Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Δεν παρουσιάζεται στα όνειρα ένας κόσμος που φαίνεται πολύ πραγματικός; 2Σκεψου όμως τι είναι αυτός ο κόσμος. 3Σίγουρα δεν είναι ο κόσμος που είδες πριν κοιμηθείς. 4Μάλλον είναι μια παραμόρφωση αυτού του κόσμου, σχεδιασμένη αποκλειστι­κά γύρω από αυτό που θα προτιμούσες. 5Εδώ, είσαι «ελεύθερος» να ξαναφτιάξεις αυτό που φάνηκε να σου επιτίθεται και να το αλλάξεις σ᾽έναν ύμνο προς το εγώ σου, που εξαγριώθηκε από την «επί­θεση». 6Αυτό δεν θα ήταν η επιθυμία σου, εκτός κι αν είδες τον εαυτό σου ένα με το εγώ, που πάντα θεωρεί τον εαυτό του  κι επομένως κι εσένα υπό επίθεση και πολύ ευάλωτο σε αυτήν.
2.Τα όνειρα είναι χαοτικές καταστάσεις επειδή κυβερνώνται από τις συγκρουόμενες επι­θυμίες σου και επομένως δεν ασχολούνται με ό,τι είναι αληθινό. 2Είναι το καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσες να έχεις για το πώς η αντίληψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποκαταστήσει την αλήθεια με ψευδαισθήσεις. 3Δεν τα παίρνε­τε στα σοβαρά όταν ξυπνάτε, επειδή το γεγονός ότι σε αυτά η πραγματικότητα παρα­βιάζεται τόσο εξωφρενικά, γίνεται προφανές. 4Όμως είναι ένας τρόπος θεώρησης του κόσμου και να τον αλλάζεις ώστε να ταιριάζει καλύτερα στο εγώ. 5Δίνουν τρανταχτά παραδείγματα τόσο για την ανικα­νότητα του εγώ να αντέξει την πραγματικότητα όσο και για την δική σου προθυμία να αλλάζεις την πραγματικότητα για λογαριασμό του.
3.Δεν σε ενοχλούν οι διαφορές ανάμεσα σε αυτά που βλέπεις όταν κοιμάσαι και σε αυτά που βλέπεις όταν ξυπνάς; 2Aναγνωρίζεις ότι αυτό που βλέπεις στο ξύπνιο εξαλείφεται στα όνειρα. 3᾽Ομως όταν ξυπνάς δεν περιμένεις αυτό να έχει χαθεί. 4Στα όνειρα εσύ τακτοποιείς τα πάντα. 5Οι άνθρωποι γίνονται αυτό που εσύ θα ήθελες να είναι κι αυτό που κάνουν εσύ το προστάζεις. 6Δεν σου επιβάλλεται κανένα όριο στο να υποκαθιστάς. 7Τια λίγο φαίνεται σαν ο κόσμος να σου έχει δοθεί για να τον κάνεις ό,τι επιθυμείς. 8Δεν συνειδητοποιείς ότι του επιτίθεσαι, προσπαθώντας να κυριαρχήσετε θριαμβευτικά πάνω του και να τον κάνεις να σε υπηρετεί.
4.Τα όνειρα είναι βίαια ξεσπάσματα της αντίληψης στα οποία κυριολεκτικά ουρλιάζεις: «έτσι το θέλω!». 2Και έτσι φαίνεται να είναι. 3Κι όμως το όνειρο δεν μπορεί να αποδράσει από την αρχική του αιτία. 4Ο θυμός και ο φόβος το διαπερνούν και μέσα σε μια στιγμή εισβάλλει, στην ψευδαίσθηση της ικανοποίησης, η ψευδαίσθηση του τρόμου. 5Διότι το όνειρο της ικανότητάς σου να ελέγχεις την πραγματι­κότητα υποκαθιστώντας την μ᾽έναν κόσμο που εσύ προτιμάς είναι τρομακτικό. 6Οι προσπάθειες σας να εξαλείψετε την πραγματικότητα προκαλούν φόβο αλλά εσείς δεν είστε πρόθυμοι να το δεχθείτε. 7Και έτσι με την φαντασίωση υποκαθιστάς την πραγματικότητα ότι είναι τρομακτική και όχι αυτό που εσείς την κάνετε. 8Ἐτσι η ενοχή γίνεται πραγματική.
5.Τα όνειρα σού δείχνουν ότι έχεις την δύναμη να φτιάχνεις έναν κόσμο στα μέτρα σου και ότι επειδή τον θέλεις, τον βλέπεις. 2Και όσο τον βλέπεις δεν αμφιβάλλεις ότι είναι πραγματικός. 3Όμως αυτός είναι ένας κόσμος ξεκάθαρα μέσα στον νου σου, που φαί­νεται να είναι εξωτερικά. 4Δεν ανταποκρίνεσαι σε αυτόν σαν να τον έφτιαξες εσύ, ούτε συνειδητοποιείς ότι τα συναισθήματα που παράγει το όνειρο πρέπει να προέρχονται από σένα. 5Είναι οι μορφές μέσα στο όνειρο που εκδραματίζουν εκ μέρους σου. 6Δεν συνειδητοποιείς πως εσύ τις κάνεις να δρουν για σένα, διότι αν το συνειδητοποιούσες η ενοχή δεν θα ήταν δική τους και η ψευδαίσθηση της ικανοποίησης θα χανόταν. 7Στα όνειρα αυτά τα στοιχεία δεν συσκοτίζονται. 8Φαίνεται να ξυπνάς και το όνειρο έχει χαθεί. 9Όμως αυτό που δεν αναγνωρίζεις είναι ότι αυτό που προκάλεσε το όνειρο δεν έφυγε μαζί του. 10Ή επιθυμία σου να φτιάξεις έναν άλλο κόσμο που δεν είναι πραγματικός παραμένει μαζί σου. 11Και αυτό στο οποίο φαίνεται να ξυπνάς δεν είναι παρά μια άλλη μορφή του ίδιου κόσμου που βλέπεις στα όνειρα. 12Όλος ο χρόνος σου αναλώνεται σε όνειρα. 13Τα όνειρα του ύπνου και του ξύπνιου σου απλά παίρνουν διαφορετι­κές μορφές. 14Το περιεχόμενο τους είναι το ίδιο. 15Είναι η διαμαρτυρία σου εναντίον της πραγματικότητας και η παγιωμένη και παράλογη ιδέα ότι μπορείς να την αλλάξεις. 16Ή ιδιαί­τερη σχέση έχει μια ιδιαίτερη θέση μέσα στα όνειρα του ξύπνιου σου. 17Είναι το μέσο με το οποίο προσπαθείς να κάνεις τα όνειρα του ύπνου σου αληθινά. 18Από αυτό, δεν ξυπνάς. 19Ή ιδιαίτερη σχέση είναι η καθορισμένη απόφασή σου να μείνεις προσκολ­λημένος στην ψεύτικη πραγματικότητα και να αποτρέψεις τον εαυτό σου από το ξύπνημα. 20Και όσο θεωρείς πολυτιμότερο τον ύπνο από το ξύπνημα, δεν θα την αφήσετε να φύγει.
6.Το Άγιο Πνεύμα, πάντα πρακτικό μέσα στην σοφία Του, δέχεται τα όνειρα σου και τα χρησιμοποιεί ως μέσον για ξύπνημα. 2Εσύ θάθελες να τα χρησιμοποιείς για να παρα­μείνεις κοιμισμένος. 3Είπα πριν ότι η πρώτη αλλαγή, πριν εξαφανιστούν τα όνειρα, είναι ότι τα όνειρα σου του φόβου αλλάζουν σε ευτυχισμένα όνειρα. 4Αυτό είναι που κάνει το Άγιο Πνεύμα στην ιδιαίτερη σχέση. 5Δεν την καταστρέφει, ούτε την παίρ­νει μακριά σας. 6Αλλά την χρησιμοποιεί διαφορετικά, ως βοήθημα για να κάνει τον σκοπό Του αληθινό σε σένα. 7Η ιδιαίτερη σχέση θα παραμείνει όχι ως πηγή πόνου και ενοχής αλλά ως πηγή χαράς και ελευθερίας. 8Δεν θα είναι μόνο για σένα, διότι σε αυτό ακρι­βώς βρίσκεται η δυστυχία της. 9Όπως η ανοσιότητά της την κρατούσε σαν κάτι ξεχωριστό, η αγιότητα της θα γίνει μια προσφορά προς τον καθένα.
7.Η ιδιαίτερη σχέση σου θα γίνει ένα μέσο αναίρεσης της ενοχής στον καθένα που, αυτή η άγια σχέση σου, θα ευλο­γεί. 2Θα είναι ένα ευτυχισμένο όνειρο που θα μοιραστείς με όλους όσους θα βλέπεις. 3Μέσα από αυτήν την σχέση η ευλογία που της χάρι­σε το Άγιο Πνεύμα θα επεκταθεί. 4Μην σκεφτείς ότι Αυτό ξέχασε κάποιον από τον σκοπό που Αυτό σου έχει δώσει. 5Και μην σκεφτείς ότι Αυτό ξέχασε εσένα, στον οποίο Αυτό έδωσε το δώρο. 6Χρησιμοποιεί τον καθένα που Το καλεί ως μέσο σωτηρίας για τον καθένα. 7Θα αφυπνίσει τον καθένα μέσα από σένα που πρόσφερες την σχέση σου σε Αυτό. 8Αν μόνο αναγνώριζες την ευγνω­μοσύνη Του! 9´Η την δική μου μέσα από την δική Του! 10Διότι είμαστε ενωμένοι ως σε έναν σκοπό όντας  ένας νους μαζί Του.
8. Μην αφήνεις το όνειρο να σου κλείνει τα μάτια. 2Δεν είναι παράξενο ότι τα όνειρα φτιάχνουν έναν κόσμο που δεν είναι πραγματικός. 3Είναι η επιθυμία να τον φτιάξει κανείς που είναι απίστευτη. 4Ή σχέση σου με τον αδελφό σου έχει τώρα γίνει μία και μέσα σε αυτήν η επιθυ­μία έχει αφαιρεθεί επειδή ο σκοπός της έχει αλλάξει από σκοπό ονείρων σε σκοπό αλήθει­ας. 5Δεν είσαι βέβαιος γι᾽ αυτό επειδή σκέφτεσαι ότι μπορεί αυτό να είναι το όνειρο. 6Έχεις τόσο πολύ συνηθίσει να επιλέγεις ανάμεσα σε όνειρα, που δεν βλέπεις ότι εσύ έχεις κάνει τελικά την επιλογή ανάμεσα στην αλήθεια και σε όλες τις ψευδαισθήσεις.
9. Όμως ο Ουρανός είναι σίγουρος. 2Αυτό δεν είναι όνειρο. 3Ο ερχομός του σημαίνει ότι έχεις επιλέξει την αλήθεια κι έχει έρθει επειδή έδειξες προθυμία να επιτρέψεις στην ιδιαίτερη σχέση σου να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις της. 4Το Άγιο Πνεύμα έχει φέρει απαλά τον πραγματικό κόσμο μέσα στην σχέση σου. τον κόσμο των χαρούμενων ονείρων, από τον οποίο το ξύπνημα είναι τόσο εύκολο και τόσο φυσικό. 5Διότι όπως ακριβώς τα όνει­ρα του ύπνου ή της εγρήγορσης αντιπροσωπεύουν τις ίδιες επιθυμίες μέσα στον νου σου έτσι και ο πραγματικός κόσμος και η αλήθεια του Ουρανού ενώνονται μέσα στο Θέλημα του Θεού. 6Το όνειρο του ξυπνήματος εύκολα μεταφέρεται στην πραγματικότητα του. 7Διότι αυτό το όνειρο αντανακλά την ενωμένη βούληση σου με το Θέλημα του Θεού. 8Και ό,τι αυτό το Θέλημα θα ήθελε να εκπληρωθεί δεν θα μπορούσε ποτέ να μην έχει επιτευχθεί.

Share