Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το Άγιο Πνεύμα χρειάζεται έναν ευτυχισμένο μαθητή, στον οποίο η αποστολή Του να μπορεί χαρούμενα να εκπληρωθεί. 2‘Όσοι από σας είστε σταθερά αφοσιωμένοι στη δυστυχία πρέπει κατ΄αρχήν να αναγνωρίσετε ότι είστε δυστυχείς και όχι ευτυχείς. 3Το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να διδάξει χωρίς αυτή την αντίθεση, επειδή πιστεύετε πως η δυστυχία είναι ευτυχία. 4Αυτό σας έχει προκαλέσει τέτοια σύγχυση, που έχετε ξεκινήσει να μαθαίνετε αυτό που ποτέ δεν θα μπορούσατε να κάνετε, πιστεύοντας ότι ώσπου να τα καταφέρετε δεν θα είστε ευτυχισμένοι. 5Δεν αντιλαμβάνεστε πως η βάση αυτού του ιδιαίτερα παράξενου στόχου μάθησης δεν έχει κανένα νόημα. 6Ωστόσο, ίσως εξακολουθεί να σημαίνει κάτι για σας. 7Πιστεύοντας στο τίποτα αυτό ακριβώς τον «θησαυρό» θα βρείτε. 8Ωστόσο θα προσθέσετε κι άλλο βάρος στον ήδη βεβαρημένο νου σας. 9Θα πιστέψετε πως το τίποτα έχει αξία και θα το εκτιμήσετε. 10Ένα κομμάτι γυαλί, λίγη σκόνη, ένα σώμα ή ένας πόλεμος είναι ένα και το αυτό για σας. 11 Διότι αν δώσετε αξία σε κάτι φτιαγμένο από το τίποται, θα έχετε πιστέψει πως το τίποτα μπορεί να είναι πολύτιμο και ότι μπορείτε να μάθετε πως να κάνετε το ψεύτικο, αληθινό.
2. Το Άγιο Πνεύμα, βλέποντας που βρίσκεστε αλλά γνωρίζοντας ότι βρίσκεστε κάπου αλλού, αρχίζει το μάθημά Του πολύ απλά με την θεμελιώδη διδασκαλία ότι η αλήθεια είναι αληθινή. 2Αυτό είναι το πιο δύσκολο μάθημα που θα μάθετε ποτέ, και τελικά, το μόνο. 3Η απλότητα είναι πολύ δύσκολη για διαστρεβλωμένους νόες. 4Σκεφτείτε όλες τις διαστρεβλώσεις που κάνατε από το τίποτα, όλες τις παράξενες μορφές, τα αισθήματα, τις πράξεις και τις αντιδράσεις που έχετε υφάνει από το τίποτα. 5Τίποτα δεν είναι τόσο ξένο προς εσάς όσο η απλή αλήθεια και τίποτα άλλο δεν είστε τόσο απρόθυμοι να ακούσετε όσο αυτήν. 6Η αντίθεση μεταξύ του αληθούς και του αναληθούς είναι ολοφάνερη και όμως δεν τη βλέπετε. 7Τα απλά και προφανή δεν είναι φανερά σ΄εκείνους που φτιάχνουν παλάτια και μανδύες από το τίποτα, πιστεύοντας πως είναι βασιλιάδες με χρυσά στέμματα απλώς και μόνο επειδή τα φορούν.2 Σε όλους αυτούς τους δυστυχείς μαθητευόμενους που θα ήταν πρόθυμοι να διδάξουν τους εαυτούς τους πράγματα που δεν υπάρχουν έχοντας την αυταπάτη πως υπάρχουν, το Άγιο Πνεύμα λέει με σταθερή ηρεμία:
3. Η αλήθεια είναι αληθινή. 4Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία, τίποτα άλλο δεν είναι αληθινό και τίποτα εκτός από αυτό δεν υπάρχει. 5Αφήστε Με να κάνω αυτή την διάκριση για εσάς, επειδή εσείς δεν μπορείτε να την κάνετε και έχετε ανάγκη να τη μάθετε. 6Η πίστη σας στο τίποτα σας εξαπατά. 7Δώστε την πίστη σας σ᾽ Εμένα και θα την εναποθέσω απαλά στο άγιο μέρος όπου ανήκει. 8 Εκεί δεν θα βρείτε καμιά απάτη παρά μόνο την απλή αλήθεια. 9Και θα την αγαπήσετε, επειδή θα την καταλάβετε.
4. Το Άγιο Πνεύμα δεν έφτιαξε την αλήθεια, όπως ούτε κι εσείς. 2Γνωρίζει τι είναι αληθινό ακριβώς όπως το γνωρίζει Θεός. 3Φέρνει το φως μέσα στο σκοτάδι και το αφήνει να λάμψει πάνω σας. 4Και καθώς το φως λάμπει, οι αδελφοί σας το βλέπουν και συνειδητοποιούν πως αυτό το φως δεν είναι κάτι που εσείς κατασκευάσατε, καθώς βλέπουν σ᾽εσάς περισσότερα απ’ όσα βλέπετε εσείς στον εαυτό σας. 5Θα γίνουν οι χαρούμενοι μαθητές των μαθημάτων που τους φέρνει αυτό το φως επειδή τους διδάσκουν την απελευθέρωση από το τίποτα. 6Όμως οι βαριές αλυσίδες που μοιάζουν να τους δένουν με την απελπισία δεν φαίνονται ως κάτι ανύπαρκτο μέχρι που εσείς να τους φέρετε το φως. 7Και τότε βλέπουν ότι οι αλυσίδες έχουν εξαφανιστεί και επομένως οι αλυσίδες αυτές δεν πρέπει να ήταν τίποτα. 8Και αυτό θα το δείτε κι εσείς μαζί τους. 9Επειδή τους διδάξατε τη χαρά και την απελευθέρωση θα γίνουν κι εκείνοι οι δικοί σας δάσκαλοι απελευθέρωσης και χαράς.
5. Όταν διδάσκετε κάποιον ότι η αλήθεια είναι αληθινή, την μαθαίνετε μαζί με αυτόν. 2Και έτσι μαθαίνετε ότι αυτό που φαινόταν ως το δυσκολότερο, είναι το πιο εύκολο. 3Πρέπει να μάθετε να είστε ευτυχισμένοι μαθητές. 4Ποτέ δεν θα μάθετε πώς να κάνετε τα πάντα από το τίποτα. 5Όμως πρέπει να δείτε ότι αυτός ήταν ο στόχος σας και να αναγνωρίσετε πόσο κουτός ήταν αυτός ο στόχος. 6Χαρείτε που δεν υπάρχει πια διότι όταν τον κοιτάξετε απλώς με ειλικρίνεια αυτός ο στόχος εξαφανίζεται. 7Είπα πριν να μην αναζητάτε ευχαρίστηση στο τίποτα επειδή γνωρίζω ότι έχετε πιστέψει πως το τίποτα θα μπορούσε να σας δώσει ευχαρίστηση. 8Αυτό δεν είναι αλήθεια.
6. Αν θέλετε να είστε ένας χαρούμενος μαθητής, πρέπει να δώσετε όλα όσα μάθατε στο Άγιο Πνεύμα ώστε να τα καταργήσει για λογαριασμό σας. 2Και ύστερα αρχίστε να μαθαίνετε τα γεμάτα χαρά μαθήματα που έρχονται γρήγορα με το σταθερό, θεμελιώδες γεγονός ότι η αλήθεια είναι αληθινή. 3Διότι ό,τι χτίζεται εκεί είναι αληθινό, χτισμένο πάνω στην αλήθεια. 4Το σύμπαν της μάθησης θα ανοιχτεί μπροστά σας με όλη τη μεγαλειώδη απλότητά του. 5Όταν μπροστά σας βρίσκεται η αλήθεια δεν θα κοιτάξετε πίσω.
7. Ο χαρούμενος μαθητής ανταποκρίνεται στους όρους της μάθησης εδώ, όπως ανταποκρίνεται στους όρους της γνώσης στη Βασιλεία. 2Όλα αυτά βρίσκονται στο σχέδιο του Αγίου Πνεύματος να σας ελευθερώσει από το παρελθόν και να σας ανοίξει τον δρόμο της ελευθερίας. 3Διότι η αλήθεια είναι αληθινή. 4Τι άλλο θα μπορούσε να υπάρξει ή τι άλλο υπήρξε ποτέ; 5Αυτό το απλό μάθημα κρατά το κλειδί της σκοτεινής πόρτας που πιστεύετε πως είναι για πάντα κλειδωμένη. 6Φτιάξατε αυτή την πόρτα από το τίποτα και δεν βρίσκετε τίποτα πίσω της. 7Το κλειδί είναι μονάχα το φως που μέσα του χάνονται τα σχήματα και οι μορφές και οι φόβοι του τίποτα. 8Δεχτείτε αυτό το κλειδί προς την ελευθερία από τα χέρια του Χριστού ο Οποίος σας το δίνει, έτσι ώστε να μπορέσετε να ενωθείτε μαζί Του στο άγιο καθήκον να φέρετε το φως. 9Διότι, όπως οι αδελφοί σας έτσι κι εσείς δεν συνειδητοποιείτε ότι το φως έχει έρθει και σας έχει ελευθερώσει από τον ύπνο του σκότους.
8. Κρατήστε τους αδελφούς σας μέσα στην ελευθερία σας και μάθετε από αυτούς πώς να ελευθερωθείτε από το σκοτάδι. 2Το φως μέσα σας θα τους ξυπνήσει και εκείνοι δεν θα σας αφήσουν να κοιμάστε. 3Η όραση του Χριστού σας δίνεται τη στιγμή που την αντιλαμβάνεστε. 4Εκεί όπου τα πάντα είναι καθαρά, είναι όλα άγια. 5Η ηρεμία της απλότητάς Του είναι τόσο επιβλητική που θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι αδύνατον να αρνηθείτε την απλή αλήθεια. 6Διότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο. 7Θεός είναι παντού και ο Υιός Του βρίσκεται μέσα Του μαζί με όλα. Μπορεί λοιπόν να τραγουδήσει τη θλίψη όταν αυτό είναι αληθινό;

Share