Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Είναι η θεραπεία τρομακτική; 2Για πολλούς, ναι. 3Διότι η κατηγόρια είναι ένα φράγμα για την αγάπη και τα φθαρμένα σώματα είναι κατήγοροι. 4Στέκονται ακλόνητα μπρος στην εμπιστοσύνη και την ειρήνη, διακηρύσσοντας ότι οι ασθενείς δεν μπορούν να εμπιστεύονται κι ότι οι έχοντες υποστεί βλάβη δεν έχουν λόγο για ειρήνη. 5Ποιος έχει πληγωθεί από τον αδελφό του και παρ’ όλα αυτά μπορεί να τον αγαπά και να τον εμπιστεύεται; 6Επιτέθηκε και θα επιτεθεί ξανά. 7Μην τον προστατεύετε, διότι το φθαρμένο σας σώμα δείχνει ότι εσείς πρέπει να προστατευθείτε από εκείνον. 8Να συγχωρεθεί μπορεί να είναι πράξη φιλανθρωπίας αλλά όχι δικαίωμά του. 9Μπορεί να οικτίρεται για την ενοχή του αλλά δεν απαλλάσσεται. 10Κι αν του συγχωρήσετε τις παραβάσεις του, δεν κάνετε τίποτε άλλο παρά να προσθέτετε στην όλη ενοχή, που πράγματι έχει κερδίσει.
2. Όσοι δεν έχουν θεραπευτεί δεν μπορούν να συγχωρέσουν.2Επειδή αποτελούν την μαρτυρία πως η συγχώρεση είναι άδικη.3Θα διατηρούσαν τις συνέπειες της ενοχής που συγχωρούν. 4Εν τούτοις κανείς δεν μπορεί να συγχωρέσει μια αμαρτία που πιστεύει ότι είναι αληθινή. 5Κι αυτό που έχει συνέπειες πρέπει να είναι αληθινό, επειδή αυτό που έκανε υπάρχει για να ειδωθεί. 6Η συγχώρεση δεν είναι οίκτος, ο οποίος δεν κάνει άλλο από το ν᾽αναζητά να συγχωρέσει ό,τι νομίζει πως είναι αλήθεια. 7Το καλό δεν μπορεί ν’αποτελέσει ανταπόδοση για το κακό, διότι η συγχώρεση δεν καθιερώνει πρώτα την αμαρτία κι ύστερα την συγχωρεί.8Ποιος μπορεί να πει και να το εννοεί, “Αδελφέ μου, με πλήγωσες κι εν τούτοις, επειδή είμαι ο καλύτερος από τους δύο, σε συγχωρώ”. 9Η συγχώρεση του και το τραύμα σας δεν μπορούν να υπάρχουν μαζί. 10Το ένα αρνείται το άλλο και πρέπει να το καθιστά ψευδές.
3. Να είστε μάρτυρας της αμαρτίας κι εν τούτοις να την συγχωρείτε είναι κάτι το παράδοξο που η λογική δεν μπορεί να δει. 2Διότι υποστηρίζει πως ό,τι έγινε σε βάρος σας δεν αξίζει συγχώρεσης. 3Και με το να την προσφέρετε, χορηγείτε στον αδελφό σας έλεος αλλά διατηρείτε την απόδειξη ότι δεν είναι στην πραγματικότητα αθώος. 4Οι ασθενείς παραμένουν κατήγοροι. 5Δεν μπορούν να συγχωρέσουν τους αδελφούς τους και τον εαυτό τους επίσης. 6 Διότι κανένας εντός του οποίου εδράζει η πραγματική συγχώρεση δεν μπορεί να υποφέρει.7Δεν κρατά την απόδειξη της αμαρτίας μπροστά στα μάτια του αδελφού του. 8Κι έτσι πρέπει να την έχει παραβλέψει και να την έχει εξαφανίσει κι από τα δικά του. 9Η συγχώρεση δεν μπορεί να υπάρχει για τον ένα κι όχι για τον άλλον. 10Αυτός ο οποίος συγχωρεί θεραπεύεται. 11Και στην θεραπεία του έγκειται η απόδειξη ότι έχει πραγματικά συγχωρέσει κι ότι δεν διατηρεί κανένα είδος καταδίκης ούτε κατά του εαυτού του ούτε εναντίον οποιουδήποτε ζωντανού όντος.
4. Η συγχώρεση δεν είναι αληθινή αν δεν φέρνει θεραπεία σε σας και τον αδελφό σας. 2Πρέπει να επικυρώσετε ότι οι αμαρτίες του δεν έχουν αποτέλεσμα πάνω σας, να δείξετε ότι δεν είναι πραγματικές. 3Πώς αλλιώς θα μπορούσε να μην είναι ένοχος; 4Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να δικαιωθεί η αθωότητα του εκτός από το ότι οι αμαρτίες του δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα που να βεβαιώνει την ενοχή; 5Οι αμαρτίες είναι πέραν συγχωρήσεως απλά διότι θα είχαν ως επακόλουθο αποτελέσματα που δεν μπορούν να εξουδετερωθούν και να παραβλεφθούν πλήρως. 6Στην εξουδετέρωση τους έγκειται η απόδειξη πως είναι απλώς σφάλματα. 7Αφήστε τον εαυτό σας να θεραπευτεί ώστε να μπορείτε να συγχωρείτε, προσφέροντας σωτηρία στον αδελφό σας και στον εαυτό σας.
5. Ένα διαλυμένο σώμα δείχνει ότι ο νους δεν έχει θεραπευθεί. 2Ένα θαύμα θεραπείας αποδεικνύει ότι ο διαχωρισμός είναι χωρίς αποτέλεσμα. 3Ό,τι θα αποδεικνύατε σε αυτόν θα το πιστέψετε κι εσείς. 4Η δύναμη της μαρτυρίας προέρχεται από την πεποίθηση σας. 5Κι οτιδήποτε λέτε ή κάνετε ή σκέφτεστε δεν αποτελεί παρά απόδειξη εκείνου το οποίο διδάσκετε στον αδελφό σας. 6Το σώμα σας μπορεί να είναι το μέσον για να διδάξετε πως ποτέ δεν υπέφερε κανένα βάσανο εξ αιτίας του. 7Και στην θεραπεία του μπορεί να του προσφέρει βουβή μαρτυρία της αθωότητας του. 8Είναι αυτή η μαρτυρία που μπορεί να μιλήσει με δύναμη μεγαλύτερη από χίλιες γλώσσες. 9Διότι εδώ του αποδεικνύεται η συγχώρεση του.
6. Ένα θαύμα δεν μπορεί να προσφέρει σε αυτόν τίποτα λιγότερο απ᾽ό,τι έδωσε σε σας. 2Έτσι η θεραπεία σας δείχνει ότι ο νους σας θεραπεύθηκε κι έχει συγχωρέσει ό,τι ο αδελφός σας δεν έκανε. 3Κι έτσι αυτός πείθεται πως η αθωότητα του δεν χάθηκε ποτέ και θεραπεύεται μαζί σας.4Έτσι, το θαύμα εξουδετερώνει όλα τα πράγματα που ο κόσμος βεβαιώνει ότι δεν μπορούν ποτέ να εξουδετερωθούν. 5Και η απελπισία κι ο θάνατος πρέπει να εξαφανισθούν πριν το αρχαίο σάλπισμα για ζωή. 6Αυτό το κάλεσμα έχει ισχύ πολύ πιο πέρα από την αδύναμη κι αξιοθρήνητη κραυγή του θανάτου και της ενοχής. 7Το αρχαίο κάλεσμα του Πατέρα προς τον Υιό Του, και του Υιού προς τους Δικούς Του, θα είναι η τελευταία σάλπιγγα που θ´ακούσει ποτέ ο κόσμος. 8Αδελφέ, δεν υπάρχει θάνατος. 9Κι αυτό το μαθαίνεις όταν δεν εύχεσαι παρά να δείξεις στον αδελφό σου ότι δεν έπαθες κανένα τραύμα εξ αιτίας του. 10Νομίζει πως το αίμα σου είναι στα χέρια του κι έτσι στέκεται καταδικασμένος. 11Εν τούτοις σου έχει δοθεί εσύ να του δείξεις, με την ίαση σου, ότι η ενοχή του δεν είναι παρά το οικοδόμημα ενός ανόητου ονείρου.
7. Πόσο δίκαια είναι τα θαύματα! 2Διότι παρέχουν ένα ίσο δώρο πλήρους απελευθέρωσης από την ενοχή και του αδελφού σου και του εαυτού σου. 3Η δική σου ίαση γλυτώνει κι αυτόν κι εσένα από βάσανα και θεραπεύεσαι επειδή επεθὐμησες να είναι αυτός καλά. 4Αυτός είναι ο νόμος στον οποίο υπακούει το θαύμα· η θεραπεία δεν βλέπει καμία ιδιαιτερότητα. 5Δεν προέρχεται από τον οίκτο αλλά από την αγάπη. 6Και η αγάπη θα αποδείκνυε ότι κάθε πόνος δεν είναι παρά μια μάταιη φαντασίωση, μια ανόητη επιθυμία χωρίς αποτελέσματα. 7Η υγεία σου είναι ένα αποτέλεσμα της επιθυμίας σου να δεις τον αδελφό σου χωρίς αίμα στα χέρια του και χωρίς ενοχή στην καρδιά του που βάρυνε με την απόδειξη της αμαρτίας. 8Κι αυτό που επιθυμείς σου δίνεται για να το δεις.
8. Το “κόστος” της γαλήνης σου είναι δικό του. 2Αυτό είναι το “αντίτιμο” που το Άγιο Πνεύμα κι ο κόσμος το ερμηνεύουν διαφορετικά.3Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται ως δήλωση του “γεγονότος” ότι η σωτηρία σου θυσιάζει την δική του. 4Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ότι η θεραπεία σου αποτελεί μαρτυρία και για την δική του, και δεν μπορεί να υπάρξει ξεχωριστά από την δική του καθόλου. 5Εφ όσον αυτός συγκατατίθεται να υποφέρει, κι εσύ θα παραμένετε αθεράπευτος. 6Εν τούτοις μπορείς να του δείξετε ότι τα βάσανα του είναι άσκοπα και εντελώς χωρίς αιτία. 7Δείξε του την θεραπεία σου, και δεν θα συγκατατεθεί πλέον στο να υποφέρει. 8Διότι η αθωότητα του έχει εδραιωθεί και στην δική σου όραση και στην δική του. 9Και το γέλιο θ᾽αντικαταστήσει τους στεναγμούς σας, επειδή ο Υιός του Θεού θυμήθηκε ότι είναι Υιός του Θεού.
9. Ποιος λοιπόν φοβάται την ίαση; 2Μονάχα εκείνοι στους οποίους οι πόνοι και τα βάσανα των αδελφών τους θεωρούνται ότι αντιπροσωπεύουν την δική τους γαλήνη.3Η δική τους απελπισία και αδυναμία αντιπροσωπεύουν το πεδίο όπου δικαιώνουν τον πόνο του. 4Το διαρκές κεντρί της ενοχής που αυτός υποφέρει εξυπηρετεί ως απόδειξη ότι αυτός είναι σκλάβος, ενώ αυτοί είναι ελεύθεροι.5Ο διαρκής πόνος που υποφέρουν δείχνει ότι είναι ελεύθεροι επειδή τον κρατούν δεσμευμένο. 6Και η ασθένεια είναι επιθυμητή για να εμποδίσει μια μετατόπιση ισορροπίας στην θυσία. 7Πώς θα μπορούσε το Άγιο Πνεύμα να αποτραπεί για μια στιγμή, ακόμα και λιγότερο, να πείσει δια της λογικής μ᾽ ένα επιχείρημα για την ασθένεια όπως είναι αυτό;8Και είναι ανάγκη να καθυστερήσει η θεραπεία σας επειδή σταματάτε για ν᾽ακούσετε την παραφροσύνη;
10. Η διόρθωση δεν είναι δική σου αρμοδιότητα. 2Ανήκει σε Εκείνον Ο Οποίος γνωρίζει από δικαιοσύνη, όχι από ενοχή.3Εάν αναλάβεις τον ρόλο της διόρθωσης, χάνεις την αποστολή της συγχώρεσης. 4Κανείς δεν μπορεί να συγχωρέσει μέχρι να μάθει ότι η διόρθωση δεν είναι παρά να συγχωρείς, και ποτέ να μην κατηγορείς. 5Μόνοι σας, δεν μπορείτε να δείτε ότι είναι το ίδιο, και συνεπώς η διόρθωση δεν προέρχεται από σας.6 Ταυτότητα και λειτουργία είναι το ίδιο, και από την λειτουργία σας μαθαίνετε τον εαυτό σας. 7Κι έτσι, εάν μπερδέψετε την λειτουργία σας με την λειτουργία Άλλου, πρέπει να μπερδευτείτε σχετικά με τον εαυτό σας και το ποιος είστε. 8Τί άλλο είναι ο διαχωρισμός παρά μια επιθυμία να πάρετε την λειτουργία του Θεού απ Αυτόν και ν αρνείσθε ότι είναι Δική Του; 9Εν τούτοις αν δεν είναι Δική Του δεν είναι δική σας, διότι θα χάνατε ό,τι θα υφαρπάζατε.
11. Σ’έναν διασπασμένο νου, η ταυτότητα πρέπει να φαίνεται πως είναι διαχωρισμένη. 2Ούτε και μπορεί κανείς ν αντιληφθεί μια λειτουργία ως ενοποιημένη αν έχει συγκρουόμενους στόχους και διαφορετικούς σκοπούς. 3Η διόρθωση, σ᾽έναν νου έτσι διαχωρισμένο, πρέπει να είναι ένας τρόπος για να τιμωρηθούν αμαρτίες που νομίζεις ότι είναι δικές σου σε κάποιον άλλο. 4Κι έτσι αυτός γίνεται το θύμα σου, όχι ο αδελφός σου, διαφορετικός από σένα στο ότι είναι περισσότερο ένοχος κι έτσι χρειάζεται την διόρθωση σου, αφού εσύ είσαι πιο αθώος από αυτόν. 5Αυτό διαχωρίζει την δική του λειτουργία από την δική σου, και δίνει και στους δύο σας διαφορετικούς ρόλους. 6Κι έτσι δεν μπορείτε να γίνετε αντιληπτοί ως ένα, και με μια μοναδική λειτουργία που θα σήμαινε μια κοινή ταυτότητα μ᾽έναν στόχο.
12. Η διόρθωση που εσύ θα έκανες πρέπει να διαχωρίζει, διότι αυτή είναι η λειτουργία που εσύ της έδωσες. 2Όταν αντιληφθείς ότι η διόρθωση είναι το ίδιο με την συγχώρεση, τότε επίσης θα ξέρεις ότι ο Νους του Αγίου Πνεύματος κι ο δικός σου είναι Ένα. 3Κι έτσι βρίσκεις την Ταυτότητά σου. 4Εν τούτοις το Άγιο Πνεύμα πρέπει να εργασθεί με ό,τι Του δίνεις και Του παρέχεις μόνον τον μισό νου σου. 5Κι έτσι Αυτό αντιπροσωπεύει τον άλλο μισό και φαίνεται να έχει έναν διαφορετικό σκοπό από αυτόν που εσύ διατηρείς και νομίζεις πως είναι δικός σου. 6Έτσι η λειτουργία σας φαίνεται διαιρεμένη, με το ένα ήμισυ να αντιτίθεται στο άλλο. 7Κι αυτά τα δύο μισά φαίνονται ν᾽αντιπροσωπεύουν έναν διχασμό εντός ενός εαυτού που γίνεται αντιληπτός σαν δύο.
13. Σκέψου πως αυτή η αυτο-αντίληψη πρέπει να εκτείνεται και μην παραβλέπεις το γεγονός ότι κάθε σκέψη εκτείνεται επειδή αυτός είναι ο σκοπός της, όντας αυτό που πραγματικά είναι. 2Από την ιδέα του εαυτού σαν δύο, προέρχεται η αναγκαστική όραση μιας λειτουργίας διαχωρισμένης ανάμεσα στα δύο. 3Κι αυτό που εσύ θα διορθώσεις είναι μόνο το μισό λάθος, το οποίο νομίζετε πως είναι ολόκληρο. 4Οι αμαρτίες του αδελφού σου γίνονται ο κεντρικός στόχος για διόρθωση, από φόβο μήπως τα δικά σου λάθη και τα δικά του ειδωθούν σαν ένα. 5Τα δικά σου είναι σφάλματα, αλλά τα δικά του είναι αμαρτίες και όχι σαν τα δικά σου. 6Τα δικά του αξίζουν τιμωρία, ενώ τα δικά σου, με αμεροληψία, θα πρέπει να παραβλεφθούν.
14. Κατ᾽αυτήν την ερμηνεία της διόρθωσης, τα δικά σας λάθη ούτε καν θα τα δείτε. 2Το επίκεντρο της διόρθωσης έχει τοποθετηθεί έξω από σας, πάνω σε κάποιον ο οποίος δεν μπορεί να είναι ένα κομμάτι σας όσο διαρκεί αυτή η αντίληψη. 3Αυτό που είναι καταδικασμένο δεν μπορεί ποτέ να επιστραφεί στον κατήγορο του, ο οποίος το είχε μισήσει κι ακόμη το μισεί, ως σύμβολο του φόβου του. 4Αυτός είναι ο αδελφός σας, το επίκεντρο του μίσους σας, ανάξιος ν᾽αποτελέσει ένα μέρος του εαυτού σας κι έτσι έξω από σας· το άλλο μισό, το οποίο το αρνείσθε. 5Και μόνον ό,τι απομένει χωρίς την παρουσία του γίνεται αντιληπτό ως ολόκληρος ο εαυτός σας. 6Σε αυτό που απομένει το Άγιο Πνεύμα πρέπει ν᾽αντιπροσωπεύει το υπόλοιπο μισό μέχρι ν᾽αναγνωρίσετε ότι αυτό είναι το άλλο μισό. 7Κι αυτό το κάνει δίνοντας σε αυτόν και σε σας μια λειτουργία που είναι μία, όχι διαφορετική.
15. Η διόρθωση είναι η λειτουργία που δόθηκε και στους δύο αλλά σε κανέναν μόνο του. 2Κι όταν εκπληρωθεί από κοινού, πρέπει να διορθώσει σφάλματα σ᾽εσάς και σε αυτόν. 3Δεν μπορεί ν᾽αφήσει στον έναν σφάλματα αθεράπευτα και να ελευθερώσει τον άλλον. 4Αυτός είναι διαιρεμένος στόχος, που δεν μπορεί να μοιρασθεί κι έτσι δεν μπορεί ν᾽αποτελέσει τον στόχο στον οποίον το Άγιο Πνεύμα βλέπει τον Δικό Του. 5Και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα εκπληρώσει μια λειτουργία που δεν βλέπει και δεν αναγνωρίζει ως Δική Του. 6Διότι μόνο έτσι μπορεί να κρατήσει την δική σας διατηρημένη άθικτη, παρά τις χωριστές σας απόψεις για το ποιά είναι η λειτουργία σας. 7Αν το Άγιο Πνεύμα υποστήριζε διαιρεμένη λειτουργία, θα ήσασταν πράγματι χαμένοι.8Η ανικανότητα Του να δει τον σκοπό Του διαιρεμένο και χωριστό για σας και τον αδελφό σας, σας προστατεύει από την επίγνωση μιας λειτουργίας που δεν είναι δική σας. 9Κι έτσι η θεραπεία δίνεται σε σας και σε αυτόν.
16. Η διόρθωση πρέπει να αφεθεί σ᾽Έναν Ο Οποίος γνωρίζει ότι η διόρθωση και η συγχώρεση είναι το ίδιο. 2Με μισό νου αυτό δεν γίνεται κατανοητό. 3Αφήστε, λοιπόν, την διόρθωση στον Νου που είναι ενοποιημένος, λειτουργώντας ως ένα επειδή δεν είναι διαιρεμένος ως προς τον στόχο και συλλαμβάνει μια μοναδική λειτουργία ως την μόνη λειτουργία του. 4Εδώ βρίσκεται η λειτουργία που του εδόθη έχοντας γίνει κατανοητή ως Δική Του κι όχι ξέχωρη από κείνο που κρατά ο Δότης του, ακριβώς επειδή έχει μοιρασθεί. 5Στην αποδοχή Του αυτής της λειτουργίας έγκειται το μέσον με το οποίο ο νους σας ενοποιείται. 6Ο μοναδικός του στόχος ενώνει τα μισά σας που τα αντιλαμβάνεσθε ως χωριστά. 7Και το καθένα συγχωρεί το άλλο, έτσι ώστε να μπορέσει ν᾽αποδεχθεί το άλλο του μισό ως μέρος του εαυτού του.

Share