Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Ο απώτατος σκοπός της προβολής είναι πάντα η απαλλαγή από την ενοχή. 2Εντούτοις το εγώ προσπαθεί, χαρακτηριστικά, ν᾽ απαλλαγεί από την ενοχή μόνο από τη δική του άποψη, διότι παρ᾽ όλο που το εγώ επιθυμεί να διατηρήσει την ενοχή εσείς το βρίσκετε ανυ­πόφορο, αφού η ενοχή σας εμποδίζει να θυμηθείτε τον Θεό, του Οποίου η έλξη είναι τόσο δυνατή που δεν μπορείτε ν᾽ αντισταθείτε.3 Γι᾽αυτό το θέμα, λοιπόν, εμφανίζεται ο βαθύτε­ρος απ᾽ όλους τους διχασμούς διότι αν πρόκειται να διατηρήσετε την ενοχή, όπως επιμέ­νει το εγώ, εσείς δεν μπορείτε να είστε εσείς.4Μονάχα αν το εγώ σάς πείσει να ταυτι­στείτε μαζί του, νομίζοντας πως είστε το εγώ, μπορεί να σας παρακινήσει να προβάλλετε την ενοχή κι έτσι να την κρατήσετε στον νου σας.
2.Ωστόσο, σκεφτείτε πόσο παράξενη λύση είναι η διευθέτηση του εγώ. 2Προβάλλετε την ενοχή για ν᾽ απαλλαγείτε από αυτήν αλλά στην πραγματικότητα απλά τη συγκαλύπτετε. 3Οντως δοκιμάζετε την εμπειρία της ενοχής αλλά δεν έχετε ιδέα γιατί. 4Αντίθετα, την συνδέετε με μια αλλόκοτη συλλογή «ιδανικών του εγώ», στα οποία το εγώ ισχυρίζεται ότι έχετε αποτύχει.5 Ωστόσο, δεν έχετε ιδέα ότι προδίδετε τον Υιό του Θεού βλέποντας τον ως ένοχο. 6Πιστεύοντας ότι δεν είστε πια εσείς, δεν συνειδητοποιείτε ότι προδίδετε τον εαυτό σας.
3.Ο πιο σκοτεινός από τους κρυμμένους σας ακρογωνιαίους λίθους στηρίζει την πίστη σας στην ύπαρξη της ενοχής και την κρατά μακριά από την επίγνωση σας. 2Διότι σε αυτό το σκοτεινό και μυστικό μέρος βρίσκεται η συνειδητοποίηση ότι έχετε προδώσει τον Υιό του θεού καταδικάζοντας τον σε θάνατο. 3Ούτε καν υποψιάζεστε ότι αυτή η δολοφονική και παράλογη ιδέα βρίσκεται κρυμμένη εκεί, διότι η καταστροφική ορμή του εγώ είναι τόσο έντονη που τίποτα λιγότερο από τη σταύρωση του Υιού του Θεού δεν μπορεί, τελικά, να το ικανοποιήσει.4 Δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Υιός του Θεού, επειδή είναι τυφλό.5 Ωστόσο, αν του επιτρέψετε ν᾽ αντιληφθεί την αθωότητα οπουδήποτε, θα προσπαθήσει να την κατα­στρέψει επειδή φοβάται.
4.Το μεγαλύτερο μέρος της παράξενης συμπεριφοράς του εγώ σχετίζεται άμεσα με τον ορισμό του για την ενοχή.2 Για το εγώ, οι αθώοι είναι ένοχοι.3Εκείνοι που δεν επιτίθενται είναι οι «εχθροί» του επειδή, με το να μη συμμερίζονται την ερμηνεία του για τη λύτρωση, βρίσκονται στην υπέροχη θέση να την εγκαταλείψουν. 4Έχουν προσεγγίσει τον σκοτεινό­τερο και βαθύτερο ακρογωνιαίο λίθο των θεμελίων του εγώ, και καθώς το εγώ μπορεί να αντισταθεί επιτυχώς στο να θέσετε οτιδήποτε άλλο υπό αμφισβήτηση, αλλά φυλάσσει αυτό το ένα μυστικό με τη ζωή του, διότι η ύπαρξη του εξαρτάται από τη διαφύλαξη του.5 Έτσι λοιπόν είναι αυτό το μυστικό που πρέπει να εξετάσουμε, διότι το εγώ δεν μπορεί να σας προστα­τέψει από την αλήθεια, και στην παρουσία της το εγώ διαλύεται.
5.Στο ήρεμο φως της αλήθειας, ας αναγνωρίσουμε ότι πιστεύετε πως έχετε σταυρώσει τον Υιό του Θεού.2 Δεν έχετε παραδεχθεί αυτό το «τρομερό» μυστικό διότι ακόμα θα ευχό­σαστε να τον σταυρώσετε αν μπορούσατε να τον βρείτε. 3Εντούτοις η ευχή σας τον έχει αποκρύψει διότι είναι πολύ τρομακτική κι έτσι φοβάστε να τον βρείτε.4 Έχετε χρησιμοποιήσει την ευχή να σκοτώσετε τον εαυτό σας μη γνωρίζοντας ποιοι είστε και ταυτιζόμενοι με κάτι άλλο. 5Εχετε προβάλλει την ένοχη στα τυφλά και χωρίς διάκριση αλλά δεν έχετε ξεσκεπάσει την πηγή της. 6Διότι το εγώ όντως θέλει να σας σκοτώσει κι αν ταυτιστείτε μαζί του πρέπει να πιστεύετε ότι ο στόχος του είναι δικός σας.
6.Έχω πει πως η σταύρωση είναι το σύμβολο του εγώ. 2Όταν αυτό ήρθε αντιμέτωπο με την αληθινή αθωότητα του Υιού του Θεού όντως προσπάθησε να τον σκοτώσει κι ο λόγος που παρουσίασε ήταν ότι η αθωότητα αποτελεί βλασφημία προς τον Θεό.3 Για το εγώ, το εγώ είναι ο Θεός και η αθωότητα πρέπει να ερμηνευτεί ως η έσχατη ενοχή που δικαιολο­γεί πλήρως τον φόνο. 4Δεν καταλαβαίνετε ακόμα ότι κάθε φόβος προέρχεται σε τελευταία ανάλυση από αυτή την ερμηνεία αλλά αν συλλογιστείτε τις αντιδράσεις σας θα πειστείτε όλο και περισσότερο ότι είναι έτσι.
7.Αυτά τα Μαθήματα αναφέρουν σαφώς ότι ο στόχος τους είναι η ευτυχία και η ειρήνη σας. 2Εντούτοις τα φοβάστε. 3Σας έχει ειπωθεί επανειλημμένα ότι αυτά θα σας ελευθερώ­σουν, εντούτοις μερικές φορές αντιδράτε σαν να προσπαθούν να σας φυλακίσουν. 4Συχνά τα απορρίπτετε πιο εύκολα απ ό,τι απορρίπτετε το σύστημα σκέψης του εγώ. 5Σε κάποιον βαθμό, λοιπόν, πρέπει να πιστεύετε πως με το να μη δέχεστε αυτά τα Μαθήματα και να μην το μαθαίνετε προστατεύετε τον εαυτό σας. 6Και δεν συνειδητοποιείτε ότι μόνο η αθωότη­τα σας μπορεί να σας προστατέψει.
8. Η Επανόρθωση έχει ανέκαθεν ερμηνευτεί ως η αποδέσμευση από την ενοχή, και αυτό είναι σωστό αν κατανοηθεί.2 Εντούτοις, ακόμη κι όταν τον ερμηνεύω εγώ για σας, μπορεί να τον απορρίψετε και να μην τον αποδεχθείτε για τον εαυτό σας. 3Έχετε ίσως αναγνωρίσει τη ματαιότητα του εγώ και των προσφορών του, αλλά αν και δεν τις θέλετε, ίσως αυτή τη στιγμή να μη δεχθείτε ευχαρίστως την εναλλακτική λύση. 4Στην ακραία περίπτω­ση, φοβάστε τη λύτρωση και πιστεύετε ότι Θα σας σκοτώσει. 5Μην κάνετε κανένα λάθος σχετικά με το βάθος αυτού του φόβου. 6Επειδή το πιστεύετε αυτό, ενώπιον της αλήθειας, είναι πιθανόν να στραφείτε ενάντια στον εαυτό σας και να τον καταστρέψετε.
9. Μικρό μου παιδί, αυτό δεν είναι έτσι. 2Το «ένοχο μυστικό» σου δεν είναι τίποτα κι αν το φέρεις στο φως, το φως θα το διαλύσει. 3Και τότε δεν θα παραμένει κανένα σκοτεινό σύννεφο ανάμεσα σε σένα και την ενθύμηση του Πατέρα σου, διότι θα θυμηθείς τον αθώο Υιό Του, ο οποίος δεν πέθανε επειδή είναι αθάνατος. 4Και θα δεις πως κι εσύ λυτρώθηκες μαζί του κι ότι ποτέ δεν είχες χωριστεί από αυτόν. 5Σε αυτή την κατανόηση έγκειται η ενθύ­μηση σου, διότι πρόκειται για την αναγνώριση της αγάπης χωρίς φόβο. 6Θα υπάρχει μεγάλη χαρά στους Ουρανούς για την επιστροφή σου στο σπίτι σου και η χαρά θα είναι δική σου. 7Διότι ο λυτρωμένος υιός του ανθρώπου είναι ο αθώος Υιός του Θεού και το να τον αναγνωρίσεις αποτελεί την λύτρωση σου.

Share