Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Εάν η ασθένεια είναι ο διαχωρισμός, η απόφαση να θεραπεύσεις και να θεραπευτείς είναι το πρώτο βήμα αναγνώρισης αυτού που πραγματικά θέλεις. 2Κάθε επίθεση είναι ένα βήμα μακριά του και κάθε θεραπευτική σκέψη το φέρνει εγγύτερα. 3 Ο Υιός του Θεού έχει και Πατέρα και Υιό επειδή είναι και Πατέρας και Υιός. 4Η ενοποίηση του έχω με το είμαι είναι η ενοποίηση της θέλησης σου με τη δική Του, επειδή η θέληση Του είσαι εσύ. 5Και η δική σου θέληση είναι επίσης Εκείνος, διότι κατανοώντας Τον τέλεια, γνωρίζεις πως δεν υπάρχει παρά μόνο μία Βούληση. 6 Όμως, όταν επιτίθεσαι προς οποιοδήποτε τμήμα του θεού και της Βασιλείας Του η κατανόηση σου δεν είναι τέλεια και χάνεται από την όραση σου αυτό που πραγματικά θέλεις.
2. Έτσι, η θεραπεία γίνεται ένα μάθημα κατανόησης και όσο περισσότερο την εξασκεί­ς τόσο καλύτερος δάσκαλος και μαθητής γίνεσαι. 2Εάν έχεις αρνηθεί την αλήθεια, ποιοι θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι μάρτυρες της πραγματικότητας της από εκείνους που θεραπεύτηκαν μέσω αυτής της αλήθειας; 3Αλλά, βεβαιώσου ότι υπολογίζεις και τον εαυτό σου ανάμεσα τους διότι η θεραπεία σου έγκειται στη θέληση και στην προθυμία σου να γίνεις κι εσύ ένας από αυτούς. 4Κάθε θαύμα που κάνεις σου μιλά για τον Πατέρα. 5Κάθε θεραπευτική σκέψη που δέχεσαι, είτε από τον αδελφό σου είτε από τον ίδιο τον νου σου, σού διδάσκει ότι είσαι Υιός του Θεού. 6Σε κάθε σκέψη που πληγώνει, και την οποία κρατά­ς μ όποιον τρόπο κι αν την αντιλαμβάνεσαι, στηρίζεται η άρνηση του Θεού ως Πατέρα και του Εαυτού σου ως Υιού.
3. Η άρνηση είναι καθολική, όπως και η αγάπη. 2Δεν μπορείς να αρνηθείς μέρος του εαυτού σου, διότι τα υπόλοιπα θα φαίνονται διαχωρισμένα και συνεπώς άνευ νοήματος. 3Εάν σου φαίνονται άνευ νοήματος δεν θα τα κατανοήσεις. 4Το να αρνηθείς το νόημα κάποιου πράγματος σημαίνει ότι αδυνατείς να το κατανοήσεις. 5Μπορείς να θεραπεύσε­ις μόνο τον εαυτό σου διότι μόνο ο Υιός του Θεού χρειάζεται θεραπεία. 6Τη χρειάζεσαι επειδή δεν κατανοείς τον εαυτό σου, και, συνεπώς, δεν γνωρίζεις τι κάνεις.7 Έχοντας λησμονήσει τη βούληση σου, δεν γνωρίζεις τι πραγματικά θέλεις.
4. Η θεραπεία είναι το σύμβολο της θέλησης σου να γίνεις πλήρης. 2Αυτή η θέληση ανοί­γει τα αυτιά σου στη Φωνή του Αγίου Πνεύματος του οποίου το μήνυμα είναι η πληρότητα. 3θα σε κάνει ικανό/ ικανή να πας πολύ πιο πέρα από τη θεραπεία που θα επιχειρήσεις διότι θα ενισχύσει τη μικρή προθυμία σου, να γίνεις πλήρης, προσθέτοντας τη δική Του ολο­κληρωμένη βούληση καθιστώντας και τη δική σου εξίσου ολοκληρωμένη. 4Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να πετύχει ο Υιός του Θεού εφόσον ο Πατέρας βρίσκεται μέσα του;5 Όμως, η πρόσκληση πρέπει να προέλθει από σένα διότι έχεις σίγουρα μάθει πως όποιον προσκαλεί­ς ως επισκέπτη θα γίνει συγκάτοικος σου.
5. Το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να μιλήσει σ έναν οικοδεσπότη που δεν Το καλωσορίζει επειδή δεν θα ακουστεί.2 Ό Αιώνιος Επισκέπτης παραμένει αλλά η φωνή του ξεθωριάζει και πνίγεται από την ασύμβατη συντροφιά Του. 3Χρειάζεται την προστασία σου μόνο επειδή αυτή είναι η ένδειξη ότι όντως θέλεις το Άγιο Πνεύμα. 4Ακόμα κι αν κατ ελάχιστον η σκέψη σου προσομοιάσει με Αυτήν του Αγίου Πνεύματος, τότε η μικρή σπίθα μέσα στον νου σου μετατρέπεται σε λαμπρό φως κι έτσι, το Άγιο Πνεύμα γίνεται ο μοναδικός φιλοξενούμενος του νου σου. 5 Όποτε ζητάς από το εγώ να εισχωρήσει, δυσκολεύεσαι να υποδεχθείς το Άγιο Πνεύμα. 6Αυτό, θα παραμένει πάντα εκεί αλλά εσύ θα έχεις υποταχθεί στο εγώ το οποίο αντιτίθεται στο Άγιο Πνεύμα7. Όποιο ταξίδι κι αν επιλέξεις να κάνεις, το Άγιο Πνεύμα θα σε ακολουθήσει περιμένοντας. 8Μπορείς να εμπιστευτείς την υπομονή Του, επειδή δεν μπορεί να σας εγκαταλείψει εφόσον είσαι τμήμα του Θεού. 9Ωστόσο, χρειάζεσαι πολύ περισσότερα από υπομονή.
6. Δεν θα βρεις ποτέ ανάπαυση μέχρι που να γνωρίσεις τη λειτουργία σου και να αντα­ποκριθείς σ αυτήν διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο ενοποιείται η θέληση σου με του Πατέ­ρα σου.2 Για να Τον έχεις, πρέπει να είσαι όπως Αυτός ο Οποίος σου έδωσε τον Εαυτό Του. 3Εσύ που έχεις τον Θεό πρέπει να είσαι όπως Αυτός, διότι η λειτουργία Του έγινε και δική σου μέσω του δώρου Του. 4Προσκάλεσε αυτή τη γνώση να επιστρέψει στον νου σου και μην επιτρέψεις σε οτιδήποτε προκαλεί συσκότιση να εισχωρήσει. 5 Ο Επισκέπτης που ο Θεός σου έστειλε θα σε διδάξει πώς να το κάνεις αυτό, εάν αναγνωρίσεις τη μικρή σπίθα και θελήσεις να την αφήσεις να μεγαλώσει. 6Η θέληση σου δεν χρειάζεται τελειοποίηση επειδή η δική Του είναι τέλεια.7Εάν θελήσεις να Του προσφέρεις απλώς λίγο χώρο, θα τον φωτίσει τόσο πολύ που πρόθυμα θα το αφήσεις να αυξηθεί. 8Και μέσω αυτής της αύξησης, θα αρχίσεις να ξαναθυμάσαι τη δημιουργία.
7. Θέλεις να είσαι όμηρος του εγώ ή οικοδεσπότης του Θεού; 2Θα δεχθείς μόνον αυτόν που προσκάλεσες. 3Είσαι ελεύθερος να προσδιορίσεις ποιος θα είναι ο φιλοξενούμενος σου και για πόσο θα παραμείνει μαζί σου.4 Όμως, αυτή δεν είναι πραγματική ελευθερία διότι εξακολουθεί να εξαρτάται από τον τρόπο που τη βλέπεις. 5Το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται εκεί, μολονότι δεν μπορεί να σε βοηθήσει δίχως να Το προσκαλέσεις.6 Και το εγώ δεν είναι τίπο­τα είτε το προσκαλέσεις είτε όχι. 7Η πραγματική ελευθερία έγκειται στο καλωσόρισμα της αλήθειας και, από τους φιλοξενούμενους σου, μόνο το Άγιο Πνεύμα είναι αληθινό.8 Γνώρισε, λοιπόν, Ποιος κατοικεί μαζί σου απλώς αναγνωρίζοντας ό,τι ήδη υπάρχει εκεί, και μην ικανοποιείσαι από φαντασιακούς παρηγορητές, διότι Αυτός που φέρνει την πραγματική ανακούφιση βρίσκεται μέσα σου.

Share