εαυτό σας.
6. Ίσως δεν βλέπετε τον λόγο γι΄αυτή την μικρή προσφορά.2 Κοιτάξτε πιο προσεκτικά λοιπόν τι είναι.3 Και πολύ απλά δείτε σ΄ αυτήν την ανταλλαγή του διαχωρισμού με την σωτηρία.4 Το εγώ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο η ιδέα πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν διάφορα στον Υιό του Θεού χωρίς την θέλησή του και επομένως χωρίς την Θέληση του Δημιουργού Του, του Οποίου το Θέλημα δεν μπορεί να διαχωρίζεται από το δικό του.5 Έτσι αντικαθίσταται η θέληση του Υιού του Θεού από μία παρανοϊκή ανταρσία ενάντια σ΄ αυτό που πρέπει να υπάρχει αιώνια.6 Μέσα από αυτό διακηρύσσει ότι έχει τη δύναμη να κάνει τον Θεό αδύναμο και έτσι να σφετεριστεί αυτή τη δύναμη για τον εαυτό του και να μείνει χωρίς αυτά που ο Θεός βούλεται για αυτόν.7 Αυτή είναι η παράλογη ιδέα που θέσατε στους βωμούς που λατρεύετε.8 Οτιδήποτε την απειλεί φαίνεται να επιτίθεται στην πίστη σας γιατί πάνω σ’ αυτή την τρελή ιδέα την έχετε επενδύσει.9 Μην σκεφθείτε πως σας λείπει η πίστη γιατί το πιστεύω και η εμπιστοσύνη που έχετε σ’ αυτή την ιδέα είναι πράγματι ισχυρά.
7. Το Άγιο Πνεύμα μπορεί να σας δώσει πίστη στην αγιότητα και όραση για να την δείτε αρκετά εύκολα.2 Όμως δεν έχετε αφήσει χώρο πάνω στο βωμό όπου ανήκουν όλα αυτά τα δώρα.3 Εκεί που έπρεπε να βρίσκονται αυτά τα δώρα, εσείς έχετε βάλει τα είδωλά σας.4 Αυτό το άλλο “θέλημα” που φαίνεται να σας λέει τι πρέπει να συμβεί εσείς το κάνετε πραγματικό.5 Επομένως οτιδήποτε θα κατέρριπτε αυτήν την πραγματικότητα φαίνεται για σας μη πραγματικό.6 Το μόνο που σας ζητείται είναι να αφήσετε χώρο για την αλήθεια.7 Δεν σας ζητείται για να φτιάξετε κάτι ή να κάνετε κάτι που είναι πέρα από την κατανόησή σας.8 Το μόνο που χρειάζεται είναι να της επιτρέψετε να έρθει μόνο να σταματήσετε την δική σας παρεμβολή σ΄αυτό που από μόνο του θα συμβεί.9 Απλά, να αναγνωρίσετε ξανά την παρουσία αυτού που νομίσατε πως εγκαταλείψατε.
8. Να είστε, για μία στιγμή, πρόθυμοι ν΄αφήσετε τους βωμούς σας κενούς χωρίς αυτά που βάλατε πάνω τους και δεν μένει παρά να δείτε αυτό που πραγματικά βρίσκεται εκεί.2 Η άγια στιγμή δεν είναι μία στιγμή δημιουργίας αλλά αναγνώρισης.3 Η όραση έρχεται από την αναγνώριση και την πλήρη αναστολή της κρίσης.4 Μόνο τότε είναι δυνατόν να κοιτάξετε μέσα σας και να δείτε αυτό που βρίσκεται εκεί, ολοκάθαρο, απαλλαγμένο από κάθε παρεμβολή και κρίση.5 Η διόρθωση δεν είναι δική σας αποστολή αλλά από σας εξαρτάται το να την καλωσορίσετε ή όχι.6 Η πίστη και η επιθυμία πάνε μαζί γιατί όλοι πιστεύουν αυτό που επιθυμούν.
9. Έχουμε ήδη πει ότι το εγώ επιδιώκει αυτό που θέλει με το να εύχεται την πραγματοποίησή του.2 Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα που να δείχνει την δύναμη της επιθυμίας και επομένως της πίστης έτσι που οι στόχοι του να φαίνονται αληθινοί και εφικτοί.3 Η πίστη στο μη πραγματικό οδηγεί στην προσαρμογή της πραγματικότητας έτσι που να εξυπηρετεί τον στόχο της παράνοιας.4 Ο στόχος της αμαρτίας επιφέρει την αντίληψη ενός κόσμου τρομακτικού για να αιτιολογήσει το σκοπό του.5 Αυτό που επιθυμείτε αυτό και θα δείτε.6 Και αν η πραγματικότητα αυτού που επιθυμείτε είναι ψεύτικη θα το διατηρήσετε στο νου σας δίχως να συνειδητοποιείτε όλες τις προσαρμογές που του κάνανε έτσι ώστε να μοιάζει αληθινό.
10. Όταν αρνείστε την όραση είναι αναπόφευκτη η σύγχυση της αιτίας και του αποτελέσματος.2 Ο σκοπός τώρα γίνεται η διατήρηση της ασάφειας της αιτίας που προκάλεσε το αποτέλεσμα κάνοντας όμως το αποτέλεσμα να φαίνεται σαν να ήταν η αιτία.3 Αυτή η φαινομενική αυτονομία του αποτελέσματος του δίνει την δυνατότητα να θεωρηθεί ως ανεξάρτητο και ικανό να φανεί ως το αίτιο των γεγονότων και των συναισθημάτων που ο κατασκευαστής τους νομίζει ότι αυτό τα προκαλεί.4 Νωρίτερα, μιλήσαμε για την επιθυμία σας να δημιουργήσετε τον δημιουργό σας και να γίνετε εσείς ο πατέρας και όχι ο γιός του.5 Αυτή είναι η ίδια επιθυμία.6 Ο Υιός είναι το Αποτέλεσμα, του οποίου την Αιτία αρνείται.7 Και έτσι φαίνεται να είναι αυτός η αιτία παράγοντας αληθινά αποτελέμσατα.8 Τίποτα δεν μπορεί να προκαλέσει αποτελέσματα χωρίς μία αιτία και η σύγχυση αυτών των δύο προκαλεί την παρανόηση και του ενός και του άλλου.
11. Είναι τόσο απαραίτητο να αναγνωρίσετε πως εσείς κατασκευάσατε τον κόσμο που βλέπετε όσο και το να αναγνωρίσετε πως δεν δημιουργήσατε εσείς τον εαυτό σας.2 Αποτελούν και τα δύο το ίδιο λάθος.3 Ό,τι δεν δημιουργήθηκε από τον Δημιουργό σας δεν μπορεί να σας επηρρεάσει.4 Και αν νομίζετε πως αυτό που φτιάξατε μπορεί να σας πει τι βλέπετε και αισθάνεστε καθορίζοντας αναλόγως την πίστη σας, αρνείστε τον Δημιουργό σας και πιστεύετε πως εσείς δημιουργήσατε τον εαυτό σας.5 Γιατί αν νομίζετε πως ο κόσμος που φτιάξατε έχει τη δύναμη να σας κάνει ό,τι θέλει συγχέετε το Υιό με τον Πατέρα, το αποτέλεσμα με την Πηγή.
12. Τα δημιουργήματα του Υιού είναι όπως του Πατρός του.2 Όμως ενώ ο Υιός τα δημιουργεί δεν αυταπατάται με το να νομίζει πως είναι ανεξάρτητος από την Πηγή του.3 Η ενότητά του μ’ Αυτή είναι η πηγή απ’ όπου η δική του δημιουργία του πηγάζει.4 Δεν έχει δύναμη να δημιουργεί ανεξάρτητα από αυτή και οτιδήποτε φτιάχνει δεν έχει κανένα νόημα.5 Οτιδήποτε φτιάχνει δεν αλλάζει τίποτα στην δημιουργία, εξαρτάται αποκλειστικά από την παραφροσύνη του κατασκευαστή του και δεν μπορεί καν να αποτελέσει δικαιολογητικό της παράνοιας.6 Ο αδελφός σας νόμιζε πως έφτιαξε τον κόσμο μαζί με εσάς.7 Έτσι αρνείται την δημιουργία.8 Όπως και εσείς, νομίζει ότι ο κόσμος που κατασκεύασε έπλασε τον ίδιο.9 Και έτσι αρνείται ότι εκείνος έφτιαξε τον κόσμο.
13. Όμως η αλήθεια είναι ότι εσείς όπως και ο αδελφός σας δημιουργηθήκατε από ένα Πατέρα γεμάτο αγάπη ο Οποίος σας δημιούργησε μαζί σαν ένα.2 Αν επιλέξετε να δείτε κάτι που να “αποδεικνύει” το αντίθετο, αρνείστε ολόκληρη την πραγματικότητά σας.3 Μα αν δεχθείτε πως όλα όσα φαίνονται να σας χωρίζουν μπαίνοντας ανάμεσα σε σας και τον αδελφό σας όπως και ανάμεσα σε σας και τον Πατέρα σας, εσείς τα κατασκευάσατε κρυφά, τότε η στιγμή της απελευθέρωσης έχει έρθει για σας.4 Όλα τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης χάνονται επειδή η πηγή τους έχει αποκαλυφθεί.5 Είναι η φαινομενική απουσία σύνδεσης της πηγής αυτής που σας κρατά δέσμιους.6 Αυτό είναι το ίδιο λάθος με το να πιστεύετε πως είστε ανεξάρτητοι από την Πηγή που σας δημιούργησε κι από την οποία δεν έχετε ποτέ αποχωρίσει.

Share