Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Κάθε διαχωρισμένος νους περιέχει την απόρριψη ενός μέρους του, και αυτή είναι η πίστη στο διαχωρισμό. 2Η Ολότητα του Θεού, που είναι η ειρήνη Του, δεν μπορεί να εκτιμηθεί παρά μονάχα από ένα νου που αναγνωρίζει την ολότητα της δημιουργίας. 3Αλλά αυτή η αναγνώριση γνωρίζει επίσης και τον Δημιουργό της. 4Ο αποκλεισμός και ο διαχωρισμός είναι συνώνυμα, όπως ακριβώς και ο διαχωρισμός είναι συνώνυμος με την απομάκρυνση. 5Έχουμε ήδη πει, ότι ο διαχωρισμός ήταν και είναι απομάκρυνση και ότι εφόσον εμφανιστεί ο διαχωρισμός τότε η προβολή γίνεται η βασική του άμυνα ή το μέσον με το οποίο ο διαχωρισμός συντηρείται. 6Ο λόγος που συμβαίνει αυτό ίσως να μην είναι τόσο εμφανής όσο νομίζετε.
2. Ό,τι προβάλλετε το απαρνείστε κι έτσι δεν πιστεύετε ότι είναι δικό σας. 2Αποκλείετε τον εαυτό σας με αυτήν ακριβώς την κρίση σας, ότι δηλαδή διαφέρετε από εκείνον προς τον οποίο κάνετε την προβολή. 3Και καθώς κριτικάρετε ό,τι προβάλλετε, συνεχίζετε να αμύνεστε επειδή συνεχίζετε να διατηρείτε τον διαχωρισμό. 4Κάνοντας αυτό, ασυνείδητα, προσπαθείτε να μη φέρνετε στην επίγνωσή σας ότι έχετε επιτεθεί στον εαυτό σας και έτσι να φαντάζεστε ότι έχετε διασφαλίσει τον εαυτό σας.
3. Κι όμως η προβολή πάντα θα σας πληγώνει. 2Ενδυναμώνει την πίστη σας στον διαχωρισμένο νου σας και ο μόνος στόχος της είναι ακριβώς να διατηρεί τον διαχωρισμό. 3Πρόκειται όμως για ένα μηχανισμό του εγώ, που σας κάνει να νιώθετε διαφορετικοί από τ᾽ αδέλφια σας και διαχωρισμένοι από αυτά. 4Το εγώ δικαιώνει αυτό τον μηχανισμό επειδή σας κάνει να φαίνεστε “καλύτεροι” από τους άλλους, και έτσι συσκοτίζει την ισότητά σας με τους άλλους. 5Η προβολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επίθεση, επειδή η προβολή είναι πάντα το μέσο δικαίωσης της επίθεσης. 6Θυμός χωρίς προβολή είναι αδύνατος. 7Το εγώ χρησιμοποιεί την προβολή μόνο και μόνο για να καταστρέψει την αντίληψη του εαυτού σας και των αδελφών σας. 8Η διαδικασία αρχίζει με το να αποκλείσετε κάτι που υπάρχει μέσα σας και το οποίο δεν θέλετε και αυτό οδηγεί κατευθείαν στον αποκλεισμό από τα αδέλφια σας.
4. Έχουμε μάθει ωστόσο πως υπάρχει μια εναλλακτική λύση στην προβολή. 2Για κάθε ικανότητα του εγώ υπάρχει και μα καλύτερη χρήση, επειδή οι ικανότητές του καθοδηγούνται από τον νου, ο οποίος διαθέτει μια καλύτερη Φωνή. 3Το Άγιο Πνεύμα επεκτείνει και το εγώ προβάλλει. 4Εφόσον οι στόχοι τους είναι αντίθετοι, αντίθετα είναι και τα αποτελέσματά τους.
5. Για το Άγιο Πνεύμα είστε τέλειοι. 2Καθώς μάλιστα το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει πως η τελειότητα είναι κάτι που το μοιράζονται όλοι, την αναγνωρίζει και στους άλλους και έτσι την ενισχύει. 3Αντί για θυμό φέρνει αγάπη, επειδή θεμελιώνει τη συμμετοχή όλων. 4Αντιλαμβανόμενο την ισότητα, το Άγιο Πνεύμα αντιλαμβάνεται και την ισότητα των αναγκών. 5Έτσι προσκαλείται αυτόματα η Επανόρθωση, επειδή Αυτή η Επανόρθωση είναι η μόνη παγκόσμια ανάγκη του κόσμου τούτου. 6Αντιλαμβανόμενοι τον εαυτό σας με αυτό τον τρόπο έχετε και το μοναδικό μέσον για να βρείτε την ευτυχία σε αυτό τον κόσμο. 7Η ευτυχία προέρχεται από την αναγνώριση ότι δεν βρίσκεστε σε αυτό τον κόσμο, που είναι δυστυχής.
6. Πώς αλλιώς θα βρείτε τη χαρά σε έναν άχαρο κόσμο παρά αναγνωρίζοντας ότι δεν βρίσκεστε εκεί; 2 Δεν μπορείτε να βρίσκεστε κάπου όπου δεν σας έθεσε ο Θεός και ο Θεός σας δημιούργησε ως μέρος Του. 3Αυτός είναι ό,τι είστε και όπου είστε. 4Και είναι απολύτως αναλλοίωτος. 5Είναι η απόλυτη συμπερίληψη. 6Δεν πρόκειται για μια πεποίθηση, αλλά για ένα Γεγονός. 9 Ό,τι δημιούργησε ο Θεός, είναι εξίσου αληθινό όσο και Εκείνος. 10Η αλήθεια του έγκειται στην τέλεια συμπερίληψη των πάντων μέσα σ Εκείνον που από μόνος του είναι τέλειος. 11Το να το αρνηθείτε αυτό είναι το να αρνηθείτε τον εαυτό σας αλλά και Εκείνον, εφόσον είναι αδύνατον να δεχτείτε το ένα χωρίς το άλλο.
7. Η τέλεια ισότητα της αντίληψης του Αγίου Πνεύματος είναι η αντανάκλαση της τέλειας ισότητας της γνώσης του Θεού. 2Η αντίληψη του εγώ δεν έχει το αντίστοιχό της μέσα στον Θεό, αλλά το Άγιο Πνεύμα παραμένει η Γέφυρα ανάμεσα στην αντίληψη και στη γνώση. 3Ενθαρρύνοντάς σας να χρησιμοποιείτε την αντίληψη με έναν τρόπο που να αντανακλά τη γνώση, στο τέλος θα θυμηθείτε τη γνώση. 4Το εγώ θα προτιμούσε να πιστεύει πως αυτή η ανάμνηση είναι αδύνατη αλλά τη δική σας αντίληψη την καθοδηγεί το Άγιο Πνεύμα. 5Η αντίληψή σας θα τελειώσει εκεί ακριβώς που άρχισε. 6Τα πάντα συναντώνται στον Θεό, επειδή τα πάντα δημιουργήθηκαν από Αυτόν και μέσα σ Αυτόν.
8. Ο Θεός δημιούργησε τους Υιούς του επεκτείνοντας Τη Σκέψη Του και κρατώντας τις επεκτάσεις της Σκέψης Του μέσα στον Νου Του. 2Έτσι, όλες οι Σκέψεις Του είναι πλήρως ενωμένες μέσα στον εαυτό τους όπως και η μία με την άλλη. 3Το Άγιο Πνεύμα σας ενθαρρύνει να αντιληφθείτε αυτή την ολότητα τώρα. 4Ο Θεός σας δημιούργησε για να δημιουργείτε. 5Δεν μπορείτε να επεκτείνετε το Βασίλειό Του μέχρι να γνωρίσετε την ολότητά του.
9. Οι σκέψεις αρχίζουν στον νου του σκεπτόμενου από όπου ρέουν προς τα έξω. 2Αυτό ισχύει και για τις Σκέψεις του Θεού και για τις δικές σας. 3Επειδή ο νους σας είναι διαχωρισμένος είστε σε θέση να αντιλαμβάνεστε όσο και να σκέφτεστε. Όμως η αντίληψη δεν μπορεί να διαφύγει από τους βασικούς νόμους του νου. 5Αντιλαμβάνεστε μέσω του νου σας και προβάλλετε τις αντιλήψεις σας προς τα έξω. 6Μολονότι η αντίληψη, οποιουδήποτε είδους, δεν είναι αληθινή, εσείς την κάνατε αληθινή και έτσι το άγιο Πνεύμα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει εποικοδομητικά. 7Μπορεί να εμπνεύσει την αντίληψη και να την οδηγήσει προς τον Θεό. 8Αυτή η σύγκλιση σας φαίνεται πολύ μακρινή, τοποθετημένη στο απώτατο μέλλον, μόνο και μόνο επειδή ο νους σας δεν έχει συντονιστεί τέλεια με την ιδέα αυτή και έτσι δεν την επιθυμεί τώρα.
10. Το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί τον χρόνο αλλά δεν πιστεύει σε αυτόν. 2Προερχόμενο από τον θεό χρησιμοποιεί τα πάντα για καλό, αλλά δεν πιστεύει σε ό,τι δεν είναι αληθινό. 3Το Άγιο Πνεύμα μόνο για τα αληθή μπορεί να μιλάει, επειδή μιλάει εκ μέρους του Θεού. 4Σας λέει να επαναφέρετε όλο το νου σας στον Θεό, από όπου ποτέ δεν έφυγε. 5Εφόσον ο νους σας δεν εγκατέλειψε ποτέ τον Θεό, αρκεί μόνο να το αντιληφθείτε αυτό για να έχετε επιστρέψει. 6Η πλήρης επίγνωση της Επανόρθωσης είναι λοιπόν η αναγνώριση ότι ο διαχωρισμός δεν συνέβη ποτέ. Το εγώ δεν μπορεί να αντιταχθεί επειδή αυτή είναι μια κατηγορηματική δήλωση ότι το εγώ δεν παρουσιάστηκε ποτέ.
11. Το εγώ μπορεί να αποδεχθεί την ιδέα της αναγκαιότητας της επιστροφής, επειδή μπορεί πανεύκολα να κάνει αυτή την ιδέα να φαίνεται δύσκολη. 2Όμως, το Άγιο Πνεύμα σας λέει ότι ακόμα και η επιστροφή δεν είναι απαραίτητη, επειδή αυτό που δεν συνέβη ποτέ δεν μπορεί να παρουσιάζει δυσκολία. 3Ωστόσο μπορείτε να κάνετε την ιδέα της επιστροφής και αναγκαία και δύσκολη. 4Όμως είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η τελειότητα δεν έχει ανάγκη από τίποτα και ότι δεν μπορείτε να βιώνετε την τελειότητα σαν να είναι κάποιος δύσκολος στόχος, επειδή είστε αυτή ακριβώς η τελειότητα. 5Με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να αντιλαμβάνεστε τις δημιουργίες του Θεού ευθυγραμμίζοντας όλες τις αντιλήψεις σας με τη μία και μοναδική γραμμή την οποία βλέπει το Άγιο Πνεύμα. 6Αυτή είναι η απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τον Θεό και κάνει τον νου σας να συγκλίνει με τον Νου του Θεού. 7Πουθενά σε αυτή την αντίληψη δεν υπάρχει διαμάχη, επειδή καθοδηγείται από το Άγιο Πνεύμα του οποίου ο Νους είναι προσηλωμένος στον Θεό. 8Μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί να λύσει τις διαμάχες, επειδή μόνο στο Άγιο Πνεύμα δεν υπάρχουν διαμάχες. 9Το Άγιο Πνεύμα αντιλαμβάνεται μόνον ό,τι είναι αληθινό στον νου σας και προεκτείνει προς τα έξω μόνον ό,τι είναι αληθινό στους νόες των άλλων.
12. Η διαφορά ανάμεσα στην προβολή του εγώ και στην επέκταση του Αγίου Πνεύματος είναι πολύ απλή. 2Το εγώ κάνει προβολές με στόχο τον αποκλεισμό και την εξαπάτηση. 3Το Άγιο Πνεύμα κάνει επεκτάσεις αναγνωρίζοντας τον Εαυτό Του σε κάθε νου και έτσι αντιλαμβάνεται όλους τους νόες ως έναν. 4Τίποτα δεν αντιμάχεται αυτή την αντίληψη, επειδή όλα όσα αντιλαμβάνεται το Άγιο Πνεύμα είναι ίδια. 5Όπου κι αν στραφεί βλέπει τον Εαυτό Του και επειδή είναι ενωμένος αυτός ο Εαυτός, προσφέρει πάντα και όλη τη Βασιλεία. 6Αυτό είναι το μόνο μήνυμα που ο Θεός Του ανέθεσε να μεταδώσει, επειδή αυτό ακριβώς είναι και Εκείνος. 7Η ειρήνη του Θεού βρίσκεται μέσα σε αυτό το μήνυμα και συνεπώς η ειρήνη του θεού βρίσκεται μέσα σας. 8Η μέγιστη ειρήνη της Βασιλείας λάμπει στον νου σας για πάντα, αλλά πρέπει να λάμψει και προς τα έξω για να την αντιληφθείτε.
13. Το Άγιο Πνεύμα σας δόθηκε με τέλεια αμεροληψία και μόνο αναγνωρίζοντάς Το αμερόληπτα μπορείτε να το αναγνωρίσετε πραγματικά. 2Τα εγώ είναι λεγεώνα, αλλά το Άγιο Πνεύμα είναι ένα. 3Δεν υπάρχει σκοτάδι πουθενά στη Βασιλεία, αλλά ο ρόλος σας είναι μόνο να μην επιτρέψετε στο σκοτάδι να κατοικήσει στον ίδιο τον νου σας. 4Αυτή η ευθυγράμμιση με το φως είναι απεριόριστη, επειδή είναι ευθυγραμμισμένη, με τη σειρά της, με το φως του κόσμου. 5Καθένας μας είναι το φως του κόσμου, και ενώνοντας τους νόες μας σε αυτό το φως διακηρύσσουμε τη Βασιλεία του Θεού όλοι μαζί ως ένας.

Share