Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Μπορείς να κάνεις ότιδήποτε ζητήσω. 2Σου ζήτησα να κάνεις θαύματα και ξεκαθάρισα πως τα θαύματα είναι φυσικά, διορθωτικά, θεραπευτικά και παγκόσμια. 3Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούν να επιτύχουν αλλά δεν μπορούν να εκδηλωθούν μέσα στο πνεύμα της αμφιβολίας ή του φόβου. 4Όταν φοβάσαι οτιδήποτε, τότε αναγνωρίζεις την δύναμή του να σε βλάψει. 5Θυμήσου πως, όπου βρίσκεται η καρδιά σου, εκεί βρίσκεται και ο θησαυρός σου. 6Πιστεύεις σε ό,τι δίνεις αξία. 7Εάν φοβάσαι, αξιολογείς λανθασμένα. 8Η κατανόησή σου, τότε, αναπόφευκτα θα αξιολογεί λανθασμένα και προικίζοντας όλες τις σκέψεις  με ίση ισχύ, αναπόφευκτα θα καταστρέψει την ειρήνη. 9Γι᾽αυτό η Βίβλος μιλά για την “Υπεράνω Κατανόησης Ειρήνη του Θεού”. 10Αυτή η ειρήνη είναι ολοκληρωτικά ανίκανη να κλονιστεί από οποιοδήποτε είδος σφαλμάτων. 11Αρνείται, σε οτιδήποτε δεν προέρχεται από τον Θεό, την δύναμη να επιδράσει πάνω σου. 12Αυτή είναι η ορθή χρήση της άρνησης. 13Δεν χρησιμοποιείται για να κρύψει οτιδήποτε αλλά για να διορθώσει το λάθος. 14Φέρνει όλα τα λάθη στο φως και αφού λάθος και σκοτάδι είναι το ίδιο, διορθώνει αυτόματα το λάθος.

2.Η αληθινή άρνηση είναι ένα πανίσχυρο προστατευτικό εργαλείο. 2Μπορείς και πρέπει να αρνηθείς οποιαδήποτε πίστη ότι το λάθος μπορεί να σε βλάψει. 3Αυτό το είδος άρνησης δεν αποτελεί συγκάλυψη αλλά διόρθωση. 4Ο ορθός νους σου εξαρτάται από αυτό. 5Η άρνηση του λάθους είναι μια ισχυρή υπεράσπιση της αλήθειας αλλά η άρνηση της αλήθειας οδηγεί σε διαστρεβλωμένη δημιουργία, στις προβολές του εγώ. 6Στην υπηρεσία του ορθού νου, η άρνηση του λάθους απελευθερώνει τον νου και επαναθεμελιώνει την ελεύθερη βούληση. 7Όταν η βούληση είναι πραγματικά ελεύθερη δεν μπορεί να κάνει διαστρεβλωμένη δημιουργία επειδή αναγνωρίζει μόνο την αλήθεια.

3.Μπορείς να υπερασπιστείς την αλήθεια όπως μπορείς να υπερασπιστείς και το λάθος. 2Τα μέσα κατανοούνται ευκολότερα αφού προηγουμένως έχει εγκαθιδρυθεί σταθερά η αξία του στόχου. 3Είναι μια ερώτηση, σε τι χρησιμεύει. 4Ο καθένας υπερασπίζεται τον θησαυρό του και το κάνει αυτόματα. 5Οι αληθινές ερωτήσεις είναι, τι αποθησαυρίζεις και πόσο το θεωρείς πολύτιμο; 6Εφόσον μάθεις να λαμβάνεις σοβαρά υπόψη σου αυτές τις ερωτήσεις και να τις εφαρμόζεις σε όλες τις πράξεις σου, θα έχεις ελάχιστη δυσκολία να ξεκαθαρίσεις τα μέσα. 7Τα μέσα είναι πάντα διαθέσιμα όποτε το ζητήσεις. 8Μπορείς, ωστόσο, να γλιτώσεις χρόνο αν δεν καθυστερείς άσκοπα αυτό το βήμα. 9Η σωστή εστίαση θα τον μειώσει ανυπολόγιστα.

4.Η Εξιλέωση είναι η μοναδική άμυνα που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καταστροφικά, επειδή δεν είναι ένα εργαλείο που κατασκεύασες εσύ. 2Η αρχή της Εξιλέωσης επιδρούσε ήδη πολύ πριν αρχίσει η Επανόρθωση. 3Η αρχή ήταν η αγάπη και η Εξιλέωση ήταν μια πράξη αγάπης. 4Οι πράξεις δεν ήταν απαραίτητες πριν τον διαχωρισμό, επειδή δεν υπήρχε πίστη στην ύπαρξη του χωροχρόνου. 5Ήταν μόνο μετά τον διαχωρισμό που η Εξιλέωση και οι απαραίτητες συνθήκες για την εκπλήρωσή της, σχεδιάστηκαν. 6Τότε χρειάστηκε μια τόσο έξοχη άμυνα που δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, μολονότι μπορούσε να μην γίνει αποδεκτή. 7Η μη αποδοχή της, ωστόσο, δεν μπορούσε να την μετατρέψει σε όπλο επίθεσης, πράγμα που αποτελεί εγγενές χαρακτηριστικό των άλλων αμυνών. 8Έτσι, η Εξιλέωση γίνεται η μοναδική άμυνα που δεν είναι δίκοπο μαχαίρι. 9Μπορεί μόνο να θεραπεύσει.

5.Η Εξιλέωση xτίστηκε μέσα στην πεποίθηση της ύπαρξης χωροχρόνου, για να θέσει ένα όριο στην ανάγκη γι᾽αυτήν την ίδια την πεποίθηση και να κάνει στο τέλος πλήρη την μάθηση. 2H Εξιλέωση είναι το έσχατο μάθημα. 3H ίδια η μάθηση, όπως και οι αίθουσες διδασκαλίας όπου λαμβάνεται, είναι προσωρινές. 4H ικανότητα για μάθηση δεν έχει καμιά αξία όταν η αλλαγή δεν είναι πια αναγκαία. 5Το αιώνια δημιουργικό δεν έχει τίποτα να μάθει. 6Μπορείς να μάθεις να βελτιώνεις τις αντιλήψεις σου και να γίνεσαι όλο και καλύτερος μαθητής. 7Αυτό θα σε φέρει όλο και πιο κοντά σε όλο και μεγαλύτερη συμφωνία με την Υιότητα. αλλά η ίδια η Υιότητα είναι μια τέλεια δημιουργία και η τελειότητα δεν είναι θέμα βαθμών. 8Μόνο για όσο υπάρχει πίστη στις διαφορές, έχει νόημα η μάθηση.

6.Η εξέλιξη είναι μια διαδικασία κατά την οποία φαίνεται να προχωράς από το ένα στάδιο στο επόμενο. 2Διορθώνεις τα προηγούμενα λανθασμένα σου βήματα με το να προχωράς μπροστά. 3Αυτή η διαδικασία είναι ουσιαστικά ακατανόητη με χρονικoύς όρους, επειδή επιστρέφεις καθώς βαδίζεις προς τα εμπρός. 4Η Εξιλέωση είναι το εργαλείο με το οποίο μπορείς να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από το παρελθόν, καθώς προχωράς μπροστά. 5Εξαλείφει τα περασμένα σου λάθη κι έτσι καθίσταται περιττό για σένα να συνεχίζεις να χαράσσεις τα βήματά σου χωρίς να προχωράς προς την επιστροφή σου. 6Υπό αυτή την έννοια η Εξιλέωση εξοικονομεί χρόνο αλλά, όπως και τα θαύματα τα οποία υπηρετεί, δεν τον απαλείφει. 7Όσο υπάρχει ανάγκη για Εξιλέωση, τόσο υπάρχει ανάγκη για χρόνο. 8Αλλά η Εξιλέωση, ως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, έχει μια μοναδική σχέση με τον χρόνο. 9Μέχρι να ολοκληρωθεί η Εξιλέωση, τα διάφορα στάδιά της θα εκτυλίσσονται στον χρόνο αλλά η πλήρης Εξιλέωση βρίσκεται στο τέλος του χρόνου. 10Σε αυτό το σημείο έχει χτιστεί η γέφυρα της επιστροφής.

7.Η Εξιλέωση είναι πλήρης δέσμευση. 2Μπορεί ακόμα να πιστεύεις πως σχετίζεται με κάποια μορφή απώλειας,  ένα λάθος που διαπράττουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλοι οι διαχωρισμένοι Υιοί του Θεού. 3Eίναι δύσκολο να πιστέψεις πως μια άμυνα που δεν μπορεί να επιτεθεί, είναι η καλύτερη άμυνα. 4Αυτό ακριβώς εννοείται στην φράση “οι πραείς θα κληρονομήσουν την γη”. 5Κυριολεκτικά θα αποκτήσουν έλεγχό πάνω της, εξαιτίας της δύναμής τους. 6Μια αμφίδρομη άμυνα είναι εγγενώς αδύναμη, ακριβώς επειδή έχει δυο κόψεις και μπορεί να στραφεί εναντίον σου πολύ αναπάντεχα. 7Αυτή η πιθανότητα δεν μπορεί να ελεγθεί παρά μόνο μέσω θαυμάτων. 8Τα θαύματα στρέφουν την άμυνα της Εξιλέωση προς την αληθινή προστασία σου και καθώς γίνεσαι όλο και πιο ασφαλής αναλαμβάνεις το φυσικό σου ταλέντο να προστατεύεις άλλους, γνωρίζοντας τον εαυτό σου εξ ίσου και ως αδελφό και ως Υιό.

Share