Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Γιατί δεν θα αντιλαμβανόσασταν ως απελευθέρωση από τα βάσανα το να μάθετε ότι είστε ελεύθεροι; 2Γιατί δεν θα υποδεχόσασταν ένθερμα την αλήθεια αντί να την θεωρείτε ως εχθρό; 3Γιατί ένα εύκολο μονοπάτι, τόσο ευκρινώς χαραγμένο που να’ναι αδύνατον να χάσετε τον δρόμο, να φαίνεται ακανθώδες, τραχύ και υπερβολικά δύσκολο για σας να το ακολουθήσετε; 4Δεν είναι επειδή το θεωρείτε δρόμο προς την κόλαση αντί να το βλέπετε ως έναν απλό δρόμο, χωρίς θυσία ή απώλεια, δρόμο προς τους Ουρανούς και το Θεό; 5Μέχρι που να συνειδητοποιήσετε ότι δεν εγκαταλείπετε τίποτα, μέχρι που να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει απώλεια, θα έχετε μερικές θλίψεις σχετικά με τον δρόμο που έχετε επιλέξει. 6Και δεν θα δείτε τα πολλά οφέλη που σας έχει προσφέρει η επιλογή σας. 7Εν τούτοις ακόμα κι αν δεν τα βλέπετε, βρίσκονται εκεί. 8Η αιτία τους έχει πραγματοποιηθεί, και αυτά πρέπει να είναι παρόντα εκεί όπου έχει εισέλθει η αιτία τους.
2. Έχετε αποδεχθεί την αιτία της θεραπείας, κι έτσι πρέπει να είστε θεραπευμένοι. 2Και όντας θεραπευμένοι, η δύναμη της ίασης πρέπει επίσης να’ναι δική σας τώρα. 3Το θαύμα δεν είναι ένα ξεχωριστό πράγμα που συμβαίνει ξαφνικά, σαν αποτέλεσμα χωρίς αιτία. 4Ούτε και είναι από μόνο του, αιτία. 5Αλλά εκεί που βρίσκεται η αιτία του πρέπει να’ναι κι αυτό. 6Τώρα έχει την αιτία του, αν και δεν είναι ακόμη αντιληπτή. 7Και τ αποτελέσματα του είναι εκεί, αν κι όχι ορατά ακόμα. 8Κοιτάξτε προς τα εντός τώρα, και δεν θα δείτε μια αιτία για θλίψη, αλλά αιτία για πράγματι χαρούμενη αγαλλίαση και για ελπίδα ειρήνης.
3. Ήταν μάταιο να προσπαθήσετε να βρείτε την ελπίδα της ειρήνης στο πεδίο της μάχης. 2Ήταν ανώφελο να ζητήσετε να δραπετεύσετε από την αμαρτία και τον πόνο μέσω εκείνου που φτιάχτηκε για να υπηρετεί την λειτουργία της διατήρησης της αμαρτίας και του πόνου. 3Διότι ο πόνος και η αμαρτία είναι μια αυταπάτη, όπως είναι το μίσος κι ο φόβος, η επίθεση και η ενοχή. 4Εκεί όπου είναι αναίτια τα αποτελέσματα τους έχουν εξαφανισθεί, και η αγάπη πρέπει να έλθει όπου αυτά απουσιάζουν. 5Γιατί δεν αγάλλεστε; 6Είστε ελεύθεροι από πόνο κι ασθένεια, μιζέρια και απώλεια, κι απ όλα τ αποτελέσματα του μίσους και της επίθεσης. 7Δεν είναι πια ο πόνος φίλος σας και η ενοχή θεός σας, και θα ‘πρεπε να καλωσορίσετε τ αποτελέσματα της αγάπης.
4. Ο Καλεσμένος σας έχει έρθει. 2Τον ζητήσατε, κι Αυτός ήρθε. 3Δεν Τον ακούσατε να μπαίνει, διότι δεν Τον καλωσορίσατε ολοκληρωτικά. 4Κι εν τούτοις τα δώρα Του ήρθαν μαζί Του. 5Τα έθεσε στα πόδια σας, και σας ζητά να χα κοιτάξετε και να τα πάρετε δικά σας. 6Χρειάζεται την βοήθεια σας για να τα δώσει σε όλους όσους βαδίζουν χωριστά, πιστεύοντας ότι είναι απομονωμένοι και μόνοι. 7Θα θεραπευτούν όταν εσείς δεχθείτε τα δώρα σας, διότι ο Καλεσμένος σας θα καλωσορίσει τον κάθε ένα του οποίου τα πόδια άγγιξαν το ιερό έδαφος πάνω στο οποίο στέκεστε, κι όπου τα δώρα Του γι αυτούς έχουν τοποθετηθεί.
5. Δεν βλέπετε πόσα πολλά μπορείτε τώρα να δώσετε, λόγω όλων όσων έχετε λάβει. 2Εν τούτοις Αυτός Ο Οποίος εισήλθε δεν περιμένει παρά εσάς να έρθετε εκεί όπου Τον προσκαλέσατε να είναι. 3Δεν υπάρχει άλλο μέρος όπου Αυτός να μπορεί να βρει τον οικοδεσπότη Του, κι όπου ο οικοδεσπότης Του να μπορεί να Τον συναντήσει. 4Και πουθενά αλλού δεν μπορούν να αποκτηθούν τα δώρα Του της ειρήνης και της χαράς, κι όλης της ευτυχίας που φέρνει η Παρουσία Του. 5Διότι αυτά βρίσκονται εκεί όπου είναι Αυτός που τα έφερε μαζί Του, ώστε να μπορούν να γίνουν δικά σας. 6Δεν μπορείτε να δείτε τον Καλεσμένο σας, αλλά μπορείτε να δείτε τα δώρα Του που έφερε. 7Κι όταν τα κοιτάζετε, θα πιστέψετε ότι η Παρουσία Του πρέπει να είναι εκεί. 8Διότι ο,τι μπορείτε να κάνετε τώρα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την αγάπη και την χάρη που περιέχει η Παρουσία Του.
6. Τέτοια είναι η υπόσχεση του ζωντανού Θεού – ο Υιός Του να έχει ζωή και κάθε ζωντανή ύπαρξη ναποτελεί μέρος του, και τίποτ άλλο να μην έχει ζωή. 2Σε ο,τι εσείς δώσατε “ζωή”, δεν είναι ζωντανό, και δεν συμβολίζει παρά την επιθυμία σας να είστε ζωντανοί μακριά από την ζωή, ζωντανοί στον θάνατο, με τον θάνατο να γίνεται αντιληπτός ως ζωή, και η ζωή ως θάνατος. 3Η σύγχυση ακολουθεί την σύγχυση εδώ, διότι αυτός ο κόσμος έχει βασισθεί στην σύγχυση, και δεν υπάρχει τίποτ άλλο πάνω στο οποίο βασίζεται. 4Η βάση του δεν αλλάζει, αν και φαίνεται να είναι σε διαρκή αλλαγή. 5Εν τούτοις τι είναι αυτή η αλλαγή εκτός από αυτήν την κατάσταση που πραγματικά εννοεί η σύγχυση; 6Η σταθερότητα δεν έχει κανένα νόημα σ εκείνους που βρίσκονται σε σύγχυση, και η μεταβολή και η αλλαγή γίνονται ο νόμος πάνω στον οποίο βασίζουν την ζωή τους.
7. Το σώμα δεν αλλάζει. 2Αντιπροσωπεύει το ευρύτερο όνειρο ότι η αλλαγή είναι δυνατή. 3Το να αλλάξετε σημαίνει να επιτύχετε μια κατάσταση διαφορετική από εκείνη στην οποία βρισκόσασταν πριν. 4Δεν υπάρχει αλλαγή στην αθανασία, και τα Ουράνια δεν την γνωρίζουν. 5Εν τούτοις εδώ στη γη έχει ένα διπλό σκοπό, επειδή μπορεί να καταφέρει να διδάξει αντίθετα πράγματα. 6Κι αυτά αντικατοπτρίζουν τον διδάσκαλο που τα διδάσκει. 7Το σώμα μπορεί να εμφανίζεται ότι αλλάζει με τον χρόνο, με την ασθένεια ή με την υγεία, και με γεγονότα που φαίνεται να το αλλάζουν. Εν τούτοις αυτό δεν σημαίνει παρά το ότι ο νους παραμένει αδιαφοροποίητος στην πεποίθηση του για το ποιος είναι ο σκοπός του σώματος.
8. Η ασθένεια είναι μια αξίωση ώστε το σώμα να γίνει κάτι που δεν είναι. 2Η ασημαντότητα του αποτελεί εγγύηση ότι αυτό δεν μπορεί ν αρρωστήσει. 3Στην αξίωση σας να είναι κάτι περισσότερο απ αυτό έγκειται η ιδέα της ασθένειας. 4Διότι ζητά να είναι ο Θεός λιγότερο απ όλα όσα Αυτός είναι πραγματικά. 5Τι θα απογίνετε λοιπόν εσείς; 6Επειδή από εσάς ζητείται η θυσία. 7Διότι Του έχει ειπωθεί ότι ένα μέρος Του δεν Του ανήκει πια. 8Πρέπει Αυτός να θυσιάσει τον εαυτό σας, και στην θυσία Του εσείς μεγαλοποιείστε κι Αυτός μικραίνει από την δική σας απώλεια. 9Κι αυτό που αποχωρεί από Αυτόν γίνεται Θεός σας, προστατεύοντας σας από το να γίνετε μέρος Του.
9. Στο σώμα από το οποίο αξιώνετε να γίνει θεός θα γίνουν επιθέσεις, επειδή η ασημαντότητα του δεν έχει αναγνωρισθεί. 2Κι έτσι φαίνεται να είναι κάτι με δύναμη μέσα του. 3Μπορεί να γίνει αντιληπτό σαν κάτι που αισθάνεται και δρα, και μπορεί να σας κρατά στην λαβή του σαν φυλακισμένους σ αυτό. 4Και μπορεί ν αποτύχει να γίνει αυτό που του αξιώσατε να γίνει. 5Και θα το μισήσετε για την μικρότητα του, αδιαφορώντας για το ότι η αποτυχία δεν έγκειται στο ότι δεν είναι περισσότερο από κείνο που θα ‘πρεπε, αλλά μόνο στην δική σας αποτυχία ν αντιληφθείτε ότι δεν είναι τίποτα. 6Εν τούτοις η ασημαντότητα του αποτελεί την σωτηρία σας, την οποία θα εγκαταλείπατε.
10. Ως “κάτι” ζητείται από το σώμα να γίνει εχθρός του Θεού, αντικαθιστώντας αυτό που Αυτός είναι με μικρότητα, και σύνορα και απελπισία. 2Είναι η δική Του απώλεια που γιορτάζετε όταν κοιτάζετε το σώμα σαν κάτι που αγαπάτε, ή το θεωρείτε σαν ένα πράγμα που μισείτε. 3Διότι εάν Αυτός είναι το άθροισμα των πάντων, τότε ο,τι δεν είναι μέσα σ Αυτόν δεν υπάρχει. 4Ο σωτήρας σας δεν είναι νεκρός, ούτε και κατοικεί σ εκείνο που χτίστηκε να χρησιμεύσει ως ναός μέχρι το θάνατο. 5Αυτός ζει μέσα στον Θεό, κι αυτό είναι που τον κάνει σωτήρα σας, και μόνον αυτό. 6Η ασημαντότητα του σώματος του απαλλάσσει το δικό σας από την ασθένεια κι από τον θάνατο. 7Διότι ο,τι είναι δικό σας δεν μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο απ ο,τι είναι δικό του.

Share